Vagy jobb Bert Benz Peer-monsterrel készített interjúját mondani? A mai Crypto Talk Changelly-vel nem olyan, mint a többiek. A vicces borító ellenére Peerchemist, Peercoin projektvezető, elég komolyan viszonyul a kriptovaluta kérdéséhez, és nem tartozik azok közé, akik füstöt fújnak a blockchain jövőjének megvitatásakor. Szeretne egy pillantást vetni a sós szemű kriptoparra? Tudjon meg többet a Peercoin projektről és annak jövőbeli terveiről? Vagy esetleg megtudhatja a legtisztességesebb BTC árjóslatot egy hozzáértő fickótól? Települjön le és olvasson el.

Eric:

Helló Peerchemist, nagyon jó, hogy a “Crypto Talks with Changelly” -nél van! Először is, megoszthatja hátterét a Changelly közösséggel? És hogyan került kriptográfiába?

Peerchamist:

A számítógépek akkoriban csak hobbim voltak számomra, amikor éppen beléptem a Pythonba, és a Raspberry Pi-vel játszottam, hogy automatizáljanak véletlenszerű dolgokat. A kriptopénzek egyszerűen valami új és csodálatos dologként jelentek meg, és minden jó „hackerhez” hasonlóan nekem is meg kellett tanulnom, mi a kriptográfia, hogyan működik, mennyire hasznos és így tovább. Így estem bele a nyúllyukba öt évvel ezelőtt. Úgy éreztem, hogy megéri a figyelmemet, és nem tévedtem. A Peercoin-nal való kapcsolatom azzal kezdődött, hogy a Raspberry Pi egykártyás számítógéppel foglalkoztam, és felmerült bennem az ötlet, hogy hasznos lehet egy PoS-alapú blokklánc-projekthez, mint például a Peercoin. Fejlesztőként beléptem a jelenetbe, egy Peerbox nevű, már nyugdíjas projektbe, amely biztonságos operációs rendszert biztosított a Peercoin csomópontok futtatásához..

Eric:

A hagyományos pénzintézetek milyen problémáit kellene elsősorban a blokklánc- és a kriptoágazatoknak megoldania? Ez az infláció, a centralizáció, a személyes adatok megosztása, vagy valami más?

Peerchemist:

A Crypto már sokat megoldott, legalábbis papíron. A Bitcoin tervezéséből egyértelműen kiderül, hogy azt úgy tervezték, hogy megoldást kínáljon a tisztességtelen, átláthatatlan és korrupt globális pénzügyi rendszerre. A Bitcoin olyasmit szállított, ami meglehetősen romolhatatlan és átlátható. Az infláció kérdését azonban meglehetősen naiv világszemlélettel közelítette meg.

A probléma, amelyet a kriptovalutának orvosolni kell, nem maga az infláció, hanem a túlzott, központilag ellenőrzött és manipulációra nyitott infláció. A megoldás nem a nulla, hanem a korlátozott és decentralizált infláció. Ha nem decentralizált, akkor az infláció csak láthatatlan adózás.

Eric:

Meg tudná nevezni a top 5 alapelvet, amely mellett áll a blockchain technológiák szempontjából?

Peerchemist:

Az általam előfizetett blockchain filozófiai iskola nagy hangsúlyt fektet a decentralizációra és az abszolút átláthatóságra. A vitákban jó Bitcoin-maximalistát csinálok, csakhogy nem szeretem a Bitcoin-ot.

Ha az érme nem decentralizált, akkor nincs értelme. Nem csak decentralizált, mint a decentralizált konszenzusban, hanem gazdaságilag is decentralizált. Ha az érme 40% -ban premine, akkor az senkinek nem jó, csak az alkotó (k) nak.

Amikor a PoS blokkláncról van szó, különösen a legújabbakról, amelyek mind dPoS, azt hiszem, hiányzik belőlük a lényeg, mivel mindegyik korlátozza a blokk-gyártók számát. Mindenkinek, akinek érméje van, képesnek kell lennie egy blokk készítésére, és nem csak speciális állapotú csomópontokra.

A méretezésről csak arra kell figyelni, hogy a blokklánc decentralizált és megbízhatatlan maradjon, miközben megpróbálja méretezni. Hacsak nem egy alkalmazás-specifikus blokklánc, amelyet nem az általános tömegek használnak, akkor bármit megtehet.

Eric:

Tud részletesen elmondani felhasználóinknak a Peercoin ökoszisztéma olyan elemeiről, mint a Peerassets, a Peerbox és a Perpera?

A PeerAssets a házon belül kifejlesztett, koncepciókontroll blockchain token protokoll. Elég sokat kínál, miközben nagyon egyszerű marad. Jó alternatíva, ha bevált és tesztelt „1. generációs” blokkláncokra akar telepíteni, és nem igényel Turing teljes intelligens szerződéseket.

A Peerbox egy szinte plug’n’play set-top box volt, amely Peercoin csomópontot futtat, és pénzverésre használható. A Peerbox-ot most a Stakebox váltja fel, a Pi Supply-val való együttműködésünk révén.

A Perpera a saját fejlesztésű adatellenőrzési protokollunk. Ennek a protokollnak az elsődleges célja az egyfájlú dokumentumok egymást követő felülvizsgálatainak kriptográfiai kivonatainak rögzítése oly módon, hogy a vékony ügyfelek megkérdezhessék és ellenőrizhessék a dokumentumelőzményeket. Az ilyen történetek hasznos tulajdonságokat örökölnek az alapul szolgáló blokkláncból, nevezetesen a megváltoztathatatlanságot és a masszív replikációt, és ezért a lét bizonyításaként szolgálhatnak. A kriptográfiai kivonatok mellett a felhasználók az egyes dokumentumok URI-gyűjteményét is rögzíthetik, megkönnyítve a dokumentum tartalmának láncolaton kívüli forrásokból történő visszakeresését. A cél az, hogy minimális követelményeket támasztanak a blokklánccal, mind a funkciók, mind a tárhely szempontjából.

Eric:

Ha valaki azt kérdezi tőled, hogy miért kellene befektetnem a Peercoinba?, Milyen választ adsz?

Peerchemist:

Én tulajdonképpen egy kripto perma-medve vagyok, ezért mindig megkérdezem az embereket, hogy valóban be akarnak-e kerülni ebbe a cirkuszba. Azt mondom, cirkusz, mivel nincs eléggé szabályozva, hogy megvédje a gyanútlan kezdő kriptográf befektetőt. Az emberek odaérnek, és végül illegális biztonsági zsetonokat, kirívó átveréseket, piramis sémákat, PnD-ciklusokat és üres ígéreteket tartalmazó papírokat vásárolnak.

Természetesen a Peercoin nem tartozik ezek közé. Jól bevált, bevált és meglehetősen stabil. Azonban az egész cirkuszhoz “árrögzítve” van kötve. Tehát megpróbálom elmagyarázni, hogyan működik ez valakinek, amikor megkérdezik tőlem.

Ha valakinek van türelme, és egy hónap múlva nem várja a Lambo holdat, és elég fegyelmezett lehet ahhoz, hogy elkerülje a következő rákgyógyító, örökmozgó gép, az AI blokklánc üldözését, amely friss a cukorkagyárból, azt mondom, folytassa.

A Peercoin megmarad, és ez elég szilárd digitális arany, így ha ez valaki csésze teája – folytassa. Mondanom sem kell, hogy pár nagyságrenddel is alábecsülik, így jó hosszú spekulatív játék lehet.

Eric:

Hogyan gondolná a Peercoin fejlődésének jelenlegi szakaszát? Meg tudna osztani néhány betekintést a projekt ütemtervébe?

Peerchemist:

A projekt 2016 előtt elég rossz állapotban volt. A lekérési kérelmeket és problémákat a fő adattárban figyelmen kívül hagyták, így a közösség kénytelen volt fenntartani saját Peerunity nevű ügyfelét. A Peercoin társalapítója, Sunny King kódolást folytatna privát adattárában, és csak a közzétételre kész állapotban tenné közzé a kódot, amely megszívta a közreműködőket és más érdekelt feleket. Nem volt hivatalos szervezet. Nem volt infrastruktúra a projekt támogatására (könyvtárak, integráció, dokumentáció, általános infrastruktúra, például blokkfelfedezők stb.). Nem volt hivatalos módszer a protokollmódosítások javaslatára, mivel Sunny Kinget a fórum csevegésében vagy privát üzeneteken keresztül nyaggatták. Lehetetlen volt a projektet bármilyen irányba mozgatni.

A Peercoin Team 2016-os megalakulása óta a küldetés alapvetően a projekt megfelelő megszervezése, a központi adattár beállítása, a dokumentáció írása, a protokollmódosítások (RFC-k) javaslatára szolgáló eljárás bevezetése, az ökoszisztéma alapjának létrehozása és az aktív fejlesztés újraindítása volt. . Mindezek a célok már megvalósultak, és az eredmények nyilvánvalóak.

A fejlődés üteme mindig magas. 2017 vége óta három fő kiadást adtunk ki: v0.6, v0.7 és v0.8, amelyek közül kettő kemény villa volt, míg a v0.6 puha villa. Különösen a v0.8 kemény villánk, amely nemrég, október 1-jén történt, több mint félmillió kódnyi módosítást tartalmazott, ami a Peercoin történetének legnagyobb kódváltozását jelentette. Jelenleg tizenkét javasolt RFC van, és néhány olyan nagyon jó ötletet hordoz magában, mint a dinamikus PoS jutalmak és a hideg pénzverés. Elfogadtunk egy új kiadási filozófiát is, amely gyakoribb kiadásokkal jár a minőség biztosítása és a jó ötletek mielőbbi elfogadása érdekében.

A jövőre nézve a maratont egyre nagyobb ütemben folytatjuk, mivel most van egy Alapítvány, amely fejlesztőket tud bérelni és fizetni. Ahogy közeledünk a v1.0-hoz, reméljük, hogy az összes jelenleg vitatott RFC-t el tudjuk juttatni, miközben elfogadjuk az upstream Bitcoin és más kapcsolódó projektek legújabb kívánatos kódját.

Eric:

Most beszéljünk a közösségről és az alapítványról. Mikor jött létre a Peercoin Alapítvány? Melyik szerepet tölti be a projektfejlesztés terén eddig? Ezenkívül mi a Peercoin alapítvány mögött álló küldetés?

Peerchemist:

Az alapítvány létrehozása még a Peercoin-nál töltött időm előtt (2014 előtti) volt téma, de sokan nehezményezték ezt az ötletet, főleg a központosított szervezet negatív vonatkozásai miatt. A Bitcoin Foundation például szeméttűzként végződött.

2016 őszéig nem volt szükség Peercoin Alapítványra, hogy őszinte legyek, bár nagyon jó lett volna, ha ilyen van a jégen, készenlétben. Az Alapítvány szükségessége csak 2016/2017-ben vált nyilvánvalóvá a blockchain jelenet forgalmazásával, amikor a startupok balra és jobbra bukkantak fel az „ICO-k” leple alatt. Aztán nyilvánvalóvá vált, hogy jogi arcra van szükség, ha továbbra is a játékban akarunk maradni, és képesek vagyunk biztosítani az új tőzsdei jegyzéseket, partnerségeket és egyéb olyan dolgokat, amelyekhez jogi szerződés szükséges. Alapvetően az elképesztő mennyiségű átverés miatt mindenki és nagynénje jogi szerződést követelt meg, hogy megtagadhassanak minden jogi felelősséget.

Én voltam az, aki végül 2016 végén szorgalmazta az Alapítványt. Úgy éreztem, ideje ennek megtenni, ezért mentünk tovább. A folyamat lassabb volt, mint amire számítani lehetett, mivel további óvintézkedéseket tettünk, hogy ne adjunk hatalmat a rossz embereknek. Mivel a Peercoin egy decentralizált, nyílt forráskódú projekt, amelyet egyikünk sem birtokol, fontos volt egy alapítvány létrehozása, amely ezt tiszteletben tartja. Így a közösség prominens és aktív tagjait meghívták az Alapítvány igazgatóságába. Az igazgatóság teljesen demokratikus, és minden döntéshez a szavazatok abszolút többsége szükséges.

Az Alapítvány finanszírozása tőlünk származott, akik eredetileg azt javasolták, mivel nem volt idő várni az adományokra. Az összes jogi költséget saját zsebünkből fedeztük annak felállításához. A projekt 2018-as megalakulása után végül közösségi adományokkal lehet pénzügyi szempontból támogatni.

Az Alapítvány feladata, hogy adományokat fogadjon a közösségtől, és ott szétosztja, ahol a finanszírozásra van szükség, például az alapvető fejlesztők, a támogató személyzet és a Peercoin-nal kapcsolatos projektek, például a weboldalunk kifizetése, a fórum-tárhely, a promóciós tevékenységek szervezése és mások.

Az Alapítvány alapvető küldetése, hogy a projekt jogi arcaként szolgáljon, és támogassa a Peercoin és a kapcsolódó projektek fejlesztését.

Eric:

Hogyan válhat a Peercoin Alapítvány részévé, hogy befolyásolja a blokklánc további frissítései során meghozott döntéseket?

Peerchemist:

Valójában a Peercoin Alapítvány nem dönt a Peercoin protokoll jövőjéről. A Peercoin közösség dönt erről. A kormányzási koncepció egyszerű meritokrácia. Ha van egy jó ötleted, és megfelelően kidolgozhatod, és felírhatsz egy hivatalos RFC-t, akkor a közösség meg fogja ítélni és eldönti, hogy beépül-e a jövőbeli protokollba. Természetesen a ciklus azzal zárul le, hogy az összes érdekelt fél elfogadja a friss kódot, és érméit veri az ellen.

Nyitott, és bárki csatlakozhat és együttműködhet.

Eric:

Nemrégiben cikket adtunk ki a passzív jövedelem megszerzésének legfontosabb kriptóiról. Számos PoS algoritmuson alapuló blockchain projekt használja a jutalom modellt a közösség táplálására és az emberek érdeklődésének felkeltésére projektjük iránt. Mi a hozzáállása a token hodlers ilyen fenntartásához és számának növeléséhez?

Peerchemist:

A PoS passzív jövedelemforrásként való tekintése meglehetősen naiv elképzelés a koncepcióról. De megértem, hogy a legtöbb ember ezt figyeli. A passzív jövedelemként való szereplés biztosan forró az utóbbi időben, de azt hiszem, sokan nem értik, hogy a jutalom a teljes rendszer inflációjából származik. Nem gondolom, hogy az éves 10-20% -os infláció egészséges vagy fenntartható, de a közelmúltban sokan erre törekszenek.

Eric:

Melyik létező token kínáló modell dominál a jövőben és miért? ICO (kezdeti érmeajánlat), IEO (kezdeti tőzsdei felajánlás), STO (biztonsági token felajánlás) vagy IFO (kezdeti határidős ajánlat)?

Peerchemist:

Még 2018 nyarán megjósoltam, hogy a jövőben az ICO-kat közvetlenül cserék útján fogják elvégezni. 2019 harmadik negyedévében láttuk az első IEO-kat. Ha jobban megfigyeli ezeket az IEO-kat, láthatja, hogy a startupok a tokenek 5-10% -át adják el az IEO-nál, míg a többit már eladták magán támogatóknak, tőkebefektetőknek és az előértékesítés egyéb formáinak. Úgy gondolom, hogy a jövőben az új zsetonok csak a spekulatív piac létrehozása érdekében kerülnek eladásra a listákon a népszerű tőzsdéken. Miért? Mert ez könnyebb, kevesebb jogi probléma és nagyobb ellenőrzés a piac felett.

Eric:

Úgy gondolja, hogy lesz még egy olyan kriptográfiai hullám, amelyre 2017-2018-ban került sor?

Peerchemist:

Lehet, hogy nem tudom. Túl korai megmondani. A „normiták” továbbra is visszafizetik azokat a kölcsönöket, amelyeket azért égettek el, hogy pezsgő kriptójelzőket vásároljanak. Szerintem a „normális” embereknek kell egy kis idő, hogy elfelejtsék a traumát és megtérüljenek.

Eric:

A kripto rajongók többsége befektetési forrásnak tekinti a Bitcoint. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a kriptovalutának, hogy tökéletes eszköz legyen a mindennapi használatra (online vásárlások, transzferek stb.)

Peerchemist:

Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a titkosítást tömegek használják, méretezhetőnek és meglehetősen alacsony díjakkal kell rendelkeznie. A skálázható blokkláncok azonban általában nincsenek decentralizálva, tehát bizonyos értelemben egy lépést jelentenek. Ezért gondolom, hogy a méretezés második rétegű megközelítése valószínűleg a legjobb út az előrelépéshez, mivel megtartja a decentralizált blokkláncot elszámolási rétegként, és megszerez egy méretezhető második réteget, amelyet a mindennapi fizetésekhez használhat. A használat egyszerűsége a másik szempont. De ez magától értetődik, azt hiszem.

Eric:

Ok, most itt az ideje a hagyományos kérdéseinknek minden titkos beszélgetés végén 🙂 Ha egyszer találkoztál Satoshival, miről kérdeznéd meg?

Peerchemist:

“El sem tudta képzelni, mi lesz ebből, huh”?

Természetesen egészséges adag cinizmussal a hangomban.

Eric:

Egy másik tipikus, mégis érdekes kérdés: mi lesz a BTC ára pár év múlva?

Peerchemist:

Nem vagyok bullish a Bitcoin-on, de ismerve a piacot, azt mondanám, hogy 3000 és 20 000 dollár között fog ugrálni, amíg a csillagok ismét össze nem igazodnak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me