Tezos (XTZ) Coin Review: Blockchain-alapú anarcho-kapitalizmus

A memorandum és fehér papír A Tezos projekt és XTZ kriptopénzei 2014. augusztus 3-án jelentek meg „Tezos: Egy önmagát módosító kriptográfia” címmel. Később abban az évben Arthur és Caitlin Breitman fejlesztői csoportot hoztak létre protokolljuk ötleteinek megvalósítására.

Egy évvel később Dynamic Ledger Solutions néven fejlesztő céget alapítottak a Tezos projekt folyamatos munkája és fejlesztése érdekében. Az első nyílt forráskódú kiadványra 2016 szeptemberében került sor, elindult a Tezos teszthálózat, és a csapat Párizsba költözött.

Olvassa el az 2021-re vonatkozó XTZ-előrejelzésünket

2017 februárjában a projekt alapítói úgy döntöttek, hogy ICO-t folytatnak, hogy összegyűjtsék az alapokat a technológia továbbfejlesztésére, az ötletek népszerűsítésére és a Tezos kriptovaluta közösség bővítésére..

Tezos XTZ Token ICO részletek

ICO Platform Ethereum
Ketyegő XTZ
Kezdeti token ár 0,47 USD
Érméket elfogadunk BTC, ETH
Összegyűjtött alapok 232 000 000 USD
Curr. ROI az ICO óta 194%

Tezos perszám

Nem sokkal az ICO lejárta után a problémák gyorsan egymás után kezdtek megjelenni. A legfontosabb események között szerepelnek perek, vezetők távozása vagy leváltása, pénzbírságok, értékpapír-csalásokra vonatkozó vádak és egy késleltetett mainnet-indítás, amely sok XTZ-tulajdonos türelmetlenséget váltott ki.

A Tezos-perről bővebben az an mélyreható történet a Wired-től. A folyamat folytatódik, amely nem akadályozza meg a Tezost abban, hogy aktívan fejlessze a projektet, és XTZ érmelistákat folytasson a legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéken és olyan kereskedési platformokon, mint például Kraken, Huobi, Coinbase Pro, eToro.

Az eToro brit tőzsdei és kereskedelmi közösségi hálózat felvette a Tezos listát, míg az érme csaknem 50% -os áremelkedést mutatott a hétenhttps://t.co/vak0DmEGWJ

– Cointelegraph (@Cointelegraph) 2019. augusztus 6

Tezos társalapítókArthur és Caitlin Breitman, a Tezos (XTZ) társalapítói a Money 20/20 konferencián Las Vegasban, Nevada, 2017. Forrás: reuters.com

Tehát mi a Tezos?

Rövid videó bontás arról, hogy mi a Tezos (XTZ)

A Tezos egy új decentralizált blokklánc, amely megkönnyíti a hivatalos ellenőrzést, egy olyan módszer, amely matematikailag bizonyítja a tranzakciókat szabályozó kód helyességét. A Tezos blokklánc robusztus, decentralizált alkalmazásokat és intelligens szerződéseket fog támogatni, elkerülve azokat a politikai és technológiai kihívásokat, amelyekkel az olyan erőfeszítések, mint a Bitcoin és az Ethereum, korábban találkoztak.

A Tezos három kulcsréteggel rendelkezik: a hálózati, a tranzakciós és a konszenzusos réteg. Az alkatrészek modulárisak, így a modulok zökkenőmentes cseréjével könnyű frissíteni őket. A Tezos blockchain futtatja az „együttműködési” modellt, ahol lehetővé teszi az XTZ tulajdonosainak, hogy a blockchain irányába szavazzanak, így elméletileg nincs szükség a blockchain merev elágazására..

Tezos Alapítvány

A Tezos Alapítvány a kriptovaluta projektek klasszikus szervezete, nonprofit szervezetként működik, amelynek célja a közösség támogatása, a kutatás finanszírozása & fejlesztési tevékenységek, az ökoszisztéma előmozdítása és a Tezos és az XTZ kriptovaluta fejlődését elősegítő tevékenységekben résztvevők segítése.

A Tezos Alapítvány fő tevékenységei:

  • Támogatások kutatási blokklánc-fejlesztőknek
  • Támogatások decentralizált alkalmazásfejlesztőknek
  • Méltó Tezos-orientált közösségek támogatása

Például az Alapítvány támogatást nyújtott a Cryptium Labs, a digitális aláírások fejlesztői számára a blokklánc-projektekhez a tétet igazoló konszenzus modell segítségével.

További információ a Tezos és az XTZ érmékről BitcoinWiki.org

Tezos Blockchain Review

A Tezos blockchain (XTZ) számos megkülönböztető tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megvédik elődei – a Bitcoin és az Ethereum – hibáitól.

Önmódosító blokklánc: A Tezos on-chain szavazási rendszeren alapul. Minden XTZ token tulajdonosnak szavazati joga van, és lényegében meghatározza a projekt útját. Minden szavazási ciklus a javasolt protokollmódosításokból áll. Egyfajta decentralizált demokrácia, amely mindenki számára nyitott és ingyenes.

Folyékony tétbiztosítási algoritmus: Ismét minden XTZ-érme birtokosának lehetősége van részt venni a hálózat tranzakcióinak érvényesítésében és jutalmat kapni munkájáért. A modell nagyon hasonlít a tétbiztosításhoz.

Hivatalos ellenőrzés: A hivatalos kódellenőrzés megvédi az intelligens szerződések Tezos-kódját a projekt szabványok be nem tartásának gyakori hibáitól, mielőtt decentralizált alkalmazást indítana vagy tesztelne.

Egyszerűen fogalmazva, ha egy adott helyzetben a Tezos blokkláncra épített dApp érvénytelen választ ad (például negatívat), akkor a rendszer nem engedi tovább az ilyen alkalmazást.

Ez megvédi a Tezos-t a rengeteg hatalmas hibától, ami hatalmas mennyiségű ETH-tulajdonos eszközének elvesztéséhez vezetett a hírhedt történelemben DAO Hack.

Teljes intelligens szerződések: A Tezos intelligens szerződési programozási nyelve Turing teljes, és egyszerűsítve lehetővé teszi bármilyen matematikai logika megvalósítását intelligens szerződésekben, elegendő memóriával a végrehajtásához.

XTZ érme piaci értéke

Jelenleg megér az XTZ érmék piaci kapitalizációja 895 490 356 USD, az érme pedig az összes többi kriptovaluta között a 17. helyet foglalja el. Ma egy XTZ ára van 1,40 USD. A Tezos érme jelenlegi ára kétszer alacsonyabb, mint annak mindenkor magas ára 2,40 USD a betanet piacra dobása után (a mainnet indításának dátuma 2018. szeptember 17.), amelyet valamivel több mint egy éve rögzítettek a CoinMarketCap-nál, 2018. július 8-án. A legalacsonyabb árat 2018. december 7-én tesztelték. 0,314631 USD.

XTZ árdiagram

Tezos Trading

A Tezos közösség támogatásának és a Tezos Alapítvány tevékenységének köszönhetően számos kriptovaluta-tőzsdén kereskedhet XTZ-érmékkel.

Csere BTC USDT ETH usadollár EUR
Kraken
HitBTC
Huobi
Bitfinex
Kucoin

Tezos összefoglaló

A Tezos egy egyedülálló kriptovaluta projekt, amely az XTZ érme értékében és a közösség magához a projekthez való hozzáállásában tapasztalta meg hullámvölgyeit. Az alapítókat anarcho-kapitalista ötletek inspirálták, és eddig is aktívan népszerűsítették őket, nagy támogatást kapva a kriptovaluta rajongók váza közönségében.

Az érdekes ötlet mellett a Tezos figyelembe vette elődeinek a blockchain-világban elkövetett összes fő hibáját, és az „utolsó kriptovaluta” -nak kívánt lenni. Reméljük, hogy sikerrel járnak, és a jövőben tanúi lehetünk sikereik demokratizálódásának.

Jogi nyilatkozat: Ez a Tezosról (XTZ) szóló cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásokat kínálónak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved.

Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map