Az biztos, hogy a kriptográfia egyik legnagyobb kihívást jelentő célja egy modern, könnyen használható, mégis biztonságos hardvereszköz kifejlesztése a kriptográfia tárolására. Azok az idők, amikor a titkosításba történő befektetést valami trükkösnek vagy túlbonyolultnak tekintették, már régen elmúlt. Ma, mivel a Bitcoin a modern világ legértékesebb eszköze, és a kriptográfia befektetői gazdagok és okosak, az embereknek szükségük van az új generációs hardvereszközökre, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a kriptográfiai megtakarításaik a legmagasabb biztonsági szinten vannak tárolva. A ColdLar blockchain technológiai vállalat könnyedén és elegánsan fogadja a kihívást. A ColdLar Pro 3 hardveres pénztárcával a magánkulcsoknak soha nem kell kapcsolódniuk az internethez, kiküszöbölve annak kockázatát, hogy a hackerek ellopják őket. Ezért nincs esély arra, hogy az eszközök rossz kezekbe kerüljenek.

A Changelly vezérigazgatója, Eric Benz találkozott Yuan Dawei-vel, a ColdLar vezérigazgatójával, hogy megfejtesse a vállalatok alapelveit az élvonalbeli biztonsági szint és a ColdLar használhatósága tekintetében..

Eric Benz:

A ColdLar-nál a kriptotárca kifejezését különféle formákra osztja szét, például hardveres, felhőalapú vagy mobiltelefonos alkalmazás-pénztárcára. Miért gondolja, hogy olyan fontos megkülönböztetni az összes ilyen típusú pénztárcát a kriptográfia tárolásához?

Yuan Dawei:

A ColdLar-ot Pekingben alapították 2016 novemberében azzal a küldetéssel, hogy „a kriptotechnikai eszközök őrének” váljon, és elkötelezettek vagyunk a kriptográfiai eszközök biztonsági tárolási megoldásainak biztosítása mellett..

Az elmúlt három évben a felhasználók tényleges igényei alapján folyamatosan végeztük az R-t&D és az innováció, és létrehozott egy teljes termékmátrixot, amely magában foglalja a személyes és vállalati megoldásokat. A fő hangsúly a magánkulcsok kezelése. A pénztárcákat természetesen több kategóriába sorolják a privát kulcs különböző tárolási helyei alapján. Hardveres pénztárcánk a magánkulcsot az eszköz belsejében, az alkalmazás pénztárca a magánkulcsot a mobiltelefonban, a felhő pénztárca pedig a felhőben tárolja. Az ideális pénztárca legyen „biztonságos”, „használható” és „méretezhető”. A különböző pénztárcáknak is különböző tulajdonságaik vannak, hogy megfeleljenek a különböző felhasználói csoportok eltérő alkalmazási forgatókönyveinek, ezért a pénztárca formája nem lehet egyedi.

Úgy gondoljuk, hogy a felhasználók számára nagyon fontos, hogy egyértelműen a magánkulcsuk tárolási helyét jelentsék.

Ragadja meg az esélyét, hogy megnyerje a ColdLar pénztárcát Changelly-vel!

Eric Benz:

Melyek a fő tippek, amiket adhatna egy kriptográfus újoncnak a tipikus hibák elkerülése érdekében a kriptográfia vásárlásakor, cseréjénél és tárolásánál?

Yuan Dawei:

A kriptovaluták területén a magánkulcs az egyetlen személyazonossági tanúsítvány, amely gyakorlatilag a tulajdonosi tanúsítvány, ám egyesek számára nehézséget okoz a magánkulcsuk kezelésében. A legtöbb felhasználó számára nem feltétlenül szükséges a privát kulcs közvetlen birtoklása, különösen a kezdő felhasználók számára. Ezért jelenik meg a pénztárca a privát kulcs kezelési eszközeként. Ezért fontos, hogy hangsúlyozzam, hogy a legfontosabb döntés a jó pénztárca, elsősorban azért, hogy abszolút irányítsd a kriptovalutádat. A pénztárca használatakor a legfontosabb, hogy biztonsági másolatot készítsen a kulcs mögött. Az információk helyes biztonsági másolatának egyetlen helyes módja az, ha másolja egy papírra, és biztonságos helyen tartja. Ne árulja el. Ne írja be egyetlen weboldalra sem. Ne továbbítsa semmilyen hálózaton keresztül, és ne használja a telefonját sem képernyőképek készítéséhez, sem fényképek készítéséhez, sem pedig bármilyen formátumú formátumban. Ezenkívül emlékeztetjük a felhasználókat arra, hogy válasszanak egy nagyon jó hírnevű csereprogramot.

Eric Benz:

Hány termékkel kell rendelkeznie egy kriptográfusnak, hogy nyugodt maradjon a kriptográfiai megtakarításai miatt?

Yuan Dawei:

A felhasználóknak ésszerűen kell megválasztaniuk pénztárcájukat a tényleges és sajátos igényeiknek megfelelően. Például, ha a felhasználók hosszú távú értékbefektetési stratégiát alkalmaznak, biztonságosabb termékeket kell választaniuk, például a ColdLar P-sorozatot. Ha a felhasználók inkább hajlamosak kis mennyiségű kereskedelemre, a ColdLar App Wallet és a T-sorozat a jobb választás. Az intézményi platformok felhasználói, például tőzsdék, letétkezelő platformok, fizetési platformok, pénzügyi derivatív üzleti platformok stb. átfogó kriptográfiai eszközkezelő rendszerre lehet szükség a biztonság biztosításához, mint például a ColdLar E-sorozat.

Eric Benz:

Mi a hozzáállása a KYC teljes végrehajtásához, amelyet egyes kormányok végrehajtanak a kriptográfia felé?

Yuan Dawei:

A névtelenség és a szabad áramlás a kriptográfiai eszközök megkülönböztető jellemzője, és a felhasználók szerte a világon. Úgy vélem azonban, hogy az abszolút névtelenség és a szabadság szintén káros. Bizonyos üzleti esetekben a KYC bevezetésére van szükség a felhasználói eszközök biztonságának biztosítása érdekében. De az egész ipar számára nem könnyű konszenzust elérni. Talán a Mérleg javaslatára ösztönözve a KYC-t erőteljesen népszerűsítették és végrehajtották, hogy megfeleljenek az AML (pénzmosás elleni) és a CFT (terrorizmus elleni finanszírozás) követelményeinek. Ennek ellenére sokan azt állítják, hogy a névtelenség az egész blokklánc egyik alapvető eleme, és hogy a névtelenség növeli a helyettesíthetőséget és elősegíti a pénzügyi szabadságot, amely kritikus fontosságú az egészséges gazdaság szempontjából. Én személy szerint úgy érzem, hogy a KYC felügyelete hosszú távon megvédheti az egész iparág egészséges fejlődését, és elkerülheti a gonosz melegágyát. A felhasználók igényeik szerint választhatnak egy teljesen decentralizált pénztárcát vagy alkalmazást.

Eric Benz:

Milyen pozitív hatást hozhat a kriptográfiai vállalkozók és a központosított pénzügyi intézmények szoros együttműködése?

Yuan Dawei:

Nyilvánvaló, hogy a kriptográfiai eszközök alkalmazása nagyobb vitalitást fog adni a hagyományos pénzügyi intézményeknek. Először is, a kriptovalutának kiemelkedő előnyei vannak a fizetés és az elszámolás terén, különösen a határokon átnyúló fizetések terén, amelyek hatékonyan megtakaríthatnak olyan költségeket, mint a tranzitdíjak és a külföldi díjak. Másodszor, a kriptovaluta csökkenti a kézi hibaarányokat, és az elosztott főkönyvek javítják az információbiztonságot, valamint valós idejű auditokat és megfelelőségi ellenőrzéseket biztosítanak.

Ezenkívül a Mérleg és a Kínai Népi Bank által kibocsátott kriptovaluta a példa a kriptovaluta és a centralizált pénzintézetek jó kombinációjára is. Ez azt jelenti, hogy a blokklánc-rendszer képes nagyszabású futtatásra, és gyakorlatilag több áttörés tapasztalható a fizetési forgatókönyvek alkalmazásában.

Eric Benz:

A mai napig a zavaró technológiákat széles körben alkalmazzák az élet különböző területein. Vannak azonban olyan iparágak, amelyek leginkább a blockchain technológiákat használják, nevezetesen: szerencsejáték, i-gaming, sőt jótékonyság. Véleménye szerint mely iparágak profitálhatnak a legjobban a blokklánc-alapú megoldások megvalósításából?

Yuan Dawei:

A Blockchain rengeteg új funkciót és alkalmazást tartalmaz, beleértve a Bitcoin-t, a kriptográfiai eszközöket, a finanszírozási eszközöket, az intelligens szerződéseket stb., És a jövőben még több új alkalmazás lesz. De az imént említett alkalmazási forgatókönyvek nagy hatással lesznek a hagyományos megoldásokra, például a Bitcoin-alkalmazásokra. A jelenlegi fizetési rendszerek, különösen a multinacionális fizetési rendszerek blokklánc-technológiát igényelnek. Az eszközpapírosítás szempontjából a blockchainnak természetes előnye van, és a jövőbeli értékpapír-társaságok átveszik a blockchain technológiát. A Blockchain lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy gyorsan szerezzenek forrásokat az egész világon. Mindig is azt hittem, hogy a blockchain az alapvető technológia a tárgyak internetének fejlesztésében. Az 5G megérkezésével hamarosan láthatjuk az IoT-alkalmazások kitörését. A jövőben az élet minden területéről származó vállalatok profitálni fognak a blokkláncból. Az elmúlt években népszerűsítettük az „Internet +” fogalmát, és úgy gondolom, hogy hamarosan népszerűsíteni fogják a „Blockchain +” fogalmát.

Eric Benz:

A különféle rejtjelcserék feltörése továbbra is fájdalmas kérdés, amely a kriptográfia iparágat érinti leginkább. Ami Önöket illeti, milyen lépéseket kell először megtenni annak megakadályozása érdekében, hogy jelentős mennyiségű kriptográfia kerüljön rossz kezekbe?

Yuan Dawei:

Egyszerűen fogalmazva: az eszközbiztonság a tőzsdéken a magánkulcs-kezelés és a kockázatkezelés kombinációja. A kiváló eszközkezelésre és az átvevő technológiára nagy szükség van, és ami még fontosabb; szigorú kockázatellenőrzés. Gyakran előfordul, hogy a kereskedési platformért felelős személy nagy jelentőséget tulajdonít a pénztárca technológiájának megerősítésének, de az illető végül nem fordít kellő figyelmet a kockázatkezelés kialakítására..

A magánkulcs-kezelést illetően sok platform még mindig alkalmazza a „meleg és hideg” orientáció kombinációját, a felhasználó visszavonásainak számát a forró pénztárcába helyezi, és nagy mennyiségű eszközt helyez a hideg pénztárcába. Úgy gondolom, hogy az összes eszközt a hideg pénztárcába kell helyezni, így a küldés és a fogadás is teljesen hideg lehet. Ezenkívül sok vállalat nemrégiben indított eszközkezelő rendszereket. A feltörekvő és a kis kereskedelmi platformok esetében jó választás, ha a pénztárca üzleti platformot professzionális vállalatoknak adják át. Nagyon veszélyes azonban eszközöket átadni másoknak kezelés céljából. Úgy gondolom, hogy mindenesetre a saját kezébe kell adnia az eszközök kezelését. A vállalatunk által ebben az évben elindított vállalatirányítási rendszer célja az imént említett probléma megoldása. A rendszer segíthet a felhasználóknak a privát kulcs gyors kezelésében és az offline aláírások megvalósításában. Ennél is fontosabb, hogy az összes magánkulcsot maguk a felhasználók irányítsák.

Eric Benz:

Mi a véleménye a „crypto-on élő” életmódról? Lehetséges már valakinek? Ha nem, akkor mikor fog végre megtörténni?

Yuan Dawei:

Az életmódnak a teljes környezettől függnie kell, beleértve a nemzeti politikákat, az infrastruktúrát és a körülöttük élők szokásait. Ez egy folyamatos interakciót és asszimilációt igénylő folyamat. Véleményem szerint elmondhatom, hogy csak bizonyos feltételek mellett élhetek kriptográfia mellett, és valóban érzem az általa nyújtott kényelmet. Ahhoz azonban, hogy megvalósuljon a „crypto-on élés”, globális blokklánc-népszerűsítésre, a blokklánc-technológia érettségére és a blokklánc-ökológia fejlesztésére is szükség van. A legfontosabb dolog a kriptopénz-finanszírozás megfelelő ellenőrzése – talán 5-10 év.

Eric Benz:

Mekkora lesz a BTC ára egy év múlva?

Ha jól gondolkodik, rájön, hogy a Bitcoin és csak a Bitcoin értéke nem rendelkezik értékelési kritériumokkal. Egyéb eszközök, például arany, olaj és sok árucikk értékelési modellel rendelkeznek, a Bitcoin azonban nem, ami azt jelenti, hogy az árának nincs felső vagy alsó határa – hangsúlyozva, hogy abszolút nincs felső határ. Ráadásul minél magasabb a Bitcoin ára, annál nagyobb a rendszer értéke és annál nagyobb funkcionalitás érhető el.

A globális pénzügyek instabilitása, a Bitcoin saját felezésének ciklikussága és a szabályozások folyamatos javulása kiválthatja a piac újbóli megjelenését.

Ha egy év elteltével törődik az árral, mindenképpen tartsa a kezében a Bitcoin-ot. Javasoljuk, hogy vásároljon ColdLar hardvertárcát, és ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni a memóriáról.