Прогноза за цената на Filecoin (FIL)

Първите дни, след стартирането на главната мрежа на Filecoin, бяха белязани с обвинения в бунтове и измами на миньорите. Основателят на проекта Хуан Бенет обаче отказва всички критици и твърди, че всичко върви по план. В същото време цената на монетата FIL падна точно след началната точка на главната мрежа и се опита да я коригира. Какво се случва с Filecoin? Нека направим бърз преглед на проекта Filecoin и се опитаме да разберем бъдещето му.

Filecoin Стойност

Protocol Labs от Калифорния, САЩ, обяви началото на работата по проекта Filecoin още през 2014 г. Основната му цел е да създаде децентрализирана услуга за разпределено съхранение на различна информация. В рамките на проекта, нов комуникационен протокол IPFS (Междупланетна файлова система) е създаден, който е трябвало да замени остарелия HTTP.

Със своето въображение създателите на Filecoin искат да се конкурират с гиганти като Google, Amazon или Dropbox в пространството за съхранение. По този начин разработчиците създават разпределена мрежа за съхраняване на голямо разнообразие от информация от всякакъв размер, било то един файл или огромни бази данни.

По време на тестовата мрежа имаше монети от ICO фючърсни договори на Filecoin. Тяхната цена беше около $ 3- $ 10. След старта на основната мрежа цената на Filecoin нарасна до 105 долара. На следващия ден тази ставка беше намалена два пъти до $ 53. Междувременно Джъстин Сън обвини екипа на Filecoin в дъмпинг на цената на актива.

Изход от измамата тук? 1.5 милиона $ FIL за 200 USD всяка на стойност 300 милиона USD на върха. Сега цената е под 60 USD. 70% надолу Без заключване. Няма съобщение до общността. Колко продавате? @juanbenet @Filecoin Това добре ли е? @VitalikButerin @SEC_Enforcement https://t.co/qYqJzgolyX pic.twitter.com/hGpMvDxSMO

– Джъстин Сън&# 127774; (@justinsuntron) 16 октомври 2020 г.

Според Sun основателите на Filecoin са нарушили споразумението, което са подписали с всички инвеститори във FIL по концепцията SAFT. Хуан Бенет нарече обвиненията на Сан лъжа. Според него проектният екип не е продал FIL.

Относно тази глупост на Джъстин Сън – тези обвинения са напълно НЕВЯРНИ. Нито PL, нито който и да е член на екипа са продали FIL, както той обвинява. & нелепата величина на търговията, за която твърди, че сме я направили, е монументална лъжа. https://t.co/c21EFjyINd

– Хуан Бенет (@juanbenet) 19 октомври 2020 г.

Бенет се позова на статията на Verge и заяви, че ръководителят на фондация Tron изневерява, за да получи печалба. Той нарича обвиненията срещу Protocol Labs опит за кражба на успеха.

Цена на живо на Filecoin

ICO цена на Filecoin

Както вече казахме в статията за преглед на Filecoin, FIL криптовалутата ICO бомбардира още през 2017 г. По време на това първоначално предлагане бяха продадени 257 милиона долара. 200 милиона долара от тях бяха продадени през първия час на предпродажбата. ICO се проведе на платформата CoinList, която трябваше да се използва само от потвърдени жители на САЩ. Имаше много инвеститори, включително Winklevoss Capital, Digital Currency Group, Andreessen Horowitz, Naval Ravikant и Y Combinator.

Прогноза за цената на Filecoin за 2020-2025

Според техническия анализ на потребителите в Trading View има противоречиви мнения относно бъдещето на Filecoin. Някои от търговците казват, че в монетата FIL има твърде много шум и FOMO. Хората виждат мечи тенденция на диаграмата Filecoin. Така че има два сценария за бъдещи дейности: можете да скъсите FIL монета или да се възползвате от възможността да закупите Filecoin на по-ниска цена и да получите печалба в бъдеще.

Имайки предвид цифрите, прогнозите за цените, базирани на AI, като Wallet Investor и Digital Coin Price, предсказват същите цифри. Така че до края на 2020 г. цената на монетите FIL вероятно ще достигне 60 долара. Криптовалутата Filecoin може да запази позицията си до 2022 г., когато ще достигне до сто долара. През 2023 г. цената може отново да слезе до точката на $ 84. Монетата FIL обаче може да достигне до 150 долара ценова точка до края на 2025 г..

Filecoin Future – Резюме

Проектът Filecoin е предстоящ. Ето само някои от неговите предимства, които вече гарантират половината от успеха:

  • Бърза обработка на информация и съществуването на алтернативи при избора на възли, които предлагат тази услуга;
  • Предварително криптиране на информация;
  • Повечето от жетоните са насочени към възнаграждение на миньори;
  • Спазване на законовите изисквания и разпоредби в областта на криптовалутите;
  • Възможността за бързо мащабиране на мрежата.

Миньорите са достатъчно мотивирани, защото наградата е увеличена до 25%. Така че криптовалутата е привлекателна както за обикновените потребители, които искат да използват услугите, така и за тези, които са по-заинтересовани директно от блокчейн технологията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map