DigiByte е бързо развиваща се глобална блокчейн, фокусирана върху киберсигурността на децентрализираните приложения и цифровите плащания. Фокусът беше върху най-сигурния и надежден начин за съхранение на данни, децентрализация и скорост на транзакциите.

Криптовалутата DigiByte (DGB) се разработва, за да подобри определени качества на Bitcoin и Litecoin. Акцентът е върху тяхната висока цена и нестабилност, което затруднява използването на тези криптовалути като пълноценно платежно средство. Обръща се внимание и на забавянето на производителността на мрежата, свързано с определени проблеми с кодирането.

За какво всъщност е DigiByte coin и каква е прогнозата за 2020 г.? Ето една прогноза за цената на DGB от Changelly!

Основна стойност на DigiByte

Проектът започна през 2013-та година. Екипът на разработчиците, воден от Джаред Тейт, има няколко цели:

  • издава виртуална валута за удобни транзакции, вместо да спекулира с нестабилност;
  • създайте най-бързия, дълъг и сигурен блокчейн;
  • отстраняване на проблеми, открити в Bitcoin и Litecoin (лоша мащабируемост, ниска честотна лента, високи такси, уязвимости при атаки).

На 10 януари 2014 г. екипът на Tate представи първата версия на криптовалутата DigiByte (DGB).

Уникален блокчейн. Не проста верига от блокове, а сложна система, състояща се от три слоя:

  • Приложен слой, „най-отгоре“, публичен слой за транзакции;
  • Digital Asset, един вид защитен слой;
  • Основният комуникационен протокол е техническият слой, който поддържа инфраструктурата.

btc срещу dgb blockchains

Капацитетът на мрежата се поддържа от около 200 хиляди сървъра по целия свят. Всички транзакции се записват в защитен регистър, след което вече не е възможно да се променят, унищожат или копират. В допълнение, благодарение на уникалната технология за добив, мрежата е защитена от повечето атаки.

Поради уникалната структура на блокчейна и внедряването на алгоритъма SegWit (DigiByte беше първата криптовалута, която направи това), мрежата се мащабира добре и има висока честотна лента. В началото индикаторът беше 280 транзакции в минута, но постепенно се увеличаваше. Според плана до 2020 г. той обикновено ще нарасне до 2000 г..

Отнема около 1,5 минути на транзакция, а комисионната е само 0,001 долара. За сравнение, за операция в биткойн мрежата, дори след всички нововъведения, трябва да платите поне 40 цента.

DigiByte е абсолютно сигурен дигитален актив, който не може да бъде хакнат, унищожен или фалшифициран. Следователно монетата е идеална за онлайн плащане на стоки и услуги, извършване на лични плащания и съхранение на активи.

Ако анализираме характеристиките на altcoin, се оказва, че разработчиците наистина са успели да създадат най-дългата и бърза блокчейн в света. Но има нюанс, по-голямата част от техническия потенциал все още не е реализиран.

Име на проекта DigiByte
Стоков символ DGB
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Протокол за консенсус PoW
Curr. Цена $ 0,005268
Curr. Доставка / Общо предлагане 12 912 796 354 DGB / 21 000 000 000 DGB
ROI от старта 253,83%
Дата на стартиране Януари 2014 г.
Официален уебсайт https://www.digibyte.io/

История на цените на DigiByte

Монетата се появи на пазара през февруари 2014 г. В продължение на няколко дни стойността й беше 0,01 долара и след това падна до 0 0003 долара. Начинаещият алткойн не се открояваше особено и повечето инвеститори купуваха по-известни криптовалути. Вярно е, че парите все още влизат в проекта, тъй като пазарната капитализация бавно, но сигурно нараства.

dgb история на ценитеИстория на цените в Digibyte (DGB)

В продължение на три години цената се колебаеше на ниво от 0,0003 долара и едва през пролетта на 2017 г. тя се покачи. Търговците, които са закупили DGB преди това, са спечелили тройна печалба, тъй като стойността на монетата се е увеличила до 0,001 долара. За първи път от дълъг период капитализацията започва да възлиза на десетки милиони, а не на стотици хиляди долари.

През есента на 2017 г. пазарните котировки започнаха да растат още по-интензивно. Това беше улеснено от положителната новина, по-специално добавянето на DGB към популярната платежна система Paytomat и изброяване на топ борси.

Хей-хей! Приятели, сега @DigiByteCoin е в #Paytomat ядро!

Посетете интересни места, яжте вкусна храна, наслаждавайте се на всеки момент и лесно

плащайте с Digibyte за всичко, което искате! &# 128522;https://t.co/i6IIVoHaff

– Paytomat от Deep Dive Research (@paytomat) 19 октомври 2018 г.

През януари 2018 г. криптовалутата достигна исторически връх от 13 цента на монета и капитализация от 1,2 млрд. Долара. След това дойде фазата на корекция, която прерасна в обща мечи тенденция и показателите спаднаха.

През пролетта на 2018 г. цената беше на ниво от два цента, но през лятото имаше явен спад, който все още продължава. В момента DGB се търгува за 0,005 долара, а капитализацията е 68 023 422 долара.

Технически анализ на DigiByte

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на криптовалутата DigiByte. Тук обаче е обобщената оценка за DGB от няколко търговци & анализатори на TradingView.

dgb технически анализ

Прогнози за пазара на DigiByte (DGB) на TradingView; екранната снимка е направена на 03/12/2020

Репутация на общността на DigiByte

Ценовата стабилност на монетата, която се видя особено ясно през 2014-2017 г., не е случайност, а планирана стратегия. Според много експерти, скоковете на курса през 2018 г. са били свързани само с положителна новина и са били очевидно надценени. Разработчиците провеждат последователна политика за стабилизиране на пазара на DigiByte. Следователно не бива да се очаква осезаемо увеличение на цените.

Ако сравним графиката на тенденциите в Google за „DigiByte“ с графиката на цените, можем да видим пълно съвпадение на популярността и промените в цените:

тенденция-цена

Експертите са вдъхновени от примерите на Facebook и Chrome, които надминаха добре познатите си конкуренти и заеха нишата си в избраната област. Монетата, базирана на криптиране, трябва да заеме мястото на биткойн.

Като цяло потребителите активно ходят на криптовалута DigiByte, за да реализират печалба в бъдеще:

Ако не купувате алткойни, грешите от Digibyte

Възгледи на Influencers за DigiByte

Нека започнем с рецензията на един от най-известните хора в крипто полето, Джон Макафи. През 2017 г. той написа туит, в който твърди, че DGB монета е крипто на деня:

Монета на деня: Digibyte (DGB). Използване на блокчейн, който е 40 пъти по-бърз от биткойн и има една от най-децентрализираните системи за добив в света – базирана на 5 различни синергични алгоритми. Привържениците на DGB наричат ​​монетата "Спящият гигант".https://t.co/7MiWJ2tFfe

– Джон Макафи (@officialmcafee) 23 декември 2017 г.

Чарли Лий, създателят на Litecoin, каза, че DigiByte не е по-сигурен от мрежата Litecoin:

Ето бърз анализ, който показва, че 5-алго системата на DigiByte не е по-сигурна от Litecoin. За да съответства на цялата мрежа на DigiByte, атаката струва около $ 27 милиона и $ 1k / час. Но тъй като глобалният хешрейт за всеки алго доминира над DigiByte, той вероятно може да бъде нает за <$ 5000 / час. pic.twitter.com/tRsaVlNTt7

– Чарли Лий [LTC⚡] (@SatoshiLite) 31 май 2018 г.

Някои потребители на Twitter съветват да поставят колкото се може повече DGB монети:

Започнах да инвестирам в биткойн и други криптовалути преди 5 години и за първи път не ми пука за цената, чувствам се много уверен в #DigiByte , само HODl без страх.

&# 128153; $ DGB &# 128153;

– Джон Леонард $ DGB &# 127321; (@John___Dollar) 29 август 2019 г.

Сега не е моментът да се тревожите за ценовите действия. Сега е моментът да подготвите, присадите и изградите бъдещата си фабрика за богатство. Джаред Тейт и екипът са заети да строят чудовище. Всеки $ DGB ще се брои. pic.twitter.com/R0xGp2QFDo

– Капитан Digibyte (@CDigibyte) 29 август 2019 г.

Прогноза за цената на инвеститора в портфейла за DigiByte през 2020-2025

Според системата за прогнози на WI, DGB е лоша дългосрочна (1-годишна) инвестиция. Цената на DigiByte може да спадне от 0,00639 USD до 0,00210 USD. Промяната ще бъде -67.0913%. Според настоящите данни DigiByte (DGB) и потенциално пазарната му среда е в мечи цикъл през последните 12 месеца. През 2022 г. цената на DGB монета ще бъде $ 0,000459. През 2023 г. цената може да падне до 0,000362. През 2025 г. цената на една монета може да достигне $ 0,054.

Прогноза на цените на DigiByte за 2020-2023 г. от Digital Coin Price

Цената на DigiByte (DGB) ще се увеличи според прогнозните данни. DigiByte (DGB) е печеливша инвестиция. Цената на DigiByte (DGB) няма да е надолу. Цената на 1 DigiByte (DGB) може приблизително да достигне $ 0,01185469 USD за 1 година и 2 пъти почти от текущата цена на DigiByte.

Цената на DigiByte може да достигне $ 0,01959748 до края на 2023 година.

Crypto Ground DGB Прогноза за цените за 2020-2025

Въз основа на данните може да се предвиди, че е изгодно да се инвестира в DigiByte (DGB) в дългосрочен план. В дългосрочен план източникът означава, че DigiByte прогнозира за период от 5+ години. Цената на DigiByte (DGB) през 2022 г. ще бъде около $ 0,0429.

Цената на DigiByte (DGB) след 5 години (от днес) ще бъде около 0,0875 долара.

Какво да очакваме от DigiByte през 2020 г.

Ако вярвате на техническия анализ, проведен от много експерти, около същия курс трябва да се очаква през 2020-та, а дори и след пет години.

Разработчиците ще могат бързо да стабилизират обменния курс, намалявайки сложността на добива и пускайки на пазара голям брой нови монети, които ще поемат излишъка на цените. DGB криптовалутата реализира уникална технология, която решава много проблеми с блокчейн и отваря пътя за удобни, бързи и евтини транзакции. Цената на монета е защитена от скокове в обменния курс; следователно не е подходящ за печелене на висока волатилност.

Инвеститорите могат да използват монетата, за да разнообразят портфолиото си от криптовалути. И не забравяйте да съхранявате монети за дълго време. Следващата максимална цена се очаква не по-рано от две или три години.

Купете DGB от Changelly с USD, EURO или GBP

Купете DGB с USD, EURO или GBP онлайн за минути. Приемат се кредитни карти

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me