Пътят на славата на Тезос не беше никак лесен. Въпреки всички пречки обаче, криптовалутата набира скорост и може да се събере наоколо 230 000 000 долара както в биткойн, така и в ефирен принос само за две седмици. Две години след пускането на пазара, XTZ е регистриран на над десет гигантски крипто борси, включително Changelly. Ще разгледаме внимателно XTZ и ще ви предоставим изчерпателна ценова прогноза за криптовалутата Tezos.

Какво е Tezos (XTZ) криптовалута?

Tezos е разработен от бившия анализатор на Morgan Stanley Артър Брайтман и пуснат през 2018 г. Проектът прекара известно време за уреждане на правни въпроси, включително искове от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) и оттеглянето на Йохан Геверс. Фондация Tezos нае професионални одитори от известна компания PwC, за да разреши всички текущи и предстоящи проблеми в правната сфера.

Tezos се справи добре в края на 2018 г. и пусна главната мрежа на 17 септември. Дейността на разработчиците показа a ~ 90% увеличение на стойността (след Атина беше одобрено предложение за намаляване на залагащия депозит до 8000 XTZ и увеличаване на лимита на газ).

Кодовата база на Tezos е написана и работи на OCaml, функционален език за програмиране. Това е платформа за децентрализирани приложения и интелигентни договори.

Tizos монетен тикер е XTZ и това е процес на добив, наречен „печене“ с прилагане на консенсус за делегирано доказателство за участие, който включва „свидетел“, който проверява печените блокове за икономически стимули. Пекарите трябва да депозират (или да го получат от други притежатели на XTZ) от поне 10 000 XTZ, за да бъдат активни в процеса на подписване и публикуване на блокове.

Tezos срещу Ethereum

Според проекта Бяла хартия алгоритъмът зад блокчейна Tezos се отнася до Vitalik Buterin, основател на Ethereum, работа по наказателен консенсус за доказателство за залог, наречен Slasher. И все пак Tezos има своята отличителна черта – самоизменяща се блокчейн с децентрализирано гласуване за нови предложения.

Погледнете какъв цикъл трябва да премине всяко предложение за протокол, за да бъде одобрено. Така че няма нужда от вилици или твърди вилици в блокчейна Tezos, това просто се случва автоматично с одобрението на повечето притежатели на XTZ.

Какво е Tezos?

Заслужава да се спомене, езикът за програмиране на Tezos за dApps се различава от Ethereum Solidity по официална проверка на кода което математически доказва, че написаният код е в съответствие със свойствата на протокола и помага на разработчиците да избегнат ключови грешки, които например доведоха до откраднати средства по време на хакерството на Ethereum DAO през 2016 г..

Въпреки очевидния напредък в развитието на проекта, Tezos трябва да направи много, за да настигне лидерите сред платформите dApp. Въпреки че естеството на децентрализираното управление е привлекателно за много крипто ентусиасти, общността Tezos трябва да премине през нарастваща фаза и да докаже своята ефективност при вземането на решения.

Пазарни данни за XTZ на Tezos

Име на проекта Тезос
Стоков символ XTZ
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Дата на стартиране 2017 г.
Официален уебсайт https://tezos.com/

Tezos (XTZ) Анализ на цените

Преди да започнем, нека разгледаме покачването на цените на XTZ след Атина Предложението беше одобрено в първия цикъл на процеса на изменение на Tezos.

тезос-диаграми

Намаляването на залагащите депозити, увеличените лимити на газ и първото предложение за развитие, ръководено от общността, взеха обратно цената на монетите на Tezos $ 0,4 до 1,08 USD (цената на символа към момента на продажба на ICO беше 0,47 USD).

Най-високата цена от $ 12,19 USD беше достигната на 17-ти декември 2017 г., когато целият крипто пазар нарастваше в най-голямата криптовалута, управлявана от бикове.

Скок на скоростта Tezos

Несъмнено ще има повече трудности и възможности за нарастване на цената на Tezos, тъй като някои скорошни събития с положително въздействие върху цената на XTZ.

Kraken добави XTZ двойки за търговия с BTC, ETH, USD, EUR и CAD

Kraken листва Tezos (XTZ) – търговията започва във вторник, 16 октомври! https://t.co/pskBuPFQ6y

– Kraken Exchange (@krakenfx) 15 октомври 2018 г.

Binance добави Tezos към техния Trust Wallet

Това може да доведе до листване на XTZ на борсата Binance и през по-голямата част от времето цената пада нагоре.

Много се радвам да обявя подкрепа за @tezos $ XTZ – сигурно и удобно изпращане и получаване (залагане идващо Q2) от вашия #TrustWallet. Специални благодарности на @tezoscommons за добавяне на поддръжка за # Тезос към библиотеките Trust Wallet Core.

Прочетете още &# 128071;https://t.co/t7zONolv13 pic.twitter.com/rZQV8FNPBR

– Доверете се – Crypto Wallet (@TrustWalletApp) 3 април 2019 г.

Coinbase Custody обявява старта на Tezos ‘печене’. Това е огромно за Tezos, тъй като може да привлече вниманието на големите инвеститори към монетата.

Развълнуван да стартирам поддръжка за залагане на Tezos чрез Coinbase Custody!https://t.co/wPsFJpiVlc

Подкрепа за по-заложени активи и подкрепа за гласуване / управление скоро.

– Брайън Армстронг (@brian_armstrong) 29 март 2019 г.

През първата седмица на 2019г, Changelly си партнира с Tezos. И двата отбора се фокусираха върху незабавна покупка на XTZ криптовалута и бърз суап на множество активи, които вече са изброени на борсата.

Прочетете за Changelly & Партньорство Tezos

Технически анализ на Tezos

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на криптовалутата Tezos. Тук обаче е обобщената оценка за XTZ от няколко търговци & анализатори на TradingView.

xtz tradingviewПрогнози за пазара на Tezos (XTZ) в TradingView; екранната снимка е направена на 30.04.20

Tezos (XTZ) Ценова прогноза за 2020-2025

Наскоро криптовалутната борса Binance обяви, че добавя монети Tezos към своя списък. Ще повлияе ли по някакъв начин на цената на криптовалутата? Ще видим. Сега нека да влезем в прогнозата за цените на Tezos за 2020 и 2025 г. от различни източници.

# 1. WalletInvestor Bearish Price Prediction за 2020, 2025

Цената на XTZ може да спадне с 32,5% до 0,593 долара. Пазарът беше в мечи цикъл за последната година. Така че WalletInvestor не препоръчва да поставяте XTZ във вашето портфолио. През 2020 г. цената на монетите Tezos ще достигне $ 1,4. През 2025 г. цената на монетата може да струва $ 7.03.

# 2. Прогноза DigitalCoinPrice XTZ за 2020 г. и 2025 г.

Според DigitalCoinPrice, скоростта на Tezos определено ще се увеличи. Инвестирането в Tezos е изгодно. През 2020 г. процентът на монетите леко ще се увеличи до $ 2.01. В бъдеще няма да има значителни промени в цената на XTZ. През 2025 г. монетата ще струва $ 2,28.

# 3. TradingBeasts Прогноза за цените на Tezos за 2020 г., 2022 г.

През декември 2019 г. процентът на Tezos ще се увеличи до $ 1,12. До края на 2020 г. цената на монетите леко ще падне до 1,02 щ.д.. През 2022 г. цената на монетите XTZ ще се повиши $ 1,67.

# 4. Предвиждане на цените на CryptoGround за 2020 г. и 2025 г.

Криптовалутата XTZ е добра дългосрочна инвестиция. През 2020 г. Tezos ще бъде криптовалута $ 1,25. Източникът твърди, че вероятно няма шанс за ценови срив. През 2025 г. цената ще достигне $ 9.01.

Проверете най-новата цена XTZ и нейния кръстосан курс за над 150 криптовалути, налични в Changelly.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Относно Changelly