În algoritmii tradiționali PoW, minerii oferă puterea hash a mașinilor lor pentru a proteja și a sprijini rețelele blockchain. Munca minerilor este recompensată cu monede pentru găsirea de noi blocuri. Cu toate acestea, un astfel de proces nu este întotdeauna profitabil, mai ales având în vedere prețul scăzut al unor criptomonede și costul ridicat al electricității și echipamentelor miniere..

Acesta este motivul pentru care miza a devenit cel mai accesibil și mai profitabil tip de exploatare pentru deținătorii de cripto medii. Este utilizat pentru criptomonede care funcționează pe un algoritm consens de dovadă a mizei (confirmarea ratei). Staking presupune că utilizatorii își stochează jetoanele într-un portofel, care este utilizat pentru a proteja rețeaua, pentru a verifica tranzacțiile și pentru a crea blocuri noi. La fel ca în cazul algoritmului Proof of Work, când se găsesc blocuri noi, jucătorii primesc o recompensă pentru participarea la acest proces.

În ultimul an, popularitatea mizei a crescut, deoarece este nevoie de un efort mic pentru înființare și facilitează primirea de venituri pasive. Dacă totuși doriți să faceți minerit în loc să jucați, consultați un articol Changelly despre Bitcoin Hardware for Mining.

Noțiuni de bază despre dovada mizei

Un mecanism alternativ de consens, Dovada mizei, a fost implementat pentru prima dată în 2012 în criptomoneda PPCoin (cunoscută acum ca PeerCoin). Sunny King și Scott Nadal a co-scris prima lucrare despre noul algoritm. Ideea principală din spatele acesteia a fost utilizarea unei „mize” ca resursă care determină care anume nod are dreptul să extragă următorul bloc.

În abordarea Proof of Stake, nodurile încearcă, de asemenea, să hasheze date în căutarea unui rezultat mai mic decât o anumită valoare. În acest caz, complexitatea este distribuită proporțional în conformitate cu echilibrul nodului. Cu alte cuvinte, în funcție de numărul de monede (jetoane) stocate în contul utilizatorului.

Astfel, un nod cu un echilibru mai mare este mai probabil să genereze următorul bloc. O astfel de abordare pare destul de atractivă în primul rând din cauza cerințelor minime pentru resursele de calcul și, de asemenea, pentru că nu sunt irosite capacități.

O pictogramă de bitcoin pe o monedă de aur lângă un semn pătrat albastru cu dovada mizei, cu o dovadă a cuvintelor scrise mai jos

Beneficiile mizei

Algoritmul PoS are următoarele avantaje:

  • Miza este o modalitate mai convenabilă și mai puțin costisitoare de a câștiga bani pe criptomonede decât exploatarea prin dovada muncii. Nu sunt necesare echipamente miniere scumpe.
  • Miza protejează deținătorii împotriva inflației. Ajută la acoperirea totală sau parțială a pierderii dacă o criptomonedă scade în preț.
  • Miza este un algoritm sigur. Pentru a efectua un atac sunt necesare fonduri semnificative, ceea ce îl face impracticabil din punct de vedere financiar. În același timp, dacă un atacator are la dispoziție un număr mare de jetoane, el va suferi și din atac, deoarece acest lucru va încălca stabilitatea criptomonedei..

Cea mai bună criptomonedă pentru Staking

# 1. Tezos

Lansat în septembrie 2014, Tezos este o platformă elvețiană open-source blockchain pentru active și aplicații. Folosește algoritmul Liquid Proof of Stake și este poziționat ca protocol de rețea pentru sisteme de contract inteligente sigure și testate.

Pentru a deveni un validator Tezos, trebuie să înghețați o anumită cantitate de XTZ în portofel. La început, miza era de 10.000 XTZ, dar cu ceva timp în urmă, comunitatea Tezos a votat reducerea mizei, iar acum înghețarea a 8.000 XTZ este suficientă. Cu toate acestea, ecosistemul oferă și utilizatorilor posibilitatea de delegare – orice număr de monede proprii poate fi încredințat unui miner. Venitul anual actual este de aproximativ 5,5%: XTZ este una dintre monedele de top.

# 2. Decred

Decred este o monedă digitală autonomă cu un sistem de consens hibrid. Criptomoneda folosește atât mecanisme Proof-of-Work, cât și Proof-of-Stake, ceea ce reduce centralizarea și face blockchain-ul mai sigur. Minerii PoW primesc o parte dintr-o recompensă de bloc de 60%, iar deținătorii de bilete PoS DCR – 30%. Restul de 10% sunt transferate la trezoreria proiectului.

Trebuie să aveți cel puțin 138 de monede DCR în portofel pentru a iniția miza și a le menține blocate timp de 28 de zile. Profitul anual al deținătorilor de DCR ajunge la 6,9%.

# 3. Synthetix (SNX)

Synthetix este un protocol care facilitează comerțul cu active sintetice pe un blockchain, de exemplu, USD, BTC, aur, acțiuni etc. Funcționează pe platforma Ethereum și este alimentat de Synthetix Network Token (SNX). Proiectul permite utilizatorilor să transforme activele din lumea reală în jetoane ERC20 care egalează activele din preț și apoi să le tranzacționeze în lumea digitală.

Deținătorii SNX pot participa la inventarea monedei prin blocarea activelor lor într-un contract inteligent ca garanție. Recompensele de miză sunt plătite săptămânal. Recompensa anuală pentru această participare la criptomonedă este de 47,2%.

# 4. Algorand (ALGO)

Proiectul Algorand își propune să stabilească o economie digitală gratuită, scalabilă, descentralizată și sigură. Se bazează pe blockchain-ul Algorand și folosește ALGO ca jeton nativ. Algorand este cunoscut pentru comisioanele sale de tranzacție extrem de mici. Ecosistemul este construit pe un algoritm particular numit Dovada pură a mizei: moneda poate fi mizată, dar nu există un mecanism de delegare în loc și consensul poate fi atins fără nicio autoritate centrală.

Utilizatorii pot păstra doar 1 ALGO în portofel pentru a începe să mizeze criptocurrency. Ei primesc recompense cu fiecare bloc creat. Începând cu septembrie 2020, recompensa anuală pentru miza ALGO este de aproximativ 5,3%.

# 5. Pictogramă (ICX)

Pictograma este adesea numită „rețea criptografică de rețele”. Acest proiect a fost înființat în 2017 în Coreea de Sud, cu un scop ambițios de a crea o națiune digitală, o infrastructură pentru utilizatori pentru a-și crea propriile criptomonede și economii. Blockchain-ul Icon funcționează pe monedele ICX și unește cinci părți cruciale ale ecosistemului: Republica Icon, Comunitățile Icon, Reprezentanții Comunității, nodurile comunitare și nodurile cetățenești.

Deoarece este construit pe algoritmul Dovedit de miză delegat, titularii ICX aleg noduri cărora li se permite să adauge blocuri noi. Pictograma Staking vă poate aduce până la 11,7% dobândă anual.

# 6. Tron (TRX)

Platforma Tron a fost creată în 2017 ca o alternativă digitală la industria divertismentului din lumea reală. Ecosistemul Tron folosește algoritmul Dovedit de miză delegat, precum și dApp-uri și contracte inteligente. Validarea tranzacțiilor este realizată de 27 de super reprezentanți care se rotesc pentru a menține un sistem corect. O recompensă de bloc este egală cu 16 TRX și este dată la fiecare trei secunde (timpul necesar pentru a genera un bloc nou). Recompensa anuală pentru miza TRX este de aproximativ 3,3%, dar poate fi mai mare.

Câștigarea interesului pentru mizele Tron cu miză poate fi un efort profitabil chiar și pentru deținătorii de cripto-începători. Pentru a afla mai multe despre miza Tronix, citiți Ghidul nostru Tron Trag.

# 7. NEO (NEO)

Experții cripto spun adesea că proiectul NEO este Ethereum chinezesc. Algoritmul din spatele acestuia se numește Toleranța delegată a defecțiunilor bizantine.

NEO diferă de alte criptomonede prin indivizibilitatea sa – nu poate fi împărțit în părți mai mici de 1 NEO. Modelul „combustibil” este, de asemenea, utilizat sub formă de jetoane GAS – când se găsește următorul bloc, 7 GAS sunt distribuite automat între deținătorii NEO. Venitul curent pasiv din criptomoneda NEO este de aproximativ 1% pe an.

Un ecran de notebook unde există o interfață a platformei NEO cu câteva statistici și numere de gazJetoane NEO și GAS pe platforma NEO

# 8. Cosmos (ATOM)

Lansarea Cosmos Hub a avut loc în martie 2019, după trei ani de muncă grea. Proiectul este conceput pentru a asigura compatibilitatea diferitelor blockchains (în principal Ethereum și Bitcoin). Cosmosul este, de asemenea, numit „internetul blockchain-ului” în comunitatea criptografică: întotdeauna acordă prioritate rețelelor pe care le promovează și oferă un ecosistem pentru partajarea datelor fără autoritate centrală la locul lor.

Cosmos rulează pe algoritmul de toleranță a defecțiunilor bizantine, care este un tip de algoritm Proof-of-Stake. Primele 100 de noduri care mizează ATOM devin noduri validatoare. Poziția dvs. pe lista nodurilor depinde de câte monede ATOM aveți în portofel. Validatorii de rețea Cosmos primesc jetoane ATOM suplimentare pentru securizarea blockchain-ului prin plasarea jetoanelor lor. Cosmosul este considerat a fi una dintre cele mai bune monede de miză: veniturile anuale actuale de miză sunt estimate la aproximativ 9%.

# 9. Ontologie (ONT)

Ontologia este o platformă blockchain pentru companiile care doresc acces sigur și direct la instrumentele digitale. Companiile și proiectele își pot construi propriile blockchains pe mainchain-ul Ontology și pot folosi contracte inteligente. Moneda ONT alimentează întregul sistem. Mizarea monedelor precum Ontology este destul de ușoară: veți avea nevoie de doar 500 de ONT pentru a începe.

O captură de ecran a hub-ului de informare care vizează ontologia care prezintă o listă de noduri consens, cu unele statistici incluse

În octombrie 2019, gate.io exchange a implementat Ontology criptocurrency staking (ONT) în noul său program numit „HODL & Câştiga”. Utilizatorii Gate.io pot face depozite în ONT pentru a primi aproximativ 3% din profit pe an. Rata de rentabilitate depinde de numărul de ONT-uri stocate în ultimele 14 zile. Dividendele se acumulează la fiecare două săptămâni.

# 10. Rețea Loom (LOOM)

Loom este o rețea digitală care permite aplicațiilor descentralizate să ruleze pe lanțurile sale laterale. Se bazează pe blockchain-ul Ethereum și folosește algoritmul consensului Dovedit de Stake of Stake. LOOM este simbolul nativ al rețelei care securizează rețeaua principală.

Miza de țesut este disponibilă din 2019, dar încă nu este un proces ușor. LOOM nu este compatibil cu multe portofele: va trebui să utilizați Metamask, Ledger sau Trezor pentru a-l stoca. De asemenea, ar trebui să cumpărați niște gaze Ethereum pentru a acoperi costul tranzacției. Citiți articolul nostru despre Ethereum Gas dacă doriți să aflați mai multe despre taxele de tranzacție Ethereum.

Utilizatorii pot câștiga de la 5% până la 20% dobândă la miza LOOM, în funcție de perioada de miză.

# 11. Fusion (FSN)

Fusion este un ecosistem bazat pe blockchain pentru tranzacții financiare. A fost creat pentru a ajuta companiile să se ocupe de operațiunile financiare și administrative de zi cu zi. Platforma este alimentată de jetonul FSN care are o sursă totală de 46,78 milioane.

Utilizatorii pot miza Fusion pe un schimb, cu un pool sau rulând un nod Fusion. Participarea la un schimb înseamnă că va trebui să vă blocați monedele FSN cel puțin o lună. Dacă doriți o experiență de miză fără efort, o puteți face cu o piscină: acestea vă vor percepe o mică taxă, dar vor prelua toată munca rămasă..

Miza printr-un nod Fusion va necesita 5000 FSN și abilități tehnice de bază pentru a configura nodul. Participarea la această criptă vă va aduce aproximativ 24,2% din dobânda anuală.

# 12. Fantom (FTM)

Fantom este o rețea blockchain care își propune să ofere viteză, securitate și scalabilitate ridicată a tranzacțiilor folosind tehnologia graficului aciclic direcționat. Platforma are un obiectiv ambițios de a furniza infrastructură digitală către așa-numitele orașe inteligente care funcționează pe contracte inteligente și dApp-uri. Fantom folosește algoritmul consens al dovezii mizei pentru a valida tranzacțiile și este alimentat de jetonul FTM.

Platforma Fantom vă permite să câștigați recompense de miză prin securizarea rețelei. Deținătorii FTM pot miza de pe telefoanele sau computerele personale, nu este necesar hardware sofisticat. Monedele FTM trebuie transferate într-un portofel PWA, apoi mutate la o adresă de operă și, în cele din urmă, încredințate unui validator de renume. Fantom este una dintre cele mai bune monede de miză din 2020: la momentul scrierii, recompensa anuală pentru miză este de 26,8%.

rezumat

Miza a devenit populară în rândul deținătorilor de criptare în ultimii ani. Este un mod sigur și fără efort de a câștiga bani pe monede digitale. Utilizatorii pot miza monede care rulează pe algoritmul PoS și variațiile sale. Cu algoritmul Dovadă de miză, creatorul unui nou bloc este ales printr-un mecanism determinist: depinde de bogăția nodului, definită și ca miză.

Dacă nu sunteți un comerciant activ și nu doriți să suportați riscul, monedele cu miză vor fi o opțiune excelentă pentru dvs. Recompensa ar putea varia de la 3% la 30%, dar cel mai bun lucru este că nu trebuie să faceți nimic. Este un venit pasiv 100%.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me