Тази година Chainlink попадна в списъка на топ 10 на криптовалутите по пазарна капитализация. От началото на годината цената на криптовалутата LINK се е увеличила с 830% и е изпреварила Bitcoin и други ликвидни монети по рентабилност.

Някои експерти казват, че причината за този изблик и успех е търсенето на такава услуга. Chainlink стана монополист на децентрализирания пазар на оракули, така че техните оракули са индустриален стандарт.

Changelly се отнася с уважение към криптовалутата Chanilink, тъй като това е обещаващ проект. Между другото, монетата се търгува срещу множество криптовалути и също е готова да бъде заменена на над 150 дигитални актива на платформата Changelly.

Основи на проекта Chainlink

ChainLink (LINK) е децентрализирана криптовалута с отворен код. Технологията Chainlink се основава на софтуера, който помага за свързване на интелигентни договори с външни ресурси в различни мрежи. Това се осигурява от безопасни децентрализирани оракули.

Сергей Назаров - главен изпълнителен директор на проект ChainlinkСергей Назаров

Екипът на ChainLink се състои от 2 души: изпълнителният директор Сергей Назаров и техническият директор Стив Елис. ChainLink има страхотни съветници: специалист по блокчейн технологии Ари Джуелс от университета Корнел, Хъдсън Джеймсън, старши изпълнителен директор в общността Ethereum, и Андрю Милър, сътрудник на проектите Zcash и Tezos.

ICO беше проведено на 19 септември 2017 г. и целта за набиране на средства от 32 милиона долара беше постигната. Тогава цената на ICO на Chainlink беше 0,11 долара (ETH беше приета като единственото средство за плащане), а възвръщаемостта на инвестициите постигна x15 в USD, x26 в ETH и x6 в BTC.

За да се даде възможност за взаимна интеграция на криптовалутните технологии и традиционния софтуер на всяка организация, е необходимо да се осигури връзка между елемента на криптовалутната инфраструктура и десетки точки на трети страни. Тази връзка се осигурява от оракулите, софтуер, който формира своеобразен канал между страните по договора. Този канал обменя данни съгласно правилата, посочени в договора.

Как работи Chainlink схемаКак работи Chainlink?

Chainlink е разработила технология, която формира такива канали между различни доставчици на данни чрез блокчейн технологията. Екипът създаде оракули, които осигуряват изпълнението на интелигентен договор между крипто инфраструктурата и източници на информация на трети страни. Такива мрежи не се регулират от никого или нещо различно от интелигентен договор и по същество са децентрализирани.

Мрежата, образувана от Chainlink, се състои от нива:

  • Извън веригата. Това е подмрежа на възли на oracle, които събират информация от източници на трети страни – бази данни, API и т.н. Оракулите работят независимо един от друг в съответствие с дадените показатели.
  • На веригата. Отговаря за избора на оракули, които съответстват на интелигентния договор.

Chainlink позволява на всички мрежови оператори да печелят със собствен токен, наречен LINK. Участниците получават определено количество монети като награда за използване на интелигентни договори с оракули ChainLink. Един от начините да станете собственик на LINK е да включите тази мрежа във вашия бизнес.

Инвеститорите могат да купуват криптовалута LINK на борсите за криптовалути. Валутните двойки LINK се търгуват активно на Binance, Bitrue и Huobi, а ChainLink също се търгува на OKEx, FCoin и много други борси. Монетата LINK е достъпна за незабавна покупка в Changelly.

Chainlink Live Price

Chainlink (LINK) История на цените на монети

2018 г. беше годината на есента и растежа на цената на Chainlink. 2018 г. започна с голям бик, така че много алткойни бяха на върха на ценовата си стойност – LINK не беше изключение. След това последва огромен низходящ тренд, който изтри милиарди долари пазарна капитализация за много крипто проекти.

Не всички от тях се възстановиха от мечия период, но цената на Chainlink стигна до предишното ниво. Погледнете дясната страна на ценовата диаграма на Chainlink 2018: повишаването може да е свързано със стартирането на първите dApps на Chainlink blockchain и листинг на BITBOX и други борси.

2019 г. стана много успешна за Chainlink (LINK) Coin. Цената на една монета LINK беше 0,3 долара на 1 януари 2019 г. Курсът започна да расте през май и достигна първия връх на 25 май 2019 г. с цената 1,13 долара.

Цената на Chainlink достигна върховете си още два пъти тази година. На 29 юни LINK получи цената на ATH от $ 4,54. Растежът беше свързан с пускането на Chainlink в основната мрежа на Ethereum.

През януари 2020 г. LINK coin започна да расте от 1,75 до 4,7 долара през февруари. Цената остана доста стабилна до 15 юли, когато се състоя първият пик от $ 8.46. Към 2 август курсът на криптовалута LINK достигна почти 20 долара. През септември цената се коригира на 10-12 долара.

Тенденция за популярност на Chainlink и репутация на общността

Chainlink има една от най-големите общности в криптовалутното пространство. Цялостната крипто общност оценява проектите на Chainlink, защото хората виждат екипа, който работи здраво върху техния проект. Вижте този туит:

Oracle ще обяви 50 стартиращи използване #chainlink следващият месец .

50 договора за $ връзка

Няма никакъв шибан проект, който да прави това в крипто!

Как $ връзка цена все още $ 2 ?!?$ btc $ xrp $ ет

– CRYPTO965 (@ crypto965) 27 август 2019 г.

Всъщност Chainlink успява да надмине конкурентите си по отношение на производителността, така че тяхната популярност и авторитет са неоспорими. Chainlink успява да преодолее всички трудности, така че не е изненадващо, че altcoin оцеля през мечи периоди през 2018 и 2019.

През юли 2020 г. неидентифицирани лица, действащи от името на британската инвестиционна банка Zeus Capital, заплашиха да съдят поддръжници на Chainlink (LINK). Нападателите посочиха краткосрочен колапс на монетата на 2 август, когато цената й спадна с 10% в рамките на един час. Няколко часа по-късно котировките скочиха с 14,7%. На сутринта на 4 август линкът достигна исторически връх от 9,46 долара, добавяйки 12,2% на ден.

Разполагаме с неограничени ресурси $ ВРЪЗКА.

Не можете да ни стиснете кратко.

Опитът за манипулиране на пазара и спасяване на LINK от днешната бърза катастрофа се документира и добавя към съдебните дела.

Всички замесени ще се сблъскат с последствията.$ ВРЪЗКА ще спадне до $ 0,0001 като през март pic.twitter.com/OHQe7Kz63H

– Zeus Capital (@ZeusCapitalLLP) 2 август 2020 г.

На 20 юли истинският Zeus Capital отрече да е участвал в създаването на доклада и заяви, че няма връзка с нападателите.

Прогнози на влиятелни лица / Мнения / Възгледи за Chainlink

Въпреки че крипто пазарът е силно волатилен и все още не е избягал от хватката на мечката, прогнозата за цената на Chainlink е силно оптимистична. Не е вероятно монетата да стигне до ниво от $ 1, защото вече е оцеляла през най-лошото.

Ето какво мислят хората за това:

Когато предскажете това $ ВРЪЗКА ще бъде на $ 4 – $ 5 от EOY, за което явно пропускате значението #Chainlinkтехнология. С някои важни партньорства, които ще бъдат обявени през следващите месеци, $ 400 – $ 500 е по-реалистична прогноза.

– Клаас Бонсема (@klaasbonsema) 29 юни 2019 г.

Не забравяйте, че Chainlink също трябва да бъде

голяма дългосрочна инвестиция:

Ако бихте могли да отидете всичко в 1 монета и HODL в продължение на 5 години, коя бихте избрали и защо? (Ако не е на последния коментар по-долу) #crypto $ btc $ xrp $ xrp $ ет $ връзка $ ltc

– Trader Rocko (@traderrocko) 31 август 2019 г.

Chainlink (LINK) Прогноза на цените през 2020 и 2025 г.

Има няколко прогнози за цените на криптовалутата Chainlink, които сме обобщили и сме готови да ви покажем.

# 1. Walin Investor Chainlink (LINK) Предвиждане на цената

LINK е страхотна едногодишна инвестиция. Цената на криптовалутата Chainlink може да се повиши от 11 до 22 долара за една година. Дългосрочният потенциал за печалба е 98% за една година. Бъдещата цена на ChainLink (LINK) през 2025 г. ще бъде $ 65. Е, ако разработчиците подобряват проекта от ден на ден, инвеститорите ще могат да се възползват от предимствата.

# 2. Прогноза за цената на веригата за следващите 5 години от Digital Coin Price

Според източника цената на криптовалутата Chainlink постепенно ще се покачва през следващите 5 години. През 2022 г. цената ще достигне 34 долара. През 2023-2024 г. процентът ще нарасне до 40-45 долара. Източникът обаче прогнозира, че цената на монетата ще се върне до $ 35 през 2025 г..

# 3. Предвиждане на цените на TradingBeasts за Chainlink през 2020-2022

До края на годината цената на LINK ще спадне до $ 10. През 2021 г. цената няма да нарасне много. $ 12 е средна цена за следващата година. През 2022 г. LINK може да нарасне до 18 долара.

Какво може да повлияе на крипто цената на Chainlink?

Като се има предвид колко лесно Chainlink преодолява мечия пазар, не е вероятно монетата да загуби цената си.

Когато става въпрос за причините активът да расте или пада, има няколко точки. Докато Chainlink ще бъде единствената децентрализирана oracle услуга, криптовалутата Link ще бъде в Топ 10. Очевидно е, че растежът на цените на Chainlink е свързан с ажиотажа на сектора DeFi и FOMO. Търсенето на децентрализирани оракули обаче нараства.

Както и да е, Chainlink може да се сблъска с някои препятствия. Това са зависимост от високите такси на Ethereum и появата на конкурентни проекти с по-голям потенциал.

Chainlink F.A.Q.

Добра инвестиция ли е Chainlink?

Chainlink все още е нова криптовалута, така че цената й е променлива и зависи от цената на биткойн.

Ще Chainlink удари $ 1000?

В днешно време този сценарий с криптовалута LINK всъщност не е възможен.

Купете Chainlink (LINK) с USD, EURO или GBP онлайн за минути. Приемат се кредитни карти

Къде и как да закупите Chainlink Crypto?

Лесно е да купите LINK монета на много платформи. Ако искате да закупите LINK криптовалута анонимно с помощта на вашата кредитна карта (USD, EUR, GBP), можете да използвате платформата Changelly.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me