Az Ethereum Classic (ETC) egy nyílt forráskódú, decentralizált kriptovaluta, amely az Ethereum kemény munkájának eredményeként jelent meg 2016-ban. A villa oka az volt, hogy meg kellett változtatni a programkódot a biztonság szintjének növelése érdekében. Ez egy kísérlet arra, hogy az Ethereum blokklánc változatlan maradjon a közösség egy részével, amely ellenzi a DAO kemény villáját.

Olvassa el az Ethereum Classic árjóslatunkat 2021-re vonatkozóan

Az Ethereum Classic (ETC) kriptovalutát Barry Silbert, a Digital Currency Group vezetője támogatja. Az ETC közösség ragaszkodik a szigorúbb ideológiai keretekhez. Az Ethereum csak a liberalizmus megnyilvánulása volt a kriptográfia világában, míg az Ethereum Classic konzervatív kiáltvány, amelyet hiteles Ethereum néven emlegetnek.

Az Ethereum Classic határozottan nem az Ethereum ikertestvére. Ezek azonban közös eredetűek. Miben különbözik az Ethereum Classic kriptovaluta az Ethereumtól, és beárnyékolhatja-e egy rokon sikerét? Tudjuk meg, mi is az Ethereum Classic kriptopénz valójában a Changelly-vel!

Az új Ethereum kialakulása

A botrány 2016. június 17-én történt. Az ismeretlen támadónak több mint 60 millió dollárt sikerült kivonnia a DAO alapból. Ez az esemény Ethereum döntő pillanatként vonult be a történelembe. A közösség három lehetőséget javasolt:

 1. Végezzen el egy softforkot és dobja vissza a rendszert
 2. Készítsen kemény megoldást és állítsa vissza az intelligens szerződéseket, amelyeket a támadó végrehajtott
 3. Hogy ne avatkozzunk be a folyamatba

Július 20-án a második lehetőséget választották. Ezen a napon az Ethereum 2 változata jelent meg: Ethereum (ETH) és Ethereum Classic (ETC).

DAO hack

Hardfork segített az összes ellopott pénz visszaszolgáltatásában. Az Ethereum fejlesztői átálltak az új fiókra. Köztük volt Vitalik Buterin, Charles Hoskinson és Gavin Wool. A hardfork ellenfelei a régi blokkláncon maradtak, és Ethereum Classic (ETC) néven nevezték el..

Ethereum Classic (ETC) érme értéke

Az Ethereum Classic (ETC) kriptovaluta július 23-án kezdett népszerűvé válni, amikor a Poloniex tőzsde megkezdte az ETC kereskedését. 2 hét alatt ETC-t adtak a Bitfinex, a Kraken és a MinerGate poolhoz. Az érmék hozzávetőleges száma 210–230 millió.

Az ETC árdiagramja folyamatosan

Az Ethereum Classic az összes kriptovaluta között a 21. helyen áll a piaci sapkák méretén. A kriptovaluta minden idők csúcspontját tesztelte 2017. december 21-én. Az ár 47,77 USD volt. Az ETC legalacsonyabb árát 2016. július 25-én jegyezték be. Az Ethereum Classic érme mindössze 0,45 dollárt ért.

Ethereum (ETH) vs Ethereum Classic (ETC)

?️ Megnézheti az árlista kialakítását és az érmével kapcsolatos további részletek BitcoinWiki.org.

Ethereum Classic (ETC) Blockchain Review

Az Ethereum Classic intelligens szerződésekkel működik a blokkláncon keresztül. Az intelligens szerződések előírt feltételekkel rendelkező szerződések, amelyek automatikusan teljesülnek, amikor ezek a feltételek teljesülnek. Technikai szempontból az Ethereum Classic rendelkezik saját fordítóval, amelynek köszönhetően sokkal könnyebbé vált az intelligens szerződések programozása.

Az Ethereum Classic hálózat szabványos bányászatot biztosít az Ethash algoritmus és a Proof of Work megerősítő rendszer alapján. A bányászatot videokártyák segítségével hajtják végre. Az ETC bányászai részesültek a villában, mert most kiléphettek a medencékből, és önállóan kezdhettek dolgozni. A 3 GB vagy annál nagyobb kapacitású AMD és Nvidia videokártyák alkalmasak az Ethereum Classic bányászatra. Speciális számológépek segítségével kiszámíthatja a bányászat hatékonyságát.

Vizsgáljuk meg az Ethereum Classic (ETC) előnyeit:

 • A decentralizáció és a szabad fejlődés ideológiája.
 • Több lehetőség a bányászatra.
 • A tranzakciók nagyobb sebessége, mint az ETH-ban.

A technikai részről a ETC fehér könyv.

Az Ethereum az „éter” kriptovalután működik, amellyel az Ethereum Classic platform Ethereum Classic-jának (ETC) nincs semmi közös vonása. Itt az ideje megvitatni a két kriptovaluta közötti különbségeket.

Ethereum (ETH) vs Ethereum Classic (ETC)

Az ETC hívei kategorikusan ellenzik a blokklánc minden változását, mivel a közösség képviselői úgy vélik, hogy ez rombolja a rendszer integritását. Az ETH kriptovalutában változások lehetségesek, de csak azután, hogy az alapítók megvizsgálták a felhasználók hozzáállását az ilyen változásokhoz.

Az Ethereum Classic összes döntését több fejlesztői csapat hozza meg. Ugyanakkor az ETH-n egy speciális alap segítségével hoznak döntéseket. A felhasználók saját javaslataikat teszik.

Jelenleg az ETC az alacsonyabb likviditás miatt üregekben van. Mivel ezt a kriptovalutát népszerűsítik, várhatóan a blokkok fokozatosan feltöltődnek. Az Ethereumnak nincs ilyen problémája.

A legtöbb más szempontból az Ethereum Classic teljesen lemásolja az Ether platformot. A forráskód azonosítása a szétválasztás kezdeti szakaszában oda vezetett, hogy sok felhasználó kétszer is eladhatta érméit – mind ETH-ként, mind ETC-ként. Az Ethereum folyamatos fejlesztése azonban kollégáját mindig egy lépéssel maga mögött hagyja.

# Ethereum Ethereum Classic
Piaci sapka (valuta) 24 113 821 878 dollár 717 606 283 USD
Algoritmus Ethash Ethash
Hash Rate 171 TH / s 8,2 TH / s
Bányászati ​​jövedelmezőség 0,122 USD Naponta 1 MHash másodpercenként 0,0199 USD Naponta 1 MHash másodpercenként

Ethereum klasszikus ütemterv

Az Ethereum Classic fejlesztői közzétették az új ütemtervet 2019-re és 2020-ra. Az ETC-tervek néhány kiemelését alább láthatja.

Ethereum Classic 2019 ütemterv

 • ETH kompatibilitás
 • JSON-RPC séma
 • Multi-network Explorer eszköz
 • Láncfigyelő & elemzési eszközök
 • Beágyazott SVM
 • ETC JIT fordító
 • Intelligens szerződés IDE

Ethereum Classic 2020 ütemterv

 • EVM LLVM háttérprogram

Tudjon meg többet az Ethereum Classic jövőbeli fejlesztéséről részletes ütemtervet.

Ethereum Classic legfrissebb hírek

A június 20-án tartott videokonferencia során az Ethereum Classic fejlesztői problémás konszenzusra jutottak az Atlantis nevű hardforks hálózaton. A konkrét különbségek ellenére megállapodtak abban, hogy a frissítés a 8 772 000 blokkon történik. A várakozásoknak megfelelően ez az idő UTC éjfél körül, ez év szeptember 17-én található.

#STB A közösség bejelentette az Atlantis keményvilla ütemtervét @etclabs https://t.co/kWjQzzbwuP

– a.s. (@asis_slm) 2019. június 19

Májusban az ETC fejlesztői nem értettek egyet abban, hogy milyen fejlesztéseket kell tartalmaznia a közelgő hardforksnak. Konszenzust találtak azonban abban a 10 javaslatban, amelyet fel kell venni a jövőbeni erődítmények kódexébe.

Az Atlantis frissítés egy kicsit későbbi, Agharta nevű frissítéssel párosul, és aktiválnia kell azokat a változásokat, amelyeket 2017-ben hivatalosan javasoltak az eredeti Ethereum hálózatra. Céljuk a két blokklánc közötti interoperabilitás javítása és a decentralizált alkalmazások (dApps) migrációjának megkönnyítése egyik hálózatról a másikra.

Ethereum Classic (ETC) pénztárcák

Az ETC tárolásához a pénztárcák széles választéka használható: meleg és hideg.

 • Smaragd egy asztali kriptovaluta pénztárca az ETC számára. Kétféle lehetőség áll rendelkezésre: teljes csomópont és távoli csomópont.
 • Kivonulás egy több pénztárca, amely több mint 100 kriptovalutát támogat. Tárolhatja ETC eszközeit mobilon vagy számítógépen. Kompatibilis a Trezor pénztárcával.
 • Szaturnusz pénztárca egy funkcionális kriptovaluta pénztárca, amely ETH-t és ETC-t tárol. A pénztárca a Google Chrome, a Firefox és a Brave kompatibilis böngészőbővítményként működik.
 • Ledger Nano A pénztárcák hardveres hideg pénztárcák, amelyek offline tárolhatják eszközeit. Trezor pénztárcák is kompatibilisek az ETC kriptovalutával.
 • Jaxx Wallet mindenféle platformra elérhető: Windows, Linux, Mac OS, iOS, Android.

Ethereum Classic érmeit a következő pénztárcákban is tárolhatja: Daedalus Mantis, Paritás, Coinomi, MyEtherWallet, AToken, MyCrypto és Bízzon Walletben.

Az ETC képviselői szerint, a Klasszikus éter pénztárca nem karbantartott és nem ajánlott használni.

Az Ethereum Classic (ETC) kereskedési helye?

Az ETC érmék cseréje egyszerű, mivel jelentős számú platform elfogadja ezt a kriptovalutát.

Csere USDT usadollár ETH BTC EUR
Upbit
Poloniex
OKEx
Kraken
HitBTC

Ethereum Classic (ETC) vásárlás a Changelly-nél

A Changelly platform lehetőséget kínál arra, hogy az ETC-t gyorsan, biztonságosan és minimális hitelesítési eljárással vásárolja meg bankkártyájával. A fiat fizetési folyamatot az Indacoin partnerünk hajtja, és csak néhány egyszerű lépést tesz meg.

[add-changelly-widget from = usd to = etc]

A vásárlási lehetőség mind a weboldalunkon, mind az Exchange Widgeten keresztül nyitva áll, amely partnereink forrásainál megtalálható.

Ethereum Classic összefoglaló

Négy független csapat dolgozik az Ethereum Classic-on, köztük az IOHK csapata, amelyet Charles Hoskinson vezetett, a Cardano projektről ismert Ethereum Alapítvány egyik alapítója. Rajtuk kívül az EthCore srácai vesznek részt a fejlesztésben Gavin Wood, az Ethereum Alapítvány korábbi társalapítója és a Parity szerzője vezetésével, valamint az ETC Dev csapata és az Ethereum Commonwealth..

Ezek a szervezetek egy hatalmas fejlesztői csapatot alkotnak, amely az ETC-t sikerhez vezetheti. De őszintén szólva gyakran látjuk a hírekben az Ethereumot és annak új fejleményeit és integrációját.

Ennek eredményeként az Ethereum Classic az Ethereum eredeti, nem kör alakú változata. Számos ugyanazzal a tulajdonsággal és előnnyel jár, mint az Ethereum, és a mai napig aktívan fejlődik. Egyszer ugyanazon a helyen lesz, mint az Ethereum? Meglátjuk.

Jogi nyilatkozat: Ez az Ethereum Classic-ról (ETC) szóló cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásokat kínálónak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved.

Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me