Investitorii instituționali au început să intre pe piața criptomonedelor anul trecut, fiind atrași de profituri fantastice din activele digitale. Fonduri speculative de criptomonede, fonduri de schimb valutar și fonduri mutuale – organizațiile au început să ia în serios Bitcoin și să caute modalități de a adăuga BTC la portofoliile lor. Dar cum să cumperi o mulțime de Bitcoins în siguranță?

Ghidul nostru este aici pentru a explica ce sunt brokerii Bitcoin OTC și pentru a oferi o listă cu cele mai de încredere opțiuni.

Cum să cumperi cantități mari de Bitcoin?

Desigur, puteți cumpăra o cantitate mare de cripto pe un schimb centralizat tradițional, dar va fi dificil. În primul rând, schimbul poate pur și simplu să nu aibă suma activelor solicitate. În al doilea rând, pe măsură ce finalizați comanda, veți vedea o creștere a cotațiilor monedelor achiziționate, deci nu există un preț fix pentru astfel de tranzacții.

De regulă, tranzacțiile de schimb cu cantități mari de cripto duc la fluctuații grave ale cursului de schimb. De exemplu, în 2013, un client a cumpărat 25.000 BTC în valoare de 15 milioane USD pe o bursă, iar această tranzacție a dus la o creștere a cursului de schimb de la 527 USD la 753 USD.

În cazul tranzacțiilor OTC, puteți fi de acord cu un preț fix care va fi ușor mai mare decât cursul de schimb (cel mai adesea, este + 1%). Ca rezultat, de regulă, prețul convenit al unei tranzacții OTC se dovedește a fi mai mare decât la un schimb obișnuit. Prin urmare, Tranzacțiile Bitcoin OTC sunt mult mai profitabile pentru investitorii majori.

Ce sunt brokerii OTC?

Piața criptomonedelor OTC (Over the Counter) a apărut chiar înainte de introducerea schimburilor criptografice clasice, dar platformele OTC pentru tranzacții mari au început să apară abia în 2013-2014. Site-urile au fost create de foști comercianți, fonduri speculative, sisteme de plăți și mineri. Cifra de afaceri zilnică pe astfel de site-uri web este egală cu 100 mln USD și mai mare.

Unul dintre aceste servicii, Genesis Trading, procesează tranzacții în valoare de 75-80 milioane USD într-o singură zi de tranzacționare. Judecând după declarația din aprilie a CEO-ului Michael Moreau, aceasta este de 10 ori mai mare decât în ​​ultimul an. Cifra de afaceri lunară a tranzacțiilor la Genesis Trading ajunge la 1,5-2 miliarde USD.

Principala diferență între un schimb de cripte obișnuit și un broker OTC este suma tranzacțiilor. Piața Bitcoin OTC este reprezentată de bursele care procesează tranzacții în valoare de cel puțin 50.000 USD! Unii brokeri au o limită minimă de tranzacție de 500.000 USD.

Pro și contra ale pieței de tranzacționare OTC

Pro Contra
Lipsa restricțiilor. Piața OTC presupune un prag ridicat de intrare pentru investitori, dar, teoretic, nu există o limită maximă de tranzacții (depinde doar de fondurile disponibile în serviciul brokerului). Nu există nicio modalitate de a cumpăra sau vinde rapid criptomonede. Pentru tranzacțiile mari, va dura ceva timp pentru a căuta o contrapartidă. În unele cazuri, se poate dovedi că unii brokeri nu sunt în măsură să asigure livrarea sumei criptografice necesare. Procesarea comenzilor mari poate dura mult timp.
Nivel ridicat de securitate și transparență. Atunci când sunt implicate sume mari în joc, trebuie luate măsuri de securitate adecvate pentru a păstra activele investitorilor. În plus, brokerii trebuie să respecte cerințele politicilor KYC și AML pentru a preveni spălarea banilor și acțiunile penale. O selecție limitată de criptomonede pentru cumpărare în cantități mari. Doar 10 criptomonede au o capacitate de piață mai mare de 1 miliard. Iar suma fondurilor care participă la licitație este chiar mai mică. Prin urmare, pentru unele criptomonede, furnizorii pur și simplu nu vor putea furniza numărul necesar de monede. De regulă, tranzacționarea crypto OTC implică în mare parte tranzacții cu Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash sau Litecoin.
Lichiditate ridicată. Piața OTC oferă oportunități de a achiziționa active digitale pentru o sumă mare la un preț și într-o singură comandă. Achizițiile directe de la contrapartide pot avea loc la o rată mai puțin favorabilă decât la schimburi sau pot implica comisioane crescute.
Capacitatea de a cumpăra criptomonede direct pentru fiat. Multe schimburi de criptomonede nu oferă posibilitatea de a cumpăra o criptomonedă pentru fiat sau de a oferi o selecție limitată de valute. Tranzacționarea OTC este potrivită doar pentru investiții pe termen lung, deoarece nu va fi posibil să găsiți rapid cumpărători și vânzători în decurs de una sau mai multe zile pentru a obține profit. În majoritatea cazurilor, nu este posibilă automatizarea procesului de tranzacționare, așa cum fac schimburile de criptare obișnuite.
Criptomoneda este trimisă imediat în portofel, unde poate fi stocată în siguranță.

Cei mai buni brokeri BTC OTC

Să analizăm giganții pieței de tranzacționare OTC. Acești brokeri pentru acțiuni OTC se laudă cu fiabilitate excepțională și comoditate de utilizare.

# 5. Bitfinex

Bitfinex OTC

Fiind înființat în 2012 în Hong Kong, Bitfinex permite utilizatorilor să tranzacționeze criptomonede în valoare de 100.000 USD în mod privat prin facilitățile sale OTC.

Există două opțiuni de bază disponibile:

  • Lichiditate instantanee prin intermediul biroului OTC al Bitfinex;
  • Tranzacționare directă cu alți utilizatori Bitfinex.

În toamna anului 2019, Bitfinex a lansat, de asemenea, Ethfinex Trustless – o platformă OTC descentralizată pentru tranzacționarea de jetoane ERC-20. Se percepe 0,02% pentru tranzacții. Utilizatorii platformei aleg jetonul pe care doresc să îl schimbe, volumul tranzacției și jetonul pe care doresc să îl primească.

După aceea, Ethfinex blochează jetoanele și generează o legătură specială care trebuie trimisă celui de-al doilea participant la tranzacție acceptându-i termenii. Platforma este destinată exclusiv schimbului de la egal la egal, ceea ce înseamnă că utilizatorul va trebui să caute un cumpărător pe cont propriu sau cu ajutorul unor brokeri terți.

Utilizatorii vor putea schimba aproape toate jetoanele ERC-20, chiar și cele care sunt absente la schimbul principal Ethfinex. Ethfinex funcționează cu portofele hardware MetaMask, Ledger, Trezor și Keystor.

# 4. Cerc

Circle Trade este departamentul de brokeraj OTC al startupului financiar Circle care a primit investiții de la Goldman Sachs. Circle Trade oferă un broker privat de active digitale pentru persoanele bogate și investitorii instituționali, iar cifra sa de afaceri estimată este de aproximativ 2 miliarde USD pe lună.

Business Insider raportează că compania și-a mărit recent limita minimă de admitere de la 250.000 dolari la 500.000 dolari, cu o tranzacție medie de aproximativ 1 mln USD. Potrivit Jeremy Allaire, CEO-ul Circle, unele tranzacții depășesc 100 de milioane de dolari.

# 3. HitBTC

HitBTC OTC

Înființată în 2013, HitBTC oferă atât un schimb regulat de criptomonede, cât și servicii OTC. Limita minimă pentru tranzacționarea OTC este de 100.000 USD cu comision de 0,01% pe tranzacție. Trebuie remarcat faptul că HitBTC nu gestionează astfel de tranzacționare în sine – servește ca mediator între un comerciant și Trustvolumes.com, partenerul lor.

# 2. Kraken

Fiind înființat în 2011 la San Francisco, Kraken este unul dintre cele mai mari schimburi de criptare din industrie, în special din punct de vedere al cifrei de afaceri din euro. Platforma oferă oferte OTC pentru volume de tranzacționare de peste 100.000 USD și oferă un manager de cont dedicat pentru comercianții obișnuiți cu volum mare. Schimbul acceptă monedele fiat CAD, USD, EUR și YEN.

kraken otc

# 1. Changelly

Apărut în 2015, Changelly oferă schimb instantaneu de criptare / criptare și criptare / criptare. Cu sprijinul a peste 200 de criptomonede, vă permite să cumpărați orice activ criptografic popular în orice sumă. Changelly își menține comisioanele scăzute și nu are limite în tranzacționarea OTC Bitcoin crypto-to-crypto.

Platforma garantează siguranța tranzacțiilor: odată ce comanda dvs. este închisă, criptomoneda va fi trimisă imediat pe cardul dvs. de credit. Astăzi sunt acceptate monedele fiat USD, EUR și GBP.

cumpără schimbător btc

Unde altfel să tranzacționați BTC în vrac?

# 1. Coinbase Pro

Unul dintre principalele schimburi de criptare, Coinbase Pro oferă două opțiuni pentru clienți:

Serviciul de intermediere Coinbase permite achiziționarea BTC în valoare de până la 25.000 USD pe zi. Deși prețul este aproape de prețul mediu de piață, Coinbase efectuează tranzacții de 1%, ceea ce este destul de costisitor, ținând cont de sumele implicate.

Coinbase Pro nu are limite maxime pentru achiziționarea zilnică de BTC. Atunci când utilizatorii își plasează comenzile, prețul de piață este calculat instantaneu, iar investitorul este considerat ca un beneficiar cu taxa de 0,10-0,25%. În același timp, dacă comanda dvs. nu se potrivește imediat cu ofertele existente, veți fi considerat producător și veți fi taxat cu 0%.

# 2. Bitstamp

Acesta este primul schimb criptografic european complet licențiat reglementat de CSSF, supervizorul Ministerului Finanțelor din Luxemburg. Birourile Bitstamp Ltd sunt situate în Luxemburg, New York și Londra.

Bitstamp a devenit primul schimb de criptomonede care a cooperat cu băncile elvețiene – un acord de cooperare cu Swissquote a fost semnat în iulie 2017. Volumul de tranzacționare zilnic pe Bitstamp este de peste 1,3 miliarde de dolari. Taxa de tranzacție este de 0,5% (cu un volum mare de tranzacționare lunar, poate fi redusă la 0,2%).

Linia de fund

Când vine vorba de tranzacționarea OTC Bitcoin, investitorii au nevoie de un nivel mai ridicat de securitate și transparență. În timp ce schimburile criptografice obișnuite nu dispun de fonduri și acreditare pentru a efectua tranzacții criptografice la scară largă, brokerii OTC abordează toate aceste probleme și oferă tranzacții sigure și profitabile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me