Odată ce IoTeX este listat pe Changelly, IOTX a devenit disponibil pentru swap-uri de cripto fără sudură pentru peste 150 de alte cryptos disponibile în serviciul Changelly și aplicația mobilă Changelly. CEO-ul nostru Eric Benz l-a invitat pe Raullen Chai, cofondator al IoTeX pentru crypto-talk pentru a dezvălui planurile de dezvoltare pe termen scurt și lung ale companiei.

De asemenea, chiar zilele trecute cele două companii noastre au realizat un cadou super generos cu fond de premii în valoare de 100.000 $! Dacă ați ratat promoția, nu disperați, deoarece avem diverse activități interesante aproape în fiecare săptămână! Deci, abonați-vă la blogul Changelly și țineți-vă la curent cu cele mai recente oferte de cripto-cadouri în timp ce citiți secțiunea Promoții.

Eric:

Deci, IoTeX permite o rețea descentralizată pentru Internetul lucrurilor de încredere (IoTT), ați putea să detaliați mai mult acest subiect și ce poate oferi lumii?

Raullen:

Internetul obiectelor de astăzi (IoT) este format din miliarde de dispozitive conectate la internet, care adaugă confort vieții noastre de zi cu zi, dar prezintă și provocări urgente pentru securitatea și confidențialitatea noastră. Noi hacks și încălcări de date apar în fiecare zi, cu toate acestea, cea mai mare parte a societății continuă să funcționeze ca de obicei, deoarece există o „plasă de siguranță” pentru datele digitale – dacă contul dvs. bancar este piratat, la sfârșitul zilei banca dvs. vă va ajuta să vă remediați Probleme. Cu toate acestea, atunci când hacks se extind de la datele noastre digitale la dispozitivele noastre fizice, vorbim despre o problemă total diferită, fără file de siguranță. Dacă un vehicul conectat este spart pe autostradă și se blochează, acesta este o repercusiune REALĂ care nu poate fi inversată. Acesta este motivul pentru care IoTeX este axat pe activarea securității, confidențialității și încrederii adevărate pentru a ne proteja datele, dispozitivele și rețelele..

La fel cum Bitcoin a construit o rețea descentralizată și de încredere pentru plăți, IoTeX creează o rețea descentralizată și de încredere pentru dispozitivele conectate – ceea ce numim noi Internetul lucrurilor de încredere (IoTT).

Raullen Chai, cofondator IoTeX

Viziunea noastră pentru internetul lucrurilor de încredere va permite tuturor „lucrurilor” fizice și virtuale – oameni, dispozitive, companii, DApp-uri – să facă schimb de informații și valoare cu încredere deplină și la scară globală. Viziunea noastră împinge, de asemenea, proprietatea / controlul datelor către utilizator, ceea ce va cataliza un nou viitor centrat pe utilizator și orientat spre confidențialitate.

Eric:

Acum, din perspectiva IoTT, cum va alimenta IoTeX internetul lucrurilor de încredere?

Raullen:

Viziunea IoTeX pentru internetul lucrurilor de încredere va schimba, fără îndoială, lumea în bine. Dar cum vom ajunge acolo? Adevărul este că blockchainul singur nu poate Pentru a construi adevărata securitate și încredere end-to-end, avem nevoie date de încredere din dispozitive de încredere gestionat de un infrastructură de încredere cu calcul de încredere resurse. Acest obiectiv implică nu numai blockchain-ul, ci și tehnologii, inclusiv hardware securizat, identitate descentralizată (DID) și noi tipuri de conectivitate (de exemplu, 5G, LoRa). Ceea ce diferențiază cu adevărat IoTeX este că nu numai că avem o înțelegere profundă a blockchain-ului, ci și IoT și infrastructura tradițională în cloud. Crearea internetului lucrurilor de încredere cu încredere completă necesită utilizarea / combinarea tehnologiilor într-un mod „adecvat scopului”.

Pentru a vă oferi un exemplu, IoTeX lansează foarte curând mai multe produse IoT cu blockchain. Unul se numește Ucam, un aparat de fotografiat complet privat de securitate care a câștigat recent un Premiul CES pentru inovare pentru securitate cibernetică & Confidențialitate. Ucam folosește inovații hardware, firmware personalizat pentru criptarea end-to-end și software sub formă de blockchain și cadre de identitate descentralizate pentru a obține confidențialitate completă a datelor și încredere end-to-end. Sperăm să îi inspirăm pe alții să construiască produse similare Ucam, oferind instrumentele / capabilitățile necesare, precum și „șabloane” pentru a prezenta produse reale care pot schimba jocul, care pot fi construite numai pe IoTeX.

[add-changelly-widget from = btc to = iotx]

Eric:

Oamenii spun că viitorul se va concentra în totalitate pe IoT; o rețea care poate fi considerată centralizată de unii. Deci, cum se poate descentraliza IoTeX, un sistem deja perceput a fi un sistem centralizat?

Raullen:

Internetul obiectelor de astăzi este extrem de centralizat. Datele IoT sunt grupate în silozuri verticale, care sunt deținute de giganți tehnologici precum Google, Apple și Amazon. Aceste silozuri restricționează interoperabilitatea și „ne blochează” în mod fundamental datele – cu alte cuvinte, odată ce le oferim corporațiilor, îngreunează incredibil preluarea datelor noastre. Viziunea noastră este de a sparge aceste silozuri verticale pentru a face IoT orizontal scalabil și centrat pe utilizator, mai degrabă decât centrat pe corporație. Unele părți vor fi conduse tehnologic, în timp ce altele vor fi conduse cultural. Nu trebuie doar să oferim oamenilor produse descentralizate, ci și să-i educăm cu privire la beneficiile pentru a stimula adoptarea.

Primul pas pentru a îndeplini această viziune a unui Internet descentralizat al lucrurilor de încredere este de a oferi utilizatorilor proprietatea datelor. Fie că sunteți un consumator, o întreprindere mică sau mijlocie (IMM) sau o întreprindere, deținerea datelor dvs. înseamnă că aveți control deplin dacă să păstrați datele private, să le distribuiți utilizatorilor autorizați sau să le cumpărați / să le vindeți / să le comercializați în P2P deschis piețe. Deși legile privind confidențialitatea consumatorilor, precum GDPR din Europa și CCPA din California, vor contribui la stimularea acestei schimbări, nu ne putem baza pe reglementări și Termeni & Condiții pentru a ne proteja confidențialitatea – trebuie să utilizăm tehnologii de încredere precum IoTeX cu „confidențialitate prin design”.

Eric:

În ceea ce privește infrastructura IoTeX, aceasta a fost etichetată ca mai mult decât blockchain. Vrei să reflectezi cu amabilitate așa?

Raullen:

Mai simplu spus, viziunea IoTeX pentru încrederea de la cap la cap nu începe și nu se încheie cu blockchain. Mai degrabă, viziunea noastră începe cu asigurarea faptului că orice date scrise în blockchain sunt sigure și sigure și se termină prin a permite dezvoltatorilor să calculeze peste date criptate – blockchain singur nu poate activa aceste capacități. Există mai multe straturi tehnologice ale platformei IoTeX, și anume blockchain, hardware securizat și identitate descentralizată (DID). Fiecare dintre aceste tehnologii joacă un rol specific. Blockchain este fundamentul pentru încredere, transparență și descentralizare pentru întreaga rețea IoTeX. Hardware-ul securizat activat de Trusted Execution Environment (TEE) este o abordare bazată pe hardware a confidențialității pentru date în repaus, în tranzit și în uz (adică, timpul de execuție). În cele din urmă, identitatea descentralizată (DID) permite oamenilor, mașinilor și întreprinderilor să dețină propriile date / identitate și să tranzacționeze într-un mod P2P. Acești trei piloni cheie ai platformei IoTeX permit instrumente / capabilități puternice, inclusiv oracole de date, calcule de încredere, autorizații sigure și piețe de date IoT.

Eric:

Ce soluții va oferi IoTeX utilizatorului final? Sau mai mult, dezvoltatorilor și persoanelor care lucrează în tehnologie?

Raullen:

Soluțiile livrate utilizatorilor finali și dezvoltatorilor sunt diferite. Ceea ce livrăm utilizatorilor finali este simplu, dar transformator – oricine utilizează produsele IoTeX își va deține pe deplin datele, identitatea și confidențialitatea. Livrarea proprietății datelor înapoi către utilizatorul final nu înseamnă că trebuie să trăiască un stil de viață deconectat. Înseamnă doar că au posibilitatea de a-și păstra datele pe deplin private sau de a le expune altora, cum ar fi furnizorii de servicii. Aceasta în sine este o schimbare masivă de paradigmă, care este o condiție prealabilă pentru generarea de bani, date-ca-un-serviciu și alte cazuri de utilizare mai avansate.

Pentru dezvoltatori, IoTeX oferă o varietate de instrumente / capabilități puternice, care sunt unice pentru IoTeX. Suntem singura platformă atât în ​​lumea cripto, cât și în cea tradițională, care proiectează o platformă pentru încredere deplină de la un capăt la altul. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot folosi instrumentele noastre de pe raft și pot crea produse de ultimă generație. Un alt avantaj interesant pentru dezvoltatori / companii este că consumatorii dețin datele lor, companiile nu sunt responsabile pentru conformitatea GDPR, deoarece nu ating niciodată datele clientului.

Eric:

Când ați început public în iulie 2017, ați văzut misiunea simbolului IOTX evoluând odată cu trecerea timpului??

Raullen:

Misiunea noastră a fost în mare măsură aceeași de când am început – am știut întotdeauna că dorim să construim o infrastructură robustă, centrată pe confidențialitate, pentru internetul lucrurilor de încredere. Cu toate acestea, abordarea noastră pentru realizarea acestui lucru sa schimbat de-a lungul anilor. De-a lungul lunii iulie 2017 – aprilie 2019, o mare parte din munca noastră s-a concentrat pe construirea platformei IoTeX și a protocolului de la zero (adică fără furci!). Aceasta a inclus proiectarea noastră Mecanism de consens Roll-DPoS, la imbarcare Delegați, și lansarea a patru Versiunile Testnet. Acum, că platforma este live și stabilă, un nou accent a fost în ultima vreme să construim produse și servicii reale deasupra platformei noastre. Aceasta a fost o schimbare în gândire – nu mai vorbim doar despre primitive blockchain, ci mai degrabă cum să folosim platforma noastră pentru a rezolva problemele lumii reale. În viitor, vom continua să construim platforma și protocolul (Mainnet GA cu drepturi depline vine în T1 / Q2 2020) și, de asemenea, vom lucra cu partenerii / întreprinderile noastre pentru a folosi platforma noastră pentru a alimenta produse de ultimă generație.

Eric:

Cum funcționează simbolul în cadrul platformei?

Raullen:

Jetonul IoTeX (IOTX) servește mai multe funcții în cadrul rețelei IoTeX. Este un jeton de utilitate care este utilizat pentru miză / guvernare, taxe pe gaz pentru tranzacții / contracte și, de asemenea, înregistrarea identităților dispozitivelor IoT. Primele două sunt lucrurile pe care le cunosc majoritatea oamenilor educați în blockchain – simbolul nativ echilibrează stimulentele dintre utilizatori și mineri / delegați și reprezintă, de asemenea, „lățimea de bandă” în rețea. Deși avem modele unice pentru cripto-economia noastră, structura generală este similară cu alte platforme publice blockchain, cum ar fi Ethereum. Un lucru cu adevărat unic este că o cantitate de IOTX va fi arsă de fiecare dată când un nou dispozitiv IoT este înregistrat în rețeaua IoTeX. Acest lucru înseamnă că IOTX este un jeton deflaționist, unde cu cât mai multe dispozitive (adică identități descentralizate) sunt înregistrate în rețea, cu atât mai puțină sursă de IOTX va fi. Acest lucru oferă stimulente comunității pentru a încuraja adăugarea mai multor dispozitive în rețea, precum și pentru a asigura că există „ceva în joc” pentru companii.

Eric:

Ceea ce oferă IoTeX avantajul față de alte tehnologii blockchain competitive?

Raullen:

IoTeX este poziționat în mod unic pentru a ne domina „concurenții”, dar în realitate nu există nimeni care să lucreze la aceleași lucruri ca noi. Mulți ne compară cu alte companii din blockchain & Spațiul IoT, dar încorporăm și tehnologii avansate de confidențialitate și hardware complementar care permit capabilități care sunt cu adevărat unice IoTeX. În ceea ce privește zonele în care IoTeX are un avantaj, acest lucru variază de la echipa de top la noi viziune pe termen lung la capacitatea noastră de a livra rezultate reale. Toată lumea știe că industria blockchain-ului este plină de vapori și afirmații false. Cu toate acestea, chiar și printre proiectele care construiesc lucruri reale, există nuanțe care pot părea mici, dar care fac diferența. În această industrie, este atât de ușor să copiați conceptele și declarațiile viziunii altora, dar ceva ce nu poate fi copiat este executarea. La sfârșitul zilei, credem că ne aflăm în primul kilometru al unui maraton, iar IoTeX are rezistența și experiența de a ajunge la linia de sosire.

Eric:

Confidențialitatea și securitatea sunt doi factori majori pe care se concentrează în prezent mai multe companii bazate pe blockchain, cum soluționează tehnologia dvs. sau contribuie la stimularea acestor probleme?

Raullen:

Confidențialitatea și securitatea sunt de cea mai mare importanță pentru IoTeX. În timp ce unele companii se gândesc la „stratificarea” confidențialității și securității, IoTeX folosește o filosofie a „confidențialității prin design”. Acest lucru înseamnă că designul inițial al IoTeX acordă prioritate confidențialității ca un lucru obligatoriu, nu doar un gând ulterior. Un mod unic de a adăuga confidențialitate la rețeaua IoTeX este prin hardware securizat. IoTeX fabrică propriul nostru hardware securizat intern, incluzând Pebble Tracker, un kit de dezvoltare smart tracker pentru GPS încorporat, temperatură, umiditate, calitatea aerului și senzori de mișcare / vibrații și AvoBoard, un gateway IoT care păstrează confidențialitatea. Aceste dispozitive utilizează cipuri speciale numite Trusted Execution Environment (TEE), care sunt utilizate în cardurile dvs. de credit pentru plăți sigure și, de asemenea, iPhone-ul pentru a vă gestiona amprentele și ID-urile faciale. Ceea ce a făcut IoTeX este să creeze middleware și instrumente de ultimă generație care să permită dezvoltatorilor să construiască aplicații foarte expresive și care păstrează confidențialitatea folosind hardware-ul nostru securizat.

Eric:

Unde vedeți IoTeX în următorii 5-10 ani?

Raullen:

Un obiectiv pe termen lung pe care îl avem este să facem din IoTeX standardul pentru tot viitorul blockchain & Implementări IoT. Am început deja lucrările de standardizare a protocolului nostru prin colaborarea cu diferite organisme de standardizare (de exemplu, IEEE, NIST) și consorții de dezvoltare a produselor (de exemplu, IIC, TIoTA). Cu fiecare nou produs IoTeX (de ex., Ucam), ne extindem propria înțelegere internă despre cum să implementăm cel mai bine blockchain în lumea reală, ceea ce va ghida în cele din urmă dezvoltarea IoTeX. Acesta este un concept important – IoTeX construiește și livrează produse din lumea reală nu ca obiectiv final, ci ca un mijloc de a oferi „șabloane” pentru ca alții să le construiască pe deasupra sau să le personalizeze. Cu cât construim mai multe șabloane, cu atât oferim mai multă inspirație comunității și întreprinderilor noastre, ceea ce va ajuta cu siguranță obiectivul nostru de a face din IoTeX standardul blockchain-ului & Industria IoT.

Eric:

Mai aveți ceva ce doriți să le împărtășiți spectatorilor noștri?

Raullen:

IoTeX a zburat sub radar în ultimii câțiva ani, în timp ce noi „ne îndreptăm” construindu-ne platforma. Nu am făcut un ICO și nu am cheltuit sume exorbitante de bani pe marketing ca alte proiecte, dintre care majoritatea sunt irelevante astăzi (adică nu există produse reale sau planuri pentru produse reale). IoTeX nu este „proiectul dvs. cripto” tipic – nu ne facem realități și ne aflăm pe termen lung. Cu alte cuvinte, ne evaluăm pe noi înșine pe o scară diferită, care este centrată în jurul valorii și adoptării lumii reale. În acest scop, IoTeX este cu adevărat una dintre pietrele ascunse din întreaga industrie blockchain. 2020 va fi un an imens pentru IoTeX, cu mai multe produse reale care intră pe piața globală – dacă sunteți interesat să urmăriți sau să vă alăturați proiectelor care au un impact real asupra adoptării în masă, nu căutați mai departe de IoTeX.

Dacă ar fi să te întâlnești cu Satoshi într-o zi, care este prima întrebare pe care i-ai pune-o?

Nu este evident? I-aș cere cheia privată! Cu toată seriozitatea, sunt foarte interesat să aflu motivația din spatele motivului pentru care a creat Bitcoin. A fost personal, politic, financiar, social sau pur și simplu să stârnească lucrurile? Indiferent de motiv, Satoshi a declanșat un nou val de gândire care va defini generația viitoare. De multe ori, noi din industria blockchainului ne îndrăgostim atât de mult de „noile obiecte strălucitoare” încât uităm de ce suntem cu toții în această industrie – descentralizarea. Să continuăm cu toții să reprezentăm viziunea lui Satoshi la maximum!

Hai să facem asta! Vă mulțumesc foarte mult pentru discuția inspirată Crypto. Ne vedem în spațiul cripto nesfârșit!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me