Találtunk egy lehetőséget, hogy interjút készítsünk egy volt Wall Streeternél, aki profi kereskedő. Települjön be, és élvezze az olvasást!

kriptográfia

Mit jelent profi kereskedőnek lenni? Mióta vagy kereskedő? Mely piacokkal kereskedel?

A hivatásos kereskedő az, akinek a kereskedési nyeresége az egyetlen bevételi forrás. Körülbelül 20 éve kereskedek, főleg amerikai piacokon – NYSE, Nasdaq, AMEX, CME, CBOE. 2018 elején kezdte meg a kriptográfia kereskedését.

Mi a háttered? Hogyan döntött a kereskedés mellett?

Ami a kereskedésbe terelt, az a pénzkeresés fogalma volt, anélkül, hogy tényleges munkát kellett volna elvégeznem. Ezt a fogalmat tinédzserkoromban fedeztem fel, amikor olvastam Edwin Lefevre „A részvénykezelő visszaemlékezéseit” és Theodore Dreiser „Finanszírozóját”. Lenyűgözőnek találtam, hogy gyors nyereségre tehet szert, ha csak alkalmazza az elméje erejét, hogy fogadást tegyen a pénzügyi piacokon. Később egy Ivy League iskolába jártam, ahol közgazdaságtant és pénzügyeket tanultam, majd érettségi után néhány évig a Wall Streeten dolgoztam. Miután felhalmoztam a szerintem elég tudást és tapasztalatot, felhagytam a munkámmal, minden megtakarításomat bróker számlára tettem, és azóta egyedül kereskedek.

Milyen volt az átmenet a Crypto-ra más piacokról?

Nem volt olyan nehéz, mivel (néhány árnyalatot leszámítva) a pénzügyi piacok hasonlóak, mivel mindegyiket ugyanaz a tömeg mentalitás vezérli, emellett nem hagytam fel más piacok kereskedését. Naponta nincs elegendő kriptográfiai művelet ahhoz, hogy teljes erőforrásokkal fordítsam rá az erőforrásaimat, ezért amíg a kriptográfia „alszik”, addig más dolgokkal kereskedek. Például az egyik legforróbb piaci trend a marihuána készletek robbanásszerű emelkedése, amelyekkel az amerikai és kanadai részvénypiacokon kereskednek. (pl .: TLRY, CRON)

Milyen készségekre és tulajdonságokra van szükség ahhoz, hogy kereskedő legyen?

Nem igényel semmilyen speciális oktatást vagy készséget, de meg kell értenünk: az általa forgalmazott eszközök alapvető jellemzőit, a kereskedési folyamat mechanikáját és saját pszichológiai felépítését, mivel ez nagyrészt a kereskedelmi döntés alapja lenne – készítési folyamat. Fontos továbbá a fizikai és pszichológiai állóképesség, a fegyelem, a képesség, hogy gyorsan beismerje, ha téved, és tanuljon a hibáiból, gyors gondolkodó és döntéshozó legyen, rajongjon a kereskedés és a pénzkeresés iránt..

Milyen kereskedési és elemzési eszközöket használ? Használsz kereskedési botokat?

A kriptopiac még mindig túl ingatag és fejlődő ahhoz, hogy megfeleljen bármely analitikai modell halmazának, ezért csak azokat az erőforrásokat használom, amelyek alapvető árinformációkat szolgáltatnak (Coin360, Coinmarketcap). Ami a kereskedést illeti – HitBTC Exchange-t használok, ahol az összes kereskedés manuális. A kereskedési botok előnyt adtak a kereskedőknek az első napokban, amikor csak kevés, az API programozásához elég képzett szakember futott arbitrázs stratégiákat, de miután a verseny kiegyenlített, ez az előny végül eltűnt.

Technikai elemzést használ-e az ár előrejelzéséhez?

Nem. Műszaki elemzés – vizuálisan intuitív mutatókat alkalmaz, amelyek csak a történelmi árképzésen alapulnak. De mivel túl gyakran látjuk, a történelem ritkán jelzi a jövőbeni árteljesítményt. Csak figyelem a lendületet és a tömeg érzelmét, hogy meghatározzam a piaci irányt.

Melyik érméket tekinted kedvencnek vagy potenciálisnak? HODL bármilyen?

Először is rövid távú kereskedő vagyok (szemben a befektetővel), és nincs érzelmi vagy lelkes kötődése ahhoz, amit kereskedek, így a kedvenceim helyett csak egy új lehetőségre kezdek összpontosítani, miután az kialakul, szemben a befektetőkkel. előre látva. Másodszor a rövid oldalt játszom (az ár csökkenésére fogadok), csakúgy, mint a hosszú oldalt, így számomra a „potenciál” ugyanúgy jelenthet lefelé mozdulatot. Ami a „HODL” -t illeti, sok esetben láttam, hogy az emberek vásárolnak valamit, remélve a gyors profitot, és amikor ez inkább csökkent, elkezdték meggyőzni magukat, hogy annak tartása (szemben az eladással és a veszteség elvállalásával) megoldás ebben ha türelmesek lennének, az végül vissza fog térni. A valóságban csak egy meg nem valósult veszteségen ül, és a pénze egy rossz kereskedelemben van kötve, más lehetőségekhez nem hozzáférhető. Tehát a HODL egyfajta kognitív csapdává válhat (kivéve, ha eredetileg hosszú távú befektetést terveztek, és bármit is tartana).

Az adott kereskedelemben milyen profitpotenciált tart reálisnak?

Ez valóban attól függ: a 2017-es kriptográfia során nem volt ritka, hogy 10x, 20x, akár 100x nyereséget is elérjenek, de be kell látnod, hogy mindez egy nagyon egyedi piaci lehetőség kontextusában történt. Az ilyen lehetőségek nem gyakran fordulnak elő – utoljára hasonló történt az 1999-es “dot com” fellendülés idején. Gondolom, hogy a 20-50% -os hozam elérése fantasztikus, de ez megint csak az adott eszköztől, a piaci viszonyoktól függ stb..

Melyek a leggyakoribb kockázatok a kriptopiacon?

A szokásos piaci kockázat (az eszközár csökkenése) mellett a kriptokereskedő olyan kockázatoknak van kitéve, amelyek általában nem állnak fenn a mainstream piacokon:

1) Szabályozási kockázat – ebben az időpontban a kriptográfia még mindig nagyrészt szabályozatlan, így a kereskedőt nem védi egy irányító testület, ami azt jelenti, hogy a kriptográfia-cserepolitikák nem hajthatók végre. A szabályozás hiánya növeli a manipuláció kockázatát is, amelyet mindenféle rouge-játékos vezet.

2) Eszközkockázat – bármely eszköz kereskedelme hirtelen leállhat, és a pénzeszközök határozatlan időre befagyaszthatók, ha az érmét / tokent a Tőzsde csalónak tekinti.

3) A tőzsde letétkezelési kockázata – a tőzsde behatolhat, leállhat, vagy akár csődbe is kerülhet tulajdonosai által, teljes kockázatnak téve az ügyfélpénzt..

4) A kriptográfia „tárolási” kockázata – nem tartja be az alapvető általános szabályokat, mivel az internet biztonsági szabályai (elveszett vagy ellopott pénztárca magánkulcs / jelszó, nem biztonságos wifi használata stb.)

5) A kripto „tranzit” kockázata – az érmék véletlenszerű elküldése a pénztárca rossz címére visszafordíthatatlan és teljes veszteséget eredményez.

6) Éjszakai kockázat – a kriptovalutákkal a hét minden napján 24 órában kereskednek, így fizikailag lehetetlen folyamatosan figyelemmel kísérni a helyzetet.

Mennyi tőke szükséges a kriptográfia megkezdéséhez?

Olyan kevés tőke, amennyi a betéti / kifizetési díjak, a kereskedési jutalékok fedezéséhez és az Exchange minimális tételköltségeinek fedezéséhez szükséges. Mivel az elején hibázni fog, jobb, ha minimalizálja az ilyen „oktatás” költségeit – szerintem 1000 dollár elég, csak egy szám kidobására.

Hogyan kezeli és kezeli a piaci kockázatokat?

A kockázat a pénzügyi fogadások elengedhetetlen és megkerülhetetlen része – csak akkor állsz elõnyben, ha valamit kockáztatsz. De a kockázatot meg kell mérni és ellenőrizni – az egyik módja az, hogy ne fogadjon többet, mint amennyit kényelmesen megengedhet magának a vesztésre. A kockázat elosztása több fogadás között (azaz diverzifikálás) szintén jó ötlet.

Hol látja a c állapotátrypto a piac előrehaladtával?

Úgy gondolom, hogy a kriptopiac jelenleg túl széttagolt, és tanúi lehetünk a tőzsdék, az információs szállítók stb. Konszolidációjának. Azt is gondolom, hogy az áringadozás a piaci szereplők fokozott szabályozása és legitimációja miatt csökken..

Ez a mai nap! Maradjon velünk a legfrissebb kriptohírekről a közösségi médián keresztül:

Twitter 

Facebook 

Távirat 

Reddit

Youtube

Szép cserék, #Changellions!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me