Câți utilizatori de Bitcoin sunt acolo?

~ 100 milioane Număr de proprietari Bitcoin ~ 400.000 Număr de utilizatori Bitcoin zilnici ~ 200 milioane Câte portofele Bitcoin există? ~ 53 milioane Număr de comercianți Bitcoin

Câți oameni dețin Bitcoin?

Nimeni nu va ști vreodată.

Cea mai comună metodă de estimare a numărului deținătorilor de Bitcoin este analizarea sumei deținute în diferite adrese.

adrese bitcoin active Adrese Bitcoin utilizate – prin amabilitatea analiza chainală

Există trei probleme principale cu această metodă:

 • O persoană poate avea multe adrese și portofele. O persoană, de exemplu, ar putea avea 1 BTC pe portofelul său pentru iPhone și 0,5 BTC pe laptopul său. Dacă am trata fiecare adresă ca pe o persoană, aceasta ar conta ca două persoane atunci când este într-adevăr una. Mulți oameni dețin sute de adrese și 3-10 portofele diferite.
 • Serviciile pot conține bitcoin-uri într-o singură adresă care aparține multor persoane. Bitfinex, de exemplu, deține 100.000+ bitcoin într-o singură adresă. Bitfinex este un schimb Bitcoin cu milioane de clienți. Dacă tratăm fiecare adresă ca o persoană, aceasta ar fi considerată o singură persoană, dar ar putea reprezenta într-adevăr mii de monede bitcoane ale oamenilor.

  volumul bitcoin prin schimb Adresa de stocare frigorifică Bitfinex deține Bitcoin de mii de oameni

 • Mulți oameni nu mută bitcoins de pe bursă. Mulți oameni folosesc servicii centralizate și nu creează niciodată un Portofel Bitcoin.

A doua metodă obișnuită de estimare a numărului de proprietari este de a analiza schimburile și de a verifica numărul de conturi.

volumul bitcoin prin schimb Schimburi de volum

Există trei probleme principale cu această metodă:

 • Conturi inactive. Unii clienți pot deschide un schimb, cumpărați bitcoin, și să-l vândă mai târziu. Acest lucru este încă considerat ca un cont în datele schimbului, dar contul nu deține niciun bitcoin.
 • Alte monede. Multe schimburi oferă alte criptomonede. Un utilizator ar putea să se înscrie și să cumpere doar litecoin, dar nu și bitcoin.
 • Conturi multiple. Un utilizator poate avea conturi de schimb nelimitate. Unul, de exemplu, ar putea avea un cont la Coinbase, Kraken și Gemeni.

Unul recent studiu a arătat că 11% dintre americani dețin Bitcoin, ceea ce ar însemna aproximativ 30 de milioane de proprietari de Bitcoin în America.

ratele de proprietate bitcoin după vârstă

O alta studiu a constatat că aproximativ 5% dintre europeni dețin bitcoini (37 de milioane de proprietari).

conștientizarea criptomonedelor pe țări

Doar aceste două studii împreună ar ridica numărul total de proprietari de BTC în America și Europa la ~ 67 milioane împreună. Dar există doar ~ 20,5 milioane de adrese Bitcoin cu mai mult de 1 dolar în bitcoin.

Deci, numărul total de proprietari de Bitcoin depinde de modul în care dorim să-l definim "proprii". Dacă dețineți bitcoin înseamnă să stocați o valoare de cel puțin 1 USD într-un Portofel Bitcoin dețineți, nu pot exista mai mult de ~ 20,5 milioane de proprietari.

Numărul de adrese care dețin doar 1 BTC Numărul de adrese care deține doar .1 BTC este mic.

Dar, dacă deținerea bitcoin include stocarea a cel puțin 1 USD într-un schimb centralizat sau un portofel, numerele publicate de sondajele de mai sus încep să pară rezonabile. Și adevărul este că este probabil ca majoritatea proprietarilor de bitcoin do stochează monedele lor pe servicii centralizate.

Cu un singur studiu sugerând ~ 25 de milioane de comercianți de criptomonede în afara SUA & În Europa, pare destul de probabil să existe peste 100 de milioane de proprietari de bitcoin. comercianți de criptomonede în funcție de țară

Dacă este adevărat, înseamnă că aproximativ 1,3% din populația lumii deține bitcoin.

Iată cum am ajuns la aceste numere

metodologia noastră

Câți utilizatori zilnici de Bitcoin?

Această secțiune discută în lanț Utilizatori Bitcoin. Nu include tranzacțiile care au loc pe schimburi sau servicii centralizate.

Rețeaua Bitcoin procesează aproximativ 300.000 de tranzacții pe zi. Acest număr este înșelător, deoarece o tranzacție poate avea mai mulți destinatari.

Există doar între 400.000 și 800.000 de adrese active pe zi. Aceasta înseamnă că există, probabil, 300.000 – 500.000 de utilizatori unici care trimit sau primesc Bitcoin pe zi.

Kevin Rooke oferă, de asemenea, câteva puncte de date interesante despre numărul total de zile care depășesc 1.000.000 de adrese active. adrese active bitcoin

Notă: Mulți oameni folosesc Bitcoin zilnic economisind. Un utilizator care are bani parcate în Bitcoin este "folosind" pentru investiții sau economisire, dar nu face neapărat tranzacții în fiecare zi. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne uităm și la numărul de bitcoin în portofele.

Câte portofele Bitcoin există?

Nimeni nu va ști vreodată.

Mai întâi trebuie să definim "portofel bitcoin". Un portofel cu bitcoin-uri stocate în prezent? Un portofel care a primit bitcoin, i-a trimis și este acum gol contează ca un portofel? Efectuați schimburi care vă permit să trimiteți / primiți Bitcoins contabilizați ca portofele?

Coinbase susține că are peste 35 de milioane de conturi, în timp ce Blockchain.com susține că are 53 de milioane de portofele. Împreună, asta înseamnă cel puțin ~ 75 de milioane de portofele. Există alte sute de portofele cu date private. De asemenea, am ajuns la concluzia că există probabil peste 100 de milioane de proprietari de bitcoin. Acestea fiind spuse, există mulți oameni care au deschis portofele înainte, dar nu mai dețin bitcoini. Majoritatea oamenilor au, de asemenea, mai multe portofele.

Deoarece există doar ~ 64 de milioane de UTXO-uri, știm că multe dintre portofelele Blockchain.com și Coinbase sunt goale.

Nu vom încerca să estimăm numărul de portofele. Dar datele sunt clare:

 • Probabil au existat peste 200 de milioane și poate miliarde de portofele create în timpul existenței Bitcoin
 • Nu poate exista mai mult de ~ 64 de milioane activ portofele, deoarece există doar ~ 64 milioane UTXO

Cu toate acestea, una Portofel Bitcoin poate conține multe UTXO-uri, deci există probabil mult mai puțin de ~ 64 de milioane de portofele.

Câți oameni știu despre Bitcoin?

Aproximativ 90% dintre americani au auzit de Bitcoin.

conștientizarea bitcoinului în SUA

88% dintre japonezi și 93% de britanici.

Un alt raport pune numărul la 66% dintre europenii care au auzit de Bitcoin, cu 78% în Polonia și 79% în Austria.

În China, aproximativ 40% dintre chinezi sunt interesați să investească în Bitcoin.

Este destul de clar că populațiile țărilor dezvoltate sunt cel puțin destul de conștiente de Bitcoin.

Pe baza cifrelor de mai sus, s-ar părea că există cel puțin 2 miliarde de oameni care au auzit de Bitcoin.

Câți utilizatori are Coinbase?

Site-ul Coinbase susține că a deservit peste 35 de milioane de utilizatori.

suma utilizatorului coinbase

Aceasta înseamnă că acum Coinbase are mai mulți utilizatori decât Charles Schwab.

Câți cred că oamenii vor folosi Bitcoin în următorii 10 ani?

Când participanții la sondaj sunt întrebați dacă cred că majoritatea oamenilor vor folosi Bitcoin în următorii zece ani, rezultatele nu sunt surprinzătoare.

procentul de oameni care cred că toată lumea va folosi bitcoin în 10 ani

În mod surprinzător, persoanele în vârstă sunt pesimiste cu privire la acest eveniment, în timp ce tinerii sunt optimisti. Cu toate acestea, toate grupele de vârstă au devenit optimiste cu privire la această întrebare în doar doi ani.

Câți traderi Bitcoin sunt acolo?

Un raport al CH&Co estimează că există între 51,2 și 52,4 milioane de comercianți de criptomonede în întreaga lume.

Dintre acestea, iată defalcarea pe țări:

 • America de Nord: 15,3 milioane
 • America Latina: 1,05 milioane
 • Africa: 1,6 milioane
 • Europa: 10 milioane
 • Japonia: 6,75 milioane
 • Coreea de Sud: 5 milioane
 • Restul Asiei (în afară de Coreea și Japonia): 15,3 milioane
 • Australia și Noua Zeelandă: 400.000

Care este creșterea utilizatorilor Bitcoin?

Aceasta este o întrebare greu de răspuns. Să ne uităm la câteva date.

Blockchain.com a raportat 31.914.414 utilizatori pe 1 ianuarie 2019 și aproximativ 45 de milioane pe 1 ianuarie 2020. Aceasta reprezintă o creștere de 41% pentru anul respectiv.

Interesant, numărul total de UTXO (Bitcoins neutilizați) a crescut de la 49 de milioane pe 1 ianuarie 2019 la 65 de milioane un an mai târziu. Aceasta reprezintă o creștere de 33%.

Grafic UTXO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me