Продължаваме да ви разказваме за прогнози за цените на крипто активи. ETH е следващият.

Преминавайки през много препятствия като хард форк, критики към общността и появата на конкурентни компании, криптовалутата Ethereum все още е втората в класацията след краля на криптовалутите, Биткойн. В Changelly преобладават криптовалутните двойки с Ethereum, които също се нареждат на второ място по двойки за обмен след Биткойн.

Сега сме свидетели на триумфа на криптовалутата ETH на фона на популярността на децентрализирания финансов пазар. Курсът на ETH монета вече показва безпрецедентен успех.

Предвиждане на цената на Ethereum

Какво е бъдещето на Ethereum? Как ETH успява да запази позицията си след дълго време? И защо криптовалутата на Vitalik Buterin няма да се откаже? Нека да се потопим в света на бъдещия етер и неговата екосистема и да разберем какво очаква втората световна криптовалута в тази нова прогноза за цените на Ethereum.

Какво е Ethereum?

Ethereum blockchain е криптовалута, която се основава на уникална технология. Монетата не беше класическа биткойн вилица. Тази цифрова валута дойде в резултат на множество опити да се направи най-добрият залог като биткойн алтернатива. Едно от забележителните предимства са интелигентните договори. Първоначално Ethereum използва алгоритъм за доказателство за работа. Разработчиците вече са пуснали Ethereum 2.0 с алгоритъма за доказателство за залог.

Канадецът от руски произход Виталик Бутерин стана известен сред съмишленици още през 2011 г. Той стана един от основателите и авторите на първата печатна публикация за блокчейн и криптовалути, списание Bitcoin.

Бутерин не се ограничи до публикации в списанието и в края на 2013 г. предложи концепцията за платформа за създаване на децентрализирани приложения. С тази платформа стана възможно да се разшири функционалността на мрежата, като се поддържа скриптовият език.

Общността обаче не подкрепи иновативната идея на Vitalik, така че той реши да пусне своя собствена криптовалута. За няколко месеца ентусиастът събра екип и организира първоначално предлагане на монети (ICO) с колегите си. Стартъпът получи финансиране в размер на 31 000 биткойни, или около 18,5 милиона долара.

Светът видя първата версия на системата Ethereum на 30 юли 2015 г. На пръв поглед тя не се различава от биткойн мрежата и механизма на нейното функциониране. Етерът е представен от една и съща блокчейн с добив на монети и възможност за бързо извършване на транзакция с монети за малка комисионна, чийто размер се определя от самия потребител. Майньорите все още участват в проверката на мрежовите блокове и са възнаградени за това. Ethereum може да се използва и като платежно средство в магазин за тухли, но това не е основната цел на неговата мрежа.

Всеки може да го използва като гигантска децентрализирана виртуална машина. С други думи, за да получите всички предимства на блокчейна за решаване на вашите проблеми, не е нужно да създавате своя собствена мрежа. Можете да използвате готовата система Ethereum и да изграждате приложения въз основа на нея.

Между другото, вече обяснихме всички основи на криптовалутата Ethereum в друга статия. Вижте нашия преглед на Ethereum и открийте света на крипто Ethereum и цялостната платформа.

Ето някои от начините за използване на криптовалута Ethereum:

 • За да платите такси за транзакции в блокчейна на Ethereum
 • Като обезпечение за техните финансови приложения като ETHlend, MakerDAO, Nexo, NUO Network и др.
 • Като опция за плащане в множество магазини и доставчици на услуги.
 • Като входен шлюз за базирани на Ethereum токени, децентрализирани борси (DEX), крипто игри, различни dApp услуги, като награда за програми за награди и т.н..
 • Спекулации от пазарите за търговия с криптовалути.

Какво е Ethereum? Обяснение за начинаещи на обикновен английски

Краткосрочна прогноза за цената на Ethereum 2021

Както виждаме, пазарът е в своя биков ход сега. Наскоро цената на Ethereum достигна $ 600 точка и няма да спре. Ако обаче цената на ETH падне под $ 400, тя ще започне да се движи към $ 350-360. Разбиването на нивото от $ 350 ще бъде сигнал към цената на Ethereum да премине към нивата от $ 300 и $ 200.

Погледнете графиката по-долу. Тук можете да видите ценовото представяне на Ethereum през 2020 г. Графичната линия е ускорена и ни показва положителната тенденция на криптовалутата Ethereum. Ако цената на Ethereum не падне под $ 400, може да се очаква възходящо движение. Това означава, че цената на Ethereum ще достигне нови висоти и може отново да достигне точката от $ 1000.

графика на ethereum

Много членове на крипто общността очакват цената на Ethereum да актуализира най-високите си времена (ATH) през 2021 г. Някои дори определят конкретни срокове. Например, потребител на Twitter с прякор BitcoinAgile е уверен, че цената на ETH ще може да достигне следващия ATH до ноември 2021 г..

#ethereum Най-високото време на 1 ноември 2021 г. за BITSTAMP: ETHUSD от alexcerveza #ETHUSD https://t.co/CV6IPz3Cmr pic.twitter.com/RZtq60PNRw

– BitcoinAgile (@bitcoinagile) 3 декември 2020 г.

Търговецът, който води блог под прякора TraderLenny, не даде конкретни прогнози. Вместо това той се ограничи до също толкова скромно мнение, че Ethereum може да покаже един от най-добрите резултати за растеж през 2021 г. Това прогнозиране на цените на Ethereum може да е правилното. Както виждаме, много криптовалути следват възходящия тренд на Биткойн сега.

$ ETH | #Ethereum

Току-що направихме относително значителна корекция и седмицата ВСЕ ОЩЕ ще затвори на зелено.$ ETH е един от активите, за които съм най-бичият до 2021 г. и след това, и с добра причина.&# 128640; pic.twitter.com/NCyhSm7z1D

– Лени (@TraderLenny) 29 ноември 2020 г.

График на цените на Ethereum

Нека да преразгледаме проекта още веднъж и да прегледаме различните прогнози за цените на Ethereum за 2020, 2023 и 2025 и да намерим ключови моменти за нарастване на стойността на активите, независимо от тенденциите на пазара на криптовалута.

Прогноза за цената на Ethereum 2021

През 2021 г. цената на Ethereum ще се промени в коридора от 550 на 900 долара. Март може да бъде най-нерентабилният месец, тъй като цената на даден актив може да падне до 400 долара. В най-добрия сценарий цената на активите може да достигне $ 1000 до края на 2021 година.

Дългосрочна прогноза за цената на Ethereum: 2022-2025

Очаква се през 2020-2022 г. цената на Ethereum да бъде в състояние да достигне нивото от $ 2480 и да го задържи до 2025 г., когато цената на ETH ще достигне ниво от $ 3,844 за ETH. Това може да са възходи и падения, тъй като пазарът на криптовалути може да се колебае. Ще видим обаче дали това прогнозиране на цените на Ethereum е правилно в най-близко бъдеще.

Що се отнася до точната прогноза на цените на Ethereum, мненията на експертите се различават. Том Лий вярва, че ценовата тенденция на Ethereum ще се обърне и впоследствие „ще нарасне силно“.

Междувременно прогнозата за цената на Ethereum от гледката на Джозеф Рачински (основател на Джо Технолог) е различна. Той очаква, че тенденциите в цените и прогнозите на Ethereum през 2021 г. също ще бъдат положителни, но ще се покачат максимално до 2200 долара. Успехът на монетата, по негово мнение, може да бъде постигнат поради притока на голям капитал и факта на талантливи разработчици в екипа. И двамата експерти са мечи; да се надяваме, че не са прави в прогнозата си за цените на Ethereum.

Заключение: Предвиждане на цената на Ethereum

В момента Ethereum достига нови висоти. Повечето експерти са съгласни, че през 2021 г. цената на Ethereum ще нарасне до 2000 долара. Ние вярваме, че проектите, базирани на Ethereum, и пазарът на DeFi ще засилят позицията на ETH на пазара и ще осигурят основата за по-нататъшен растеж. Освен това внедряването на ETH 2.0 може да направи технологията и нейната криптовалута по-привлекателни. Целият пазар има бърз ход, така че цената на Ethereum може да ни покаже нови върхови точки за всички времена в края на 2021 година.

Каква е прогнозата за цената на Ethereum след 10 години, през 2030 г.? Трудно е да се направи точна прогноза. Всички експерти са съгласни в едно: цената на Ethereum ще расте непрекъснато през следващите години. Обобщавайки всичко по-горе, това е добър актив за дългосрочни инвестиции, който може да донесе добра печалба за хората, които имат търпение. HODL?!

Ако не държите криптовалута Ethereum, проверете нашите кръстосани курсове и изберете най-добрата опция за закупуване на криптовалута Ether. Ние предлагаме няколко опции за закупуване или замяна на вашите цифрови или фиатни пари за Ethereum.

Плюсове и минуси на Ethereum’s ETH

Очевидно има предимства и недостатъци на криптовалутата Ethereum. Ето ги и тях.

Плюсове на Ethereum’s ETH

 • Универсалност. Платформата поддържа различни езици за програмиране и алгоритми с различна сложност, а интелигентните договори се използват в различни области.
 • Гъвкавост. Платформата е отворена за подобрения, надстройки, актуализации.
 • Публичност. Ethereum има лидер в лицето на Vitalik Buterin, подробности за актуализации и иновации се обявяват предварително.
 • Достъпност. Ethereum е отворена платформа за разработване на децентрализирани приложения. И почти всеки може да действа като разработчик.

Недостатъци на Ethereum’s ETH

 • Централизация. Въпреки че Ethereum се позиционира като DAO (децентрализирана автономна организация), в случая с хард форка на мрежата през 2016 г., това показва, че платформата има елементи на централизация
 • Уязвимости. Случаят с DAO показва, че платформата може да пропусне несъвършени проекти

Кой е инвестирал в Ethereum?

Криптовалутата Ethereum привлича вниманието на потребителите все повече и повече всеки ден. Потребителите са готови да инвестират парите си във втората по големина криптовалута. Такива гиганти като JP Morgan, Microsoft, IBM, Credit Suisse, Amazon и други си сътрудничат с екипа на Vitalik Buterin. Някои известни инвеститори обаче отдавна вярваха в проекта.

Съоснователят на Ethereum и основателят на ConsenSys, Джоузеф Любин, може да е един от най-големите инвеститори на Ethereum. Според някои слухове Любин е бил един от най-добрите купувачи в кралската продажба на ETH. Сумата на инвестициите може да бъде около 10 милиарда долара.

Камерън и Тайлър Уинкълвос, основателите на криптовалута и платформа за обмен на Близнаци, са не само добре известни инвеститори в биткойн. Те признават, че държат и монети Ethereum. Точната сума е скрита, но всички знаем значителната роля на братя Уинкълвос в крипто сферата.

Основателят на Ethereum, Vitalik Buterin, е друг инвеститор в собствения си крипто проект. Общността казва, че Buterin има почти половината от милиона ETH. Не сме сигурни за тази цифра, но е очевидно, че г-н Бутерин има парче от пая.

Актьорът и голям фен на технологиите, Аштън Къчър, е друг инвеститор на Ethereum. Той туитуваше много за биткойни и Ethereum. Точният размер на инвестицията обаче не е ясен.

Водещият разработчик на криптовалута Cardano (ADA), Чарлз Хоскинсън, застана при произхода на създаването на Ethereum. Той влезе в крипто света, когато биткойнът беше само $ 1. Въпреки че Хоскинсън се отказа от проекта Ethereum, той със сигурност имаше няколко ETH монети. Дори ако вече е продал своята част, той все още е бил големият сътрудник на Ethereum както в психически, така и в материален смисъл.

Как се е променила цената на Ethereum с течение на времето?

По отношение на колебанията на цените, пазарът на криптовалута имаше трудна година през 2018 г. Той беше предизвикателен и за втората по големина криптовалута с пазарна капитализация. Тогава пазарната капитализация на Ethereum прегази Ripple, превръщайки Ethereum във втората криптовалута в графиката – веднага след Bitcoin.

исторически данни за цените на ethereumEthereum печели над Ripple’s XRP чрез пазарна капитализация през първото тримесечие на 2019 г..

През 2018 г. цената на ETH спада от ~ $ 1000 на $ 140. Така че 2018 г. не беше година на Ethereum. Въпреки това, през първото тримесечие на 2019 г. промените в цените на Ethereum изглеждаха по-обещаващи. И така, цената на ETH започна да расте със $ 100 точка.

Ефективност на цените на Ethereum през 2020 г.Ефективност на цените на Ethereum (ETH) през 2019 г.

Цената на Ethereum следваше тенденцията на пазара на криптовалути през 2019 г. с умерен ръст от $ 152 до $ 180 за ETH с най-високия рекорд от $ 351 USD на 26 юни. През август цената на Ethereum започна да пада като целия крипто пазар.

ETH coin завърши представянето си през 2019 г. с цена от $ 129. През 2020 г. цената на Ethereum започна да расте. Тъй като пазарът на DeFi процъфтя през август 2020 г., цената на Ethereum тества $ 400 точка.

Според Xangle Research анализатори, обемът на транзакциите в мрежата Ethereum се е увеличил с 61,7% през второто тримесечие, след като е показал годишен максимум на 23 юни. Статистиката частично наподобява скока в показателите, преди цената на Ethereum да достигне рекордното си ниво от 1420 $ през януари 13, 2018. За разлика от събитията от 2017-2018 г., настоящият ръст в мрежовата активност се дължи на нарастващата популярност на стабилните монети и сектора DeFi.

Актуализираме статията на 25 януари 2021 г. От началото на тази година цената на ETH непрекъснато се увеличава. На 25 януари цената на ETH достигна нов връх за всички времена от $ 1467,78. Графикът на цените на ETH изглежда страхотно!

Какви фактори влияят върху цената на Ethereum?

диаграма на популярността на ethereumТенденция за търсене на Ethereum чрез Google

Ethereum е изключително популярен в Changelly от дълго време и неговата история продължава. Можете лесно да разменяте най-често срещаната двойка BTC / ETH или други алткойни, изброени тук на Changelly. Освен това е лесно да закупите ETH криптовалута чрез нашите партньори на страницата за покупка.

Както вече споменахме, последният пик на 2020 г. беше свързан с интереса към децентрализирания финансов сектор. Тенденцията все още се увеличава. Най-новите новини за Ethereum са пълни с рекордни новини като нарастване на доходите на миньорите или най-високите такси на мрежата.

Децентрализирани финанси

Според докладът на екипа на DappRadar за Q2 2020, пазарът на DeFi предостави огромна подкрепа за Ethereum. Увеличената капитализация на токени, разположени в тази екосистема, води до още по-голям приток на капитал и повишава привлекателността на ETH сред разработчиците на DApps.

Благодарение на DeFi, Ethereum за пореден път потвърждава статута си на лидер сред блокчейн мрежите по брой приложения. Вече ви разказахме всичко за децентрализираното финансиране. Отидете на пълния преглед на пазара на DeFi, за да научите повече.

Стартирането на Ethereum 2.0

На 24 ноември 2020 г. по договора за депозит Ethereum 2.0 бяха събрани 524 288 ETH. Тези монети са необходими за залагане и стартирането на първата фаза на ETH 2.0 – веригата Beacon. Новата версия на мрежата вече е стартирана автоматично на 1 декември и всеки участник в криптовалутната индустрия може да стане валидатор.

Потребителите, които искат да станат валидатори, имат две възможности да участват в залагането:

 • Традиционно залагане включва блокиране от 32 ETH и стартиране на валидаторния възел независимо в съответствие с техническите изисквания. Блокираният ETH няма да бъде достъпен до старта на Фаза 1.5, който ще се случи след 12-24 месеца, в зависимост от скоростта на разработка. След стартирането на Фаза 1.5 ще бъде зададено динамично време за заключване, за да се предотврати масивно изтегляне на ETH – 256 епохи (около 27 часа).
 • Делегирано залагане позволява предоставяне на наличен ETH на доставчик на залагащи услуги – пул, обмен на криптовалута и др. Съществуват рискове за сигурността, свързани с доверието на посредник. Възможно е обаче да участвате в залагане без 32 ETH и да изтеглите заключени активи преди внедряването на Фаза 1.5.

Важността на надстройката на Ethereum беше подчертана от изследователя на аналитичната компания Messari Ryan Watkins. Той е уверен, че преминаването към версия 2.0. ще има по-голямо въздействие върху пазара на криптовалути, отколкото наполовина биткойн. Актуализацията на мрежата за монети е от основно значение и носи известна несигурност.

ETH 2.0 е много по-силен катализатор от това, че биткойните се разполовяват, просто защото това е несигурна и фундаментална промяна.

– Райън Уоткинс (@RyanWatkins_) 13 май 2020 г.

Един от проблемите в мрежата Ethereum, който надграждането трябва да реши, е мащабируемостта. Преди преминаването към Ethereum 2.0, блокчейнът Ethereum може да извършва до 15 транзакции в секунда. Тази цифра е два пъти по-висока от биткойн. За голям брой потребители обаче тази скорост не е достатъчна. Например платежната система Visa може да извършва до 24 хиляди транзакции в секунда.

Разработването на Optimistic Rollup ще помогне за решаването на проблема с мащабируемостта. Според Виталик Бутерин, създателят на Ethereum, прилагането му ще се осъществи след актуализирането на мрежата altcoin. Това ще увеличи производителността му с до 1000 транзакции в секунда.

Между другото, вече говорихме за всички технически подробности за ETH 2.0 в нашата статия.

Обмисляли ли сте да инвестирате в Ethereum?

Може би си мислите – добра инвестиция ли е Ethereum? Ethereum е втората по големина криптовалута, така че отговорът е да. Криптовалутата Ethereum непрекъснато се развива, така че ценовата стабилност е гарантирана. Между другото, цената на Ethereum не е толкова висока, колкото Bitcoin. Това прави Ether достъпен за закупуване.

Инвестирането в Ethereum е рисковано, но има потенциал да бъде печелившо. За разлика от биткойните, Ethereum всъщност се използва от компаниите като компонент на софтуерни системи.

Прогнози за цените на Ethereum – често задавани въпроси

Вие питате – ние отговаряме! Събрахме отговори на най-популярните въпроси в често задаваните въпроси за Ethereum.

Заслужава ли си да закупите Ethereum?

Търсенето на Ethereum може да се види както по отношение на обема на транзакциите, така и по отношение на броя ETH портфейли, които съдържат повече от 100 ETH монети. ETH 2.0 е основна причина цената на актива да се повиши. Настоящите нива са оптимални за закупуване на ETH с перспектива за следващата година: купувайки ETH сега, можете да разчитате на 24% ръст на лихвения процент.

Ще достигне ли Ethereum отново $ 1000?

Вече ви разказахме за перспективите за развитие на цената на Ethereum. И така, Ethereum вече е докоснал точка от $ 1000 отново през 2021 г. В очакване на $ 2000 и до Луната!

Ще се покачи ли Ethereum през 2021 г.?

Абсолютно! Вече наблюдаваме безпрецедентно покачване на цената на ETH. Крипто монетата продължава да расте след всички крипто пазари. Следвайте бъдещата цена на Ethereum в темата ни за прогнозиране на цените.

Трябва ли да купувам биткойн или етериум?

Тези две криптовалути имат най-висока пазарна капитализация. Биткойнът беше първата истинска криптовалута и е в обращение от 2009 г. Ether е ново развитие, което се роди през 2015 г. Ethereum е по-бърз от Bitcoin. Транзакциите в Ethereum отнемат няколко секунди, а не минути като в биткойн.

Мрежата Ethereum също ви позволява да създавате други криптовалути или токени, като използвате същия протокол като за Ether, но го разпространявате в различни блокчейни, които могат да бъдат публични или частни.

Устойчивият растеж в крайна сметка ще зависи от полезните dApps. Все повече компании приемат биткойн като начин на плащане и все повече услуги използват мрежата Ethereum.

{

"@context": "https://schema.org",

"@Тип": "Често задавани въпроси Страница",

"mainEntity": [{

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Заслужава ли си да закупите Ethereum?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Търсенето на Ethereum може да се види както по отношение на обема на транзакциите, така и по отношение на броя ETH портфейли, които съдържат повече от 100 ETH монети. ETH 2.0 е основна причина цената на актива да се повиши. Настоящите нива са оптимални за закупуване на ETH с перспектива за следващата година: купувайки ETH сега, можете да разчитате на 24% ръст на лихвения процент."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Ще достигне ли Ethereum отново $ 1000?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Вече ви разказахме за перспективите за развитие на цената на Ethereum. И така, Ethereum вече е докоснал точка от $ 1000 отново през 2021 г. В очакване на $ 2000 и до Луната!"

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Ще се покачи ли Ethereum през 2021 г.?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Абсолютно! Вече наблюдаваме безпрецедентно покачване на цената на ETH. Крипто монетата продължава да расте след всички крипто пазари. Следвайте бъдещата цена на Ethereum в темата ни за прогнозиране на цените."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Трябва ли да купувам биткойн или етериум?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "

Тези две криптовалути имат най-висока пазарна капитализация. Биткойнът беше първата истинска криптовалута и е в обращение от 2009 г. Ether е ново развитие, което се роди през 2015 г. Ethereum е по-бърз от Bitcoin. Транзакциите в Ethereum отнемат няколко секунди, а не минути като в биткойн.

Мрежата Ethereum също ви позволява да създавате други криптовалути или токени, като използвате същия протокол като за Ether, но го разпространявате в различни блокчейни, които могат да бъдат публични или частни.

Устойчивият растеж в крайна сметка ще зависи от полезните dApps. Все повече компании приемат биткойн като начин на плащане и все повече услуги използват мрежата Ethereum.

"

}

}]

}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me