Am dat ocazia să intervievăm un fost comerciant de perete care este un comerciant profesionist. Stabiliți-vă și bucurați-vă de lectură!

tranzacționare criptografică

Ce înseamnă a fi comerciant profesionist? De cât timp ești comerciant? Ce piețe tranzacționați?

Comerciantul profesional este cineva ale cărui profituri din tranzacționare sunt singura sursă de venit. Tranzacționez de aproximativ 20 de ani, în principal piețe din SUA – NYSE, Nasdaq, AMEX, CME, CBOE. A început să tranzacționeze cripto la începutul anului 2018.

Care este trecutul tău? Cum ați decis să intrați în tranzacționare?

Ceea ce m-a îndreptat spre tranzacționare a fost un concept de a face bani fără a fi nevoie să efectueze o muncă reală, un concept pe care l-am descoperit când eram adolescent citind „Reminiscențele unui operator de acțiuni” al lui Edwin Lefevre și „Financiarul” lui Theodore Dreiser. Mi s-a părut fascinant să poți obține profituri rapide doar prin aplicarea puterii minții tale de a face pariuri pe piețele financiare. Mai târziu, am mers la o școală din Ivy League, unde am studiat economie și finanțe, iar după absolvire am lucrat câțiva ani la Wall Street. După ce am acumulat ceea ce am crezut că sunt suficiente cunoștințe și experiență, am renunțat la slujbă, mi-am pus toate economiile într-un cont de brokeraj și de atunci tranzacționez pe cont propriu.

Cum a fost trecerea dvs. la Crypto de pe alte piețe?

Nu a fost atât de dificil, deoarece (cu excepția unor nuanțe), piețele financiare sunt similare prin faptul că toate sunt conduse de aceeași mentalitate a mulțimii, pe lângă faptul că nu am renunțat la tranzacționarea pe alte piețe. Nu există suficientă acțiune criptografică zilnică pentru a garanta devotamentul meu de resurse cu normă întreagă, așa că, în timp ce cripto „dorm”, schimb alte lucruri. De exemplu, una dintre cele mai tari tendințe actuale de pe piață este creșterea explozivă a stocurilor de marijuana care sunt tranzacționate pe piețele de capital din SUA și Canada. (ex: TLRY, CRON)

Ce abilități și calități sunt necesare pentru a fi comerciant?

Nu necesită nicio educație sau abilități speciale, dar ar trebui să înțelegem: caracteristicile de bază ale instrumentelor pe care le tranzacționează, mecanica procesului de tranzacționare și propriul său machiaj psihologic, deoarece aceasta ar fi în mare parte baza deciziei comerciale- procesul de realizare. De asemenea, este important să aveți rezistență fizică și psihologică, disciplină, abilitatea de a admite rapid când greșiți și de a învăța din greșelile dvs., să fiți un gânditor rapid și un factor de decizie, să aveți pasiune pentru jocul de tranzacționare și de a câștiga bani.

Ce instrumente de tranzacționare și analitică utilizați? Folosiți roboți de tranzacționare?

Piața criptografică este încă prea volatilă și evoluează pentru a se conforma oricărui set de modele analitice, așa că folosesc doar resursele care oferă informații de bază despre preț (Coin360, Coinmarketcap). În ceea ce privește tranzacționarea – folosesc HitBTC Exchange, unde tranzacționarea este manuală. Roboții de tranzacționare obișnuiau să ofere comercianților un avantaj în primele zile, când doar câțiva suficient de calificați pentru a programa API au rulat strategii de arbitraj, dar odată ce concurența a crescut, acel avantaj a dispărut în cele din urmă.

Folosiți analize tehnice pentru estimarea prețului?

Nu. Analiză tehnică – aplică indicatori vizual intuitivi, care se bazează numai pe acțiunea istorică a prețurilor. Dar, așa cum vedem prea des, istoria este rareori indicativă a performanței viitoare a prețurilor. Urmăresc doar acțiunea impulsului și sentimentul mulțimii pentru a determina direcția pieței.

Ce monede considerați ca favorite sau cu potențial? Ai vrea HODL vreunul??

În primul rând, sunt un comerciant pe termen scurt (spre deosebire de un investitor) fără legături emoționale sau entuziaste cu ceea ce tranzacționez, așa că, în loc să am favorite, încep să mă concentrez doar pe o nouă oportunitate după ce se dezvoltă, spre deosebire de anticipându-l. În al doilea rând, joc latura scurtă (parierea pe scăderea prețului) la fel de mult ca și partea lungă, așa că „potențial” pentru mine poate însemna la fel de bine o mișcare descendentă. În ceea ce privește „HODL“, în multe cazuri, am văzut oameni cumpărând ceva sperând să obțină profit rapid și, în schimb, când a scăzut, au început să se convingă că deținerea acestuia (spre deosebire de vânzarea și preluarea pierderii) este o soluție în acest sens. dacă au fost răbdători, în cele din urmă va reveni. În realitate, stai doar pe o pierdere nerealizată, iar banii tăi sunt legați într-un comerț prost, indisponibil pentru alte oportunități. Deci, HODL poate deveni un fel de capcană cognitivă (cu excepția cazului în care, bineînțeles, ați planificat inițial să investiți pe termen lung și să o țineți indiferent de ce).

Ce potențial de profit pentru o anumită tranzacție consideri realist?

Depinde într-adevăr: în perioada de criză din 2017 nu era neobișnuit să obții profituri de 10x, 20x chiar și de 100x, dar trebuie să îți dai seama că totul a fost în contextul unei oportunități de piață foarte unice. Oportunități de acest gen nu vin des – ultima dată când s-a întâmplat ceva similar a avut loc în perioada de boom a „dot com” din 1999. În mintea mea, a face o rentabilitate de 20-50% este fantastic, dar din nou totul depinde de activul specific, de starea pieței etc..

Care sunt cele mai frecvente riscuri pe piața criptografică?

În afară de riscul de piață obișnuit (prețul activelor scade), un comerciant de cripto este expus riscurilor care nu există de obicei pe piețele principale:

1) Riscul de reglementare – în acest moment, industria criptografică este încă în mare parte nereglementată, astfel încât un comerciant nu este protejat de un organ de conducere, ceea ce înseamnă că politicile de schimb criptografic nu sunt aplicabile. Lipsa reglementării crește, de asemenea, riscul de manipulare condus de tot felul de jucători roșii.

2) Riscul activelor – tranzacționarea cu orice activ ar putea fi brusc oprită și fondurile înghețate pe termen nelimitat dacă moneda / simbolul este considerată frauduloasă de către Bursă.

3) Riscul de custodie al schimbului – Bursa poate fi piratată, închisă sau chiar falimentată de proprietari, punând fondurile clienților la risc.

4) Riscul de „stocare” criptografică – neaderarea la elementele obișnuite de bază, deoarece regulile de securitate a internetului (cheie / parolă private de portofel pierdut sau furat, folosind wifi nesecurizat etc.)

5) Riscurile de „tranzit” criptografic – trimiterea accidentală a monedelor la adresa greșită a portofelului este ireversibilă și duce la pierderi totale.

6) Risc pe timp de noapte – criptomonedele sunt tranzacționate 24 de ore pe zi și 7 zile pe săptămână, deci este imposibil din punct de vedere fizic să monitorizeze situația în orice moment.

Cât de mult este nevoie pentru a începe tranzacționarea criptelor?

Capital cât este necesar pentru a acoperi taxele de depozit / retragere, comisioanele de tranzacționare și pentru a satisface costul minim al lotului de schimb. Întrucât veți face greșeli la început, este mai bine să reduceți costul unei astfel de „educații” – cred că este suficient de 1000 USD, doar pentru a arunca un număr.

Cum gestionați și gestionați riscul de piață?

Riscul este o parte esențială și inevitabilă a realizării de pariuri financiare – trebuie să câștigi ceva doar dacă riști ceva. Dar riscul ar trebui măsurat și controlat – o modalitate este să nu pariați mai mult decât vă puteți permite să pierdeți confortabil. Distribuirea riscului între pariuri multiple (adică diversificarea) este, de asemenea, o idee bună.

Unde vedeți starea crypto piață în viitor?

Cred că piața criptografică este prea fragmentată în acest moment și vom asista la consolidare de către Burse, furnizori de informații etc. De asemenea, cred că volatilitatea prețurilor va scădea datorită reglementării sporite și legitimării participanților la piață..

Asta e pentru astăzi! Rămâneți la curent cu cele mai tari știri cripto cu ajutorul rețelelor noastre sociale:

Stare de nervozitate 

Facebook 

Telegramă 

Reddit

Youtube

Bune swap-uri, #Changellions!