Az Ethereum csapata – alapítók, fejlesztők és alapítványi tagok

Nagyon kevés blokklánc szinonimája a kriptovaluta forradalomnak, mint Ethereum. Az Ethereum gyorsan megjelent, mint vezető platform a decentralizált alkalmazásokhoz (Dapps), és natív valutájában az Ether (ETH) a világ sz. 2 digitális pénznem piaci felső korlát alapján.

Az Ethereum blokklánc azonban nem készült el külön, vagy egyetlen cégen vagy magánszemélyen keresztül. Ehelyett, mint egy nyílt forráskódú és terjesztett projekt, az Ethereum protokollt rengeteg párt építette és egészítette ki.

Ezek a felek mind összefogtak az Ethereum platformon, hogy kihasználják annak előnyeit kiváló műszaki előírások és intelligens szerződéses képesség, sokan közülük nyílt forráskódú megoldásokat építenek az Ethereum blokkláncra mindenki számára.

Vitalik Buterin – Bitcoin rajongó az Ethereum Wonder-kid számára

Nehéz felfogni az Ethereum teljes történetét és koncepcióját anélkül, hogy először megvizsgálnánk rejtélyes és fiatal alkotóját, Vitalik Buterin. A blokklánc-ipar egyik leghíresebb alakja, a Buterin igaz alapító zsenialitás az Ethereum projekt mögött.

Noha Buterin nem az egyetlen agyos blokklánc-fejlesztő, aki az Ethereum-ot belefoglalta a mai protokollba; kétségtelenül a legismertebb. Szóval, miért tekintik széles körben zseniálisnak?

Vitalik Buterin

A blockchain technológia először 2011-ben keltette fel Buterin érdeklődését, amikor csodálkozott a Bitcoin decentralizációs lehetőségeiben. Ugyanebben az évben ő társalapító Bitcoin Magazine, ami előtt kijelentette, hogy ő tollas cikkek a Bitcoinért cserébe, nagyjából 3,50 dollár cikkenként. Újabb két és fél év telik el, mire a Ethereum whitepaper 2013 novemberében – mindössze tizenkilenc évesen.

A közös orosz és kanadai származású Buterin apja szintén informatikus volt, és felelős volt a Bitcoin bevezetéséért. Buterin röviden részt vett a Waterloo Egyetemen, Kanadában, mielőtt távozott, hogy blokkláncban folytassa hívását.

A Buterin most nagy valószínűséggel az egyik a leggazdagabb alakok a kriptovaluta térben az Ethereumban való korai részvétele miatt. Hihetetlenül nyilvánvaló, hogy Buterint nem az anyagi jutalom vezérli, és ehelyett odaadja magát nemesen a blokklánc előrehaladásához technológia.

Az Ethereum fejlődése

Az Ethereum hálózat még mindig gyerekcipőben jár, a Vitalik és a csapat többi tagja keményen dolgozik a protokoll fejlettebb verziójának megvalósításán. Az Ethereum rendszer 2015. július 30-án lépett életbe, és megtapasztalta annak első villa a következő év októberében.

Az Ethereum fejlődése

2017-ben az Ethereum csapata összefogott a blockchain startupokkal, kutatócsoportok, és Fortune 500 cégek hogy létrehozza a Enterprise Ethereum Szövetség (EGT). Az EEA, amelynek célja az Ethereum új üzleti útjainak meghatározása, a világ néhány vezető vállalatával büszkélkedhet. Tartalmazzák:

  • Accenture
  • BP
  • CME Group
  • Credit Suisse
  • Intel
  • J.P. Morgan
  • Microsoft
  • UBS

Mint egy nyílt forráskód, nyilvános blokklánc, Az Ethereum különféle háttérrel rendelkező munkatársakat fogad. Ez azonban nem akadályozta meg Buterint abban, hogy egy kis csapatot megtartson az Ethereum Alapítvány szolgálatában. Az alábbiakban bemutatjuk bemutatkozásukat.

Az Ethereum Alapítvány

Ethereum Alapítvány keresztül támogatja az Ethereum projektet kutatás, fejlődés, és oktatás. Ezek az erőfeszítések együttesen biztosítják a fejlesztők számára a szükséges decentralizált eszközöket és erőforrásokat világszerte hozzáférhetőbb, ingyenesebb és megbízhatóbb internet építése.Az Ethereum Alapítvány különböző alapító tagjai úgy írták le, hogy az Ethereum infrastruktúrájának tisztességes működését biztosítja, akárcsak az ICANN az internet számára.

Ming Chan, ügyvezető igazgató

Ming Chan

Ming Chan szolgál Ügyvezető igazgató az Ethereum Alapítványhoz, ahol segít átlátni a blokklánc fejlesztésének következő szakaszában. Számítástudományt és médiaművészetet tanult & Tudomány a rangos Massachusettsi Műszaki Intézetben (MIT). Mielőtt az Alapítványhoz került, vezető szerepet töltött be a oktatás, kormány, és a magánszektor. A vállalati informatika, a menedzsment tanácsadás és a startupok háttérrel rendelkezik, és sikeresen együttműködött különböző érdekelt felekkel a projektek elindításában.

Ming jelenleg a svájci Zürichben lakik.

Jeffrey Wilcke, a műszaki irányítócsoport

Jeffrey Wilcke

Jeffrey Wilcke az egyik alapítók az Ethereum részéről, miután 2015-ben sikeresen megvalósította a rendszert a Menj programozási nyelvre. Azóta a projekt fő fejlesztője. Jeff állt az élen, amikor az Ethereum rendszer először 2015-ben elindult. Erős technikai háttérrel rendelkezik, és élénk fejlesztő, aki érdeklődik a különféle programozási nyelvek iránt. Itt tanult HKU Hollandiában.

Jeff székhelye Amszterdam, Hollandia.

Vitalik Buterin, Alapítványi Tanács

Az Ethereum megalapítása mellett a Vitalik jelenleg a Alapítványi Tanács. Ő vezeti az Ethereum kutatócsoportját a blockchain protokoll jövőbeli verziói. Úgy tűnik, hogy Vitalik jelenleg Kanada és Svájc között osztja fel az idejét.

Egyéb figyelemre méltó adatok az Ethereum projektben

Több más nagy jelentőségű figurák szerepet játszottak az Ethereum protokoll eredeti létrehozásában és elterjedésében, akik vagy otthagyták az Ethereumot támogató más projekteket, vagy egyes esetekben versenytárs projekteket indítottak el.

Joe Lubin

Joe Lubin

A kanadai születésű Joe Lubin a kriptovaluta vállalkozó és az Ethereum korai támogatója. Az Ethereum Svájc vezérigazgatójaként tevékenykedő vállalat, amely az Ethereum érdekeinek érvényesítése érdekében alakult, Lubin elősegítette az intelligens szerződések használatát. Ezután Lubin némileg részt vett az Ethereum Alapítvány létrehozásában, majd később 2015-ben alapította a ConsenSys-t – egy blockchain produkciós stúdió és inkubátor, amelynek célja a Dappek számának növelése az Ethereumon.

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson

Charles Hoskinson a matematikus és fejlesztő aki 2013 elején csatlakozott a blokklánc térhez, amikor elindította a online Bitcoin oktatási forrás. Miután online találkozott Vitalik Buterinnel, Hoskinson a nyolc közé került Az Ethereum társalapítói. Charles nem sokkal később elhagyta a projektet, mivel kockázati tőkét akart elfogadni, ahol más alapítók nem. Hoskinson később megalapította a top 10 kriptopénz Cardano-t az IOHK fejlesztőcégén keresztül.

Jeremy Wood

Szintén a az IOHK társalapítója, Jeremy Wood részt vett az Ethereum műveleteinek korai irányításában, nagyjából ugyanabban az időben távozott Charles Hoskinsontól. Jeremy wood most van irányítási műveletek az IOHK-nál és a Cardano protokollon dolgozik.

Az Ethereum jövője

Az Ethereum hálózat messze túlmutat ezen egyéneken, és magában foglalja a blokklánc képes közösségét fejlesztők, tanácsadók, és befektetők. Együtt fejlesztették ki a választott platformot a blockchain piac nagy és növekvő szegmenséhez. Az alapítvány dolga folytatni jó irányba tereli őket.

Az Ethereum jövője – Forrás: Shutterstock.com

Szóval, mi következik az Ethereum számára? Az Ethereum ökoszisztéma növekedésének hatalmas részét az decentralizált alkalmazások elterjedése, vagy a „Dapps”, amelyek a hálózatra épülnek. Ezek az alkalmazások nemcsak az Ethereum blokklánc használatát népszerűsítik, hanem az ETH token használatát is növelik.

Ezenkívül az Ethereumnak számos jövőbeli fejlesztési célja van, amelyekről a felhasználóknak tisztában kell lenniük. Az Ethereum Alapítvány elkötelezte magát 30 millió USD felé az Ethereumra épülő projekteket, egy továbbival 19 millió USD felé halad az Ethereum kezdeményezések fejlesztése mint például az ETH 2.0, az állami csatornák, az intelligens szerződés specifikus nyelvei és a plazma.

Számos Ethereum versenyzőt fejlesztettek ki, nevezetesen EOS, Tron, és újabban, Cardano. Az Ethereumnak azonban nemcsak az első mozgásban lévő előnye van, hanem az alapítvány is hatalmas összegeket és fejlesztői munkaerőt szánt arra, hogy az Ethereum protokollt az a választott vezető blockchain a felhasználási esetek hatalmas skálájához.

Látogasson el a mi oldalunkra Ethereum szakasz hogy folyamatosan értesüljön a blockchain világának legújabb fejleményeiről.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map