változatos ravencoin kriptográfia

A közelmúltban Changelly Ravencoin-nal egészítette ki az azonnal cserélhető kriptók listáját. A projekt további izgalmas részleteinek megismeréséhez olvassa el a Ravencoin árjóslási cikkét. A Changelly vezérigazgatója, Eric Benz találkozott Tron Black-szel, a Ravencoin Lead Dev-vel, és inspiráló beszélgetést folytatott vele a projekt eredményeiről és jövőbeli terveiről. Olvasson el!

Eric:

Honnan jött a Ravencoin név? A Ravencoin weboldala a Trónok játékából származó hollókhoz hasonlít. Spekulálna a definíciójával és a mögöttes filozófiával kapcsolatban?

Tron:

A Ravencoin név nagyszerű volt, mert nagyon mémképes. A név és a márkanév Bruce Fentontól származott.

A hollók nagyon érdekes madarak, és azon kevés állatok egyike, akik trükkök, de emlékeznek arra is, hogy becsapják őket.

Az alap filozófia az, hogy egy valóban elosztott érme legyen, hasonló szellemben, mint a BTC, előbánya nélkül, ICO nélkül, dev fejlesztési alap nélkül. Minden RVN-t a munka igazolásával bányásztak, és ez az RVN-t, a kriptovalutát más kategóriába sorolja, mint a legtöbb ICO-érmét 2017-től..

Eric:

Ravencoin-t a Bitcoin villájának eredményeként találták meg. Felsorolhatná azokat a legfontosabb jellemzőket, amelyek eltérnek a Ravencoin-tól a kriptográfia atyjától?

Tron:

A Ravencoin a BTC kód kódvillája volt, majd RVN-re módosították. A blokkidő 10-szeresére, 1 perces blokkokra nőtt. A blokk jutalmat 5000-re növelték. Ez a két változás azt jelenti, hogy 21 milliárd RVN lesz (mínusz az eszköz kibocsátásakor elégetett RVN).

A felezés ütemezését úgy módosítottuk, hogy az ütemezés hasonló maradjon a Bitcoin-hoz, félévenként 4 év.

A Ravencoin a Bitcoin kilencedik születésnapján, 2018. január 3-án indult. A Genesis blokk kódolta a Bitcoin Genesis szövegével megegyező kiadvány szövegét – „A The Times 03/2018/2018 A Bitcoin a játék neve az új generációs cégek számára”

Az indulás után megkezdődött a munka Ravencoin valódi eszközkibocsátási céljával. A 2018. november 5-én elindított eszközkibocsátás és az aktiválás óta több mint 20 000 eszköz került kibocsátásra a platformon.

Az eszközök között itt böngészhet: https://ravencoin.asset-explorer.net

Eric:

A Ravencoin blockchain kizárólag közösségvezérelt és valóban nyílt forráskódúként pozícionálja magát a piacon. Ami Önöket illeti, melyik ötlet vezérli leginkább a Ravencoin közösséget? És melyik hajtotta önt a legelején?

Tron:

Mindkettő igaz és teljesen kompatibilis egymással. A Bitcoin valószínűleg a legjobb példa arra, amit megpróbálunk megvalósítani.

A közösség diszkord, távirat stb. Működtetésének engedélyezése most nagyon jól működik, de Ravencoin korai történetében felmerült néhány probléma, amikor személyiségi összecsapások és törölt szerverek miatt elvesztettünk néhány történelmi információt. Ha mérlegben mérlegeljük, sokkal inkább jó, mint rossz. Vegyük például a távirati közösséget. Jelenleg vannak angol, koreai, orosz, kínai, indonéz és valószínűleg több csatorna, mind saját közösség moderátorokkal.

Eric: Ritka helyzet ma olyan kriptot indítani, amelyben nincs ICO, IEO és a többi. Tudna betekintést engedni az RVN érme bevezetésének előzetes bánya és ICO nélkül?

Tron:

Biztos. Köszönet illeti Bruce Fentont a Ravencoin mögött meghúzódó alapvető ötletekért, valamint Patrick Byrne és Medici Ventures nevében, akik lehetővé tették a Medici Ventures fejlesztőinek egy részének munkáját a projekten. A megfelelő helyen és időben voltam, hogy részese lehessek ennek a projektnek.

Több hitel Bruce Fentonnak, amiért nem gyűjtött pénzeszközöket egy ICO-n vagy előbányán keresztül, ami egy kriptovalutát kockázatosabb kategóriába sorolhat. A Ravencoin projekt elindításával, ahogy volt, nincs ugyanaz a szabályozási túlzása, amely most néhány projektet sújt. Ez azt jelenti, hogy hozzáadható a Binance US-hoz, a Coinbase-hez, a Gemini-hez stb., Mert az RVN nem biztonsági.

Eric:

Feloldhatja az ASIC-rezisztens kriptovaluta, nevezetesen a Ravencoin fogalmát?

Az ASIC (Application Specific Integrated Circuit) csak egy egyedi chip. Amikor ezeket az egyedi chipeket kriptovaluták bányászatára használják, a központosítás felé hajlik a tendencia. Ez azért történik, mert ha az eszköz nagyon nyereséges, akkor valószínűleg a gyártó fogja használni, és más hardverekkel szemben 1000-szeres teljesítményre képes, ez a bányászat központosításához vezethet.

A kriptovaluta biztonságosabb, ha a bányászat kevés helyett sokak kezében van. Ez az előfeltevés vezérelte a bányászati ​​algoritmus tervezését. Korai gondolat volt az algoritmus félévenkénti cseréje, hasonlóan ahhoz, ahogyan Monero tette. Ez arra kényszeríti az egyedi chiptervezőt, hogy kezdje elölről, míg a szoftverbányászok könnyebben alkalmazkodhatnak.

Néhány korai ötletelés során rájöttünk, hogy a bányászoknak tudniuk kell, milyen algo következik, hogy Ravencoin ne csökkenjen nullára a bányászatban, amikor az algo megváltozott. Ezzel az ötlettel rájöttünk, hogy megváltoztathatjuk az algoritmust a blokklánc-előzmények alapján, mert mindenkinek ismernie kell az előzményeket, és ez gyorsan arra a felismerésre vezetett, hogy minden blokkban megváltoztathatjuk az algót. Ez a beszélgetés magam és Joel Weight között az X16R létrehozásához vezetett, ahol az algók sorrendje minden blokkot megváltoztat az előző blokk hash utolsó nyolc bájtja alapján. Lásd a cikket https://ravencoin.org

Eric:

A Ravencoin másik megkülönböztető jellemzője az a képesség, hogy biztonsági tokent adhat ki az RVN blokkláncon. Tehát alapvetően ez lehetővé teszi a token kibocsátók számára, hogy bármit tokenizáljanak, kezdve egy vállalat részvényeivel vagy, mondjuk, természeti erőforrásokkal és a játékon belüli műtárgyakkal. Hogyan lehet megszervezni egy jelképes kiadást a Ravencoin blokkláncon? Hogyan garantálja a token kibocsátó a kibocsátott eszközök egyediségét (azaz a korlátozott token kínálatot) és eredetiségét potenciális tulajdonosaik számára?

A jelképes kibocsátás mindig a terv volt. A puszta RVN első fázisa az volt, hogy biztosítsa a platformot, amelyre fel lehet építeni az eszközréteget.

Az eszközöknek két szakasza volt. Az első szakasz, amely 2018. november 5-én aktiválódott, a normál eszközök voltak. Ezek az eszközök hasonlóak az ERC-20 tokenekhez, de vannak olyan továbbfejlesztett funkciók, mint például a garantált egyedi név, az eszköz megváltoztathatatlanul metaadatai és a felhasználóbarát, mivel a tokenek kiadásához nem kell programozási nyelvet ismerni.

A Ravencoin összes token kibocsátása lehetővé teszi, hogy metaadatokat (miről szól a token) belefoglaljon IPFS és ezt csatolhatja a tokenhez. Ez véglegesen és megváltoztathatatlanul összekapcsolja a tokent a céljával.

A tesztneten lévő második szakasz, amelyet 2019 januárjától lehet aktiválni, a korlátozott eszközök és címkék, amelyek új funkciókat és eszközöket hoznak jobban a biztonsági tokenek számára.

Mert egyes országokban … Ó, kit viccelek. Az Egyesült Államokban nagyon furcsa szabályok vonatkoznak arra, hogy kik vásárolhatnak értékpapírokat. A Ravencoin eszközplatformba beépítettünk néhány olyan eszközt, amelyek segítik a kibocsátókat az előírások betartásában. A korlátozott eszközök, amelyek mindig a $ -val kezdődnek, a láncban az adott címkékkel rendelkező címekre korlátozódnak. Ezeket a címkéket akkor adhatjuk meg, amikor a KYC (Ismerje meg ügyfelét), vagy Akkreditáció (Gazdag vagy?) Ellenőrzéseket harmadik felek végeznek.

Ezután a token egyszerű szabályokat kaphat, amelyek lehetővé teszik vagy megakadályozzák az átvitelt azokhoz, akik rendelkeznek vagy nem rendelkeznek megfelelő címkékkel.

Eric:

Mi az alkészlet? Hogyan lehet kiadni?

Tron:

Minden eszköznek egyedi névvel kell rendelkeznie. Ha egyedi nevű gyökér tokent adott ki, akkor létrehozhat egy alelemet, amely alatt bármilyen név található.

Íme egy példa:

  • MYCO – ez egy gyökér token.
  • MYCO / SHARES – ez egy részeszköz.
  • MYCO / GIFTCERTIFICATES – ez egy részeszköz.

Az alelemek PONTOSAN működnek, mint a gyökéreszközök, de a teljes nevet perjel mellett kell használniuk. És csak azok adhatják ki őket, akik rendelkeznek a root eszköz adminisztrátori jogkivonatával.

Készíthet részeszközöket részeszközökből (legfeljebb 30 karakter). Mindegyiküknek ugyanazok a teljes gyökérszintű képességei és jogai vannak, de csak a szülőeszköz kulcstartója hozhatja létre őket.

Ez erősebb, hogy elsőre megjelenhet. Ha megbízik a root token kibocsátójában, akkor megbízhatóak lehetnek azok az alértékek is, amelyeket csak a root token kibocsátó hozhat létre. Csak azért mondok „lehet”, mert attól függ, hogy kire delegálják az aleszközt.

Az alértékek felhasználási példája az ellátási láncok tokenizálása. A Vinsent.wine például a Ravencoin segítségével átláthatóan nyomon követi a bor jövőjét azáltal, hogy ezeket a VINSENT_WINE gyökéreszközük alatt lévő aleszközök segítségével kódolja.

Eric:

Tudna adni néhány példát a tokenek kiadására, amelyek egyértelműen szemléltethetik a Ravencoin blockchain alkalmazás széles körét?

  • Vannak gyűjthető tokenek, mint a CDC / COUNT_ZERO
  • Vannak hitelességi tanúsítványok, amelyek ehhez hasonló fizikai elemekhez tartoznak üveg Ravencoin grafika:

Ez csak egy mintavétel a különféle tokentípusokból, mert még csak most kezdjük karmolni a tokenizálás felületét.

Ezeket a tokeneket itt találja: https://ravencoin.asset-explorer.com/ és használati esetek gyűjteménye a https://raven.wiki/wiki/Ravencoin_Wiki

Eric:

Most, hogy eleget beszéltünk a jelenlegi helyzetről, ugorjunk előre egy kicsit. Kérem, mutassa be a Ravencoin közvetlen terveit?

Tron:

A Ravencoin nem cég, vagy alapítvány, sokkal inkább ötlet, kódban kifejezve, és bárki számára elérhető a világon, aki futtatni akarja vagy arra épít. A kódot itt szerezheti be: https://github.com/RavenProject/Ravencoin

Nem tudom hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos. A technológia mindenkié, és mindenki, aki részt vesz a projektben, örömmel fogadja az új résztvevőket kód, közösség, ökoszisztéma, API-k, kibocsátó, kereskedés, bányászati, és sőt énekel.

Van néhány elképesztő fejlesztő, akik a kódon dolgoznak, bináris fájlok telepítése, és a repo védelme a rosszindulatú kódoktól. Ha meg szeretné tudni, hogy mit csinálnak, nézze meg a nyilvános repót.

A következő a testnet az aktiválandó funkciók mainnet csomópontok és bányászok választják az új kód futtatását. Ezek a funkciók magukban foglalják a fent említett korlátozott eszközöket, üzenetküldés, és osztalék.

Eric:

Mekkora lesz a BTC ára egy év múlva?

Jogi nyilatkozat: Ez az árspekuláció NEM jön be ígéretek megenni a saját testrészemet, ha tévedek.

Tron:

Eljött a felezés. Ez csökkenti a kínálatot, és nincs ok azt hinni, hogy a kereslet csökken.

Érdekel, hogy a „Részvényáramlás” modell kitart a következő félidő után. Ha mégis, akkor becslésem alacsony lesz.

45 000 dollárt mondok egy év múlva, de magasabb csúccsal.

Eric:

Ha egyszer találkozott Satoshival, miről kérdezné?

Szeretem követni a Satoshi-történetet. Nem tudni, hogy ki fogant, biztosan érdekesebbé teszi a Bitcoin-ot.

Hat órát töltöttem Ausztráliában beszélgetve a ezt az elbeszélést. Szóval szó szerint vannak oldalaim jegyzetek arról, hogy mit kérdeznék tőle.

Azt kérdezném: „Miért van az prevBlockHash fordított sorrendben tárolva a blokk fejlécében? ”

Eric:

Nagyon köszönöm ezt az inspiráló kriptográfiai beszélgetést, és jó cserét kívánok!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me