На 17 септември 2019 г. стартира публичен бета тест за мрежата Hedera Hashgraph, разпределен регистър с декларирана пропускателна способност от 10 000 транзакции в секунда. Платформата също така пусна свой собствен HBAR токен, услуга за интелигентни договори и съхранение на файлове и на негова основа вече работят три дузини приложения.

Какви са перспективите на Hedera Hashgraph? Ще се повиши ли HBAR през 2020 г.? Разберете в прогнозата за цените на Hedera Hashgraph за 2020-2025.

Hedera Hashgraph (HBAR) Основна стойност

Hashgraph е по-ефективна алтернатива на блокчейн. Това също е разпределен регистър, но използващ различен начин за записване на блокове. Вместо ясна последователност от блокове (блокчейн), хеш графиката използва насочена ациклична графика (DAG), която записва информация нелинейно, без последователна верига от блокове.

Криптовалути като IOTA, Byteball и Tangle вече работят на базата на DAG. Благодарение на DAG, хашграфът обещава всички предимства на блокчейна, но без неговия недостатък под формата на ниска скорост на транзакцията.

В най-общия си вид хешграфът работи по следния начин:

 • участниците в мрежата (възли) обменят данни чрез клюкарския протокол;
 • информацията за транзакциите се изпраща на два произволни възела, като ги предава от своя страна на два други
 • възли и така експоненциално, докато броят на информираните възли е достатъчен за проверка на транзакцията;
 • възлите обменят само данни за транзакции помежду си, а не цялата информация за мрежата, докато информацията се съхранява не в блокове, а в хешове – следователно всичко се случва много по-бързо, отколкото в блокчейна;
 • транзакциите се записват в хронологичен ред, за да можете да проследявате тяхната история.

Хеш алгоритъмът е разработен и патентован през 2016 г. от американския математик Leemon Baird. Правата на алгоритъма са собственост на Swirlds, съосновател и разработчик от Baird.

Технологията Swirlds беше забелязана от американските банки през октомври 2017 г., Националната асоциация на кредитните съюзи (CUNA) и Асоциацията на Mountain West Credit Union (MWCUA), които формираха консорциум от 6000 банки, избраха Swirlds за създаване на обща корпоративна мрежа. Успехът им позволи да отделят проекта в отделна платформа: Hedera Hashgraph Platform. Swirlds предостави на Hedera Hashgraph изключителен лиценз, съгласно който компанията ще получи 10% от приходите на Hedera Hashgraph.

Hedera Hashgraph е публична платформа на патентования хашграф на Baird. От март до август 2018 г. проектът се провежда от ICO, като се набират 124 милиона долара. Затвореното тестване на мрежата започна през декември 2018 г. Кодът беше проверен от няколко одиторски компании, но едва сега разработчиците започнаха публично тестване.

В момента Hedera Hashgraph предлага три продукта: криптовалута, интелигентни договори и файлова услуга. Всеки потребител може да създаде акаунт в мрежата, да отвори акаунт или да създаде dApp въз основа на Hedera Hashgraph, след като е преминал теста KYC.

Според разработчиците мрежата ще поддържа до 10 000 транзакции в секунда, а времето за потвърждение на транзакцията е 3-5 секунди. Интелигентни договори и файлови услуги също са достъпни в мрежата на Hedera Hashgraph, но засега тяхната производителност е до 10 транзакции в секунда, докато декларираните скорости постепенно ще се увеличават, а средната такса за транзакция ще бъде 0,0001 долара.

Име на проекта Hedera Hashgraph
Стоков символ HBAR
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Curr. Цена $ 0,05 1912
Curr. Доставка / Общо предлагане 3 230 779 650 HBAR / 50 000 000 000 HBAR
ROI от старта -56,74%
Дата на стартиране 2019 г.
Официален уебсайт www.hedera.com/

Hedera Hashgraph (HBAR) История на цените

диаграма на цените на хедера хашграф

HBAR, криптовалутата на проекта, се използва за плащане на мрежови услуги (стартиране на интелигентен договор, съхраняване на файл или такса за транзакция), dApps, изграждане на бизнес модели за равностойно плащане и микроплащане, както и за защита на мрежата от натрапници.

В началото цената беше $ 0,36 за един жетон. До 23 септември цената падна до 0,03 долара.

Издадени са общо 50 милиарда HBAR. Първите монети на стойност над $ 379 милиона отидоха за ICO-инвеститорите на проекта, които участваха в продажбата на символи от $ 124 милиона. Още 1,95 милиона долара за HBAR отидоха за консултанти, продавачи и други участници в мрежата. Управителният съвет ще пусне останалите монети на пазара в рамките на 15 години.

Монетата вече е достъпна на някои борси като Bittrex, Galaxy Digital, Liquid, OkCoin, OKEx и Upbit, наред с други. В същото време Hedera Hashgraph предупреди, че Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) може да счита HBAR за ценна книга, но според компанията HBAR не е ценна книга.

Технически анализ на Hedera Hashgraph (HBAR)

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на криптовалутата Hedera Hashgraph. Ето обаче общата оценка за HBAR от няколко търговци & анализатори на TradingView.

hbar технически анализПрогнози за пазара на Hedera Hashgraph (HBAR) в TradingView; екранната снимка е направена на 17.02.20г

Hedera Hashgraph (HBAR) Ценова прогноза за 2020-2025

# 1. Прогноза за цената на монети за инвеститор на портфейл HBAR за 2020-2025

HBAR е лоша дългосрочна (1-годишна) инвестиция. Цената на Hedera Hashgraph може да спадне от 0,05032 USD на 0,007066 USD. Промяната ще бъде -85,959%. В бъдеще ще има негативна тенденция и HBAR не е добра инвестиция за печелене на пари. Въпреки това, цената може да достигне до $ 0,10064 през 2022 г., $ 0,151 през 2023 г. и да достигне $ 0,2 през 2024-2025 г..

# 2. Прогноза за цена на хедера на Hedera за цифрова монета за 2020-2025

Цената на Hedera Hashgraph (HBAR) ще се увеличи според прогнозните данни в бъдеще. Hedera Hashgraph (HBAR) е печеливша инвестиция. Няма да е надолу. Цената на 1 Hedera Hashgraph (HBAR) може приблизително да достигне $ 0,10705296 USD за 1 година и 2 пъти почти от текущата цена на Hedera Hashgraph. През 2021 г. цената може леко да достигне 0,10705296 долара. Той ще продължи постепенно да се издига до:

 • $ 0,11931818 през 2022 г.
 • $ 0,17138587 през 2023 г.
 • $ 0,15655834 през 2024 г.
 • $ 0,16056544 през 2025 г.

# 3. Hedera Hashgraph (HBAR) Предвиждане на цената от потребители на Reddit

Каква е вашата прогноза за цена за Hashgraph през януари 2020 г.? от хашграф

Обобщение

Мненията за перспективите на хашграфа и Hedera Hashgraph са противоположни. Някои експерти прогнозират, че технологиите ще станат убиец на блокчейна и ще направят човечеството щастливо, осигурявайки технологичен пробив. Ето какво може да донесе хеш-графика:

 1. минимизиране на заплахите от DDoS и хакерски атаки, ботнети и спам;
 2. да промени структурата на световния интернет, като го направи децентрализиран (без посредници) и следователно по-бърз, по-евтин и по-ефективен;
 3. увеличете скоростта на взаимодействие между интелигентни устройства помежду си – Интернет на нещата ще получи мощен тласък за развитие.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me