Криптовалутата THETA е децентрализирана мрежа за доставка на видео със собствена блокчейн, предназначена да стимулира споделянето на канали. Понастоящем мрежите за доставка на видео страдат от лошо разпространение в по-слабо развитите страни, скъпа инсталация и централизирано устройство. В допълнение, Theta счита съществуващата инфраструктура неподготвена за нарастващите изисквания, с които ще се сблъска поради нарастващото внедряване на 4K, 8K, виртуална реалност и други модерни разработки.

Theta беше монета ERC-20, базирана на Ethereum-blockchain. Сега тя работи на своя собствена мрежа. Theta създава мрежа от мрежи peer-to-peer (P2P), която има за цел да реши тези проблеми с помощта на блокчейн, който служи като стимул за поддържане на непрекъснато висока производителност на мрежата за доставка. Нека да разберем заедно с Changelly, кой стои зад този проект и как криптовалутната среда ще повлияе на цената на монета.

Theta Fundamental Value

Криптовалутата Theta се състои от две части. Първият е мрежа за доставка на видео. Той се формира от възли, които се присъединяват към мрежата и осигуряват своята честотна лента. Тази мрежа формира действителната децентрализирана доставка на видео. Втората част е Theta blockchain. Съществува за насърчаване на стимули, така че участниците да могат да се присъединят към мрежата за доставка. Theta създава P2P мрежова мрежа от потребители, които споделят своята честотна лента. Резултатът трябва да бъде глобална мрежа, която замества или допълва съществуващата CDN инфраструктура.

Потребителите могат да предоставят своите устройства като кеширащи възли, които предават видео потоци към всеки зрител по света. Кеширащият възел е възел, в който се съхраняват видео данни. Тъй като мрежата Theta ще има много повече точки за кеширане и реле, отколкото текущата система, качеството на потока ще се подобри. Това се дължи на факта, че видеопакетите няма да имат нужда да пътуват толкова далеч. Възлите за кеширане ще бъдат възнаградени с Theta жетони.

theta-token-ecosystem

Целта на Theta blockchain е да служи като консенсусна връзка за плащания и награди в екосистемата. Важно е да знаете, че видео файловете не се съхраняват в блокчейна. Това не би било възможно поради изисквания за данни. Блокчейнът е напълно отворен и екипът се надява разработчиците да създадат и публикуват свои собствени Dapps на блокчейна.

Криптовалутата Theta използва агрегирана схема за подпис. Това означава, че възлите на пазителя, вместо да изпращат подписите си до всички останали възли, ги изпращат до съседни възли. Този процес продължава, разпространявайки подписи по същия начин, по който вирусът би се разпространил в пандемия.

Име на проекта Тита
Стоков символ ТЕТА
Тип актив Монета
Тип мрежа Блокчейн
Протокол за консенсус PoS + BFT + Агрегирана схема за клюки за подпис + Инструмент за микроплащане, ориентиран към ресурси
Curr. Цена $ 0,116571
Curr. Доставка / Общо предлагане 870 502 690 ТЕТА / 1 000 000 000 ТЕТА
ATL / ATH $ 0,040310 / $ 0,314425
ROI от старта -24.30%
Дата на стартиране 2018 г.
Официален уебсайт https://www.thetatoken.org/

История на цените на Theta

През 2015 г. е основана платформата Silver.tv. Освен това проектът беше добре финансиран, а междувременно беше пусната платформа за трансфер на видео стрийминг. През 2017 г. започна закритата продажба на THETA жетони. През същата година токените бяха интегрирани в платформата Silver.tv.

Говорейки за екипа на Theta Network, той включва специалисти в областта на стрийминг излъчването с опит от повече от 30 години, както и висококвалифицирани служители в областта на блокчейн технологиите, цифровите активи, стратегическия и технологичния напредък.

Сред партньорите можете да забележите такива големи имена като Samsung и Sony, а сред съветници такива личности като Стивън Чен, съосновател на YouTube и Джъстин Чан, съосновател на Twitch.

ICO приключи на 4 януари 2018 г. и проектът успя да събере планираната сума от 20 000 000 долара. Първоначалната цена на символа THETA е била $ 0,1117 Общо са издадени 750 милиона монети. Според CoinMarketCap криптовалутата THETA е включена в списъка на 17.01.2018 г. и първоначалната цена е $ 0,15.

историята на ценовите цени

Първата най-висока цена беше фиксирана през февруари 2018 г., когато екипът на Theta пусна своята блокчейн. Цената на символа се удвои до $ 0,22.

Благодаря @SamsungNEXT екип! Радваме се да покажем как Theta Network може да намали разходите за честотна лента за Samsung и много други! https://t.co/cwrGRSQqkc

– Theta Network (@Theta_Network) 26 февруари 2018 г.

На 16 май цената на токена отново се повиши, когато Theta се присъедини към Ethereum Alliance:

Theta Network се присъедини към Enterprise Ethereum Alliance! Очакваме с нетърпение да споделим нашите перспективи в работните групи за реклами / медии и комуникации. pic.twitter.com/4zzMz2lV0j

– Theta Network (@Theta_Network) 15 май 2018 г.

Стойността на монетата беше подкрепена чрез добавяне към списъка в Binance.

#Binance Списъци # Тета Токен ( $ ТЕТА ) https://t.co/kHtqnDg8j4 pic.twitter.com/Pgh9f3DSfj

– Binance (@binance) 29 май 2018 г.

Най-високата цена за всички времена от $ 0,314425 беше фиксирана на 27 януари 2018 г., когато Theta подписа партньорство с Aelf.

По същия начин екипът на Theta е развълнуван да работи с всички! https://t.co/rGcHH1nsEm

– Theta Network (@Theta_Network) 30 януари 2018 г.

Технически анализ на Theta

Е, всъщност няма опит в техническия анализ на криптовалутата Theta. Ето обаче общата оценка за THETA от няколко търговци & анализатори на TradingView.

джаджа thetaПрогнози за пазара на Theta (THETA) в TradingView; екранната снимка е направена на 6.09.19

Репутация на Theta Community

Екипът на Theta, съветниците и списъка с партньори е впечатляващ. Екипът се състои от 14 души, както и много блокчейн и медийни консултанти. Екипът се ръководи от главен изпълнителен директор и съосновател Мич Лиу, който също е съосновател на сайта за стрийминг видео SLIVER.tv, както и Gameview Studios и Tapjoy. Вторият съосновател е Jieyi Long, който също е съосновател на SLIVER.tv и също има докторска степен. по компютърни науки от Северозападния университет. SLIVER.tv е услуга за стрийминг на видеоигри, подобна на Twitch, и един от основните стълбове в инфраструктурата на Theta.

Потребителите се интересуват най-много от проекта Theta. Има рецензия от един потребител на Reddit, който харесва идеята:

Моят опит с P2P стрийминг от theta_network

Ако сравним 2 графики: Google тенденции и история на цените, тогава можем да видим, че цената на монета практически не зависи от популярността на заявката:

theta ценова тенденция

Какво да очакваме от Theta през 2020-2025

Няма много информация за криптовалутата Theta в социалните профили на крипто влиятелите. Открихме само една размита прогноза на цената от търговец. Потребителят на CryptoDog, популярен търговец на крипто, казва, че THETA ще повиши цената си:

"Но куче, за какво говориш? кои ще се качат?"

Не знам. Повечето от тях мисля. аз съм в $ NANO и $ ТЕТА.

… и не забравяйте, че винаги може да греша. Това не е финансов съвет, а само размишления от куче в интернет. pic.twitter.com/UQaK7ZO7Z7

– Крипто кучето&# 128200; (@TheCryptoDog) 17 април 2019 г.

Уебсайтът на Trading Beasts ни дава положителна перспектива за прогнозата на цените на THETA. В началото на 2020 г. цената ще продължи да спада около 0,1220 щ.д.. До края на 2020 г. цената на монетата ще се възстанови до 0,131 долара.

Трябва обаче да разберем, че THETA е нестабилна монета, както всяка крипто на пазара. Цената на всички алткойни зависи най-вече от тенденцията на цените на биткойните. Като се има предвид бъдещата положителна тенденция в THETA, можем да подчертаем няколко предимства:

  • Проектът Theta има известни инвеститори като Samsung Next и Blockchain
  • Проектът е напълно финансиран до 2021 г.

Всички тези минуси могат да направят цената на монетата стабилна и да доведе до успех. Но има много неща за вършене. Екипът трябва да разработи p2p мрежа за разпространение на съдържание (CND), която не е съвсем подобрена в момента.

Отговорът на Theta на текущите предизвикателства при мащабиране на доставката на съдържание със сигурност е очарователен. Неговият уникален подход към мрежовата мрежа p2p, която се стимулира и защитава от блокчейн с висока честотна лента. Ако разработката е успешна, Theta със сигурност може да бъде много популярно решение. Говорейки за потенциала на проекта, важно е да споменем 2 ключови въпроса: може ли криптовалутата Theta да подкрепи децентрализацията на своята блокчейн и постоянното качество на мрежовата мрежа?

Докато чакаме да видим дали Theta може да преодолее тези предизвикателства, можете да закупите други криптовалути от нашата услуга. Просто щракнете върху бутона и потърсете този, който искате най-много.

Относно Changelly

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.