A Dogecoin egy decentralizált peer-to-peer nyílt forráskódú kriptovaluta, amely a Litecoin keretrendszeren alapul. Felhasználóbarát, kevésbé politikai és inkább haver-haver altcoinnak számít. A DOGE jól jön, ha az internetezők szeretnének egymásnak borravalót adni, kisebb tárgyakat vásárolni az interneten vagy adományozni.

Merüljünk bele a lenyűgöző Dogecoin háttér-történetbe, és derítsük ki, hogyan jött létre ez az excentrikus kriptovaluta, mik az erős öltönyei és hátrányai, és miért használják az emberek manapság egyre többet. Beszélünk a DOGE bányászatáról, tárolásáról és kereskedelméről, valamint feltárjuk a hatalmas Dogecoin közösséget és annak jövőbeli kilátásait.

Dogecoin (DOGE) története

A Dogecoin-t 2013 decemberében Billy Marcus amerikai szoftvermérnök és Jackson Palmer ausztráliai termékmenedzser hozta létre. Az ötlet az volt, hogy szembeszálljon a Bitcoin hype-jával (2013-ban virágzott), és egy kevésbé komoly, kevésbé előkelő kriptovalutát készítsen, amelyhez az emberek viszonyulni fognak.

Még 2013-ban, a történelem előtti időkben, a mémek szerint egy „doge” mém volt a dolog: emberek ezrei tettek közzé egy japán Shiba Inu kutya képét, amelyet ostoba és nem grammatikus kifejezések felhője vett körül.

A jövőbeli Dogecoin társalapító, Jackson Palmer nem volt kivétel az aranyos kutya körüli őrület alól. Ráadásul kezdő kriptopénz-rajongó volt. 2013 novemberében távollétében tweetelt: „Befektetés a Dogecoinba, nagyon biztos, hogy ez a következő nagy dolog.”, Fogalma sincsen, és csak egy rendkívül pontos jóslatot tett..

tweetje Palmerről a dogáról

Sok Twitter-felhasználó válaszolt Palmer tweetjére, majd a Dogdoin-ról egy szál jelent meg a Reddit-en. Eközben a Dogecoin másik leendő társalapítója, Billy Marcus oregoni házában ült, és egy szélesebb közönség számára vonzó kriptovaluta ötletével állt elő. Találkozott Palmer tweetjével, és azonnal viccesnek tartotta és érdemes mozgásba lendíteni.

Marcus írt Palmernek, és azonnal elkezdte átalakítani a Bitcoin forráskódját. Ketten csapatként kezdtek dolgozni, és kevesebb mint egy hét múlva megszületett a Dogecoin kriptovaluta. A Shiba Inu kutya szimbólumává és a logó részévé vált.

A Dogecoin fennállásának első néhány hetében a hackerek megtámadták a Dogewallet-t és elloptak tőle 12 000 dollárt. A Dogecoin közösség villámgyorsan reagált, és elegendő pénzt gyűjtött az érmetulajdonosok összes veszteségének fedezésére mindössze egy hónap alatt.

dogecoin ár grafikonDogecoin (DOGE) árdiagram

Érdekes módon ez az eset nem befolyásolta sokat a Dogecoin imázsát. 2013. december 19-én a DOGE ára 300% -kal nőtt. Három nap után csökkent, de januárban ismét emelkedett, és folyamatosan növekedett. Valamikor 2014-ben a Dogecoin még a kereskedett érték alapján is felülmúlta a Bitcoint, és bekerült a Coinmarketcap Top 10 legnépszerűbb kriptovaluta listájába..

2015-ben Jackson Palmer elhagyta a projektet, és szóbeszédet kavart a Dogecoin gyors bukásáról. A DOGE hűséges közösség erőfeszítéseinek köszönhetően maradt életben. 2018 januárjában az érme minden idők legmagasabb pontjával, 0,017–0,018 dollárral tetőzött. Egy sor hullámvölgy következett, és 2020 júliusától a Dogecoin 0,003223 dollárral kereskedik, és megkapja a jogos helyét a Top-30 világ kriptovaluták listáján..

Dogecoin (DOGE) alapismeretek

A Dogecoin a Litecoin forráskódon alapul. Mindkét blokklánc használja a Scrypt algoritmust és a Proof-of-Work algoritmust. A Litecoin-tól eltérően a Dogecoin korlátlan kínálattal rendelkezik. A DOGE bányászata 2,5-szer gyorsabb, mint a Litecoiné, ami azt is jelenti, hogy a tranzakció visszaigazolása gyorsabb. Tovább magyarázzuk az ügyet a Dogecoin bányászatról szóló Changelly-cikkben.

A DOGE több szoftveres és hardveres pénztárcában tárolható. Például a Dogecoin Core letölti a teljes Dogecoin blokkláncot a számítógépére, és funkcionális Dogecoin csomópontokká alakítja. A könnyebb szoftver pénztárca opciók a MultiDoge vagy az online pénztárca Dogechain. Lehetővé teszik a DOGE tárolását, küldését és fogadását is. Ami a hardvertárcákat illeti, a DOGE kompatibilis mind a Trezorral, mind a Ledgerrel.

A Dogecoin szerepel a legnépszerűbb kriptográfiai tőzsdéken, és különféle piaci párokat alkot.

Csere BTC ETH USDT TRX usadollár
Binance + +
Kraken + +
HitBTC + + +
Huobi Global + + +
Finexbox + + +

Tudjon meg többet a Dogecoin vásárlásáról a Hogyan vásároljunk DOGE című cikkünkben.

Dogecoin bányászat

A többi kriptovalutához képest a Dogecoin viszonylag könnyen bányászható. Gyorsabb és kevésbé energiaigényes a DOGE bányászata, mint mondjuk a BTC az SHA-256 algoritmusával: a bányászati ​​nehézség lényegesen kisebb.

A bányászati ​​jutalom blokkonként 10 000 DOGE. Sok felhasználó előszeretettel bányászi a DOGE-t egy bányászati ​​medencében, összekapcsolva a számítási erőt más bányászokkal. Ha ezek egyikét ki akarja vizsgálni, nézze meg a Legjobb Dogecoin bányászati ​​medencék 2020-at.

Dogecoin közösség és alkalmazási kör

Az egyik legismertebb dolog a Dogecoin-ban az odaadó és aktív közösség. Emberek milliói használják ma a DOGE-t – némelyikük a Doge mém rajongóként indult, mások csatlakoztak, amikor a pénznem népszerű eszköz lett a Twitter és a Reddit számára.

Sokkal többen lettek a Dogecoin ökoszisztéma részei, miután bebizonyosodott, hogy nem csak kriptovaluta. Ez egy bizonyos értékrenddel és filozófiával rendelkező közösség, ahol a megosztást, a bátorítást, a szeretetet és az általános barátságosságot ápolják.

Crypto & Bitcoin-adományok: Jótékokat elfogadó jótékonysági szervezetek

Míg a szerencsés prominens férfiak és nők a nehézsúlyú Bitcoin piacon játszanak, a hétköznapi internetezők a Dogecoin-t választják a kriptovilágba. A DOGE nem kerül sokba, de éppen ez teszi könnyen használhatóvá. A Dogecoin lehetővé teszi az emberek számára, hogy kis összegeket dobjanak körül az elismerés gesztusaként.

Bár úgy tűnhet, hogy a Dogecoin egy buta vicc, amely túl messzire ment, nyugodjon meg arról, hogy ez nem így van, legalábbis már nem. A DOGE közösség tagjai (ők Shibes-nek hívják magukat) köztudottan nagyon aktívak a közösségi médiában, és karitatív projektekben vesznek részt, adományozva a DOGE-t vagy megidézve ezzel az embereket. Létrehoztak egy DogePal nevű alkalmazást – ez egy egyszerű módja a DOGE-val történő fizetésnek.

Számos jótékonysági szervezet létezik, mint például a SocksForTheHomeless vagy a DogePizza, amelyeket szintén szenvedélyes DOGE felhasználók fejlesztettek ki, és amelyeket a Dogecoin filozófiájának szerelmesei tartanak fenn..

kép dogecoin nascar

A DOGE-t elsősorban:

  • Borravaló. Ha tetszik egy vicc, mém vagy egy hasznos információ a közösségi médiában, akkor a DOGE-val megdöntheti szerzőjét. Erre még speciális botok is vannak a Reddit-en. Híváskor automatikusan továbbítják a DOGE-t a címzettnek;
  • Jótékonyság és adománygyűjtés. Különböző platformok pénzt gyűjtenek jó célokból a DOGE segítségével;
  • Apró tárgyak vásárlása. A legtöbb online platform, amely elfogadja a fizetést Bitcoin-ban, a DOGE-vel is együttműködik;
  • Online kaszinók.

Dogecoin jövő

Elég nehéz komolyan venni a Dogecoin-t, tekintve annak történetét és bolyhos kabala képét. Ennek ellenére egyre több kriptográfiai elemző úgy véli, hogy ez a pénznem egyike azoknak a spontán archetipikus jelenségeknek, amelyek sokáig kitartanak társadalmunk mellett.

A Dogecoin jövője több okból is fényesnek tűnik. A legtöbb fő beszéd, hogy a DOGE együttműködést tervez az Ethereum platformmal. Az Ethereum technológiai értéke, a Dogecoin nyilvános képével együtt, gyümölcsöző eredményeket hozna. A globális kriptográfiai közösség már jó ideje beszél a Dogethereumról, és még nem láttuk, mit hoz ez a partnerség.

Bármennyire is nehéz spekulálni a kriptovaluták áringadozásával, a piaci mechanizmusok szilárd ismerete és megértése lehetővé teszi a szakértők számára, hogy megjósolják a DOGE néhány lehetséges eredményét. Itt van a részletes Dogecoin-előrejelzésünk 2020-ra, 2025-re és 2030-ra.

Dogecoin áttekintés – Összegzés

A Dogecoin egy egyedülálló kriptovaluta, amely egy mémből származott. Ez a Litecoin keretrendszeren alapul, és a Proof-of-Work algoritmust használja. A DOGE 2013 óta van a piacon, amikor a két társalapító, Billy Marcus és Jackson Palmer ötlettel állt elő, hogy egy népszerű mémből digitális valutát hozzon létre egy Shiba Inu kutyáról, aki hülyeségeket gondol..

Ez az altcoin különösen támogató és odaadó közösséggel rendelkezik. Tagjai Shibes-nek hívják magukat. A DOGE-t elsősorban borravaló, jótékonysági és apró online tranzakciókra használják. A Dogecoin borravaló rendszer tartalmaz botokat különböző közösségi média platformokhoz (például Reddit).

A legismertebb tőzsdék DOGE-t kereskednek különböző piaci párokban. Várható, hogy a Dogecoin a jövőben egy bizonyos ponton összefog majd az Ethereummal, ami a kripto szakértőket elhiteti velük, hogy a szokatlan és dicsőséges Dogecoin-sztori csak most kezdődik.

Changellyről