Storj (STORJ) Прогноза на цените 2020-2025

Проектът се основава на мрежата Storj, която освен всичко друго позволява на потребителите да наемат свободното си дисково пространство. Можете да получите достъп до мрежата и да наемете налични ресурси за съхранение, след като платите криптовалутата STORJ. По този начин основателите насърчават всеки потребител да стане вид малък доставчик на хранилище в облак и да получи награда за това.

Storj е децентрализирана платформа с отворен код, целяща да създаде по-бързо и удобно съхранение в облак. Основните конкуренти, с които Storj продължава да се бори, са Sia и MaidSafeCoin. Какви са перспективите на криптовалутата? Нека да изследваме заедно с екипа на Changelly!

Основна ценност на Storj

Проектът Storj е замислен още през 2013 г. Само година по-късно съоснователите Шон Уилкинсън и Джон Куин основават компанията Storj Labs. Други ключови фигури са Бен Голуб, изпълнителен председател, и Филип Хътчинс, технически директор и главен мрежов архитект.

В началото на своето развитие криптовалутата Storj е основана като вилица на биткойн и използва жетона Storjcoin X (SJCX), който е масово продаван през юли 2014 г. Тогава са събрани 910 биткойни (BTC) за сума, равна на 500 долара хиляди. През април 2016 г. компанията официално обяви бета версия на платформата Storj.

принцип на storj

През март 2017 г. мрежата беше мигрирана към блокчейна Ethereum. Тогава компанията издаде 500 милиона токена STORJ, замествайки предишния SJCX токен. Storj Labs позволи на собствениците на SJCX да обменят своите токени за нови в съотношение 1: 1, след конвертиране на токени, което продължи до октомври 2017 г. Вече на 19 май се проведе ICO на нови токени, а на 25 май излезе съобщение че са успели да съберат около 30 милиона долара.

Мрежата Storj работи подобно на торентите. Това означава, че всеки файл, съхраняван в мрежата, е разделен на няколко малки части, които се разпространяват в мрежата за съхранение. За разлика от торентите в мрежата на Storj, всеки такъв фрагмент от файла е криптиран. Шифрованите парчета имат стандартен размер от 8 или 30 MB. Sharding се извършва, за да се увеличи сигурността, поверителността, наличността на данни и цялостната производителност на самата мрежа. Следователно, клиентите трябва да шифроват файла, преди да разменят и качат, за да защитят данните.

Storj използва блокчейна, за да съхранява информация за местоположението на фрагментите, според разпределената таблица Kademlia. Собственикът на файла може да намери фрагментите и да получи данните си от мрежата с помощта на частен ключ.

Storj Coin не може да се поддаде. Потребителите получават наградата, като предоставят на другите място в облака на диска си.

Име на проекта Storj
Стоков символ STORJ
Тип актив ERC-20 Token
Тип мрежа Ethereum Blockchain
Curr. Цена $ 0,152866
Curr. Доставка / Общо предлагане 135 787 439 STORJ / 424 999 998 STORJ
ROI от старта -70,72%
Дата на стартиране 2014 г.
Официален уебсайт https://storj.io/

История на цените на Storj

Първоначалната цена за криптовалута STORJ, обявена на ICO през 2017 г., беше $ 0,52. Сега пазарната капитализация на монетата е повече от 20 757 264 долара, което я прави 146-та в тази категория на глобалния пазар на криптовалути. В същото време цената на един токен падна до $ 0,152866

диаграма на цените на storj

Значително увеличение на цените се наблюдава два пъти: през август 2017 г., когато премина границата от $ 1,8 и през януари 2018 г., тогава цената достигна рекордното си ниво от $ 3,13.

Технически анализ на Storj

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на криптовалутата Storj. Ето обаче обобщената оценка за STORJ от няколко търговци & анализатори на TradingView.

джаджа storjПазарни прогнози на Storj (STORJ) в TradingView; екранната снимка е направена на 16.09.19

Прогноза за цена на Storj за 2020-2022

Предвид непрекъснато нарастващия обем виртуални данни, съхранението ще се превърне в сериозен проблем в бъдеще. Следователно този проект за криптовалута може да стане по-обещаващ с течение на времето.

# 1. TradingBeasts

Източникът на TradingBeasts твърди положителна динамика за цената на токена STORJ. Тази година процентът ще се увеличи до $ 0,228.

# 2. Walletinvestor

Walletinvestor не прогнозира огромен бичи тренд през 2020 г. Цената ще бъде само $ 0,344. Въпреки това, през 2025 г. цената може да достигне 3,433 долара.

# 3. Digitalcoin

Според източника цената на STORJ ще нарасне и до 2020 г. ще бъде $ 0,374. След 5 години цената на монетите може да се удвои почти до $ 0,6334. Монетата е печеливша инвестиция.

# 4. Криптограунд

Тази година догодина цената може да се увеличи и ще бъде 0,2203 долара. Токенът изглежда е доходоносен актив в дългосрочен план. През 2025 г. цената на монетата ще бъде 2,33367 долара.

Купете STORJ от Changelly с USD, EURO или GBP

сторж търговияКупете Storj (STORJ) с USD, EURO или GBP онлайн за минути. Приемат се кредитни карти.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map