Bytecoin (BCN) е напълно децентрализирана монета в едноименната мрежа и е с отворен код. Проектът не е нов, но стартира през 2012 г. Bytecoin беше първият, който внедри алгоритъма за криптиране CryptoNote.

Криптовалутата Bytecoin е изцяло анонимна. Това се постига чрез прилагането на следните алгоритми в работа: звънене на подписи, несвързани транзакции, скрити адреси. Пълна поверителност, бързи и евтини транзакции навсякъде по света, защита срещу двойно харчене са основните характеристики на крипто монетата.

Ето нашата дългосрочна и краткосрочна прогноза на цените за криптовалута Bytecoin (BCN) за следващите няколко години.

Основна стойност на Bytecoin (BCN)

Bytecoin е непроследена криптовалута, която използва подписи на пръстени CryptoNote, за да осигури анонимни транзакции. Бидейкин е предимно система за разплащания равностойни (p2p), Bytecoin се сблъсква със същите проблеми като Bitcoin.

Създаден през 2012 г., Bytecoin е една от най-старите съществуващи криптовалути. Екипът, работещ по монетата, доскоро беше напълно анонимен. Сега обаче разработчиците на Bytecoin отвориха няколко канала за комуникация, премахнаха някои слоеве анонимност и създадоха няколко местни общности в тяхна подкрепа.

С подобна функционалност на монетите екипът на Bytecoin работи по много от проблемите, които има Bitcoin. Това важи особено за проблемите с поверителността. В същото време екипът се надява да направи монетата си по-мащабируема и гъвкава в днешната постоянно променяща се финансова среда.

За да скрие връзката между транзакцията и нейните участници, Bytecoin използва еднократни пръстенни подписи. Когато използвате пръстеновидни подписи, вашият подпис при изпращане на средства се смесва с общата маса на сметките, работещи в мрежата.

Вие контролирате нивото си на анонимност с помощта на пръстеновидни подписи. Колкото повече входни данни включите, толкова по-скрита става транзакцията ви (обаче комисионната също се увеличава).

Име на проекта Bytecoin
Стоков символ BCN
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Curr. Цена $ 0,000288
Curr. Доставка / Общо предлагане 184 066 828 814 BCN / 184 470 000 000 BCN
ROI от старта 340,67%
Дата на стартиране 2012 г.
Официален уебсайт https://bytecoin.org/

История на цените на Bytecoin (BCN)

графика на цената на байткойнГрафика на цените на Bytecoin (BCN)

През 2012 г., когато монетата BCN току-що се роди, цената й беше много ниска.

Едва през 2014 г., когато криптовалутата удари няколко малко известни платформи за търговия и разработчиците започнаха да говорят за своя проект чрез официалния уебсайт, курсът се повиши до 0,00005 долара. Пазарната капитализация по това време беше около 9 милиона долара.

Защо BCN не е регистриран на борсите за криптовалути от две години? Много експерти смятат, че по това време технологиите Bytecoin са били активно използвани в даркнета. Самите разработчици не коментират връзката си със сенчестия сегмент на Интернет. Никой обаче не знаеше за BCN на пазара на криптовалути до 2014 г..

До 2017 г. курсът на Bytecoin остава все още нисък. През втората половина на годината бяха очертани първите положителни промени. През лятото монетата беше приета на добре познати борси – Poloniex и HitBTC. Постепенно цената на BCN се повиши до 0,001 долара, а капитализацията – до 700 милиона долара.

През зимата на 2017 г., когато пазарът на криптовалути преживя трудни времена, Bytecoin изведнъж се покачи. Стойността на монетата най-накрая проби низходящия тренд и достигна цената от 1 цент. Пазарната капитализация надмина границата от 1 милиард долара, което постави Bytecoin в топ 30 на криптовалутите.

Според експертите резкият скок е причинен от два фактора: падането на топ криптовалути (същият Биткойн) и впечатляващата пътна карта на Bytecoin, представена през февруари 2017 г..

За много инвеститори публикуването му на официалния уебсайт беше сигнал за закупуване на BCN. В крайна сметка преди това не беше ясно дали стабилната платформа Bytecoin ще бъде стартирана и следователно дали монетите ще се превърнат в пълноценен платежен инструмент.

През 2018 г. цената на Bytecoin значително се повиши. На 6 януари Bytecoin обяви партньорствата с Check-coin и Sheldone.store, които са места, където можете да похарчите Bytecoins. Цената се повиши до 0,016694 долара.

Екосистемата на Bytecoin се разраства! Запознайте се с новите ни партньорства с https://t.co/fnUK53Bs0N и https://t.co/JqpB4YMuNM. Още две места, където можете да похарчите своите байткойни #ByteCoin #BCN pic.twitter.com/WWgSBLmHza

– Bytecoin BCN (@Bytecoin_BCN) 5 януари 2018 г.

През май Bytecoin обяви обява на борсата Binance. В мрежата на Bytecoin обаче имаше проблеми. Засегнатите теглене и депозиране на монети. През октомври борсата премахна някои монети, включително BCN. Скоро обменът OKEx направи същото. Това е причинено от критична уязвимост в мрежата Bytecoin.

От този момент цената на монетата продължи да пада. Сега цената на една BCN монета е $ 0,000288.

Технически анализ на Bytecoin

Е, всъщност няма никакъв опит в техническия анализ на криптовалутата Bytecoin. Тук обаче е обобщената оценка за BCN от няколко търговци & анализатори на TradingView.

технически анализ на байткойнПрогнози за пазара на Bytecoin (BCN) на TradingView; екранната снимка е направена на 13.12.19

Прогнози за цените на Bytecoin (BCN) за 2020-2025

# 1. WalletInvestor Bytecoin (BCN) Ценова прогноза за 2020, 2022, 2025

BCN е лоша дългосрочна (1-годишна) инвестиция. Цената на Bytecoin може да спадне от 0,000288 USD на 0,000017 USD. Промяната ще бъде -94,258%. Според настоящите данни Bytecoin (BCN) и потенциално пазарната му среда са в мечи цикъл през последните 12 месеца. В бъдеще ще има негативна тенденция и BCN не са добра инвестиция за печелене на пари. Тъй като тази виртуална валута има негативна перспектива, препоръчваме да се търсят други проекти, вместо да се изгради портфолио.

# 2. DigitalCoinPrice BCN Прогноза за 2020 г. и по-нататък

Цената на Bytecoin (BCN) ще се увеличи. Bytecoin (BCN) е печеливша инвестиция, базирана на прогнозирането на DCG. Цената на 1 байткойн (BCN) може приблизително да достигне до $ 0,00051057 USD за 1 година 2 пъти почти от текущата цена на Bytecoin. През 2025 г. цената на една монета може да бъде $ 0,00101840 USD.

# 3. CoinPredictor Bytecoin Прогноза за цената за 2020 г.

Последната цена на BCN е $ 0,0003176. В този момент алгоритъмът за прогнозиране на цените на ByteCoin прогнозира, че утре цената на BCN ще бъде -0,2%, насочена към $ 0,000317, след 7 дни -3,3% ще се придвижи към $ 0,000307, ​​за един месец -44% до $ 0,000178 и за 3 месеца -99,7%, насочена към $ 0,000001. Дългосрочната прогноза показва, че ByteCoin ще намалее в доларова стойност.

И ако решите да закупите (или продадете) Bytecoin за себе си, можете лесно да го направите с Changelly без никакви суетения.

Долна линия

Въпреки ниската популярност, валутата може да се намери на много борси. Потребителите, които решат да купят Bytecoin като първата инвестиция или тези, които са регистрирани на борси, но все още не са инвестирали, могат да закупят монети за валутата Tether, която е достъпна на всички основни сайтове.

Въпреки високата сигурност и поверителност на потребителите, начинаещите търговци не трябва да харчат време и пари за Bytecoin. Дори и да сте новодошли и искате да опитате силите си в спекулации на обмен без високи разходи.

Относно Changelly