Chiar zilele trecute, am fost încântați să anunțăm listarea NANO pe Changelly. Pentru a afla mai multe detalii despre blockchain-ul NANO cu caracteristicile sale inovatoare, CEO-ul Changelly, Eric Benz, i-a adresat câteva întrebări lui Colin LeMahieu, fondatorul Nano, cu privire la starea actuală a proiectului, dezvoltarea ulterioară și viziunea expertă a industriei criptografice în ansamblu. Citește!

Eric:

Buna Colin! Foarte plăcut să te avem la discuțiile Crypto cu Changelly! Puteți descifra conceptul de blockchain și criptomonedă NANO în termeni simpli?

Colin:

Nano este o criptomonedă deosebit de simplă de explicat, deoarece problema pe care o rezolvă este una foarte simplă – transferul de valoare sigur și descentralizat. Trimiterea de bani fără un om mijlociu este o opțiune pe care credem că ar trebui să o aibă oamenii, iar Nano le permite oamenilor să facă asta, fără taxe complicate sau așteptări lungi. Nano este bani digitali utilizabili.

Eric:

Cum ați reușit să implementați tranzacții NANO fără a fi nevoie să plătiți taxe în NANO?

Colin:

În loc să solicite unui utilizator să plătească Nano pentru a trimite o tranzacție, rețeaua necesită o dovadă foarte mică de lucru care să fie atașată la fiecare tranzacție pentru a-și dovedi validitatea. Toate acestea se întâmplă în culise în cadrul software-ului și dovada muncii poate fi pre-calculată, permițând tranzacțiilor să fie excepțional de rapide, precum și fără taxe..

Eric:

Ce caracteristici vă permit să oferiți o astfel de viteză de tranzacție pentru orice criptomonedă?

Colin:

Nano poate fi atât de rapid datorită modului în care rețeaua este securizată, folosind votul reprezentativ deschis. Pentru ca o tranzacție să fie confirmată, trebuie pur și simplu validată de majoritatea votului deținut de reprezentanți. Acest proces de votare este ușor, fiecare reprezentant își trimite votul și confirmarea completă are loc în mai puțin de o secundă.

Eric:

Cu Nano, fiecare cont are propriul său blockchain ca parte a unui grafic aciclic mai mare. Puteți, vă rog, să descrieți cum ați venit cu ideea unei creații blockchain cu fiecare cont NANO?

Colin:

Dezvoltarea inițială a Nano și-a propus să abordeze ineficiențele care au împiedicat alte protocoale să se scaleze eficient. Cu un singur blockchain, conturile trebuie să concureze pentru ca tranzacțiile lor să fie adăugate la următorul bloc, ceea ce înseamnă că poate escalada doar până la un punct. Dar am venit cu un design mai bun numit Block Lattice care permite tranzacții asincrone. În Nano, fiecare cont își adaugă propriile blocuri și le trimite în rețea pentru confirmare în orice moment, fără a aștepta pe nimeni altcineva. Acest lucru nu numai că permite o scalabilitate mai bună, dar permite trimiterea către cineva care este offline și poate primi fonduri odată ce sunt din nou online.

Eric:

Cum furnizează fiecare utilizator NANO puterea de calcul pentru verificarea tranzacțiilor? Are nevoie de un echipament special?

Colin:

Totul se întâmplă în fundal atunci când efectuați o tranzacție, utilizând resursele dispozitivului dvs. Când efectuați o tranzacție, sistemul îl pregătește imediat pe următorul, pre-cache Proba de lucru. Multe servicii, cum ar fi furnizorii de portofele, au ales să ofere acest lucru utilizatorilor lor, dar dacă doriți să utilizați propriile resurse pentru a face acest lucru, aveți în continuare această opțiune.

Eric:

De ce NANO se numea anterior Raiblocks (cu excepția cazului în care nu este un secret)?

Colin:

Numele Raiblocks a fost ales după celebrele pietre Rai folosite pe insula microneziană Yap, originară cu mii de ani în urmă. Aceste pietre masive erau rareori mutate fizic, dar în schimb, proprietatea era atribuită și cunoscută de oamenii înșiși. Deoarece acest lucru însemna că valoarea unei pietre poate fi transferată imediat altcuiva prin cultura lor orală, părea potrivit pentru banii digitali care urmăresc să transfere instantaneu valoarea.

Eric:

Credeți că toate acele hype din jurul Bitcoin îl fac pe tatăl criptomonedei să depindă prea mult de oferta consumatorilor? Există vreo modalitate de dezvoltare organică a tehnologiei blockchain pe care o vedeți? Credeți că criptomonedele pot deveni adoptate în masă fără o cerere masivă din partea minerilor și a investitorilor?

Colin:

Una dintre cerințele cheie pentru adoptarea organică a oricărei tehnologii, inclusiv blockchain-urile, este utilitatea. Dacă soluția dvs. tehnologică nu rezolvă de fapt o problemă reală, nu aveți nicio șansă de a câștiga utilizatori.

Cu Nano, avem ceva unic cu tranzacțiile noastre fără taxe și instantanee într-o rețea descentralizată. Pentru a fi acceptați ca bani digitali, utilizatorii trebuie să aibă o experiență similară cu tehnologiile de plată existente, o experiență precum cea pe care o oferim – ușor de utilizat, fără așteptare, fără taxe confuze. Când se ia în considerare faptul că se află într-o rețea descentralizată, atunci rezolvă cu adevărat o problemă pentru utilizatori, pentru companii și pentru lume.

Eric:

Dacă un cripto ar putea înlocui Bitcoin pe poziția sa dominantă, ce cript ar fi? Și de ce?

Colin:

Prezicerea pieței este extrem de dificilă și, cu atâtea criptomonede „concurente”, este imposibil să se spună care dintre ele ar putea asuma poziția dominantă a Bitcoin. În cele din urmă, dorim ca lumea să aibă acces la soluții de bani digitali care sunt ecologice, ușor de utilizat și accesibile cât mai larg posibil. De aceea am construit Nano și de aceea continuăm să-l îmbunătățim zi de zi.

Vă mulțumim pentru lectură, Changellions! Abonați-vă la canalele noastre de socializare pentru a nu rata interviuri noi din coloana noastră obișnuită „Crypto Talk”!

Stare de nervozitate 

Facebook 

Telegramă 

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me