Care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la criptomonede? Descentralizare? Anonimat? Viitor? Investiție? Ce zici de ceva precum riscul, îndoiala, volatilitatea sau chiar speculațiile? Să fim sinceri și să recunoaștem că toate asociațiile pozitive menționate mai sus vin întotdeauna în tandem cu unele negative.

Întrucât întreaga industrie criptografică este destul de tânără, un anumit risc nu poate fi evitat de către orice entuziast cripto care intră pe piață, indiferent dacă este un mare investitor sau un începător. Pe măsură ce piața se dezvoltă, moneda se dezvoltă. Una dintre cele mai recente tendințe din comunitatea criptografică despre care se crede că stabilizează piața și atrage noi adepți cripto este stablecoin. În acest prim-plan, vom defini termenul stablecoin în sine, vom afla punctele forte și punctele slabe ale acestuia, vom rezuma valoarea acestuia și vom încerca să prezicem viitorul său.

Ce este stablecoin și de ce este atât de popular?

Stablecoin este un tip de criptomonedă a cărei trăsătură distinctivă este că este mult mai puțin volatilă decât alte criptomonede. Până în prezent, aproape 80% din stablecoinele existente sunt susținute de un activ greu care s-a dovedit a fi stabil. Stablecoin poate fi susținut de:

  • Monedele Fiat
  • Mărfuri tranzacționate la bursă (precum aur, diamante etc.)
  • Alte criptomonede

Astfel, stablecoin reflectă prețul activului la care este legat. Cu alte cuvinte, dacă stablecoinul este susținut de moneda fiduciană USD, urmărește rata USD, în timp ce stablecoinul este susținut de EURO sau, să presupunem că aurul urmărește prețul EURO și respectiv aurul.

Celălalt tip de stablecoine se numește stablecoine algoritmice. Trăsătura sa distinctivă este că astfel de stablecoinele nu sunt susținute de active colaterale, oricum stablecoinele algoritmice se dovedesc a fi stabile. Stabilitatea prețurilor, în acest caz, se realizează prin integrarea politicii monetare în contractele inteligente. Algoritmul implementat crește și scade oferta pentru a menține valoarea monedei aproape de valoarea activului greu la care este legată. Prin urmare, algoritmul joacă rolul unei bănci de rezervă.

De ce să investim în monede stabile?

Când investiți în criptomonede tradiționale, este de primă importanță să se facă distincția între proiectele speculative și proiectele de utilități adevărate. Aceasta este cea mai provocatoare și mai riscantă căutare atunci când intrați în spațiul criptografic, deoarece piața este suprasaturată. Iar motivul păstrării propriilor fonduri în monede stabile este – sunt foarte puține disponibile pe piață până în prezent, iar prețul lor urmărește îndeaproape prețul unui activ stabil de care este legat. Deși există încă o alegere de făcut.

Ce spun experții

Le-am cerut liderilor de opinie din domeniul stablecoinelor să își împărtășească opiniile cu privire la cele mai interesante întrebări legate de activele criptografice de nouă generație. Primul frontman al mișcării stablecoin, care și-a împărtășit punctul de vedere este Gregory Klumov, CEO & Fondator la STASIS – moneda stabilă cunoscută sub numele de EURS, susținută de moneda euro EURO. Puteți schimba peste 150 de cripte cu EURS în câteva clicuri pe Changelly.

Gregory, după cum probabil știi, există o mulțime de opinii diferite în jurul stablecoinelor. Unii lideri de piață îl numesc un nou bitcoin, în timp ce economiști proeminenți își exprimă îndoielile cu acest subiect. Cum considerați rândul de monede stabile până în prezent în industria criptografică și la nivel global?

În acest moment, monedele stabile sunt utilizate în primul rând de investitori și comercianți pentru a muta bogăția în și din piața criptomonedelor mult mai eficient decât dacă ar fi trebuit să utilizeze moneda fiat. Stablecoins pot fi, de asemenea, folosite pentru a oferi acces la un depozit stabil de valoare pentru persoanele din locuri cu monede naționale volatile. Pe măsură ce dApp-urile și alte părți ale ecosistemului blockchain / criptomonedă continuă să se dezvolte, există șanse mari ca monedele stabile să devină moneda de alegere pentru tranzacționarea în ecosistem, deoarece acestea sunt mai capabile să îndeplinească funcțiile banilor: un mijloc de schimb, unitate de cont și stoc de valoare. Bitcoin joacă un rol diferit pe piață, deoarece se poate aștepta să crească semnificativ (și uneori să scadă) în valoare în timp, făcându-l mai mult un activ de investiții decât un mijloc de schimb zilnic.

Credeți că unele stablecoin pot muta BTC din poziția de lider pe piață cu timpul?

Deși bitcoinul poate fi în cele din urmă depășit de un alt simbol în ceea ce privește capitalizarea pieței și / sau volumul de tranzacționare, stablecoins nu vor fi motivul pentru aceasta. Stablecoins permit investitorilor să intre / ieși pe poziții pe piața criptomonedelor mult mai repede și cu taxe mai mici, decât dacă s-ar mișca înainte și înapoi între fiat și cripto. Acest lucru face ca tranzacționarea să fie mult mai eficientă, dar această eficiență este la fel de disponibilă pentru cei care tranzacționează bitcoin sau orice alt activ digital speculativ.

Credeți că specificitatea stablecoinelor poate cataliza adoptarea sa în masă mult mai repede decât alte criptomonede?

Da. Deoarece nu au volatilitatea altor criptomonede, cum ar fi bitcoin sau eter, monedele stabile sunt mai potrivite pentru cazuri de utilizare de zi cu zi, cum ar fi plata bunurilor sau serviciilor sau plata taxelor pentru aplicațiile bazate pe blockchain. Cu toate acestea, criptomoneda stabilă nu este singurul lucru necesar pentru a aduce adoptarea în masă; rămâne încă mult de lucru în ceea ce privește dezvoltarea aplicațiilor și a infrastructurii de plată necesare pentru adoptarea în masă.

Puteți menționa trei motive pentru care ar trebui să investiți sau cel puțin să acordați o atenție deosebită stablecoinelor?

Stablecoins oferă acces la beneficiile cripto-urilor, cum ar fi securitatea, viteza tranzacțiilor și un registru public imuabil, protejând în același timp investitorii de volatilitatea pieței altor criptomonede..

Deoarece oferă un depozit fiabil de valoare pe blockchain, stablecoins permit un flux mai sigur și mai sigur de capital în întregul ecosistem blockchain. În timp, acest lucru va contribui la catalizarea dezvoltării întregului ecosistem.

Deoarece monedele stabile oferă acces sintetic accesibil la nivel mondial la monede naționale fiabile, acestea vor atrage probabil un apel special pentru persoanele din țările cu o politică monetară eșuată, oferind investitorilor un mijloc de a face afaceri cu oameni în afara centrelor financiare / comerciale tipice..

O altă figură proeminentă din spațiul criptografic, care și-a împărtășit opinia expertă asupra situației stablecoinului, este Stephen Kade, cofondator al TrustToken sau TrueUSD – stablecoinul susținut de moneda fiat USD. Puteți schimba cu ușurință cripto-ul dvs. pentru TUSD pe Changelly.

Deci, Stephen, cum consideri rândul de monede stabile până în prezent și ce rol va juca pentru industria criptografică în viitor?

Stablecoins sunt un instrument de tranzacționare stabil mult așteptat pentru comercianții de criptomonede. Acestea vor permite consumatorilor și întreprinderilor să utilizeze în cele din urmă o criptomonedă ca mijloc de schimb.

Credeți că unele stablecoin pot muta BTC din poziția de lider pe piață cu timpul?

Stablecoins și BTC îndeplinesc funcții diferite pentru comercianți. Principala propunere de valoare a BTC este ca un depozit de valoare – unii îl numesc „aur digital”. Are perioade lungi de tranzacționare și un preț volatil, deci este dificil să folosiți BTC ca mijloc de schimb.

Stablecoins sunt concepute pentru a fi utilizate ca mijloc de schimb.

Gândiți-vă la modul în care oamenii cumpără aur sau acțiuni ca investiții și apoi folosesc numerar sau carduri de credit pentru achizițiile de zi cu zi. Ambele sunt elemente importante pentru economia digitală.

Credeți că specificitatea stablecoinelor poate cataliza adoptarea sa în masă mult mai repede decât alte criptomonede?

Prin intermediul monedelor stabile, oamenii obișnuiți și companiile se pot bucura de avantajele monedelor digitale (viteză de tranzacție mai mare decât ACH, acces global) fără volatilitatea Bitcoin. Acum puteți plăti salariul, puteți contracta un împrumut sau puteți cumpăra cafea cu o criptomonedă, permițând o nouă economie de aplicații financiare pentru criptomonede.

Puteți numi trei motive pentru care ar trebui să investiți sau, cel puțin, să acordați o atenție deosebită monedelor stabile?

Multe aplicații blockchain, cum ar fi împrumuturi, salarii și piețe de predicție, vor necesita o monedă stabilă pentru a facilita plățile între utilizatori.

Stablecoins pot fi folosite în cele din urmă pentru remitențe. Unele economii în curs de dezvoltare se bazează din ce în ce mai mult pe criptomonede pentru comerț.

Stablecoins vor fi puternic folosite de instituțiile financiare tradiționale care intră în industria criptografică. Stablecoin-ul nostru TrueUSD folosește un vehicul legal cu care sunt familiarizați (conturi escrow), pentru a le permite să facă tranzacții sigure pe piețele criptografice.

La sfârșitul lunii septembrie, Changelly l-a intervievat pe Coulter Mulligan, șeful de marketing la MakerDAO – fundația care valorifică întregul potențial al industriei cripto, oferind împrumuturi colaterale, guvernanță descentralizată și DAI stablecoin nativ. După cum probabil ați ghicit, DAI este disponibil și pentru schimb instant pe Changelly. Iată unul dintre gândurile cheie ale lui Coulter cu privire la stablecoins:

Puteți citi versiunea completă a interviului cu DAI urmând linkul.

Oricum, lista stablecoinului disponibil pentru un schimb continuu pe Changelly este mult mai largă. Alegeți pe cel în care doriți să investiți și faceți un swap frumos:

Să facem un interviu cu Changelly! Indiferent dacă sunteți fondatorul unui proiect criptografic sau un cripto blogger – contactați-ne la [e-mail protejat] și împărtășiți-vă gândurile despre cele mai fierbinți subiecte din minunatul spațiu criptografic!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me