Cu scopul de a furniza materiale de învățare despre industria cripto și blockchain, Changelly PRO se străduiește să acopere elementele de bază ale criptomonedelor din diferite perspective. Am pregătit un articol analitic pentru a explica de ce ratele criptomonedelor sunt mai benefice decât cele fiat.

Atunci când economia se confruntă cu o recesiune, băncile și alte instituții financiare scad ratele dobânzii. Din punct de vedere al afacerii, poate fi un semnal pentru împrumutați și investitori, deoarece ratele mai mici ale dobânzii ar putea oferi oferte mai bune pentru ambele părți. Ca urmare, fluxurile de numerar revin în economie, stimulând-o astfel.

În ciuda faptului că instituțiile financiare au posibilitatea de a obține împrumuturi „fără costuri” de la băncile centrale în timpul crizei, acestea mențin ratele de economii fără prea mult entuziasm. De cele mai multe ori, tind să le reducă la cel mai scăzut nivel posibil. Cu cât rata contului de economii este mai mică, cu atât mai multe bănci pot câștiga din banii lor „ieftini”.

Evenimente globale recente precum pandemia COVID-19, războaiele petroliere și așa mai departe au dovedit această noțiune. Începând cu 15 martie 2020, ratele dobânzii din întreaga lume au fost reduse în mod semnificativ, în timp ce rata fondurilor federale a scăzut la zero în rata neprogramată de reducere.

Potrivit Corporației Federale de Asigurare a Depozitelor (FDIC), rata medie a contului de economii din SUA oferea anterior 0,1% APY (Rată procentuală anuală). A scăzut la 0,06% APY de atunci.

statistici fredRata efectivă a fondurilor federale. Sursa: Date Economice ale Rezervei Federale

Măsurile suplimentare întreprinse de guverne pentru stimularea economiei (cum ar fi tipărirea de tone de bani) au lăsat băncile să se umple de numerar. La rândul lor, investitorii sunt acum blocați cu profituri mici și ar putea dura ceva timp până când situația se va schimba.

Împrumutul cripto poate fi soluția

Evident, majoritatea oamenilor nu vor să se gândească la investițiile în situația financiară actuală. Cu toate acestea, investitorii care caută întotdeauna modalități de diversificare a portofoliilor, și-au acordat atenția asupra activelor alternative – criptomonede.

În mod tradițional, există două strategii principale de criptare – deținere (sau HODLing) sau tranzacționare. Acest fapt duce la o altă concluzie: o cantitate mare de active criptografice este stocată în portofele fără a fi utilizată. Când industria criptografică a realizat o oportunitate masivă ascunsă în spatele criptomonedelor „de rezervă”, au fost introduse câteva opțiuni. Bursele custodiale, cum ar fi Changelly PRO, oferă tranzacționare în marjă, care permite utilizarea banilor „de rezervă” rămași la bursă pentru a rula poziții lungi și a obține profituri suplimentare. A doua opțiune este criptocreditul.

Platformele de criptare-creditare permit creditorilor să câștige venituri pasive, în timp ce debitorii pot primi active fiduciare sau criptare pentru nevoile lor (tranzacționare, arbitraj sau piață).

Una dintre cele mai promițătoare tendințe actuale este DeFi (finanțare descentralizată). Aplicațiile DeFi reprezintă soluții financiare inovatoare care au ca scop înlocuirea împrumuturilor tradiționale cu cele cripto.

Împrumuturile Crypto sunt reprezentate în principal de aplicații DeFi bazate pe blockchain-ul Ethereum (de exemplu, Compound, Aave, dYdX). Aplicațiile descentralizate (dApps) oferă de obicei împrumuturi criptografice cu o anumită rată, care depinde de popularitate, ofertă sau cerere pentru împrumuturi.

Dacă există o cerere constantă de împrumuturi, atunci ratele vor crește. De exemplu, cei care doresc să crească profiturile pot pune stabileți DAI pe platforma Compound și pot începe să câștige 3,93% APY. Utilizatorii nu trebuie să gestioneze active, să îndeplinească cererile de împrumut etc. În acest caz, riscul de neplată este redus semnificativ, deoarece activele criptate sunt împrumutate nu într-un mod P2P (de la o persoană la alta), ci dintr-un pool unde stocarea totală de jetoane este stocată.

dai stablecoin

Mai mult, fiecare debitor trebuie să furnizeze garanții pentru criptomonede. Trebuie să depășească valoarea împrumutului mai mult de 100% pentru a se asigura că riscul de neplată al sistemului este aproape eliminat. DeFi a crescut recent. Valoarea totală a împrumuturilor generate pe platformele de creditare descentralizate depășește un miliard de dolari.

Împrumuturile criptografice conduc calea

După cum sa menționat mai sus, împrumuturile criptografice pot spori semnificativ oportunitățile de investiții pentru creditori. Pe lângă faptul că sunt extrem de profitabili, ei introduc utilizatorii în lumea atrăgătoare a cripto-ului.

Există mai multe modalități de a face ca banii să funcționeze. Să oferim un exemplu bazat pe cercetări efectuate de o platformă de schimb de criptomonede Changelly PRO.

În ianuarie 2020, o persoană a decis să investească 1.000 USD în diferite tipuri de împrumuturi, inclusiv cele tradiționale și cripto. Un creditor ar câștiga cel puțin 10 USD și maxim 28 USD dacă ar face investiția în împrumuturile criptografice până în septembrie. Dacă investitorul ar decide să-și depună fondurile, randamentele ar fi de numai 3 USD.

Tipul împrumutului APY Profit
dYdX 4,36% 28,79 dolari
Compus 2,55% 16,83 dolari
DeFi Crypto Loan (Aave) 1,59% 10,49 USD
Depozit regulat pe 12 luni 0,3% 3 USD

Întoarcerea de la investiții de 1000 de dolari (USDC pentru cripto), ianuarie-august. Sursa: Changelly PRO 

Profiturile mari și lipsa randamentelor negative sunt principalele motive care fac investiția în DeFi atât de atractivă. Singurul lucru care ar putea preocupa un investitor este fiabilitatea și securitatea proiectului.

Deoarece Ethereum și alte active criptografice sunt acum la mare căutare, DeFi își continuă expansiunea masivă depășind în prezent Valoare totală de 4 miliarde de dolari blocat pe dApp-uri, protocoale și schimburi descentralizate. Ca o parte vitală a DeFi, platformele de creditare criptografică au reușit să atragă mulți utilizatori și 2,3 miliarde de dolari.

Dacă doriți să profitați de ratele criptografice, puteți împrumuta fondurile dvs. unuia dintre partenerii noștri, cum ar fi Nexo sau YouHodler, a căror credibilitate este verificată.

USDC, DAI și alte active criptografice pot fi tranzacționate cu ușurință pe schimbul complet de criptocurrency Changelly PRO utilizând atât opțiuni de tranzacționare la vedere, fie opțiuni de tranzacționare în marjă. Noroc cu eforturile tale și capitalul să fie cu tine.

cumpărați dai pe changelly proChangelly PRO

Despre Changelly și Changelly PRO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me