Az Ethereum a blokklánc protokoll, amely a legaktívabb fejlesztőkkel és a legtöbb projekttel rendelkezik, amelyek a platformjára épülnek. Ezért állítottuk össze ezt az átfogó útmutatót, amely segít kiválasztani a számodra legmegfelelőbb Ethereum pénztárcát.

Ebben a kiterjedt útmutatóban a legjobb Ethereum 16 pénztárcát tekintjük meg

Hazai kriptovalutájában, az éterben van a második legmagasabb piaci értékelés az eredeti Bitcoin kriptovaluta mögött, így nem meglepő, hogy rengeteg ember érdeklődött az Ether és Ethereum tokenek befektetése és kereskedelme iránt..

Az Ethereumra épülő decentralizált pénzügyi (Defi) Dapps is megugrott, ami jóval több felhasználó számára nyitotta meg. Az ETH fejek már használhatnak olyan stabil coinokat, mint a Dai, amelyek az amerikai dollárhoz vannak kötve, de az ETH-t fedezetként használják.

Mielőtt azonban elkezdhetnénk kereskedni és befektetni, meg kell értenünk az Ethereum vagy az általános kriptotárcák működésének alapelveit.

Saját kulcsok és címek

A blokklánc-alapú eszközöket és pénznemeket általában kriptovalutáknak, kriptóeszközöknek vagy egyszerűen kriptóknak hívják, mert mindegyik a kriptográfiától függ.

Nagyon leegyszerűsítve a rejtjelezés a matematika használata információk küldésére, fogadására, elrejtésére vagy feltárására.

A magánkulcsok lényegében azok a titkos kódok, amelyek vezérlik az adatait, ami ebben az esetben a titkosítási eszközei lennének.

A fiók magánkulcsának ismerete azt jelenti, hogy a felhasználók teljes mértékben ellenőrzik a számla eszközeit anélkül, hogy közvetítőkön kellene keresztülmenniük.

3a1076bf45ab87712ad64ccb3b10217737f7faacbf2872e88fdd9a537d8fe266

(Ethereum magánkulcs példa)

A kriptográfia használatával és a privát kulcshoz való hozzáféréssel sok bonyolult lépéssel képesek vagyunk létrehozni egy címet, amely képviseli az Ön fiókját.

Lehet úgy gondolni, mint egy postafiók vagy egy e-mail cím, ahová az emberek elküldhetik a dolgokat, de abból csak akkor küldhet dolgokat, ha rendelkezik privát kulccsal.

A cím a fiók nyilvános arca, és bárkivel megosztható, de senki sem tudja kitalálni a magánkulcsát, hogy csak a címét ismeri a titkosítás zsenialitásának köszönhetően. Az Ethereum címe mindig 0x-mal kezdődik.

0xc2d7cf95645d33006175b78989035c7c9061d3f9

(Példa Ethereum címre)

Mi az a pénztárca?

A „pénztárca” kifejezés egyfajta félrevezetés, mivel a kriptotárcák valójában nem tartalmaznak semmilyen eszközt. A pénztárcák csak privát kulcsokhoz férhetnek hozzá, amelyek viszont a kriptográfiai eszközöket irányítják.

Funkcionálisan a pénztárcák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy új fiókokat hozzanak létre és eszközöket küldhessenek, bár a különböző pénztárcák eltérő tulajdonságokkal és funkcionalitással rendelkeznek.

Pontosabb lenne pénztárcát, kulcstartót vagy kulcstartót hívni, mert ez vezérli és hozzáférhet a különféle típusú kulcsokhoz, de mi a „pénztárca” mellett fogunk látni, mint mindenki más.

A különböző típusú pénztárcák közötti különbségek arról szólnak, hogy az egyes pénztárcák miként kezelik a magánkulcsokat.

Papír pénztárcák

A legalapvetőbb típusú pénztárca „papír pénztárca” néven ismert, amely egy darab papír, amelyre magánkulcsok vannak írva vagy nyomtatva.

A papíron szereplő információk mindazok, amelyekre szükség van az Ethereum-számlán lévő összes eszköz ellenőrzéséhez.

A papír pénztárca biztonságos abban, hogy meg lehet tartani a bolygó minden más személyétől vagy rendszerétől, és csak Ön tudhat róla, hogy létezik, hol található, vagy hogyan érhető el..

A papír pénztárcák mégis bizonytalanok, mert ha elveszíti, vagy a felismerhetetlenségig megrongálódik, nincs lehetőség a pénz visszaszerzésére. Örökre elveszítette ezeket az eszközöket.

Ennek a biztonsági résnek az ellensúlyozására néhány ember többször másolatot készít a papírtárcájából, és különböző helyekre teszi őket, vagy a papírtárcát biztonságos helyen tartja, például egy banki széfben..

A MyCrypto használatával létrehozott papír pénztárcaPapír pénztárca a MyCrypto segítségével generálva

Forró vs hideg pénztárcák

A papír pénztárcák a „hideg pénztárcák” kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy teljesen le vannak választva az internetről. Ez biztonságosabbá teszi a hideg pénztárcákat és kevésbé sérülékeny a szoftveralapú támadásokkal szemben.

A forró pénztárcák viszont csatlakoznak az internethez, így hozzáférhetőbbek és hasznosabbak a gyakori tranzakciókhoz, ugyanakkor sebezhetőbbek a hackerek számára is.

Általánosságban elmondható, hogy a hideg pénztárcák jobbak a nagy összegű források biztosításához, a forró pénztárcák pedig a mindennapi tranzakciókhoz és használathoz.

Szoftvertárcák

Cserék Ethereum-specifikus Ethereum interfészek
Coinbase Binance MyEtherWallet MyCrypto Köd MetaMask
Saját kulcsok Platform vezérelt Platform vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt
Biztonsági mentési / helyreállítási lehetőségek Igen Igen Nem Nem Nem Nem
Hideg vagy forró pénztárca Forró Forró Forró Forró Forró Forró
Kapcsolatba lépni Dapps-szal Nem Nem Nem Nem Igen Igen

Ethereum szoftver pénztárcákA fenti táblázat segít kiválasztani egy szoftveres pénztárcát az éter tárolásához.

Kriptovaluta tőzsdék

Az emberek leggyakoribb módja az első kriptográfiai eszköz megvásárlása egy tőzsdén keresztül, amely lehetővé teszi az emberek számára a fiat és a kriptovaluták közötti kereskedelmet..

A cserék pénztárcaként is működnek, mert a platform a felhasználó nevében irányítja a magánkulcsokat.

Annak az előnye, hogy egy platform vezérli a magánkulcsait, az az, hogy pénzeszközeit vagy eszközeit vissza lehet állítani, ha elveszíti jelszavát.

Coinbase

Coinbase az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb tőzsde. 2012-ben alapították, és több mint 20 millió felhasználóval rendelkezik hátulról a világ legelismertebb befektetői.

A Coinbase világszerte az egyik legálisan megfelelő kriptovaluta-tőzsde.

Összekapcsolódik a hagyományos bankrendszerrel Európában és az Egyesült Államokban, így meglehetősen könnyű az olyan fiat pénznemeket, mint az amerikai dollár és az euró, éterré konvertálni..

Coinbase platform és alkalmazásCoinbase platform és alkalmazás

Menj a Coinbase oldalra

Binance

Binance a kereskedelem volumenét tekintve a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje.

Míg a Coinbase elsősorban az Egyesült Államokban és Európában érhető el, a Binance az egész kontinensen elérhető, sőt előrelépést tett Afrikába terjeszkedve.

Ezenkívül a Binance-nál sokkal több kriptográfiai eszköz áll rendelkezésre kereskedésre, mint a Coinbase-hez képest, amely sokkal szigorúbb eljárással rendelkezik az új kriptográfiai eszközök felsorolására..

Mind a Binance, mind a Coinbase a felhasználók nevében ellenőrzi a magánkulcsokat, így az alapokat a platform eléréséhez használt felhasználónév és jelszó vezérli.

Binance platform és alkalmazásA Binance platformról és alkalmazásról

Menj a Binance oldalra

Ethereum-specifikus pénztárcák

A MyEtherWallet és a MyCrypto olyan pénztárcák, amelyeket kifejezetten az Ether és az Ethereum tokenekhez használnak, így nem lépnek kapcsolatba más blokkláncok kriptovalutáival, mint pl. Bitcoin vagy XRP.

Az Ethereum tokenek olyan eszközök vagy pénznemek, amelyeket az Ethereum platform tetején hoztak létre.

A tokeneknek sokféle célja lehet, és különböznek magától az étertől, amely az üzemanyag Ethereum hálózat.

Az Ethereum tokenek legnépszerűbb típusát ERC20-nak hívják, amely egy közös szabvány alapján létrehozott token, amely lehetővé teszi, hogy bármely ERC20 tokent könnyen cserélhessenek egy másik ERC20 tokennel.

A második leggyakoribb tokent ERC721-nek vagy nem helyettesíthető tokennek hívják, amely egyedi, és nem bontható fel kisebb részekre.

Az egyszerűség kedvéért az ERC20 és az ERC721 tokenekre is csak Ethereum tokenekként hivatkozok.

MyEtherWallet (MEW)

Az egyik legrégebbi és legnépszerűbb webalapú, Ethereum-specifikus pénztárca MyEtherWallet (MEW).

A MEW nem ellenőrzi a magánkulcsokat a felhasználó nevében, ehelyett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új fiókokat hozzanak létre, és hozzáférjenek a meglévő fiókokhoz tranzakciók küldéséhez.

A Myetherwallet a legjobb Ethereum pénztárcaMyetherwallet

A MEW rendelkezik egy MEWconnect nevű okostelefonos alkalmazással is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mobileszközeikről hozzáférjenek a MEW funkcióihoz.

Saját Ether Wallet platform és alkalmazásMEWconnect

MyCrypto

Taylor Monahan, a MyEtherWallet társalapítója indult MyCrypto 2018 februárjában a MyEtherWallet kódbázis elágazásaként.

A villa azt jelenti, hogy mindkét terméknek ugyanaz a szoftvere vagy kódja van, amíg fel nem oszlik. A különválás után két különálló termék születik a csapatok különböző kódolási döntéseiből.

A MyCrypto állítása szerint elindult 2015-ben, de nehéz megmondani, melyik termék vagy csapat az eredeti. Nagyon hasonló alapvető jellemzőkkel rendelkezik, például új számlák létrehozására és tranzakciók küldésére a meglévő számlákon.

MyCrypto platform és alkalmazásMyCrypto felület

A MyCrypto kifejlesztett egy asztali alkalmazást is, amely biztonságosabb, mert a működéshez nem kell csatlakozni az internethez, és képes olyan dolgokra, mint például egy fiók elérése privát kulcson keresztül, amelyet a webes verzió már nem engedélyez..

MyCrypto platform és alkalmazásMyCrypto platform és alkalmazás

Ethereum interfészek

Az Ethereum elsődleges célja, hogy a futó platform intelligens szerződések vagy decentralizált alkalmazások (dapps), ami azt jelenti, hogy az Ethereum nem csupán eszköz vagy pénznem küldésének és fogadásának módja..

Valódi lehetősége az olyan számítógépes programok létrehozásának lehetővé tétele, amelyek képesek szabályozni az értéket, amely automatikusan végrehajtódik, ha bizonyos előre meghatározott feltételek teljesülnek.

Ezekhez a dappokhoz való hozzáféréshez olyan interfészre van szükség, amely adatokat küldhet a dapp-be, és egy Ether tárca szükséges ahhoz, hogy fizetni a tranzakciókért a dappen.

Köd

Az eredeti Ethereum pénztárca volt Köd, amely egyszerûen tárcaként és Ethereum böngészõként is funkcionál.

A hagyományos internetes böngészőkhöz hasonlóan, mint például a Chrome vagy a Safari, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy interakcióba lépjenek a szokásos webhelyekkel, a Mist lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Ethereum dappjaival.

A Mist egy asztali alkalmazás, amelyben a felhasználó vezérli a magánkulcsokat. Lehetővé teszi a felhasználó számára a csomópont, amely az Ethereum infrastruktúrájának kritikus eleme és nyilvántartást vezet a hálózatban történt összes tranzakcióról.

Amikor az Ethereum először megjelent, és a Mist volt az egyetlen rendelkezésre álló pénztárca, a felhasználóknak meg kellett várniuk a csomópontok szinkronizálását, mielőtt bármilyen tranzakciót elvégezhettek volna, ami néha órákat vagy akár napokat vett igénybe!

Bár az Ethereum első kiadásakor népszerű, a Mist visszaszorult népszerűségében az elmúlt években a versengő Ethereum interfészek, pénztárca programok és alkalmazások robbanása miatt.

A ködcsomópont szinkronizálása 2016-banKödcsomópont szinkronizálása 2016-ban

MetaMask

MetaMask az Ethereum legnépszerűbb felülete, több mint 1 millió letöltéssel.

Úgy működik, mint egy böngésző kiterjesztése önálló asztali program helyett, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interakcióba lépjenek a dappokkal.

A felhasználó ellenőrzi a magánkulcsokat, és pénztárcaként működik, mert lehetővé teszi a felhasználók számára az alapjaik és a kriptotartásuk kezelését is.

A MetaMask vált az Ethereum dapps-szal való kapcsolattartás preferált lehetőségévé.

A MetaMask a közelmúltban dolgozott a Chromium pénztárca kiterjesztés 8.0 verziójának bevezetésén, és elindította a Metamask Mobile béta verzió amely hamarosan teljes kiadásra vár, több mint 100 000 letöltéssel.

MetaMask kiterjesztés bejelentkezési képernyőMetaMask Kiterjesztés bejelentkezési képernyő

Hardver pénztárcák

Hardver pénztárcák Mobiltelefonok
Főkönyv Trezor KeepKey Sirin Finney HTC Exodus Samsung Galaxy S10
Saját kulcsok Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt Felhasználó által vezérelt
Biztonsági mentési / helyreállítási lehetőségek Igen Igen Igen Igen Igen Igen
Hideg vagy forró pénztárca Mindkét Mindkét Mindkét Mindkét Mindkét Mindkét
Kapcsolatba lépni Dapps-szal Nem Nem Nem Igen Igen Igen

A hardvertárcák önálló eszközök, speciálisan kialakított hardverrel, amelyet a biztonságra optimalizáltak. A szoftveres pénztárcákkal ellentétben a hardvertárcák hideg vagy meleg pénztárcaként is működhetnek.

Hardver pénztárcák, amelyek támogatják az EthereumotVan néhány vezető hardvertárca, amely támogatja az Ethereumot

A hardvertárcák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek privát kulcsaikhoz anélkül, hogy csatlakoznának az internethez. Ugyanakkor lehetőségük van csatlakozni az internethez, amikor eszközátadási vagy kriptográfiai funkciókra van szükség.

A hardvertárcák lényegében hordozható merevlemezek, amelyek tárolják a magánkulcsokat, és segítenek a kriptográfiai eszközök kezelésében vagy biztonságában. Az eszközön általában van egy digitális kijelző és valamilyen interfész.

A hardveres pénztárcák általában rendelkeznek azzal a képességgel, hogy rendelkezzenek egy kóddal, amely egy második biztonsági szintet ad hozzá, mielőtt hozzáférést kapnának hozzá..

Ezek a vállalatok felajánlják a felhasználó magánkulcsainak biztonsági másolatának tárolásának lehetőségét is, amely lehetővé teszi a magánkulcsok helyreállítását arra az esetre, ha az eszköz elveszne vagy ellopnák.

A fent említett összes pénztárcával szemben a hardvertárcák pénzbe kerülnek.

Ledger Wallets

A Ledger hardvertárcák sora az egyik legrégebbi és legnépszerűbb hardver pénztárca a piacon, több mint 1 millió eladott termékkel.

Több mint 1000 különféle kriptográfiai eszközt támogatnak, beleértve az Ethereum és az Ethereum tokent. Még egy szoftveralkalmazást is létrehoztak, amely kompatibilis mindegyikükkel hardvereszközök Ledger Live néven.

A Ledger három fő terméke a következő:

Ledger Nano S

 • Legolcsóbb és legnépszerűbb termék
 • USB eszköz, egyszerű kijelzővel és két gombbal
 • Az alapokat titkos PIN-kód védi

Ledger Nano SLedger Nano S

Szerezzen be egy Ledger Nano S-t

Ledger Nano X

 • A Ledger Nano S összes funkciója és egyszerűsége
 • Biztonságosan csatlakoztatható Bluetooth-on keresztül
 • Kompatibilis a Ledger Live mobilalkalmazásukkal

Ledger Nano XLedger Nano X

Szerezzen be egy Ledger Nano X-et

Ledger Blue

 • A Ledger legfejlettebb pénztárcája, amely nagy érintőképernyős felülettel rendelkezik
 • Kompatibilis a Ledger Live alkalmazással
 • Képes további alkalmazások telepítésére az eszközre

Ledger Nano BlueLedger Nano Blue

Szerezzen be egy Ledger Blue-t

Trezor

A Trezor, a Ledgerhez hasonlóan, szintén jól bevált és megbízható hardveres pénztárca, amely támogatta a Bitcoint, mielőtt az Ethereum és más blokkláncok népszerűvé váltak.

Mostantól támogatja az Ethereumot, az Ethereum tokeneket és több száz más kriptográfiai eszközt is. Egyszerű interfészeket, biztonságközpontú technológiát és extra védelmi rétegeket kínálnak jelszavak és PIN-kódok, valamint biztonsági mentési és helyreállítási lehetőségek segítségével.

A Trezor csapata keményen dolgozott, hogy megfeleljen a Ledger eszközeinek egyszerűségének, nemrégiben kihozta aTrezor pénztárca’, Amely hasonlóan működik, mint a Ledger Live, és megkönnyíti a felhasználók számára a Trezor eszközön tárolt eszközök kezelését és irányítását. 

A Trezor Wallet plug-and-play, így a felhasználók bármilyen bonyolult telepítési folyamat nélkül elkezdhetik használni a Trezor eszközüket egyenesen a dobozból..

A Trezor pénztárcák egyedi és jellegzetes kialakításúak. Pénztárcájuk a következőket tartalmazza:

Trezor One

 • USB eszköz, egyszerű kijelzővel és két gombbal
 • Kiemeli a gyors és egyszerű használatot
 • Integrálható a MyEtherWallet szolgáltatással

Szerezzen be egy Trezor One-ot

Trezor T modell

 • Hasonló a Trezor One-hoz, interaktív érintőképernyős kijelzővel és interfésszel

Trezor One

Trezor One

Trezor T modell

Trezor T modell

Szerezzen be egy Trezor T modellt

KeepKey

KeepKey online rejtjelcsere fejlesztette ki, Alakváltás, és teljes mértékben integrálva van a ShapeShift-hez, hogy a felhasználók különböző kriptográfiai eszközöket cserélhessenek az eszközről.

Egyelőre csak egy KeepKey termék van a piacon, de a Trezorhoz és a Ledgerhez hasonlóan, ez is izolált és biztonságos, egyszerű kijelzővel és gombos felülettel rendelkező készüléket kínál, amely hideg pénztárcaként is képes működni.

A KeepKey PIN- vagy jelszóvédelemmel, valamint biztonsági mentési és helyreállítási lehetőségekkel is rendelkezik.

A SelfKey nemrégiben megszerezte a Portis web 3.0 interfész alkalmazást, amely hasonlóan működik, mint a MetaMask, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan lépjenek kapcsolatba a dappokkal.

Valószínű, hogy a jövőben a KeepKey felhasználói könnyedén elérhetik a dappokat a Portison keresztül, anélkül, hogy felfednék saját kulcsaikat.

KeepKey pénztárcaKeepKey pénztárca

Szerezzen egy KeepKey-t

Mobilalkalmazások

Számos pénztárca alkalmazásként is elérhető mobil eszközökön, például a Coinbase-en, Binance, MyEtherWallet és Ledger.

Lumi pénztárca

A Lumi Wallet alkalmazásként elérhető az IOS és az Android számára, valamint az interneten. Az összes konfiguráció kliensoldali, vagyis a magánkulcsokat csak a felhasználók eszközein tárolják.

Lumi ETH pénztárcaLumi Walletnak szép. egyszerű felület

A kezdetben Bitcoin pénztárcaként fejlesztett Lumi rövid időn belül integrálta a BCH, az Ethereum és több mint 1200 Ethereum tokent. A Lumi Technologies, a pénztárca mögött álló vállalat nemrégiben bejelentette, hogy egy alkalmazáson belüli böngészőt ad hozzá a Lumi-hoz, hogy kapcsolatba léphessen az Ethereum dapps-szal. Jelenleg teljes EOS támogatást vezet be, amely lehetőséget nyújt a felhasználóknak új EOS-fiókok létrehozására ingyen. A Lumi pénztárca hamarosan nyílt forráskódú.

A Lumi elismert figyelemfelkeltő és egyértelmű felületéről. A felhasználók a rendelkezésre álló digitális eszközök széles skáláját vásárolhatják és adhatják el egy pénztárcában. Teljesen névtelen, és nem követeli meg a felhasználóktól, hogy személyes adatokat adjanak meg.

A Lumi Technologies emellett kiadta a Lumi Collect alkalmazást az ERC721-hez. Ez a pénztárca böngészővel van felszerelve az Ethereum dapp interakcióhoz és az oldallánc támogatásához.

Guarda pénztárca

Guarda támogatja a különféle platformokat, beleértve az Android és az Apple mobil eszközöket. Támogatja a több mint 40 blokkláncot és több ezer tokent, köztük a BTC-t, az ETH XRP-t, a BCH-t, a BSV-t, az XMR-t és még sok mást. A támogatott kriptókat közvetlenül a pénztárcából lehet megvásárolni, és az érméket is ki lehet cserélni a beépített pénzváltó szolgáltatás használatával.

A Guarda pénztárca nem őrzött, ezért a vállalat nem tárolja a magánkulcsokat, vagyis a felhasználók felelősek a kulcsaik biztonságáért.

Mások

Mint fentebb említettük, a MetaMask jelenleg saját mobilalkalmazását fejleszti. Az alkalmazás jelenleg bétaverzióban van, elérhető Androidon és iOS-en.

A @metamask_io mobilalkalmazást éppen ekkor jelentették be # Devcon4! Mindenki kedvence #Ethereum böngészőbővítmény érkezik a telefonjára. A csapat arra összpontosít, hogy ne csak „pénztárca” legyen, hanem minden dolog világának portálja #blokklánc. https://t.co/3bvQXuF8gV pic.twitter.com/vcaIkkzcVS

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 2018. október 31

Ezeknek az alkalmazásoknak a funkcionalitása általában megegyezik a webes verziókkal, és több száz egyéb mobilalkalmazás áll rendelkezésre, amelyek kriptográfiai eszközök cseréjeként, Ethereum pénztárcákként és Ethereum interfészként működnek, így mindezt nem megyünk túl részletesen át épp most.

Blockchain natív telefonok

Az Ethereum pénztárcák következő és legizgalmasabb fázisa az okostelefonokban vagy a kifejezetten blokklánc-funkcionalitásra épített okostelefonokban honos pénztárca lesz.

Ezek a telefonok egyesíteni fogják a hardveres pénztárca biztonsági jellemzőit a mobilalkalmazás megszokott felületével egy olyan eszközön, amelytől már annyira függünk.

A telefonok és az egyéb okostelefonok közötti különbség nemcsak a speciális hardver, hanem az is, hogy blokklánc-alkalmazásokkal rendelkeznek, például már beépített pénztárcákkal, így a felhasználóknak nem kell további alkalmazásokat letölteniük a kriptográfiai eszközök küldéséhez vagy fogadásához.

Sirin Finney

A Finney által Sirin Labs az a a legtöbb blockchain-központú okostelefon a piacon.

A Sirin Labs csapata eredetileg létrehozta a Solarint, amelyet ők márkanévvel a „világ legbiztonságosabb mobiltelefonja” több mint 14 000 dollárba kerül, így a csapat nem idegen a biztonságtól.

Az alapoktól kezdve mindent létrehozott a Finney-n, beleértve a saját operációs rendszerét és az úgynevezett kriptovalutát is Sirin Token.

Még egy tömeges eladáson vagy az Initial Coin Offering révén indult, amely 157 millió dollárt gyűjtött össze, így valóban blockchain-bennszülött telefon.

A Finney képes együttműködni decentralizált alkalmazásokkal, és hideg pénztárca képességekkel rendelkezik.

A telefon tetején felbukkanó pénztárca a legmegkülönböztetőbb jellemző mind megjelenésében, mind funkcionalitásában.

A biztonság kedvéért a pénztárcának saját hardvere van, amely elkülönül a telefon általános hardverétől.

Tech Radar gyakorlati áttekintése a Finney-rőlTech Radar A Finney gyakorlati áttekintése

A vélemények némileg vegyesek voltak, az általános egyetértés szerint ez egy rés telefon a kriptográfusok számára, tisztességes funkciókkal.

A ZDNet a felülvizsgálat kimondja:

„Senki, legkevésbé sem a Sirin Labs állítja, hogy a Finney bármi mást fog elfoglalni, csak az okostelefonok belső résén – bár a vállalat több százezer eladást prognosztizál. Ha nem vagy kriptovaluta rajongó, akkor biztosan jobb telefont kaphatsz 899 dollárért. Nem mintha valami baj lenne a Finney-vel, ami egy jól felépített kézibeszélő. ”

A Sirin Labs nemrégiben jelezte, hogy felhagyhatnak ultra-luxus blokkláncos telefonjaik gyártásával, és ehelyett a titkosított szoftver értékesítésére összpontosítanak más okostelefon-társaságoknak – ne feledje, ezek a készülékek a jövőben nem kaphatnak frissítéseket.

Digital Trends Sirin Finney ReviewDigitális trendek Sirin Finney Szemle

HTC Exodus

HTC Exodus az első blokkláncos natív telefon, amelyet egy nagy, jól bejáratott vállalat, a HTC épített.

A Finney-hez hasonlóan hangsúlyozza a titkosítási eszközök védelmének biztonságát, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen lépjenek kapcsolatba decentralizált alkalmazásokkal, valamint különböző kriptográfiai eszközöket cseréljenek.

A HTC Exodus használja egy speciálisan kialakított biztonságos hardver vagy „boltozat” hívott Sion, amely védi a felhasználók magánkulcsait.

Marketingje nemcsak a felhasználó titkosítási eszközeinek, hanem a felhasználó privát adatainak védelmére is összpontosít.

A HTC Exodus tartalmaz egy izgalmas koncepciót a biztonsági mentésről és a helyreállításról, a „közösségi kulcs helyreállítása” néven, amelyben a helyreállítási kulcsokat 3-5 legmegbízhatóbb névjegy között osztja fel..

Vezetékes HTC Exodus 1 áttekintésVezetékes HTC Exodus 1 áttekintés

Samsung Galaxy S10

A legújabb okostelefon a natív blockchain támogatás a Samsung Galaxy S10 lesz.

Ez lesz a legnépszerűbb vagy legnépszerűbb termékcsalád, amely rendelkezik előre telepített kriptotárcával és blokklánc-specifikus funkciókkal.

Ezenkívül a Galaxy S10 mind az Ether, mind az Ethereum tokent támogatni fogja, de az eredeti kriptopénz, a Bitcoin nem..

A Galaxy S10 megjelenése hatalmas ugrás az Ethereum általános elfogadását tekintve.

A Galaxy S10 legfejlettebb blokklánc-tulajdonsága a „Blockchain Keystore” alkalmazásuk, amely olyan funkciókat tesz lehetővé, mint a kriptofizetések és átutalások, a biztonságos kriptotárolás és a digitális aláírások.

Ebben a Blockchain kulcstárban a telefon biztonságosan tárolja a felhasználó privát kulcsait, és új privát kulcsokat és címeket generál.

A Samsung biztonsági másolatot is készít a felhasználók privát kulcsairól arra az esetre, ha elveszítenék a telefont vagy véletlenül törölnék a jelszavukat.

A Samsung nemrég bejelentette az új évtized kezdetével egybeeső S20 okostelefonjuk érkezését, amely gyári beállításokból támogatja a Bitcoin, az Ethereum és a TRON (TRX) használatát natív pénztárcájában..

“Biztonság: A Galaxy S10 védelmi szintű Samsung Knox-szal, valamint hardverrel támogatott biztonságos tárolóval van felszerelve, amely a blokklánc-kompatibilis mobil szolgáltatások privát kulcsait tartalmazza.”

https://news.samsung.com/us/samsung-galaxy-s10-more-screen-cameras-unpacked-2019/

Ami a legjobb Ethereum pénztárca?

Az Ethereum pénztárcák széles választéka létezik, és mindennap többet fejlesztenek. Ezenkívül a használt funkciók és funkciók átfedik egymást, amelyek folyamatosan változnak.

Ezzel megpróbálták korlátozott mélységben az Ethereum sokféle pénztárcáját lefedni. A legjobb pénztárca valóban attól függ, hogy mit értékel és hogyan tervezi kezelni a kriptográfiai eszközeit.

A papír pénztárcák maximális biztonságot nyújtanak a hackerek ellen, de az egyik leginkább kiszolgáltatottak az emberi tévedéseknek vagy fizikai károknak.

Központosított cserék, mint pl Coinbase és a Binance ügyfélszolgálatot kínál, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elveszítsék a pénzüket elveszett jelszavak esetén, de meg kell bízni abban, hogy megbízhatóak és továbbra is megbízhatóak lesznek.

Az Ethereum-specifikus pénztárcák és interfészek, például a MyEtherWallet, a MyCrypto és a MetaMask több funkciót kínálnak, és magánkulcsokat tartanak az irányítás alatt, de nem tudnak segíteni, ha valaha elveszíti ezeket a magánkulcsokat.

Úgy tűnik, hogy a hardveres pénztárcák és a blokkláncos natív telefonok mindkét világ legjobbjait kínálják, lehetővé téve a magánkulcsok felhasználó általi vezérlését, valamint a biztonsági mentési és helyreállítási lehetőségeket, de pénzbe kerülnek.

Remélem, hogy ez az útmutató segít, de mint mindig, végezze el saját kutatását és bölcsen válasszon.

Hivatkozások