Tranzacționarea criptomonedelor este o parte vitală a industriei criptografice. S-a dezvoltat și modernizat în timp ce a adoptat instrumente de tranzacționare de la o bursă de valori obișnuită. Începând cu 2020, tranzacționarea cu marjă a criptomonedelor este o parte integrantă a mai multor schimburi de criptare de încredere precum Changelly PRO.

Changelly este mereu în gardă pentru a oferi o explicație cuprinzătoare a conceptelor sofisticate de criptocurrency și blockchain. Ce este tranzacționarea în marjă? Și cum să începeți o tranzacționare în marjă de criptomonedă? Să inspectăm totul împreună cu Changelly.

Ce este tranzacționarea marjelor?

Tranzacționarea în marjă (de asemenea, tranzacționarea cu efect de levier sau tranzacționare cu efect de levier) este un tip de tranzacționare care permite utilizatorilor să tranzacționeze active folosind fonduri furnizate de o bursă sau de alți traderi.

Tranzacționarea criptomonedelor implică riscuri. Tranzacționarea în marjă a criptomonedelor implică riscuri chiar mai mari, întrucât în ​​acest caz un comerciant poate deschide o poziție care va fi mai mare decât soldul său inițial. Cu toate acestea, tranzacționarea în marjă vă poate aduce profituri semnificative, dacă știți cum să faceți față acesteia.

Vă rugăm să rețineți că acest tip de tranzacționare nu este recomandat comercianților începători, deoarece necesită abilități avansate de tranzacționare.

Noțiuni de bază privind tranzacționarea marjelor

Înainte de a intra în tranzacționarea în marjă, este foarte recomandat să studiați elementele esențiale (dacă sunteți începător) sau să reîmprospătați vocabularul de tranzacționare (în cazul în care sunteți un comerciant la nivel înalt). Am adunat principala terminologie a tranzacționării în marjă.

Marja & Pârghie

Marja în tranzacționarea în marjă se poate referi la două lucruri. În primul rând, este suma împrumutată de comerciant în plus față de investiția inițială. În al doilea rând, poate însemna și fondurile proprii ale comerciantului.

După cum sa menționat mai sus, tranzacționarea în marjă este denumită și tranzacționare cu efect de levier. Pârghia este determinată de următoarea rație: pârghie = (fonduri împrumutate + marjă) / marjă. Simbolul „x” reprezintă de obicei pârghia (2x, 5x, 20x,…) sau într-un raport 2: 1, 5: 1, 20: 1.

Exemplu: Bob are un capital propriu de 10.000 USD, dar vrea să facă o comandă de 100.000 USD. El decide să plaseze o comandă de marjă la pârghia 1:10. Bob împrumută 90.000 de dolari de la o terță parte pentru a deschide o poziție de 100.000 de dolari.

Preț de apel marjă și lichidare

Un apel în marjă este o cerere din partea bursei pentru a vă adăuga fie bani în contul dvs., fie pentru a vă închide poziția, care apare atunci când valoarea contului unui comerciant scade sub un nivel predefinit.

Schimburile monitorizează valoarea activelor digitale pe un cont de marjă pentru a nu scădea sub un anumit nivel. Dacă prețurile cresc, poziția poate fi menținută deschisă atâta timp cât nu există riscul de a pierde fondurile proprii și împrumutate.

Dacă prețul scade, schimbul va preveni pierderea prin lichidarea poziției. Un comerciant poate preveni acest lucru prin vânzarea unei anumite cantități de active sau prin depunerea de fonduri suplimentare într-un cont de marjă.

Când începeți tranzacționarea în marjă, există un preț de lichidare stabilit automat. Odată ce prețul de lichidare este atins, poziția comerciantului este închisă forțat (lichidat). Aceasta este o măsură de precauție necesară pentru a reduce riscurile de tranzacționare.

Marja izolată

Marja izolată își propune să gestioneze riscul în timp ce tranzacționează pe marjă. Marja izolată ajută un comerciant restricționând cantitatea de marjă stabilită pentru fiecare poziție. Să presupunem că poziția unui comerciant este lichidată în timp ce el / ea tranzacționează într-un mod de marjă izolat. În acest caz, un sold de marjă izolat va fi lichidat, în timp ce restul fondurilor nu vor fi afectate.

Pentru a ajuta comercianții începători să înceapă tranzacționarea în marjă, Changelly PRO oferă un mod de marjă izolat, astfel încât utilizatorii să poată fi responsabili de risc.

Marja încrucișată

Tranzacționarea în modul marjă încrucișată înseamnă că un întreg sold de marjă este împărțit între pozițiile comerciantului pentru a preveni lichidarea.

Comandă de tranzacționare stop-loss

Stop-loss este un tip de comandă care limitează pierderile din tranzacționare imediat ce prețul atinge un nivel de preț specificat (predefinit). Stop loss este considerat unul dintre instrumentele principale pentru tranzacționarea eficientă.

Din punct de vedere tehnic, aceasta este pur și simplu o comandă în așteptare care se activează automat la o anumită valoare a ratei. Stop-loss vă permite să scăpați de monitorizarea constantă a poziției.

Diferența dintre tranzacționarea spot și marja

Tranzacționarea spot și tranzacționarea în marjă se referă la diferite concepte: tranzacțiile spot sunt opusul contractelor futures și se referă la contracte care sunt decontate (plătite și livrate) imediat la o dată spot. Tranzacționarea spot necesită să dețineți toate fondurile cu care tranzacționați.

Exemplu: Alice vrea să schimbe 1.000 USDT pentru BTC. Ea își depune fondurile pe platforma Changelly PRO pentru a le tranzacționa pentru bitcoin.

La tranzacționarea în marjă, comercianții folosesc atât banii pe care îi dețin, cât și fondurile pe care le-au împrumutat de la o bursă sau un alt comerciant.

Exemplu: Bob a cercetat piața și a știut că poate obține profit. Totuși, tot ce are este 1 BTC. El decide să înceapă tranzacționarea în marjă pe Changelly PRO și plasează 1 BTC la efectul de levier 1:10. Acum are 10 BTC de tranzacționat.

Riscuri de tranzacționare a marjelor

După cum am menționat anterior, atunci când tranzacționați pe marjă, există întotdeauna un nivel de preț specificat la care poziția dvs. va fi fie lichidată, fie vi se va cere să adăugați mai multe fonduri în contul dvs. Deoarece tranzacționarea în marjă implică împrumutarea de bani de la o bursă (sau de la o terță parte), bursa va vinde (lichida) poziția dvs. dacă există pericolul de pierdere a acestora. Când tranzacționați numai cu fonduri proprii, veți pierde întreaga investiție inițială numai atunci când prețul scade la 0. Cu toate acestea, cu marjă, prețul trebuie să scadă doar cu o fracțiune pentru a vă pierde întreaga investiție.

tranzacționarea criptografică atunci când piața crește

Iată un exemplu: spuneți că aveți 10.000 de dolari și asta costă 1 BTC în acest moment, așa că îl cumpărați. Veți pierde fondurile numai dacă BTC coboară la 0, ceea ce este foarte puțin probabil. Prietenul tău are și 10.000 de dolari, dar este un comerciant cu experiență și, după ce a cercetat piața, a ajuns la concluzia că prețul BTC va crește într-o săptămână. Deci, el cumpără BTC pe o marjă de 10x, ceea ce aduce fondurile sale totale până la 100.000 USD și îi permite să cumpere 10 BTC.

Acum, imaginați-vă că prețul scade la 9.000 de dolari săptămâna viitoare. Vindeți Bitcoin-ul dvs. și pierdeți o mie de dolari. Prietenul tău, totuși, a cumpărat 10 BTC și, atunci când le vinde, pierde de o mie de ori zece, deci cei 10.000 de dolari pe care i-a investit inițial. De fapt, el nici măcar nu va fi cel care vinde acele Bitcoin, de parcă prețul scade, investiția sa inițială nu va putea acoperi pierderea, iar schimbul nu va permite acest lucru, așa că vor lichida forțat poziția sa sau îi va cere să investească mai mult, ceea ce poate duce la mai multe pierderi în viitor.

Prețul de lichidare este stabilit la un nivel sub care investiția inițială nu va putea acoperi pierderile dacă poziția este lichidată.

În plus, există, de asemenea, un risc suplimentar pentru tranzacționarea marjelor criptografice. Prețurile criptomonedelor sunt extrem de volatile și pot scădea sub prețul de lichidare specificat înainte ca bursa să vă poată lichida poziția. În acest caz, comercianții vor trebui să plătească suplimentar pentru a acoperi pierderea. (editat)

Cum să începeți tranzacționarea marjelor

Changelly PRO oferă acces rapid la tranzacționarea cu marjă a criptomonedelor. Vă vom explica cum să începeți tranzacționarea cu efect de levier criptografic pe Changelly PRO.

Notă: Aproape fiecare schimb necesită să treceți o procedură simplă KYC și să activați 2fa pentru a tranzacționa pe marjă.

  1. Înregistrați-vă la schimbul criptografic complet Changelly PRO;
  2. Asigurați-vă că există unele fonduri în contul dvs. de tranzacționare;
  3. Faceți clic pe fila „Margină”. Vedeți butonul verde „Margin” din colțul din dreapta sus și dați clic pe acesta;
  4. Alegeți o criptomonedă pe care doriți să o tranzacționați în marjă;
  5. Introduceți valoarea marjei. Pentru a face acest lucru, trebuie să transferați unele fonduri din contul dvs. de tranzacționare în cel de marjă;
  6. Voila! Acum sunteți gata să începeți tranzacționarea în marjă. Vedeți valoarea pârghiei în colțul din dreapta sus (blocul „Putere de cumpărare”). Rețineți, de asemenea, că puteți adăuga mai multe fonduri la marja dvs. în orice moment!

Cum să alegeți un schimb

Înainte de a începe tranzacționarea în marjă, ar trebui să faceți cercetări aprofundate despre schimburile de criptomonede care oferă o astfel de opțiune. Există mai multe puncte vitale care ar trebui luate în considerare.

  • Verificați efectul de levier oferit. Rețineți, de asemenea, că efectul de levier ar putea fi diferit pentru fiecare criptomonedă tranzacționată;
  • Taxe. Aflați mai multe despre taxele percepute. Cât va costa retragerea de fonduri? Există taxe suplimentare? Cercetează piața pentru a determina cel mai bun schimb de criptomonede pentru tine;
  • Lichiditate. Cu cât bursa atrage mai multă lichiditate, cu atât tranzacțiile vor fi mai rapide și mai eficiente;
  • Reputația schimbului de criptomonede. Securitatea fondurilor dvs. trebuie să fie o prioritate pentru fiecare schimb. La inițierea tranzacționării în marjă, există riscuri mai mari implicate. Astfel, platforma de tranzacționare trebuie să ofere o conexiune robustă, securitate la nivel înalt, o gamă largă de instrumente și instrumente de tranzacționare etc..

Top 3 schimburi pentru tranzacționarea marjelor

Changelly PRO

Schimbul de criptare instantanee Changelly furnizează swap-uri de criptomonede fără cusur din 2015. Anul acesta a fost remarcabil pentru platformă. În plus față de piața Changelly, programul de afiliere actualizat și multe alte funcții noi, există o etapă importantă câștigată.

Changelly PRO este un schimb de criptomonede complet, care permite atât comercianților începători, cât și comercianților experimentați să facă comenzi și să tranzacționeze ca un PRO. Changelly PRO oferă una dintre cele mai competitive taxe de retragere și tranzacționare de pe piață.

tranzacționare în marjă și tranzacționare cu pârghie pe changelly proChangelly PRO

Tranzacționarea marjei pe Changelly PRO se potrivește perfect celor care decid să înceapă tranzacționarea cu pârghie și doresc să intre în aceasta cu riscuri minime. Utilizatorii pot tranzacționa o gamă de active digitale cu o pârghie de până la 10 ori, ceea ce le permite noilor veniți să învețe tranzacționarea în marjă în siguranță. În plus, UX / UI sunt intuitive, deci nu va dura prea mult timp pentru a intra în lumea tranzacționării cu marjă a criptomonedelor..

Binance

Monstruul industriei, Binance, oferă un ecosistem decent pentru tranzacționare sigură și diversă. Tranzacționarea marjei pe Binance funcționează pentru comercianții mai avansați, deoarece terminalul de tranzacționare este plin de informații suplimentare care pot speria începătorii. Designul și experiența utilizatorului urmează stilul Binance, dar ar putea părea destul de complicate.

Tranzacționarea marjei pe bursa de criptomonede Binance

Pentru a oferi utilizatorilor toate detaliile necesare, Binance oferă ghiduri și tutoriale pentru fiecare caracteristică pe care o are. Schimbul oferă o oportunitate de a deschide atât poziții lungi cât și scurte pentru o listă de criptomonede. Binance activează marja încrucișată cu pârghia de 3x și marja izolată cu pârghia de 10x. Vă rugăm să rețineți că tranzacționarea în marjă nu este disponibilă pentru utilizatorii din SUA, Japonia, Canada etc..

BitMex

tranzacționare în marjă pe bitmex cu pârghie x100

Fiind un veteran al pieței de tranzacționare, BitMex oferă o gamă largă de instrumente de tranzacționare și instrumente derivate (contracte futures, opțiuni etc.). Bursa oferă, de asemenea, tranzacționarea cu criptomonede, dar trebuie să recunoaștem că BitMex se potrivește numai comercianților cu experiență. Conform coinmarketcap BitMex oferă piețe active pentru BTC, ETH și XRP.

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale BitMex este că bursa oferă o pârghie nebună de 100 de ori pentru tranzacționarea marjelor criptomonede. În acest context, comercianții începători ar trebui să evite tranzacționarea cu marjă a criptomonedelor pe această platformă până când vor obține expertiza adecvată în domeniu. Este crucial să ne amintim despre riscurile implicate de tranzacționarea în marjă.

Linia de fund

Spre deosebire de tranzacționarea standard, unde orice mișcare neașteptată a ratei poate fi cel mai adesea așteptată, aici o retragere pe termen lung va însemna o pierdere a depozitului. Ar trebui să începeți tranzacționarea în marjă numai atunci când puteți aborda în mod serios controlul riscurilor și formarea unei strategii de tranzacționare.

Fii pregătit mental pentru pierderile potențiale în avans. Numai cu această abordare va fi posibil să se obțină beneficii stabile din tranzacționarea cu criptomonede cu pârghie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me