Tether е така нареченият стабилен валута, което означава, че цената му се поддържа изкуствено на нивото на стойност на някои други активи от реалния живот. В нашия случай USDT цената на монетата е фиксирана към текущата цена на USD, откъдето идва и името. Това обаче не е толкова просто, колкото бихме искали да бъде, когато говорим за цената на USDT.

Тази монета има ли нужда от прогноза за цената? Нека да разберем заедно с Changelly!

Основна стойност на връзката

Проектът Tether е създаден, за да използва традиционната валута под формата на символи. Разработчиците създадоха алткойн, базиран на блокчейн биткойн, който позволи да се комбинират предимствата на криптовалутата и фиатните пари.

Криптовалутата USDT е създадена за взаимодействие на национални валути с криптовалути. Платформата е създадена на базата на блокчейн Bitcoin с внедрения процес на инвентаризация PoR (Proof of Reserves).

Използването на този алткойн предоставя много предимства. Основните са скоростта на трансфер на американска валута през интернет.

Цифровият долар (USDT) се различава от другите криптовалути по отношение на физическите пари. Но Tether създаде не само способността да трансформира долара в символи.

Това е мощна платформа за работа с всяка валута, както и различни услуги.

Търговците не трябва да преизчисляват стойността си спрямо традиционните пари. Цената на USDT е веднага разбираема. Постоянно е равна на цената на американския долар. Също така, като се има предвид посочената криптовалута, могат да се разграничат следните предимства:

  • Висока степен на конверсия
  • Пълни USDT реални пари
  • Прозрачност на системата
  • Децентрализацията, присъща на блокчейн системата
  • Без комисионни при прехвърляне на USDT между различни портфейли (от борсата към портфейла и обратно)
  • Минималната комисионна при конвертиране на USDT в традиционни пари
  • Сигурността на USDT за прехвърляне и съхранение се осигурява чрез криптографски методи за криптиране
  • Потребителят има достъп до парите си (които съхранява в USDT) денонощно денонощно
Име на проекта Tether
Тикер USDT
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Curr. Цена $ 1,00
Curr. Доставка / Общо предлагане 4,108,044,456 USDT / 4,207,771,504 USDT
ROI от старта 0,41%
Максимално за всички времена / Ниско за всички времена $ 5,69 / $ 0,91
Официален уебсайт https://tether.to/

Анализ на историята на цените на USDT

графика на цената на тетъраГрафика на цената на Tether (USDT)

Специфичният външен вид на графиката на цените на Tether може да бъде донякъде объркващ. Как може да има колебания в съотношението Tether към USD, ако цената на USDT е фиксирана към щатския долар в едно към едно съотношение? Още повече, че историята на цените на Tether включва повече от един случай на неочаквано спадане на цените. За да обясним прогнозата за цената на Tether, трябва да разгледаме по-отблизо технологията, която управлява цената на монетата.

Най-забележителният спад на цените на USDT се случи на 25 април 2017 г., когато цената достигна марката 0.91 щатски долара. Спадът е причинен от новината за отхвърлянето на международните проводници в Tether от тайванските банки. Следващата пазарна паника принуди търговците да продадат своите USDT монети и направи цената на USDT много по-ниска. В същото време криптовалутните борси, които използваха Tether като алтернатива на щатския долар, претърпяха значително увеличение на цените на биткойн и други криптовалути, които се търгуваха по двойки с USDT. Технологията за свързване на цените Tether не предоставя алгоритъм, който може да бъде достатъчно стабилен, за да фиксира цената на USDT в толкова кратък срок.

Технически анализ на Tether

Е, всъщност няма никакъв опит в техническия анализ на криптовалутата USDT. Ето обаче общата оценка за USDT от няколко търговци & анализатори на TradingView.

Прогнози за пазар на Tether на TradingView; екранната снимка е направена на 30/29/19

Tether (USDT) Ценова прогноза за 2020 г. & 2025

# 1. Прогноза за цената на WalletInvestor USDT за 2020 и 2025 г.

USDT е не толкова добра дългосрочна (1-годишна) инвестиция. Цената на Tether може да се повиши от 0,999 USD до 1,020 USD за една година. Дългосрочният потенциал за печалба е + 2,14% за една година. Бъдещата цена на Tether (USDT) ще бъде 1,039 USD. Според настоящите данни Tether (USDT) и потенциално пазарната му среда са в бичи цикъл през последните 12 месеца.

# 2. Прогноза за цена Tether на DigitalCoinPrice за 2020-2026

До края на годината цената на монетите Tether може да достигне $ 1,78 USD. Tether (USDT) е печеливша инвестиция, базирана на прогнозирането на DCP. Цената на 1 Tether (USDT) може приблизително да достигне $ 1,86 USD за 1 година.

# 3. Предвиждане на цената на TradingBeasts за USDT

Очакваната максимална цена е $ 1.60654, минимална цена $ 1.09245. Прогнозата за цената на Tether за края на месеца е $ 1,25823.

През следващите години цената няма да се промени (очевидно) и ще бъде около $ 1,07181.

# 4. Прогноза за цена на монети на CryptoRating USDT

Ако търсите добра възвръщаемост след 3 до 5 години, USDT може да е монетата, която да следите внимателно сега. Анализът на пазара на криптовалути показва, че цената на Tether може да достигне $ 1,94 до 1 януари 2021 г., водена от потенциалния интерес от страна на големите институционални инвеститори.

Tether Price Prediction – Трябва да бъде 1: 1 за щатски долари

USDT цената на монетите ще остане в рамките на близкото съотношение 1 към 1 със щатския долар за следващата година. Въпреки това, на монетата не може да се вярва на 100% дори с конкретния случай, за който е разработен. Възможно е монетата да падне няколко пъти в бъдеще, достигайки марка от не по-малко от 90 цента на монета. Различни атаки или падания на пазара могат да променят цената на монетата USDT. Монетата обаче показа бърза скорост на възстановяване след предишните си падания и тези промени в цените могат само да навредят на търговците по определен начин за прекъсване на текущите им стратегии за търговия.

Въпреки многобройните прогнози за бъдещото падане на долара, Tether все още ще бъде стабилен актив за съхраняване на стойност. Нестабилността на цените в щатски долари не често се разглежда като важен фактор, който трябва да бъде отчетен при търговията с криптовалути и не без основание. Огромната волатилност на пазара на криптовалутната индустрия я кара да изглежда като малки колебания в цените.

Най-вероятният движещ фактор за евентуалното покачване на криптовалутния пазар е спадът на традиционните финансови пазари. Ако сте от ентусиастите, които инвестират в крипто за дългосрочна печалба, трябва да внимавате с криптовалутата USDT. Не само, че всъщност не е представител на способността ви незабавно да обменяте криптовалутата към фиат, но и фиатът, който той теоретично представлява, е опорочен във финансовите си позиции.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me