Mivel az IoTeX felkerült a Changelly listájára, az IOTX elérhetővé vált a zökkenőmentes titkosítási csere érdekében 150 és több más kriptó számára, amelyek elérhetők a Changelly szolgáltatásban és a Changelly mobilalkalmazásban. Vezérigazgatónk, Eric Benz meghívta Raullen Chai-t, az IoTeX társalapítóját titkosításra, hogy ismertesse a vállalat rövid és hosszú távú fejlesztési terveit.

Emellett a minap két cégünk szuper nagyvonalú ajándékokat nyújtott 100 000 USD értékű nyereményalappal! Ha lemaradt a promóról, ne essen kétségbe, hiszen szinte minden héten különféle hűvös tevékenységeket tartunk! Szóval, iratkozzon fel a Changelly blogra, és lépést tartson legújabb kriptográfiai adásainkkal, miközben elolvassa a Promóciók részt.

Eric:

Tehát az IoTeX decentralizált hálózatot tesz lehetővé a megbízható dolgok internetéhez (IoTT), tudna-e többet részletezni erről a témáról és arról, hogy mit nyújthat a világ számára?

Raullen:

A mai tárgyak internete (IoT) internet-csatlakozó eszközök milliárdjaiból áll, amelyek kényelmet jelentenek mindennapjainkban, de sürgető kihívásokat jelentenek a biztonság és a magánélet szempontjából is. Új feltörések és adatsértések fordulnak elő nap mint nap, a társadalom nagy része mégis a szokásos módon folytatja tevékenységét, mivel a digitális adatok számára létezik egy „biztonsági háló” – ha a bankszámláját feltörik, a nap végén a bankja segít a kijavításban. problémák. Amikor azonban a hackek a digitális adatainktól a fizikai eszközeinkig terjednek, egészen más problémáról beszélünk, nincsenek biztonsági hálók. Ha egy összekapcsolt járművet feltörnek az autópályán és lezuhan, ez VALÓDI visszahatás, amelyet nem lehet megfordítani. Ezért az IoTeX arra összpontosít, hogy lehetővé tegye a valódi végpontok közötti biztonságot, az adatvédelmet és a bizalmat az adatok, az eszközök és a hálózatok védelmében..

Csakúgy, mint a Bitcoin decentralizált és megbízható hálózatot épített ki a fizetésekhez, az IoTeX decentralizált és megbízható hálózatot hoz létre a csatlakoztatott eszközök számára – amit mi Megbízható dolgok internete (IoTT).

Raullen Chai, az IoTeX társalapítója

A Megbízható Dolgok Internetére vonatkozó elképzelésünk lehetővé teszi, hogy minden fizikai és virtuális „dolog” – emberek, eszközök, vállalkozások, DApps – teljes bizalommal és globális szinten információt és értéket cserélhessen. Víziónk az adatok tulajdonjogát / irányítását is a felhasználó felé tereli, amely új felhasználó-központú és adatvédelem-központú jövőt fog katalizálni.

Eric:

Most, az IoTT szempontjából, hogyan működteti az IoTeX a megbízható dolgok internetét?

Raullen:

Az IoTeX elképzelése a megbízható dolgok internetéről kétségtelenül jobbá fogja változtatni a világot. De hogyan jutunk el oda? Az igazság az, hogy a blokklánc önmagában nem képes az igazi végpontok közötti biztonság és bizalom kiépítéséhez megbízható adatok tól től megbízható eszközök kezeli a megbízható infrastruktúra val vel megbízható számítástechnika erőforrások. Ez a cél nemcsak a blokkláncot foglalja magában, hanem olyan technológiákat is, mint a biztonságos hardver, a decentralizált identitás (DID) és az új kapcsolattípusok (pl. 5G, LoRa). Ami valóban megkülönbözteti az IoTeX-et, az az, hogy nemcsak a blokkláncot ismerjük mélyen, hanem az IoT-t és a hagyományos Cloud infrastruktúrát is. A megbízható dolgok internetének teljes, végponttól végpontig tartó megbízhatóságához a technológiák „célnak megfelelő” felhasználása / egyesítése szükséges..

Példaként megemlítem, hogy az IoTeX hamarosan számos blokklánccal támogatott IoT terméket dob ​​piacra. Az egyiket hívják Ucam, egy teljesen magánbiztonsági kamera, amely nemrégiben elnyerte a CES Innovációs Díj a kiberbiztonságért & Magánélet. Az Ucam hardveres újításokat, egyedi firmware-t használ a végpontok közötti titkosításhoz, valamint a szoftvert blokklánc és decentralizált identitáskeretek formájában a teljes adatvédelem és a végpontok közötti bizalom elérése érdekében. Reméljük, hogy másokat is ösztönözni fogunk az Ucam-hoz hasonló termékek gyártására azáltal, hogy felajánljuk a szükséges eszközöket / képességeket, valamint „sablonokat”, amelyek valódi játékváltó termékeket mutatnak be, amelyek csak az IoTeX-re építhetők..

[add-changelly-widget from = btc to = iotx]

Eric:

Az emberek azt mondják, hogy a jövő teljesen az IoT körül fog összpontosulni; egy hálózat, amelyet egyesek centralizáltnak tekinthetnek. Tehát hogyan decentralizálhatja az IoTeX-et, amelyet már centralizált rendszernek vélnek?

Raullen:

A mai tárgyak internete rendkívül központosított. Az IoT-adatok függőleges silókba vannak csoportosítva, amelyek olyan technológiai óriások tulajdonában vannak, mint a Google, az Apple és az Amazon. Ezek a silók korlátozzák az interoperabilitást és alapvetően „zárolják” adatainkat – más szóval, ha adatainkat átadjuk a vállalatoknak, hihetetlenül megnehezítik az adatok visszavételét. Célunk az, hogy ezeket a függőleges silókat lebontsuk, hogy az IoT horizontálisan méretezhető és felhasználó-központú legyen, nem pedig vállalat-központú. Egyes részeket technológiailag, míg másokat kulturálisan hajtanak majd. Nemcsak decentralizált termékeket kell adnunk az embereknek, hanem oktatnunk kell őket az örökbefogadás ösztönzésének előnyeiről is.

Az első lépés a megbízható dolgok decentralizált internetének ezen elképzelésének megvalósítása az, hogy az adatok tulajdonjogát visszaadjuk a felhasználónak. Akár fogyasztó, akár kis- és középvállalkozás (SMB), akár vállalkozás vagy, az adatok birtoklása azt jelenti, hogy teljes mértékben ellenőrizheted, hogy az adatokat titokban tartsuk-e, megoszthassuk-e az engedélyezett felhasználókkal, vagy vásárolhatnánk / eladhatnánk / kereskedhetnénk-e nyílt P2P-vel piactérek. Bár az olyan fogyasztói adatvédelmi törvények, mint az európai GDPR és a kaliforniai CCPA, segítenek előidézni ezt a változást, nem támaszkodhatunk a szabályozásokra és a feltételekre & Feltételek a magánélet védelme érdekében – olyan megbízható technológiákat kell használnunk, mint az IoTeX, a „design by design”.

Eric:

Az IoTeX infrastruktúráját tekintve nem csupán blokkláncként jelölték meg. Kedvesen átgondolná, hogyan?

Raullen:

Leegyszerűsítve: az IoTeX elképzelése a végpontok közötti bizalomról nem a blokklánccal kezdődik és nem ér véget. Inkább a jövőképünk azzal kezdődik, hogy minden, a blokkláncba írt adatot megbízhatónak és biztonságossá teszünk, és azzal zárul, hogy lehetővé tesszük a fejlesztők számára, hogy titkosított adatokon keresztül kiszámítsák – a blockchain önmagában nem engedélyezheti ezeket a képességeket. Az IoTeX platformnak több technológiai rétege van, nevezetesen a blokklánc, a biztonságos hardver és a decentralizált identitás (DID). Ezen technológiák mindegyike külön szerepet játszik. A Blockchain a teljes IoTeX hálózat bizalmának, átláthatóságának és decentralizációjának alapja. A megbízható végrehajtási környezet (TEE) által engedélyezett biztonságos hardver hardveralapú megközelítés a nyugalmi, a szállítás közbeni és a használat közbeni (azaz a futásidejű) adatvédelemhez. Végül a decentralizált identitás (DID) lehetővé teszi az emberek, a gépek és a vállalkozások számára, hogy saját adataikkal / identitásukkal rendelkezzenek, és P2P módon végezzenek tranzakciókat. Az IoTeX platform ezen három pillére hatékony eszközöket / képességeket tesz lehetővé, ideértve az adatátviteleket, a megbízható számítástechnikát, a biztonságos engedélyezéseket és az IoT-adatpiacokat.

Eric:

Milyen megoldásokat kínál az IoTeX a végfelhasználó számára? Vagy inkább a fejlesztőknek és a technikában dolgozó embereknek?

Raullen:

A végfelhasználóknak és a fejlesztőknek nyújtott megoldások különbözőek. Amit a végfelhasználóknak eljuttatunk, az egyszerű, de átalakítható – bárki, aki IoTeX termékeket használ, teljes mértékben birtokolja adatait, személyazonosságát és adatvédelmét. Az adattulajdon visszaszolgáltatása a végfelhasználónak nem azt jelenti, hogy a kapcsolat nélküli életmódot kell élniük. Ez csak azt jelenti, hogy dönthetnek úgy, hogy adataikat teljesen titokban tartják, vagy mások elé tárják, például a szolgáltatók előtt. Ez önmagában egy hatalmas paradigmaváltás, amely előfeltétele az adatok bevételszerzésének, az adat-szolgáltatásként és más fejlettebb használati eseteknek.

A fejlesztők számára az IoTeX számos hatékony eszközt / képességet kínál, amelyek egyedülállóak az IoTeX számára. Mi vagyunk az egyetlen platform mind a kriptográfiai, mind a hagyományos világban, amely platformot tervez a teljes végpontok közötti bizalomra. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők kihasználhatják az eszközeinket a polcon és elkészíthetik a következő generációs termékeket. Egy másik érdekes előny a fejlesztők / vállalkozások számára, mert a fogyasztók birtokolják adataikat, a vállalkozások nem felelősek a GDPR-vel kapcsolatos megfelelésért, mivel soha nem érintik meg az ügyfél adatait.

Eric:

Amikor még 2017 júliusában nyilvánosan elindult, látta-e, hogy az IOTX token küldetése fejlődik az idő múlásával?

Raullen:

Küldetésünk az indulás óta nagyjából ugyanaz – mindig is tudtuk, hogy robusztus, adatvédelem-központú infrastruktúrát akarunk kiépíteni a megbízható dolgok internetéhez. Ennek elérésére vonatkozó megközelítésünk azonban az évek során megváltozott. 2017. július – 2019. április folyamán munkánk nagy része az IoTeX platform és a protokoll semmiből történő kiépítésére összpontosult (azaz nincs villák!). Ez magában foglalta a tervezésünket Roll-DPoS konszenzus mechanizmus, beszállás Küldöttek, és négyet indít A Testnet kiadja. Most, hogy a platform él és stabil, a késõbbiek során új hangsúlyt fektetünk valódi termékek és szolgáltatások felépítésére a platformunk tetején. Ez elmozdulás volt a gondolkodásmódban – már nem csak a blockchain primitívekről beszélünk, hanem arról, hogy miként használhatjuk platformunkat a valós problémák megoldására. A továbbiakban folytatjuk a platform és a protokoll kiépítését (teljes értékű Mainnet GA-nk 2020 első és második negyedévében érkezik), és partnereinkkel / vállalkozásainkkal is együttműködve platformunkat a következő generációs termékek fejlesztésére használjuk.

Eric:

Hogyan működik a token a platformon belül?

Raullen:

Az IoTeX token (IOTX) több funkciót is ellát az IoTeX hálózaton belül. Ez egy segédprogram-token, amelyet a téten / irányításon, a tranzakciók / szerződések gázdíjainál, valamint az IoT-eszközazonosságok regisztrálásánál használnak. Az első két olyan dolog, amit a legtöbb blockchain-oktatásban részesülő ember ismer – a natív token kiegyensúlyozza az ösztönzőket a felhasználók és a bányászok / küldöttek között, és a sávszélességet is képviseli a hálózatban. Bár egyedülálló kialakítással rendelkezünk a kriptográfia területén, az általános felépítés hasonló a többi nyilvános blokklánc-platformhoz, mint például az Ethereum. Egy igazán egyedülálló dolog az, hogy minden alkalommal, amikor egy új IoT-eszközt regisztrálnak az IoTeX hálózatba, egy mennyiségű IOTX elégethető. Ez azt jelenti, hogy az IOTX egy deflációs token, ahol minél több eszközt (azaz decentralizált identitást) regisztrálnak a hálózatra, annál kevesebb lesz az IOTX-ellátás. Ez ösztönzi a közösségeket, hogy ösztönözzék több eszköz hozzáadását a hálózathoz, valamint biztosítja, hogy „legyen valami tét” a vállalkozások számára.

Eric:

Mi adja az IoTeX előnyét más versenyképes blockchain technológiákkal szemben?

Raullen:

Az IoTeX egyedülálló helyzetben van, hogy uralja a „versenytársainkat”, de a valóságban nincs senki, aki ugyanazon dolgokon dolgozik, mint mi. Sokan összehasonlítanak minket a blokklánc többi vállalatával & IoT-helyet, de fejlett adatvédelmi technológiákat és kiegészítő hardvereket is beépítünk, amelyek lehetővé teszik az IoTeX számára valóban egyedülálló képességeket. Ami azokat a területeket illeti, ahol az IoTeX rendelkezik éllel, ez a miénktől eltér felső szintű csapat a miénknek hosszú távú jövőkép a képességünkre valós eredmények. Mindenki tudja, hogy a blokklánc-ipar tele van vaporware-ekkel és hamis állításokkal. Azonban még a valós dolgokat építő projektek között is vannak olyan árnyalatok, amelyek csekélynek tűnhetnek, de változást hoznak a világban. Ebben az iparban olyan könnyű másolni a mások elképzeléseit és elképzeléseit, de ami nem másolható, az a végrehajtás. A nap végén úgy gondoljuk, hogy a maraton egyik mérföldjében vagyunk, és az IoTeX állóképességgel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a célba érjen.

Eric:

Az adatvédelem és a biztonság két fő tényező, amelyekre jelenleg több blockchain-alapú vállalat összpontosít, hogyan oldja meg technológiája ezeket a kérdéseket?

Raullen:

Az adatvédelem és a biztonság rendkívül fontos az IoTeX számára. Míg néhány vállalat az adatvédelem és a biztonság „rétegezésén” gondolkodik, az IoTeX a „tervezett adatvédelem” filozófiáját alkalmazza. Ez azt jelenti, hogy az IoTeX előzetes kialakítása nem csak utólag gondolkodik, hanem elengedhetetlenül fontos az adatvédelem. Az IoTeX hálózat adatvédelmi hozzáadásának egyetlen egyedülálló módja az biztonságos hardver. Az IoTeX házon belül gyárt saját biztonságos hardvert, beleértve a Pebble Tracker programot, egy intelligens tracker fejlesztőkészletet a beépített GPS, hőmérséklet, páratartalom, levegőminőség, valamint mozgás / rezgés érzékelők számára, valamint az AvoBoard nevű adatvédelmi IoT átjárót. Ezek az eszközök a Trusted Execution Environment (TEE) nevű speciális chipeket használják, amelyeket a hitelkártyák használnak biztonságos fizetésekhez, valamint az iPhone készülékén az ujjlenyomatok és az arcazonosítók kezeléséhez. Az IoTeX a legkorszerűbb köztes szoftverek és eszközök létrehozását tette lehetővé, hogy a fejlesztők nagyon kifejező és adatvédelmi alkalmazásokat építhessenek biztonságos hardverünk segítségével.

Eric:

Hol látja az IoTeX-et a következő 5-10 évben?

Raullen:

Az egyik hosszú távú célunk az, hogy az IoTeX-et az összes jövőbeni blokklánc szabványává tegyük & IoT-telepítések. Már elkezdtük a protokoll szabványosításának munkáját különböző szabványügyi testületekkel (pl. IEEE, NIST) és termékfejlesztési konzorciumokkal (pl. IIC, TIoTA) való együttműködéssel. Minden új IoTeX termékkel (pl., Ucam), kibővítjük saját házon belüli megértésünket arról, hogyan lehet a legjobban telepíteni a blokkláncot a való világban, ami végül irányítja az IoTeX fejlesztését. Ez egy fontos fogalom – az IoTeX a valós világ termékeinek felépítését és szállítását nem végső célként szolgálja, hanem annak eszközeként, hogy „sablonokat” biztosítsanak mások számára, amelyekre építenek vagy testre szabhatnak. Minél több sablont építünk, annál több inspirációt nyújtunk közösségünknek és vállalkozásunknak, ami biztosan segít abban a célunkban, hogy az IoTeX legyen a blokklánc szabványa & IoT ipar.

Eric:

Van még valami, amit meg szeretne osztani a nézőinkkel?

Raullen:

Az IoTeX az elmúlt néhány évben a radar alatt repült, miközben mi „fejjel lefelé” építettük a platformunkat. Nem csináltunk ICO-t, és nem költöttünk túlzott összegeket marketingre, mint más projektek, amelyek többségének ma nincs jelentősége (vagyis nincsenek valós termékek vagy valós termékekre vonatkozó tervek). Az IoTeX nem az Ön tipikus „kriptoprojektje” – nem csúfoljuk el teljesítményünket, és hosszú távon ebben vagyunk. Más szavakkal, más skálán értékeljük magunkat, amelynek középpontjában a valós érték és az örökbefogadás áll. Ebből a célból az IoTeX valóban az egyik rejtett drágakő az egész blokklánc-iparban. 2020 hatalmas év lesz az IoTeX számára, mivel számos valós termék kerül a globális piacra – ha érdekel olyan projektek követése vagy csatlakozás, amelyek valódi lökést jelentenek a tömeges elfogadás során, ne keressen tovább, mint az IoTeX.

Ha egyszer találkoznod kellene Satoshival, mi az első kérdés, amit feltennél neki?

Nem nyilvánvaló? Kérném tőle a magánkulcsát! Teljes komolysággal nagyon érdekel, hogy megtudjam, miért indokolta a Bitcoin létrehozását. Személyes, politikai, pénzügyi, társadalmi volt, vagy csak a dolgok felkavarása? Nem számít, mi az oka, Satoshi új gondolkodási hullámot indított el, amely meghatározza a következő generációt. Sokszor a blockchain iparban annyira rajongunk az „új fényes tárgyakért”, hogy elfelejtjük, miért vagyunk mindannyian ebben az iparágban – a decentralizáció. Mindannyian továbbra is a legteljesebb mértékben képviseljük Satoshi jövőképét!

Csináljuk meg! Nagyon köszönöm az inspiráló Crypto beszélgetést. Találkozunk a végtelen kriptotérben!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me