Cripto compus este un protocol financiar descentralizat bazat pe ecosistemul Ethereum. Scopul principal al platformei Compound este de a crea un mediu pentru împrumutători și împrumutați cripto, unde primii ar putea face ca banii lor digitali să funcționeze, iar aceștia din urmă să aibă acces la împrumuturi fără să se îngrijoreze de autoritățile de reglementare terțe. Este o rețea transparentă și sigură care operează pe contracte inteligente.

Să vedem ce poate oferi acest monstru al pieței DeFi. Vom trece în revistă principiile fundamentale ale compusului, cazurilor de utilizare și caracteristicilor sale de bază, vom vorbi despre criptomoneda COMP și despre echipa de dezvoltatori din spatele platformei și vom vedea cum afectează platforma finanțării compuse comunitatea criptografică.

Ce este platforma compusă

Platforma Compound este un ecosistem în care utilizatorii pot împrumuta și împrumuta active criptografice fără niciun intermediar. Creditorii sunt investitori care doresc ca monedele lor să genereze mai multă valoare. Acestea acordă împrumuturi împrumutaților și obțin dobânzi pentru aceasta. Cu toate acestea, creditorii nu interacționează direct cu împrumutații. Își dau activele criptografice într-un fond de lichidități.

Fondul de lichidități este o serie de contracte inteligente care ajută la corelarea împrumuturilor cu împrumuturile disponibile, o rețea complet descentralizată și transparentă. Orice utilizator cu suficientă expertiză tehnică poate verifica codul open-source al acestor contracte inteligente.

DeFi ridicol: Finanțare compusă (COMP) explicată

Contractele inteligente servesc încă un alt scop vital: determină ratele dobânzii pe care le primesc creditorii, utilizând algoritmi sofisticati care monitorizează cererea și oferta mondială de criptare non-stop..

Pentru a împrumuta bani în ecosistemul compus, trebuie să creați o garanție – o anumită cantitate de monede peste pragul combinatului.

La momentul scrierii, Compound funcționează cu următoarele altcoins: Ethereum (ETH), Token de atenție de bază (BAT), Sai (Legacy DAI), Tether (USDT), Augur (REP), USD Coin (USDC), Wrapped Bitcoin ( WBTC) și 0x (ZRX). Compound este construit pe blockchain-ul Ethereum și folosește tehnologia sa de contracte inteligente.

Caracteristici compuse și cazuri de utilizare

Rețeaua compusă poate fi văzută ca o alternativă la platformele tradiționale de instrumente financiare. Cu toate acestea, mecanica funcționării compusului diferă.

În primul rând, nu există verificarea ID-ului. Este greu de imaginat o bancă care acordă un împrumut unei persoane neidentificate, nu? Acesta este tocmai motivul pentru care mulți entuziaști criptografici spun că DeFi este calea către un sistem financiar global mai deschis, mai accesibil și mai corect. Compusul nu efectuează nicio verificare KYC: nu este nevoie de verificarea identității și durabilității sau de evaluarea riscurilor.

Nu există o limită inferioară nici pentru împrumuturi, nici pentru împrumuturi în ecosistemul compus. De asemenea, nu există termeni sau penalități, puteți plăti înapoi oricând doriți. Activele blocate pot fi retrase oricând. În ceea ce privește dobânda, creditorii își obțin recompensele la fiecare 15 secunde, cam de fiecare dată când este generat un nou bloc Ethereum.

Consultați acest tutorial elaborat despre cum să câștigați dobânzi în rețeaua Compound Finance.

Utilizatorii compuși trebuie să se asigure că valoarea garanției lor nu depășește limita stabilită (în raport cu împrumutul lor). Dacă scade sub minim, împrumutatul este lichidat automat, iar garanțiile lor sunt vândute pentru a asigura rambursarea împrumutului. Dar chiar și în acest caz, orice membru al comunității compuse poate rambursa până la 50% din datoria lor, obținând o sumă proporțională a garanției debitorului cu o reducere de 5%.

Compusul este utilizat în principal pentru a câștiga bani din dobânzi prin stocarea activelor criptografice pe platformă. Veți găsi mai multe informații despre caracteristicile tehnice ale compusului în cartea sa albă.

Cokeni compuși

imagine ctokens

cTokens sunt monede compuse interne care reprezintă cantitatea de criptare depusă de un utilizator în protocolul compus. Sunt jetoane standard ERC-20 compatibile cu Ethereum.

Când un creditor introduce o anumită cantitate de criptografie în sistemul compus, primește în schimb un cToken. Jetoanele sunt dovada depunerii și generează dobândă automat. De exemplu, dacă blocați 100 ETH, primiți 100 cETH din rețea.

Echipa compusă

foto CEO compus

Compound Labs, echipa de dezvoltare din spatele platformei Compound, are sediul central în San Francisco. Directorul general al companiei este Robert Leshner, un economist strălucit, analist financiar și fondator cu experiență în startupuri.

Geoffrey Hayes este CTO; aplicațiile și strategia sunt Torrey Atcitty și, respectiv, Calvin Liu. Există patru ingineri superiori în echipă – Antonina Norair, Zachary Skolnik, Jared Flatow și Coburn Berry.

Criptomonedă compusă (COMP)

Compound (COMP) este criptomoneda nativă a rețelei, pe care nu o puteți extrage. Singura modalitate de a obține COMP este de la echipa de dezvoltare a platformei. Furnizarea acestei monede este limitată la 10 000 000 COMP.

În fiecare zi, 2880 COMP sunt distribuite între utilizatorii de protocol proporțional cu numărul de tranzacții cu o anumită monedă, împrumutătorii și împrumutații primind jumătate și jumătate. De îndată ce un utilizator câștigă 0,001 COMP, recompensa este transferată în contul său.

Jetoanele COMP permit, de asemenea, guvernarea comunității. De fiecare dată când trebuie luată o decizie importantă cu privire la viitorul platformei, se votează. Utilizatorii compuși care au mai mult de 100 000 COMP își pot propune propriile idei, care sunt apoi votate de întreaga comunitate a deținătorilor COMP. Dacă, după o perioadă de vot de trei zile, ideea obține mai mult de 400 000 de voturi, aceasta merge la contractul inteligent Timelock și poate fi implementată în două zile.

schema rezervorului comp

Unde se stochează jetonul COMP

Criptomonedele compuse pot fi stocate în portofele Coinbase și Web3 Metamask. Deoarece este un simbol standard ERC-20, este compatibil cu alte portofele care utilizează acest standard, dar ar trebui să-l adăugați manual pe lista de monede.

Revizuire compusă – Rezumat

Compound este o platformă de finanțare descentralizată care permite utilizatorilor să împrumute și să împrumute cripto. Împrumutătorii câștigă din dobânzi; debitorii pot obține împrumuturi rapid și anonim. Cei doi nu interacționează direct – investitorii își blochează cripta într-un fond de lichidități, iar debitorii sunt asortați cu activele pe care doresc să le împrumute din fond. Fondul de lichidități este o rețea de contracte inteligente care fac ca toate tranzacțiile să aibă loc.

Nu este necesară verificarea actului de identitate pentru a utiliza platforma și nu se aplică termeni sau penalități speciale debitorilor, cu excepția limitei minime stabilite a garanției. Împrumutătorii pot retrage bani în orice moment. În timp ce cripta lor este în piscină, ei primesc interesul de fiecare dată când este creat un bloc Ethereum (aproximativ la fiecare 15 secunde). Rata dobânzii este definită de algoritmi complicați care funcționează prin contracte inteligente. Ei monitorizează în permanență piața criptografică.

Există o echipă de dezvoltatori în spatele platformei Compound Finance; sediul lor este situat în San Francisco. Robert Leshner este CEO-ul companiei, Geoffrey Hayes – CTO.

COMP, o monedă nativă a rețelei compuse, este tranzacționată pe cele mai populare burse. Este, de asemenea, utilizat ca simbol de guvernanță, permițând comunității compuse să ia decizii colective despre viitorul ecosistemului.

Despre Changelly

Declinare de responsabilitate: Acest articol nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare. Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție.