A Bitcoin Cash egy kriptovaluta, amelyet a Bitcoin kemény villája miatt hoztak létre 2017-ben. A szétválás fő oka a Bitcoin méretezhetőségének problémája és a közösség késztetése volt, hogy növelje a Bitcoin hálózat által másodpercenként feldolgozott tranzakciók számát..

Ebben a cikkben hasonlóságokat és különbségeket fedezünk fel a Bitcoin és a Bitcoin Cash között, beszélünk a BCH alkalmazási köréről, technikai jellemzőiről és előnyeiről, valamint feltárjuk, hogyan és hol tárolhatjuk és cserélhetjük a Bitcoin Cash-t. Meg fogjuk vitatni a projekt jövőjét és a globális kriptográfiai közösségre gyakorolt ​​hatását is.

Bitcoin Cash vs Bitcoin

2017. augusztus 1-jén a Bitcoin aktivistái, fejlesztői és kriptográfiai rajongói egy Bitcoin keményvillát kezdeményeztek, létrehozva egy új digitális valutát – a Bitcoin Cash-t. Módosították az eredeti kódot, és elindították a blokklánc új ágát.

Technikailag a BCH a Bitcoin spin-offja, egy alternatív verzió, amely elég hasonló, de saját független blokklánccal rendelkezik, és saját szabályai szerint játszik. A BCH blokkok nem adhatók hozzá a BTC blokklánchoz. A Bitcoin és a Bitcoin Cash azonos tranzakciós előzményekkel rendelkezik 2017. augusztus 1-ig, de két teljesen különböző főkönyv a dátum után.

bitcoin vs bitcoin készpénz rendszer

A BTC és a BCH közötti legfontosabb különbség a blokkjaik mérete. A BCH alkotói úgy vélték, hogy a skálázhatósági probléma megoldásának legjobb módja az, ha a lánc minden blokkját nagyobbá teszik. Feltételezték, hogy ha több tranzakció illeszkedik egy blokkba, akkor azokat gyorsabban feldolgozzák. A kemény villa után a BCH blokkmérete elérte a 8 MB-ot, míg a BTC blokkja 1 MB volt. 2018 májusában a Bitcoin Cash blokk mérete még jobban nőtt, és az írás idején (2020 augusztus) 32 MB.

A Bitcoin fejlesztői más módon közelítették meg a problémát. Kitaláltak egy SegWit protokollt – egy módot arra, hogy elkülönítsék a blokk aláírási adatait a tranzakciótól. Ez a módszer lehetővé tette az aláírási adatok blokkon kívüli tárolását, ezáltal optimalizálva a blokkon belüli teret, és több tranzakciót engedve egy blokkba. Jelenleg a Bitcoin blokklánc másodpercenként 7-10 tranzakciót képes feldolgozni.

A legtöbb kriptográfiai szakértő egyetértene abban, hogy ennek a protokollnak nem sikerült megoldania a problémát, de elhalasztotta annak lehetséges végleges megoldását. Egyesek azzal érvelnek, hogy a kemény villa után a Bitcoin csupán befektetési eszköz maradt, míg a Bitcoin Cash valódi fizetési eszközzé vált.

Hogyan működik a Bitcoin Cash?

A Bitcoin Cash ugyanazon a technológián alapul, mint a Bitcoin, beleértve a Proof of Work konszenzust és az SHA-256 bányászati ​​algoritmusokat. Négy évente esik át a leminősítésen, és 21 millió érme szállítási korlátja van. Itt van egy kezdő útmutató a Bitcoin Cash bányászathoz.

Az első blokk, amelyet mind a Bitcoin, mind a Bitcoin Cash blokkláncban előállítottak, a 478 559 blokk volt. A kemény villa előtt generált összes előző blokk megegyezik a két digitális pénznem esetében. A felosztás során minden Bitcoin-tulajdonosnak lehetősége volt azonos mennyiségű Bitcoin Cash-érme tulajdonosává válni.

A Bitcoin Cash alkalmazási köre két fő funkcióra korlátozódik: fizetési módra és befektetési lehetőségre. A Bitcoin Cash segítségével online vásárolhat termékeket és fizethet a szolgáltatásokért, valamint küldhet, fogadhat és tárolhat BCH-t. Érdemes megemlíteni, hogy jelenleg nagyon kevés online platform fogadja el a Bitcoin Cash-t fizetésként, de az érme lehetőségeinek növekedésével egyre több olyan eladó lesz, aki elfogadja. Van egy kereskedők széles köre amelyek már működnek a Bitcoin Cash-szel.

Nagy volatilitása ellenére a Bitcoin Cash kiváló befektetési lehetőségeket kínál, és a legtöbb tőzsdén kereskednek vele.

Bitcoin készpénzfelezés

A BCH-értékek körülbelül négyévente fordulnak elő, akárcsak a Bitcoin. A legutóbbi Bitcoin Cash felezés 2020. április 8-án történt, amikor a bányászat jutalma blokkonként 12,5 és 6,25 milliárd forintra változott. Úgy gondolják, hogy az AntPool az a bányászati ​​medence, amely a felezés előtt megtalálta az utolsó blokkot, a blokk magassága 630 000.

A felezés a Bitcoin Cash bányászait érintette az egész világon. Közülük sokaknak le kellett állítaniuk a további bányászati ​​tevékenységeket, azt állítva, hogy az új jutalom a jelenlegi BCH árral kombinálva a jövedelmüket nullához közelíti. Mivel a bányagyártók bruttó árrése 10% -kal csökkent, sokan közülük leváltak a Bitcoin Cash hálózatról. Ugyanakkor, miközben a bányászati ​​nehézségek csökkennek, nő a bevétel azok számára, akiknek sikerül a BCH bányászati ​​ökoszisztémájában maradni.

A Bitcoin Cash 11,2% -os árfolyamot ért el a felezés napján. Nem tartott sokáig, órák alatt 277,22 dollárról 262 dollárra esett.

Bitcoin készpénz árváltozások

Közvetlenül a kemény villa után a dolgok fényesek voltak az új kriptovaluta számára. A BCH ára 2017. augusztus 1-jén 310 dollárról 2017. december 20-án 3656 dollárra emelkedett, ami a befektetőknek kevesebb mint fél év alatt a profit több mint 1000% -át hozta. Ezt a csúcsot követően a Bitcoin Cash árának méltányos volt a hullámvölgye, de 2017-ben továbbra is nagy befektetés volt.

A BCH 2017. decemberében elérte a mindenkori csúcsot, 4,355 dolláron. A 2018-as év sok kriptovaluta számára sajnálatosnak bizonyult, és a Bitcoin Cash sem volt kivétel: ára drámaian csökkent, 2018 decemberére 75,03 dollárra emelkedett. 2019 folyamán növekedett és stabilizálódott, 2020 elején csaknem 500 dollárra emelkedett, és közel maradt 300 dollár az év első felében.

Egyébként összegyűjtöttük az összes Bitcoin Cash árjóslatot, hogy biztosak legyünk a jövőbeni befektetésében.

Bitcoin Cash Wallets & Cserék

A kripto felhasználók a Bitcoin Cash-t különféle pénztárcákban tárolhatják. A legnépszerűbb asztali és mobil pénztárca a Jaxx, az Exodus, az Electron Cash, a Coinomi és a BTC.com. A BCH kompatibilis a hardvertárcákkal is, mint például a Trezor, a Ledger és a KeepKey.

Itt vásárolhat és adhat el BCH-t:

Csere BTC ETH USDT LINK usadollár
Binance + +
Bittrex + + + +
HitBTC + + + +
Huobi Global + +
Kraken + + + +

Bitcoin Cash Future

A Coinmarketcap szerint a Bitcoin Cash az 5. legnépszerűbb kriptovaluta a világon – nem rossz egy spin-off esetében!

A kriptográfiai közösség tagjai között van egy vélemény, miszerint a Bitcoin Cash felváltja a Bitcoin-t és a világ első számú digitális pénznemévé válik. De egy feltétellel: ha a Bitcoin aktív fejlesztői nem találnak állandó megoldást a skálázhatóság problémájára. Alapvetően a BCH jövője azon döntéseken múlik, amelyeket más érme fejlesztőcsapata meghozna.

Ha megpróbálja megjósolni, hogy egy kriptovaluta törekszik-e vagy sem, ez kissé olyan, mint egy kristálygömb bepillantása, de egyesek jobban csinálják, mint mások. Roger Ver, a neves kriptográfiai befektető (más néven „Bitcoin Jesus”) tweetjeiben és interjúiban újra és újra támogatja a Bitcoin Cash-t, megjósolva a fiatal kriptovaluta nagy jövőjét.

Roger ver Bitcoin cash twitter

Az egyik legutóbbi interjúk, Ver azt állítja, hogy „optimista a Bitcoin Cash iránt”, és úgy érzi magát, mint 2011-ben, amikor először fektetett be a Bitcoin-ba. „A Bitcoin Cash potenciálisan 500-szor vagy 1000-szeresére emelkedhet a mai helyről. Nem hiszem, hogy a BTC valaha is fel fog menni. ”- mondja Ver.

A BCH jövőbeli technikai fejlesztéséről további információkat talál a ütemtervet.

Changellyről

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk nem tekinthető kereskedési ajánlásokat kínálónak. A kriptopénzpiac nagy volatilitástól és időnként önkényes mozgásoktól szenved. Minden befektetőnek több szempontot kell kutatnia és ismernie kell az összes helyi előírást, mielőtt elkötelezi magát egy befektetés mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me