Zcash (ZEC) este una dintre cele mai populare criptomonede pentru minerit. Există mulți parametri de care ar trebui să vă ghidați atunci când alegeți. Ceea ce se potrivește unui muncitor îl va ruina pe altul. Trebuie să înțelegeți ce caracteristici vă vor aduce venituri. Am prezentat mai mulți parametri de care fiecare miner ar trebui să țină cont în proces.

Explicația minierii Zcash (ZEC)

Activitatea criptomonedei Zcash se bazează pe confidențialitate, iar rețeaua sa se bazează pe tehnologia zk-SNARKs, care afișează cantitatea minimă de date de utilizator la introducerea informațiilor în blockchain.

Pentru mineritul Zcash, se utilizează algoritmul de criptomonedă Equihash. Blockchain-ul funcționează conform protocolului Dovadă a muncii. Blocuri de 2 MB sunt create la fiecare 2,5 minute, ceea ce este de patru ori mai rapid decât acest proces cu Bitcoin. În prezent, remunerația este de 10 ZEC și va fi redusă la jumătate la fiecare patru ani, începând din 2016. Adică, prima înjumătățire este planificată pentru 2020.

În ceea ce privește tehnologia zk-SNARKS, numele său înseamnă zero-knowledge Succinct Non-interactive Arguments of Knowledge. Simplu spus, zk-SNARKs este o tehnologie bazată pe „dovezi de cunoaștere zero”. Vă permite să confirmați tranzacția fără a dezvălui detaliile acesteia. Când o tranzacție intră în blockchain, informațiile despre expeditor, destinatar și sumă sunt criptate.

Am explicat deja ce este dovada zero-cunoștințelor aici.

Ca și în cazul altor criptomonede bazate pe protocolul Proof-of-Work, pentru minarea Zcash, sunt potrivite plăcile video de la producătorii Nvidia și AMD din familia GTX 10X0 și, respectiv, RX / Vega..

În ceea ce privește echipamentul în ansamblu, pentru exploatarea confortabilă a Zcash veți avea nevoie de:

 • Un computer personal cu sistemul de operare Windows 7 și o versiune ulterioară. În acest caz, sistemul de operare trebuie să fie pe 64 de biți;
 • RAM mai mare de 4 GB, cu cât este mai mare, cu atât mai bine;
 • O placă video cu o capacitate de memorie de 3 GB sau mai mult. În același timp, cardurile slabe cu 1-2 GB sunt, de asemenea, potrivite, dar profitabilitatea acestor GPU-uri va fi semnificativ mai mică;
 • Un procesor al cărui model este absolut lipsit de importanță;
 • Sistem de răcire bun;
 • Cele mai recente drivere pentru GPU.

Veniturile din exploatarea Zcash vor fi mai mari dacă asamblați o fermă minieră. Trebuie să adăugați o placă de bază bună pentru 2 sau mai multe plăci video la articolele de mai sus.

Cele mai bune bazine miniere ZEC de utilizat în 2020

Nu este profitabil să exploatezi Zcash în solo, ceea ce înseamnă că trebuie să selectezi o piscină pentru minerit. Vă putem recomanda cele mai populare cinci bazine care au fost stabile de mult timp.

# 1. Poolin

poolin

Poolin.com generează cea mai mare parte a hashratului minier Zcoin, 34%. Poolin a fost dezvoltat de dezvoltatorii platformei Blockin Blockin, specializată în crearea de tehnologii și aplicații inovatoare. Puteți extrage 9 criptomonede pe piscina Poolin: Bitcoin (BTC); Bitcoin Cash (BCH); Bitcoin Cash SV (BSV); Zcash (ZEC); Litecoin (LTC); Electroneu (ETN); Decred (DCR); DASH (DASH); Monero (XMR).

 • Taxă pentru piscină: 3%
 • Retragere minimă: 0,01 ZEC
 • Plată: PPS

# 2. F2Pool

F2Pool generează 19% din hashrat minier Zcash (ZEC). Fondată de dezvoltatorii chinezi în 2013 sub numele Discus Fish, platforma este una dintre cele mai vechi din lume. F2pool are o rețea de servere situate atât în ​​regiunea de origine (China și alte țări asiatice), cât și în SUA.

Potrivit experților, serviciul își va menține locul în primele cinci bazine miniere. Proiectul rămâne atractiv pentru mineri și permite exploatarea tuturor celor mai profitabile criptomonede.

 • Taxă pentru piscină: 5%
 • Plata minimă: 0,01 ZEC
 • Schema de plată: PPS

# 3. Antpool

Antpool este liderul dintre piscine, ocupă 20% din piață. Acesta generează 13% din hashratul minier ZEC. Exploatarea minieră în AntPool diferă de exploatarea minieră cu alte site-uri, cu capacitățile sale extinse de personalizare, precum și o abundență de instrumente de lucru. Interfața vă permite să vă familiarizați cu toate informațiile relevante despre nivelul actual de producție, viteză și chiar succesul utilizatorilor.

Este necesar să se acorde atenție posibilității de a alege o metodă de efectuare a plăților. Cea mai bună opțiune este PPLNS, deoarece dacă lucrați prin PPS, sistemul va percepe o taxă de 5%.

# 4. Slushpool

slushpool

SlushPool este primul fond de minerit Bitcoin din lume și un pionier printre proiectele de extragere a criptomonedelor. Satoshi Labs a devenit dezvoltatorul și managerul de proiect al proiectului, care a fost lansat în 2010. Biroul principal al companiei este situat în Republica Cehă.

Dezvoltatorii au instalat propria metodologie de plată pe site. Piscina rulează un sistem de recompensă hibrid, care constă din PPLNS și PROP:

 • Plăți pe ultimele N acțiuni (PPLNS) – recompensa se calculează pentru numărul de acțiuni trimise de miner dacă blocul este găsit de pool;
 • Proporțional (PROP) – recompensa este calculată proporțional cu contribuția la procesul de exploatare a fiecărui membru al grupului.

Taxa de comision este de doar 2%. Cu toate acestea, mineritul ZEC este absolut gratuit.

# 5. Luxor Mining

bazin minier luxor

Luxor este încă o piscină populară de minerit Zcoin. Pentru a începe să primiți o recompensă pentru exploatare, specificați numele de utilizator specificat în timpul înregistrării, în loc de un portofel în setările fișierului asik sau bat al minerului.

Pool-ul folosește plata pe acțiune (PPS). Această metodă de plată oferă un venit cinstit și garantat minerului. Piscina plătește minerii indiferent dacă piscina găsește un bloc. La piscina Luxor, minerii primesc plata pentru fiecare acțiune, fără așteptare și confirmări.

Plățile se efectuează la fiecare oră la atingerea soldului minim pentru plată. Pentru Zcash, o plată automată este stabilită atunci când se ajunge la un sold de 0,1 Zcash și se face fără comision.

Linia de fund

Deci, care este cel mai bun mod de a extrage ZCash? Nu este foarte ușor să răspunzi la această întrebare fără echivoc, deoarece, în realitate, fiecare miner alege un fond pentru cerințele și solicitările sale.