2018 a fost anul controversei pentru Facebook. Rețeaua socială, după care a trebuit să facă față acuzațiilor scurgerea datelor, și-a văzut popularitatea scăzând. Totuși, asta nu l-a împiedicat pe Mark Zuckerberg să se gândească la noi obiective. Pentru a reveni, Facebook și-a exprimat interesul pentru blockchain.

Facebook: întotdeauna gânditor înainte

Facebook a strălucit întotdeauna cu dorința sa de a rămâne la curent cu noile tehnologii. De această dată, vizează sectorul criptomonedelor. Blockchain-ul a sedus cu succes Facebook. Platforma intenționează să dezvolte propria criptomonedă. Deși informațiile despre proiect nu s-au scurs încă, mulți cred că site-ul nu se va opri la un sistem de management. Conceptul de criptomonedă ar trebui să se bazeze pe posibilitatea utilizării acesteia pentru plata achizițiilor din rețea.

Modelul ales de Facebook ar putea fi ceva similar cu Bitcoin, care astăzi este cunoscut a fi cea mai puternică monedă digitală de pe piață. Crede Zuckerberg că va concura direct cu alte criptomonede? Ambiția proiectului este marcată și mulți speculatori cred că Facebook ar putea aduce o revoluție utilizatorilor.

Criptomoneda FB este o monedă promițătoare?

Încă știm foarte puțin despre criptomoneda Facebook. Proiectul este în prezent doar în studiu și nimic nu este încă sigur. Divizia FB dedicată blockchain-ului trebuie să studieze diversele posibilități disponibile rețelei sociale. Conform primelor informații care au fost comunicate, criptomoneda, dacă este lansată efectiv, ar putea fi utilizată doar pentru tranzacții pe rețeaua Facebook. Spre deosebire de Bitcoin, de exemplu, care este utilizat pentru plăți și transferuri de bani de tot felul pe blockchain, rolul criptomonedei FB ar fi limitat la propria rețea. Astfel, utilizatorii ar putea folosi cripto FB pe Piata de desfacere, de exemplu, platforma de cumpărare și vânzare a obiectelor din rețeaua socială.

Criptomoneda în practică: ce este?

La fel ca și cu banii dintr-un cont bancar, moneda digitală se transformă într-un număr dintr-o bază de date care reprezintă o anumită valoare. Pentru ambele valute, cum ar fi euro sau dolari într-un cont bancar, și criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin, acest număr nu poate fi ajustat de nimeni decât dacă sunt îndeplinite anumite condiții.

Criptomonedele pot fi utilizate la fel ca moneda „normală” pentru a efectua plăți. În cadrul rețelei de criptare, plata trebuie confirmată de mai multe noduri din rețea, după care se înregistrează tranzacția. Această înregistrare se face pe blockchain.

Investiția în criptomonede: cum și de ce să faci asta?

Deși în prezent se află într-o criză, criptomonedele au crescut în ultimii ani. Așadar, nu este surprinzător faptul că oamenii sunt interesați să investească în criptomonede atunci când considerați că mulți au primit profituri imense din investițiile lor. Dar cum poți investi cu exactitate în criptomonede?

Criptomonedele precum Bitcoin și Ethereum sunt extrem de volatile. Aceasta înseamnă că prețul poate fluctua masiv într-o perioadă scurtă de timp. Puteți beneficia de acest lucru ca investitor dacă luați partea dreaptă a unei tranzacții. Pentru aceasta, aveți nevoie de un cont la un broker care acceptă criptomonede.

Crypto ca metodă de plată

Criptomoneda funcționează ca un mijloc de plată cu ideea de a efectua plăți ușor, rapid, ieftin și anonim. Doriți să plătiți cu criptomonedă în supermarket? Ar putea fi posibil mai devreme decât crezi! Cu unele criptomonede, tranzacțiile sunt procesate în câteva secunde oriunde în lume.

Pariați cu cripto

Ai fost vreodată la un cazinou? În prezent, există diverse cazinouri online disponibile pe internet. Unul dintre ei este Bitcasino, unde puteți plasa pariurile folosind Bitcoin. Vizitând cazinourile online care acceptă Bitcoin, puteți juca multe jocuri diferite. Când jucați cu bitcoin sau cu alte criptomonede, rămâneți anonim, iar depozitele și retragerile sunt de obicei procesate rapid.

Concluzie

Dacă ați fost atent în ultimii ani, veți ști că criptomonedele câștigă rapid în popularitate. Din ce în ce mai mulți oameni și companii se concentrează pe criptomonede și este doar o chestiune de timp până când vor apărea noi tehnologii și idei, cum ar fi un cripto pe Facebook. Va domina Facebook piața criptografică? Numai timpul va spune.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me