Blockstack е децентрализирана мрежа, която ви позволява да създавате dApps и да увеличите максимално контрола на потребителските данни. Създателите на платформата я позиционират като алтернатива на традиционните изчисления в облак. Проектът вече получи около 100 хиляди долара финансиране и се превърна в един от най-успешните и развиващите се през 2019 г. Събрахме няколко прогнози за цените, за да разберем бъдещето на проекта Blockstack.

Blockstack (STX) Основна стойност

Идеята за изграждане на децентрализирана платформа за създаване на различни приложения се появи отдавна. Теоретичните изследвания започват още през 2013 г. и Принстънският университет участва в създаването на проекта.

Принстънският университет е косвено свързан с Blockstack. През 2014 г. под негово ръководство продължава работата по Oname, а по-късно този проект се разширява до Blockstack. В процеса на еволюция мащабът се е променил. Ако Onename е замислен като инструмент за намаляване на адресите на блокчейн портфейлите, тогава Blockstack е цяла екосистема с набор от услуги. Blockstack позволява на потребителите:

  • Да не се притеснявате за съхраняване на информация при създаване на бази данни. Разработчиците на DApps могат напълно да се съсредоточат върху разработването на логиката на своето приложение. Самите членове на мрежата ще осигурят място за съхраняване на информация.
  • решаване на проблема с мащабирането. В традиционен модел клиент-сървър трябва да увеличите броя на сървърите за мащабиране. Използването на Blockstack ще позволи на всеки потребител на мрежата да отдели част от пространството за съхранение на данни и част от обработващата мощност за необходимите изчисления;
  • използвайте интелигентни договори;
  • внедри децентрализирано удостоверяване на потребителя. Ще бъде възможно да се откажат от традиционните методи, използвани при 2-факторно удостоверяване; вместо това се използва криптографски подпис;
  • използвайте STX жетони като местна валута.

Blockstack се състои от следните елементи:

  • Натрупва блокчейн е блокчейнът. Първоначално се използва блокчейнът Bitcoin. Сега беше създаден още един;
  • Гея по същество е гигантска файлова система, всеки може да я използва за съхраняване на данни. В същото време потребителят сам криптира данните си и избира къде точно ще се съхраняват – в облака, на локален или отдалечен носител. Повишената сигурност се осигурява от факта, че за приложенията са достъпни само хешове, но потребителят може да блокира достъпа до тях по всяко време;
  • Удостоверяване на блок блок. Докато използва платформата, клиентът получава универсално име, което е общо за всички приложения. Не е нужно да измисляте уникално потребителско име и парола за всички, както се случва при обикновените приложения. Протоколът Blockstack Auth осигурява проверка на потребителя;
  • Blockstack библиотеки и SDK е набор от инструменти за разработчици. Проектът зависи от общността, така че всеки може да създава свои собствени приложения.

През 2020 г. разработчиците на Blockstack представиха нов механизъм за консенсус Proof-of-Transfer. PoX може да помогне за решаването на проблема с първоначалното стартиране на нови блокчейн вериги. Наградите за участие в отделна, потенциално по-стабилна, основна криптовалута може да са по-добър стимул за насърчаване на първоначалното участие, отколкото предлагането на награди в нова криптовалута.

Майньорите създават блокове и печелят STX токени в замяна на своите BTC – в размер на 500 STX на блок. Този BTC ще бъде разпределен между залагащите, които ще запазят копие на блокчейна, и също така ще гласува коя версия на веригата трябва да получат миньорите.

Име на проекта Blockstack
Стоков символ STX
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Curr. Цена $ 0,079218
Curr. Доставка / Общо предлагане 356 719 546 STX / 590 642 912 STX
ROI от старта -73,59%
Официален уебсайт https://blockstack.org/

История на цените на Blockstack (STX)

По време на ICO цената на крипто монетите Blockstack (STX) беше 0,12 USD. Blockstack (STX) се появи в списъка за търговия на Binance през октомври 2019 г. Борсата стартира търговия по двойки STX / BNB, STX / BTC и STX / USDT на 25.10.2019 г..

blockstack stx цена

Както можете да видите, основното покачване на цените беше не толкова отдавна. Максимумът за всички времена се случи през февруари 2020 г., а цената беше $ 0,258708. Сега цената на една монета е 0,079218 долара.

Технически анализ на Blockstack (STX)

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на STX криптовалутата. Тук обаче е обобщената оценка за STX от няколко търговци & анализатори на TradingView.

stx технологичен анализ

Прогноза за цените на Blockstack (STX) за 2020-2025

Открихме само две прогнози за цените на Blockstack, базирани на изчислителни алгоритми. Ако искате да инвестирате в монетата, препоръчваме ви да извършите цялостно техническо разследване.

# 1. Прогноза за цената на инвеститорите в портфейла за 2020-2025

Според Wallet Investor STX е лоша дългосрочна (1-годишна) инвестиция. Цената на Blockstack може да спадне от 0,0858 USD на 0,0115 USD. Промяната ще бъде -86.599%. През 2022 г. цената на една монета може да се промени до 0,00273 долара. До началото на 2025 г. цената на монетите STX ще достигне 0,000079 долара.

# 2. Прогноза за цената на Digital Coin Blockstack STX за 2020-2025

Според източника Blockstack (STX) е печеливша инвестиция и може да достигне $ 0,162 за една година. През следващите няколко години цената на монетата ще се увеличи и ще достигне до $ 0,3 през 2025 година.

Все още не сме посочили монета Blockstack (STX). Можете обаче да купите или обменяте много други алткойни чрез Changelly.

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me