A kriptovaluta kereskedelem a kriptográfia létfontosságú része. Fejlesztése és korszerűsítése közben kereskedési eszközöket is átvett egy szokásos tőzsdén. 2020-tól a kriptopénz-fedezeti kereskedelem nagyjából minden megbízható kriptotőzsde, például a Changelly PRO szerves része.

Changelly mindig őrködik, hogy átfogó magyarázatot adjon a kifinomult kriptovaluta és blokklánc fogalmakról. Mi az árrés kereskedés? És hogyan lehet elindítani a kriptovaluta fedezeti kereskedést? Vizsgáljuk meg mindezt Changellyvel együtt.

Mi az árrés kereskedés?

A fedezeti ügylet (tőkeáttétellel vagy tőkeáttételes kereskedéssel is) egy olyan típusú kereskedés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tőzsdei vagy más kereskedők által biztosított pénzeszközök felhasználásával kereskedjenek eszközzel.

A kriptovaluta kereskedelem kockázatot jelent. A kriptopénz-fedezeti kereskedelem még nagyobb kockázatokat rejt magában, mivel ebben az esetben a kereskedő olyan pozíciót nyithat, amely nagyobb lesz, mint az eredeti egyenlege. A margin kereskedés azonban jelentős profitot hozhat Önnek, ha tudja, hogyan kell ezzel foglalkozni.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a fajta kereskedés nem ajánlott kezdő kereskedőknek, mivel fejlett kereskedési ismeretekre van szükség.

Fedezeti kereskedés alapjai

Mielőtt belekezdene a margin kereskedésbe, erősen ajánlott, hogy tanulmányozza a lényegeket (ha kezdő vagy), vagy frissítse a kereskedési szókincset (abban az esetben, ha szintemelkedő kereskedő vagy). Összegyűjtöttük a fedezeti kereskedés fő terminológiáját.

Árrés & Tőkeáttétel

Az árrés-kereskedelem árrése két dologra utalhat. Először is ez az az összeg, amelyet a kereskedő felvesz az első befektetésén felül. Másodszor, a kereskedő saját tőkéjét is jelentheti.

Mint fent említettük, a fedezeti kereskedést tőkeáttétellel történő kereskedésnek is nevezik. A tőkeáttételt a következő arány határozza meg: tőkeáttétel = (felvett alapok + fedezet) / fedezet. Az „x” szimbólum általában a tőkeáttételt jelöli (2x, 5x, 20x,…) vagy 2: 1, 5: 1, 20: 1 arányban.

Példa: Bobnak van 10 000 dollár saját tőkéje, de 100 000 dolláros megrendelést szeretne leadni. Úgy dönt, hogy 1/10-es tőkeáttétel mellett fedezeti megbízást ad le. Bob 90 000 dollárt vesz fel egy harmadik féltől, hogy 100 000 dolláros pozíciót nyisson.

Fedezethívás és felszámolási ár

A fedezeti hívás a tőzsde követelése, hogy vagy pénzt vegyen fel a számlájára, vagy lezárja pozícióját, amely akkor következik be, amikor a kereskedő számlájának értéke egy előre megadott szint alá csökken..

A tőzsdék figyelemmel kísérik a fedezeti számlán lévő digitális eszközök értékét, hogy ne essenek egy bizonyos szint alá. Ha az árak emelkednek, a pozíció mindaddig nyitva tartható, amíg nincs kockázat a saját és a felvett források elvesztésére.

Ha az ár csökken, a tőzsde a pozíció felszámolásával megakadályozza a veszteséget. A kereskedő ezt megakadályozhatja egy bizonyos mennyiségű eszköz eladásával vagy további pénzeszközök letétbe helyezésével a fedezeti számlán.

A margin kereskedés megkezdésekor automatikusan felszámolási árat állapítanak meg. A felszámolási ár elérése után a kereskedő pozíciója erőszakkal lezárásra (felszámolásra) kerül. Ez szükséges elővigyázatosság a kereskedési kockázatok csökkentése érdekében.

Elszigetelt margó

Az elkülönített fedezet célja a kockázat kezelése, miközben árréssel kereskednek. Az elkülönített fedezet segíti a kereskedőt azáltal, hogy korlátozza az egyes pozíciókra beállított árrés összegét. Tegyük fel, hogy egy kereskedő pozíciója felszámolás alatt áll, miközben elszigetelt margin módban kereskedik. Ebben az esetben egy elszigetelt fedezetegyenleget számolnak fel, míg a többi alapot ez nem érinti.

Annak érdekében, hogy a kezdő kereskedők megkezdhessék az árrés-kereskedelmet, a Changelly PRO izolált árrés-módot biztosít, így a felhasználók felelősek lehetnek a kockázatért.

Kereszt margó

Kereskedelem kereszttözsdei módban azt jelenti, hogy egy teljes fedezetegyenleget osztanak meg a kereskedő pozíciói között a felszámolás megakadályozása érdekében.

Stop-loss kereskedési megbízás

A stop-loss egy olyan típusú megbízás, amely korlátozza a kereskedési veszteségeket, amint az ár eléri a meghatározott (előre meghatározott) árszintet. A stop loss a hatékony kereskedés egyik fő eszköze.

Műszaki szempontból ez egyszerűen függőben lévő megbízás, amely automatikusan aktiválódik egy adott sebességértéknél. A stop-loss lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a helyzet folyamatos ellenőrzésétől.

Különbség a spot és a margin kereskedés között

Az azonnali kereskedés és az árfolyam-kereskedelem különböző fogalmakra utal: az azonnali ügyletek ellentétesek a határidős szerződésekkel, és olyan szerződésekre vonatkoznak, amelyek elszámolása (kifizetése és teljesítése) azonnal, azonnali napon történik. Az azonnali kereskedés megköveteli, hogy birtokolja az összes alapot, amellyel kereskedik.

Példa: Alice 1000 USD-t akar cserélni BTC-re. Alapjait a Changelly PRO platformon helyezi el, hogy bitcoinra cserélje.

Marzson történő kereskedéskor a kereskedők a tulajdonukban lévő pénzt és a tőzsdétől vagy más kereskedőtől kölcsönzött pénzeszközöket egyaránt felhasználják.

Példa: Bob kutatta a piacot, és tudta, hogy profithoz juthat. Mindazonáltal csak 1 BTC van nála. Úgy dönt, hogy megkezdi a margin kereskedést a Changelly PRO-n, és 1 BTC-t helyez el az 1: 10-es tőkeáttételnél. Most 10 BTC-vel rendelkezik kereskedésre.

Fedezeti kereskedési kockázatok

Amint azt korábban említettük, árréssel történő kereskedéskor mindig van egy meghatározott árszint, amelynél a pozíciód vagy felszámolásra kerül, vagy további pénzeszközöket kell felvenni a számládra. Mivel a fedezeti ügylet magában foglalja, ha pénzt vesz fel egy tőzsdétől (vagy egy harmadik féltől), a tőzsde eladja (felszámolja) az Ön pozícióját, ha veszteségveszély áll fenn számukra. Ha csak saját forrásaival kereskedik, akkor csak akkor veszíti el teljes kezdeti befektetését, ha az ár 0-ra esik. Az árréssel azonban az árnak csak egy töredékével kell esnie ahhoz, hogy elveszíthesse teljes befektetését.

kriptokereskedelem, amikor a piac felfelé halad

Íme egy példa: mondjuk 10 ezer dollárod van, és jelenleg ennyibe kerül 1 BTC, tehát megveszed. Csak akkor veszíti el pénzét, ha a BTC 0-ra csökken, ami nagyon valószínűtlen. A barátodnak is van 10 ezer dollárja, de tapasztalt kereskedő, és a piac kutatása után arra a következtetésre jutott, hogy a BTC ára egy hét múlva emelkedni fog. Tehát 10-szeres árrésszel vásárol BTC-t, ami összköltségét 100 ezer dollárra növeli, és lehetővé teszi 10 BTC vásárlását.

Most képzelje el, hogy az ár a következő héten 9 ezer dollárra csökken. Eladod a Bitcoinodat és elveszítesz ezer dollárt. A barátod azonban 10 BTC-t vásárolt, és eladásakor ezerszer tízet veszít, tehát a kezdetben befektetett 10 ezer dollárt. Valójában nem is ő fogja eladni ezeket a Bitcoin-okat, mivel ha az ár alacsonyabb lesz, kezdeti befektetése nem lesz képes fedezni a veszteséget, és a tőzsde ezt nem engedheti meg, ezért erőszakkal felszámolják pozícióját, vagy arra kéri, hogy fektessen be többet, ami a jövőben több veszteséghez vezethet.

A felszámolási árat olyan szinten állapítják meg, amely alatt az eredeti befektetés nem képes fedezni a veszteségeket, ha a pozíció felszámolásra kerül..

Ezenkívül extra kockázatot jelent a kriptográfiai kereskedés is. A kriptovaluta árai nagyon ingadozóak, és a megadott likvidációs ár alá eshetnek, mielőtt a tőzsde felszámolhatja az Ön pozícióját. Ebben az esetben a kereskedőknek külön kell fizetniük a veszteség fedezésére. (szerkesztve)

Hogyan lehet elindítani a fedezeti kereskedést

A Changelly PRO gyors hozzáférést biztosít a kriptovaluta margin kereskedéshez. Megmagyarázzuk, hogyan lehet elindítani a kriptográfos tőzsdei kereskedést a Changelly PRO-n.

Megjegyzés: Nagyjából minden csere megköveteli, hogy tegyen egy egyszerű KYC eljárást és engedélyezze a 2fa-t annak érdekében, hogy árréssel kereskedjen.

  1. Regisztráljon a teljes funkcionalitású kriptopörzén a Changelly PRO;
  2. Győződjön meg arról, hogy van néhány pénz a kereskedési számláján;
  3. Kattintson a „Margó” fülre. Lásd a zöld „Margó” gombot a jobb felső sarokban, és kattintson rá;
  4. Válasszon egy kriptovalutát, amellyel árréssel kíván kereskedni;
  5. Adja meg a margó összegét. Ehhez át kell utalnia néhány pénzt a kereskedési számlájáról a fedezetre;
  6. Voálá! Most már készen áll a margin kereskedés megkezdésére. Lásd a tőkeáttétel értékét a jobb felső sarokban (a „Vásárlóerő” blokk). Ne feledje továbbá, hogy bármikor több forrást tehet hozzá a fedezetéhez!

Hogyan válasszunk cserét

A margin kereskedés megkezdése előtt alaposan meg kell vizsgálni az ilyen lehetőséget biztosító kriptovaluta tőzsdéket. Számos létfontosságú szempontot kell figyelembe venni.

  • Ellenőrizze a kínált tőkeáttételt. Vegye figyelembe azt is, hogy a tőkeáttétel minden egyes forgalmazott kriptovalutánál eltérő lehet;
  • Díjak. További információ a felszámított díjakról. Mennyibe fog kerülni a pénzeszközök felvétele? Vannak-e további díjak? Kutassa meg a piacot annak érdekében, hogy meghatározza az Ön számára legmegfelelőbb kriptovaluta-cserét;
  • Likviditás. Minél több likviditást vonz a tőzsde, annál gyorsabban és hatékonyabban fog kereskedni;
  • Kriptovaluta-hírnév. A pénzeszközök biztonságának minden csere során prioritást kell élveznie. A tőzsdei kereskedés megindításakor nagyobb kockázatokat rejt magában. Ezáltal a kereskedési platformnak szilárd kapcsolatot, magas szintű biztonságot, kereskedési eszközök és eszközök széles skáláját kell biztosítania stb..

A 3 legfontosabb tőzsde a fedezeti ügylethez

Changelly PRO

A Changelly azonnali kriptográfia 2015 óta nyújt hibátlan kriptovaluta-csereügyleteket. Ez az év figyelemre méltó volt a platform számára. A Changelly Marketplace, a továbbfejlesztett Affiliate Program és sok más új szolgáltatás mellett nagy mérföldkő is van.

A Changelly PRO egy teljes funkcionalitású kriptovaluta-tőzsde, amely mind a kezdő, mind a tapasztalt kereskedők számára lehetővé teszi megrendelések leadását és kereskedését, mint egy PRO. A Changelly PRO a piac egyik legversenyképesebb kivonási és kereskedési díját nyújtja.

árrés kereskedés és tőzsdei kereskedés a Changelly pro-nChangelly PRO

A Changelly PRO árrés-kereskedelme tökéletesen megfelel azoknak, akik úgy döntenek, hogy tőkeáttétellel kezdenek kereskedni, és minimális kockázat mellett szeretnének belemenni. A felhasználók számos digitális eszközzel kereskedhetnek, akár tízszeres tőkeáttétellel, ami lehetővé teszi az újonnan érkezők számára, hogy biztonságosan megtanulják a fedezeti ügyleteket. Ezenkívül az UX / UI intuitív, így nem fog túl sok időbe telni a kriptopénz-kereskedelem világában való elmélyülés.

Binance

Az ipar behemótja, a Binance tisztességes ökoszisztémát biztosít a biztonságos és sokszínű kereskedéshez. A Binance árrés-kereskedelme fejlettebb kereskedők számára működik, mivel a kereskedési terminál tele van további információkkal, amelyek elriaszthatják az újoncokat. A tervezés és a felhasználói élmény a Binance stílust követi, mégis meglehetősen trükkösnek tűnhet.

Marzs kereskedés a Binance kriptovaluta tőzsdén

Annak érdekében, hogy a felhasználók rendelkezésére bocsássa a szükséges részleteket, a Binance útmutatókat és oktatóanyagokat kínál minden egyes funkcióhoz. A tőzsde lehetőséget kínál hosszú és rövid pozíciók megnyitására is a kriptovaluták listájához. A Binance lehetővé teszi a keresztszükségletet a háromszoros tőkeáttétellel és az elkülönített margót a 10x-es tőkeáttétellel. Felhívjuk figyelmét, hogy az árrés-kereskedelem nem érhető el az Egyesült Államokból, Japánból, Kanadából stb.

BitMex

margin kereskedés bitmex-en x100 tőkeáttétellel

A kereskedési piac veteránjaként a BitMex a kereskedési eszközök és derivatívák (határidős ügyletek, opciók stb.) Széles skáláját kínálja. A tőzsde kriptovaluta kereskedelmet is kínál, de el kell ismernünk, hogy a BitMex csak nagy tapasztalattal rendelkező kereskedőknek felel meg. Alapján érmepiaci sapka adatok, a BitMex aktív piacokat kínál a BTC, ETH és XRP számára.

A BitMex egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága, hogy a tőzsde őrült 100-szoros tőkeáttételt biztosít a kriptovaluta margin kereskedéshez. Ebben az összefüggésben a kezdő kereskedőknek el kell kerülniük a kriptovaluta-fedezet kereskedését ezen a platformon, amíg megfelelő szakértelmet nem szereznek a területen. Alapvető fontosságú emlékezni a fedezeti ügyletekkel járó kockázatokra.

A lényeg

A szokásos kereskedéssel ellentétben, ahol a kamat váratlan mozgására a legtöbbször egyszerűen csak lehet várni, itt a hosszú távú lehívás betétkiesést jelent. Csak akkor kezdje el a margin kereskedést, ha komolyan megközelítheti a kockázatkezelést és a kereskedési stratégia kialakítását.

Legyen előre mentálisan felkészült a lehetséges veszteségekre. Csak ezzel a megközelítéssel lehet stabil előnyöket szerezni a kriptovalutákkal tőkeáttétellel történő kereskedésből.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me