Odată cu boom-ul minier care a avut loc în anii 2010, ar fi greu să găsești o persoană care să nu fi auzit măcar despre acest proces. Și în timp ce o mulțime de oameni nu se deranjează cu detalii tehnice, cei care țin cont de cripto și minerit tind să știe un lucru sau două despre cele mai bune unelte pentru minerit.

Odată cu avansul plăcilor video în minerit, o mulțime de oameni trec cu vederea procesorilor buni, chiar dacă sunt încă o opțiune validă dacă doriți să o faceți. Acum, fără alte întrebări, să ne scufundăm în cel mai bun 5 cel mai bun CPU pentru minerit din 2020.

Ce este procesorul și cum funcționează minarea procesorului??

CPU este prescurtarea pentru Central Processing Unit sau un procesor. Este o parte a computerului care alocă și folosește resursele PC-ului dvs. pentru a face ceea ce aveți nevoie. Este, de asemenea, probabil cel mai eficient mod din punct de vedere al costurilor de a vă extrage niște cripto. În timp ce exploatarea GPU-ului ar putea fi mai rapidă și mai productivă, plăcile video nu numai că costă mai mult în general, dar necesită și mai multă energie, ridicându-vă factura la electricitate. Și din moment ce vrei să devii mai bogat, nu mai sărac, ei bine … Ai idee.

Deci, da, dacă doriți să intrați pe scena minieră, un bun punct de plecare ar fi să aflați un procesor bun și productiv în gama dvs. de preț și o criptare bună. La urma urmei, în timp ce Bitcoin sună destul de minunat, vremurile, când le-ai putea extrage solo, au trecut de mult. Acum este necesar să aveți fie un număr de platforme, fie un echipaj minier pentru a obține o lovitură la obținerea BTC. Nu dispera, totuși!

Recent, unii altconiști au decis să devină mai prietenoși cu CPU-ul, iar unii chiar interzic categoric să folosească mai multe platforme simultan, astfel încât începătorii să aibă în continuare șansa de a obține recompense. Vă vom spune mai multe despre asta în secțiunea CPU, așa că introduceți-o și să ajungem la ea.

Top 5 CPU pentru exploatare minieră în 2020

# 1. AMD Ryzen Threadripper 1950X

ilustrare cpu threadripper 1950x

 • Miezul: 16
 • Subiecte: 32
 • Ceas de bază: 3,4 GHz
 • Boost Clock: 4,0 GHz
 • Monede compatibile: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Și începem lista noastră cu puterea familiei de procesoare AMD. Cu 16 nuclee, 32 de fire de execuție și o memorie cache L3 de 32 Mb, este o bestie a procesării miniere. Capacitatea sa de procesare multi-thread îl face o alegere ideală, chiar dacă prețul său diminuează puțin starea de spirit. Dacă este prima dvs. incursiune în minerit, cel mai bine ar fi să căutați mai multe variante bugetare. La urma urmei, puteți face întotdeauna upgrade ulterior. Totuși, dacă doriți să începeți cu cel mai bun procesor pentru minerit, acesta este aici pentru dvs..

# 2. AMD Ryzen Threadripper 1920X

ilustrare CPU

 • Miezul: 12
 • Subiecte: 24
 • Ceas de bază: 3,5 GHz
 • Boost Clock: 4,0 GHz
 • Monede compatibile: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Deși mai puțin puternic decât intrarea anterioară, acest procesor este mai eficient din punct de vedere al costurilor, deoarece este mult mai ieftin. De asemenea, deși are mai puține nuclee decât Threadripper 1950X, este totuși un adevărat motor de procesare multi-thread. Cu capacitatea sa de a calcula mai multe procese simultan și același volum de cache L3 (32 Mb) ca celălalt procesor, AMD Ryzen Threadripper 1920X este o alegere bună atât pentru comercianții experimentați, cât și pentru cei începători. Are un echilibru bun între cost, consum de energie și viteza de procesare. Una peste alta, o versiune bugetară bună a primei intrări.

# 3. AMD Ryzen 5 1600X

AMD Ryzen 5 1600X

 • Miezul: 6
 • Subiecte: 12
 • Ceas de bază: 3,6 GHz
 • Boost Clock: 4,0 GHz
 • Monede compatibile: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Acum, știu la ce vă gândiți: „Ce, ALTE procesoare de AMD?” Ei bine, vedeți, AMD sunt doar procesoare bune pentru minerit, precum și pentru orice nevoi multithread. În timp ce Intel are o performanță mai bună pentru jocuri și design grafic, AMD strălucește aici. Dar nu vă faceți griji, vom ajunge la Intel în curând. Deocamdată, să aruncăm o privire la Ryzen 5 1600X. Este un bun procesor de gamă medie cu suficientă putere pentru a fi folosit în minerit. S-ar putea să nu fie cel mai puternic, dar este chiar mai ieftin decât intrările anterioare, așa că dacă doriți doar să vă dedicați puțin în minerit și nu doriți să cheltuiți mulți bani pe acesta, aceasta este o alegere bună.

# 4. Intel Core i5-7600K

ilustrare cpu intel i5 7600k

 • Miezul: 4
 • Subiecte: 4
 • Ceas de bază: 3,8 GHz
 • Boost Clock: 4,2 GHz
 • Monede compatibile: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Iată primul nostru Intel pe listă. După cum puteți vedea, are mai puține nuclee și fire decât analogii săi AMD, în timp ce costă de aproape 3 ori mai mult decât ele, aproape la egalitate cu Threadripper 1950x. Cu toate acestea, are propriile sale avantaje, fiecare nucleu fiind mai puternic decât orice poate oferi AMD și fiind mai ușor de overclockat pentru o putere mai mare. Una peste alta, nu este o alegere proastă dacă doriți să cumpărați un CPU pentru minerit și jocuri.

# 5. Intel Core i7-9700K

ilustrare cpu intel i7 9700k

 • Miezul: 8
 • Subiecte: 8
 • Ceas de bază: 3,6 GHz
 • Boost Clock: 4,9 GHz
 • Monede compatibile: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

O variantă mai puternică (și mult mai scumpă) a Intel i5-7600K de mai sus. Acesta poate fi numit un procesor de minare, deoarece este mult mai puternic și poate procesa mai bine sarcini multithread. Cu toate acestea, dezavantajele sale în ceea ce privește mineritul au crescut, de aceea, se aplică același verdict: dacă doriți să faceți minerit ca un concert secundar și aveți nevoie de un procesor de jocuri bun, acesta este pentru dvs..

rezumat

Cu aceasta, finalizăm prezentarea generală a procesorului pentru minerit. Utilizând orice procesor din listă, puteți începe minarea eficient. Desigur, lista noastră nu acoperă toate variantele, deoarece aproape fiecare procesor modern funcționează pentru minerit, dar am decis să vă oferim cremă a culturii printre ele. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, cu unele cryptos (cum ar fi Monero) schimbarea algoritmului pentru a fi mai compatibil cu CPU, cu siguranță aveți mai multe șanse să obțineți monede pentru munca dvs. hardware. Și da, a fost un joc de cuvinte.