Introducere

Dacă vă adânciți în panoplia criptomonedelor ușor de utilizat, de protecție a confidențialității și de plată; vă dați seama că doar o mână poate îndeplini cerințele minime pentru a fi considerat un produs de plată digital fiabil, cu potențialul de a obține adoptarea în masă în viitor.

În ciuda ZCash (ZEC) și Monero (XMR) fiind proiecte interesante pentru același set de scopuri pe care Dash a fost inițial conceput pentru, Dash, un nume combinat pentru „Digital Cash”, bate în mod clar toți concurenții săi în ceea ce privește adoptarea comercianților, clienților și utilizatorilor, precum și în ceea ce privește ușurința de utilizare și implementare.

În plus, guvernanța descentralizată, modelul de vot, fondul de trezorerie, împreună cu o gamă largă de funcționalități legate de monede și de rețea, fac Trageți una dintre cele mai promițătoare monede digitale bazate pe blockchain în criptosfera în continuă expansiune.

Ce este Dash?

Pe scurt, Dash este un proiect open-source care își propune să creeze o soluție ușor de utilizat, scalabilă și simplă pentru industria plăților. De la lansarea sa în 2014 de la un hard fork al Bitcoin protocol, proiectul a trecut prin mai multe evoluții și procese de rebranding, mergând de la „Xcoin” la „Darkcoin” înainte de a fi rebranding la „Dash” în referință la „Numerar digital”.

Rețeaua sigură și peer-to-peer a Dash este construită într-un model unic și de autofinanțare și este guvernată și întreținută într-o formă de organizație autonomă descentralizată (DAO), administrată de „masternodes”. Dash permite tranzacții rapide prin funcționalitatea unică „InstantSend” și cele care nu pot fi urmărite prin „PrivateSend”.

Dash - Sursă: ShutterStock.comDash – Sursă: ShutterStock.com

Ecosistemul Dash se bazează pe trei piloni: utilizatorii rețelei, minerii și masternodes.

  • Utilizatorii rețelei sunt cei care trimit și primesc monede Dash ca mijloc de schimb de valoare folosind cheile private și publice ale portofelelor lor.
  • Minerii validează tranzacțiile printr-un algoritm Proof-of-Work (PoW) cunoscut sub numele de X11, prin alocarea puterii lor de calcul procesului și prin adăugarea de noi blocuri la blockchain.
  • Masternodes oferă funcționalități suplimentare rețelei și decid cum sunt cheltuite fondurile din trezorerie. bloc recompensa în Dash este împărțită în trei părți diferite: 45% din monedele nou create merg la mineri, 45% merg la Masternodes și 10% merg la fondul de trezorerie.

Avantajele Dash

Dash este creditat cu introducerea unor caracteristici interesante în ecosistemul său, pentru a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește designul Bitcoin. Acest lucru a dus în cele din urmă la un strat adăugat de protecție a confidențialității și debit global mai bun, decontări mai rapide, și propagarea mai rapidă a mesajelor în rețea. De fapt, Dash a profitat de avantajele designului său de rețea cu două niveluri stimulat, un model adoptat de proiect, mai degrabă decât de nivelul unic comun găsit în majoritatea criptomonedă proiecte.

Această alternativă de proiectare a rețelei a făcut posibilă adăugarea unei game largi de servicii suplimentare, cum ar fi funcția de amestecare descentralizată, cunoscută sub numele de PrivateSend, și soluțiile instant tranzacțiilor cunoscute sub numele de InstantSend. Dash s-a dovedit a fi potrivit pentru industria plăților, unde timpii lungi de așteptare pentru confirmările de rețea la terminalele punctului de vânzare ar fi inacceptabile.

Beneficii - Sursa: ShutterStock.comBeneficii – Sursa: ShutterStock.com

În plus, Sistemul de guvernanță al lui Dash îl face unul dintre cele mai descentralizate proiecte de criptomonede de până acum și permite membrilor care sunt investiți în comunitatea sa, să voteze democratic asupra deciziilor strategice ale organizației, și pe care proiecte – considerate benefice pentru ecosistemul său – ar primi finanțare de la trezoreria Dash.

Ce este InstantSend?

InstantSend este o caracteristică unică oferită de Dash, care a fost posibilă datorită setării de rețea pe două niveluri. De fapt, cu majoritatea monedelor digitale, dacă o tranzacție este difuzată către rețea, expeditorul și destinatarul ar trebui să aștepte un anumit număr de confirmări pentru a evita cheltuielile duble și pentru a se asigura că tranzacția este ireversibilă.

Cu toate acestea, procesul de așteptare pentru ca blocurile să se acumuleze pentru a se asigura că o tranzacție trimisă este validă consumă mult timp și durează de obicei de la câteva minute până la peste o oră. Asta face majoritatea criptomonedelor improprii pentru industria plăților și împiedică comercianții să adopte monede digitale ca mijloc de plată pentru produse și servicii, deoarece așteptarea unui client pentru câteva minute pentru a confirma o achiziție este greu de condus pentru interesele comerciale.

Ce este InstantSend? - Sursa: ShutterStock.comCe este InstantSend? – Sursa: ShutterStock.com

Datorită rețelei sale de masternode, un cvorum mai mic de noduri speciale poate oferi o confirmare ireversibilă pentru o anumită tranzacție în aproximativ 1,3 secunde. O tranzacție InstantSend este gestionată prin faptul că masternodes blochează intrările pentru aceasta înainte de a difuza informațiile către rețea, inclusiv pentru blocurile minate ulterioare și prevenind cheltuirea intrărilor blocate în timpul perioadei de confirmare..

Ce este PrivateSend?

PrivateSend este o caracteristică a rețelei Dash care este utilizată la cerere și contra unei mici taxe pentru a ascunde sursa de fonduri și a face o tranzacție de netrecut.. La fel ca InstantSend, această funcționalitate este activată pentru masternode. PrivateSend este posibil datorită fungibilității tuturor monedelor Dash din rețea și funcționează prin amestecarea fondurilor unui utilizator cu cele ale altora, rupând astfel istoricul lor de urmărire pe blockchain.

Ce este PrivateSend?Ce este PrivateSend?

Procesul PrivateSend se realizează prin divizarea mai întâi a unei tranzacții introduse în valori nominale de 0,01, 0,1, 1 și 10 Dash. Masternodes este apoi informat că un utilizator este interesat să amestece o anumită denumire și, în cele din urmă, începe să caute alți doi utilizatori care doresc să schimbe aceleași denumiri.

Odată găsit, începe o sesiune de amestecare. Intrările sunt amestecate, iar utilizatorii sunt instruiți să plătească intrările transformate înapoi. Acest proces se repetă un anumit număr de timp, numit „runde” cu fiecare denumire, făcând din ce în ce mai dificilă stabilirea originii fondurilor.

Cum funcționează Dash?

Odată ce o tranzacție Dash este transmisă în rețea, minerii încearcă să fie primii care o procesează și o verifică rezolvând o problemă matematică cu computerele lor specializate. Odată ce un miner reușește să facă acest lucru, toți ceilalți mineri din rețea trebuie să ajungă la un consens cu privire la faptul că problema a fost corect rezolvată, astfel încât blocul să fie adăugat la blockchain, iar minerul va primi o recompensă ulterioară.

Cum funcționează - Sursă: ShutterStock.comCum funcționează – Sursă: ShutterStock.com

Cu Dash, 45% din recompensa blocului merge la miner, în timp ce 45% merge la masternodes, iar 10% merge la tezaurul Dash.

Ce este rețeaua Dash?

Ca și în cazul oricărui alt sistem de numerar digital, Dash are un blockchain și un proces de adăugare de noi blocuri. Acest proces asigură faptul că toate intrările din registrul distribuit, care provin din tranzacții care au loc în cadrul blockchain-ului, sunt verificate, autentice și ireversibile. Dash are o rețea de mineri care încearcă să rezolve probleme criptografice dificile, printr-un mecanism de consens Dovadă a muncii (PoW), iar atunci când o fac, ar primi dreptul de a adăuga un nou bloc la blockchain și de a fi recompensați pentru eforturile lor.

Ce este rețeaua Dash?Ce este rețeaua Dash?

În plus față de rețeaua de mineri, Dash are o rețea de al doilea nivel formată din masternode. Acesta din urmă oferă o serie de funcționalități rețelei, cum ar fi efectuarea tranzacțiilor mai rapide și mai private, precum și gestionarea procesului de luare a deciziilor în sistemul de guvernare autonom descentralizat.. În esență, minerii alimentează primul nivel pentru operațiunile de schimb de valoare de bază și prevenirea cheltuielilor duble, în timp ce masternodes alimentează al doilea nivel oferind mai multe caracteristici, siguranță și securitate blockchain-ului.

Ce sunt Masternodes?

Procesul decizional din rețeaua Dash este atribuit unui un anumit subgrup de participanți numit masternode. Masternodes ar trebui să pună cel puțin 1000 de monede Dash (DASH) în garanție pentru a fi dovedit suficient de stimulat, pentru a lua cele mai bune decizii la nivel de rețea, care ar avea un impact pozitiv asupra întregului ecosistem Dash.

Masternodes ar trebui să aibă, de asemenea, o adresă IP statică și să îndeplinească unele cerințe prestabilite de capabilități CPU, dimensiunea RAM, spațiu pe disc și lățimea de bandă a rețelei. Masternodes Dash exprimă voturi asupra deciziilor strategice, propunerilor de îmbunătățire și decid ce proiecte vor fi finanțate din fondul de trezorerie. Ei efectuează funcții standard de nod, cum ar fi transmiterea mesajelor, găzduirea unei copii actualizate a Blockchain-ului în orice moment și validarea tranzacțiilor în rețea.

MasternodesMasternodes

Înainte de lansarea Dash 0.13 și introducerea Long Living Masternode Quorums (LLMQ), masternode-urile foloseau pentru a furniza rețelei InstantSend contra unei taxe mici (confirmate în termen de 1,3 secunde) și PrivateSend (Tranzacții care nu pot fi urmărite care ascund sursa fondurilor) funcționalități care diferențiază rețeaua Dash de concurenții săi. În schimbul funcțiilor de mai sus, masternodes primesc 45% din recompensa totală bloc.

Versiunea actuală a bazei de cod Dash desfășurată în ianuarie 2019, a activat InstantSend în mod implicit pentru majoritatea tranzacțiilor. Funcționalitatea PrivateSend, însă, nu vine în mod implicit și costă taxe suplimentare.

Ce este dovada serviciului?

Dovadă a serviciului, PoSe in Dash este un sistem de notare implementat pentru a verifica funcționarea masternode-urilor și calitatea serviciilor suplimentare pe care le oferă rețelei. Prin utilizarea acestei funcționalități de rețea, Dash este capabil să se asigure că fiecare masternode este online și la înălțimea corectă a blocului în orice moment.

Cartea albă Dash detaliază cum este imposibil să joci sistemul și cât de răi actori, chiar dacă rulează masternode, nu ar putea oferi niciunul dintre serviciile de calitate cerute de restul rețelei.

Dovada serviciului - Sursa: ShutterStock.comDovada serviciului – Sursa: ShutterStock.com

Dacă un anumit masternode nu furnizează un serviciu atribuit, o interdicție PoSe ar putea fi adoptată la un moment dat, iar masternode-ul trebuie reparat pentru a se asigura că oferă un serviciu fiabil. De fapt, două cvorumuri de masternode sunt selectate aleatoriu fiecare bloc. Cvorumul 1 (format din cele mai apropiate noduri de hash-ul curent bock) este necesar pentru a verifica serviciile Quorum 2 (format din nodurile cele mai îndepărtate de acel hash).

Procedând astfel, Dash se asigură că toate lucrările efectuate pentru a verifica activitatea nodurilor sunt efectuate de rețeaua masternode în sine și că întreaga rețea ar fi verificată de aproximativ 6 ori pe zi. Dash necesită cel puțin șase încălcări înainte de a dezactiva un nod.

Regulile actuale de notare din versiunea Dash 0.14 sunt:

  • Imposibilitatea de a participa la un protocol de generare a cheilor distribuite DKG: pedeapsă cu 66%.
  • Fiecare bloc ulterior reduce scorul PoSe cu 1

Guvernanța Dash (DAO)

În timp ce o echipă de conducere sau un consiliu executiv guvernează în companii centralizate, guvernarea Dash este stabilită într-o manieră descentralizată, denumită în mod obișnuit DAO, care este prescurtarea pentru organizația autonomă descentralizată. Sistemul descentralizat de guvernare și bugetare pentru Dash este realizat de Masternodes, cărora li se conferă autoritatea de a lua decizii corporative și de a vota asupra proiectelor care ar primi o rezervă financiară din trezoreria companiei.

Dacă se va face o propunere în rețea pentru un proiect specific care ar aduce beneficii ecosistemului Dash, propunătorii ar trebui să meargă și să facă lobby pentru rețea, ajungând la comunitate și căutând sprijinul lor.

Guvernare descentralizată și bugetare în DashGuvernare descentralizată și bugetare în Dash

În timp util, ar trebui să se adreseze rețelei masternodes și să prezinte propunerea. Masternodes poate susține sau respinge o propunere și își poate da votul pentru o perioadă limitată de timp. Propunerile cu mai mult sprijin ar ajunge în cele din urmă la faza de finanțare. Așa cum a fost descris de Evan Duffield, fondatorul Dash, Masternodes acționează cam ca senatori în sistemul Dash. Ele reprezintă comunitatea și reprezintă rețeaua.

Cum ajunge Dash la consens?

Așa cum este cazul cu majoritatea criptomonedelor, Dash se bazează pe un registru descentralizat sau un blockchain, care înregistrează toate tranzacțiile într-o listă în creștere sau blocuri, care sunt toate legate prin criptografie.. Blockchain-ul lui Dash este securizat printr-un mecanism de consens cu dovada de lucru (PoW), unde o rețea de mineri ar concura pentru a rezolva puzzle-uri criptografice folosind computerele lor pentru a adăuga noi blocuri la blockchain.

Dovada consensului munciiDovada consensului muncii

Odată ce toți utilizatorii care aderă la protocol și rulează software-ul „mining” sunt de acord că un miner a rezolvat corect problema criptografică, se obține un consens, se adaugă blocul și minerul este recompensat. A doua rețea de niveluri de masternode supraveghează procesul minier și are puterea de a respinge blocurile adăugate necorespunzător.

Dash este o furculiță Bitcoin sau o furcă Litecoin?

Pe 18 ianuarie 2014, Dash a fost lansat inițial de Evan Duffield ca o furcă a Litecoin -care este în schimb o furcă a Bitcoin protocol – sub numele de Xcoin, înainte de rebranding 10 zile mai târziu la Darkcoin din cauza unui conflict de nume și, de asemenea, pentru a aduce un accent pe accentul proiectului pe confidențialitate.

Este Dash o furculiță de Bitcoin sau Litecoin - Sursa: ShutterStock.comDash este o furculiță de Bitcoin sau Litecoin – Sursa: ShutterStock.com

caracteristica principală la lansare a fost algoritmul de hash X11, care a venit în locul SHA256 al Bitcoin și care a avut ca scop asigurarea unei participări mai echitabile la minerit și întârzierea mineritului ASIC în zilele ulterioare ale monedei. În ianuarie 2015, versiunea 0.11 a versiunii Darkcoin a refăcut proiectul de la Litecoin la Bitcoin.

Ce este algoritmul X11 Chained Hashing?

X11 este algoritmul de hash creat de Evan Duffield, fondatorul Dash, și folosit ca funcție hash pentru extragerea monedelor Dash. Este nevoie de o abordare diferită față de alți algoritmi Proof of Work (PoW), cunoscuți sub denumirea de înlănțuire algoritmică. X11 utilizează unsprezece runde consecutive de hashing, format din unsprezece SHA-3 (A Secure Hash Algorithm standard lansat de NIST în 2015) hashuri diferite. Acestea sunt blake, BMW, cubehash, eco, groestl, jh, keccak, luffa, shavite, simd și skein.

Algoritmul Hashing X11 în lanț - Sursa: ShutterStock.comAlgoritmul Hashing X11 în lanț – Sursa: ShutterStock.com

Nivelul crescut de sofisticare și complexitate al X11 se crede că îl face unul dintre cei mai siguri algoritmi de hash în uz și conferă rețelei un strat suplimentar de securitate în comparație cu alți algoritmi PoW care au un singur hash. În cazul unei descoperiri de calcul pentru a sparge hash-ul, o monedă digitală care implementează X11 PoW nu va vedea rețeaua pusă în pericol decât dacă toate cele 11 hash-uri au fost sparte simultan.

În plus, Dash a implementat înlănțuirea algoritmului pentru a întârzia utilizarea hardware-ului ASIC specializat în minerit, limitând astfel amenințarea de centralizare a mineritului. În prezent, Exploatarea CPU / GPU nu mai este rentabilă pentru extragerea Dash, iar site-ul oficial enumeră cinci mineri ASIC disponibili pe piață cu diferite capacități de rată hash, putere, greutate și dimensiuni.

Dash rezolvă problema scalării Bitcoin?

Dash are blocuri de dimensiuni mai mari decât Bitcoin cu blocuri de 2 MB, timp de generare a blocurilor de 2,6 minute și o capacitate de decontare de aproximativ 56 de tranzacții pe secundă.

După cum sa explicat într-un post mediu de către creatorul Dash Evan Duffield, în timp ce majoritatea proiectelor de criptomonede nu au planuri concrete de a-și extinde proiectele și de a trece de bariera masivă a adoptării mainstream, Dash va putea rivaliza cu PayPal și Visa folosind infrastructura existentă mai degrabă decât să se bazeze doar pe eventuale progrese tehnologice în hardware și rețea care nu ar putea veni niciodată.

Problemă de scalare BlockchainProblemă de scalare Blockchain

Răspunsul la întrebarea de scalare rezidă în rețeaua de masternode de înaltă calitate, stimulată de al doilea nivel, a lui Dash, care utilizează hardware VPS de înaltă calitate pentru a-și găzdui nodurile, permițând scalarea pe lanț.

Cum diferă Dash de Bitcoin?

În timp ce Bitcoin a început în 2009 ca fiind primul de la persoană la persoană forma de numerar electronic care a permis trimiterea plăților de la o parte la alta fără a trece printr-o autoritate financiară centralizată a atras un număr substanțial de utilizatori, unele probleme de proiectare au apărut de îndată ce rețeaua se confrunta cu un nivel ridicat de utilizare și s-a dovedit principalele obstacole în calea adoptării mainstream.

De fapt, problema principală cu Bitcoin, este inadecvarea sa în situații de punct de vânzare, deoarece timpul necesar pentru a aștepta ca rețeaua să confirme validitatea unei tranzacții ar putea dura de la minute la ore și chiar zile în anumite situații.

Dash este diferit de Bitcoin?Dash este diferit de Bitcoin?

Cu toate acestea, Dash a fost fondat cu ideea de a face îmbunătățiri în plus față de protocolul Bitcoin, aducând funcții de confidențialitate încorporate, o rețea mai descentralizată cu modelul său de guvernare DAO și tranzacții extrem de sigure, rapide și rezistente la manipulare datorită rețea de masternodes stimulată de nivelul doi. O altă diferență cheie între cele două criptomonede este comisioanele de tranzacție, care sunt adesea mult mai mici în cazul Dash decât în ​​cel al Bitcoin.

În plus, în timp ce recompensele miniere sunt acordate exclusiv minerilor în cazul Bitcoin, acestea sunt împărțite între mineri, masternode și trezorerie cu Dash, care este esențială pentru modelul său de autofinanțare și autonomie..

Care sunt concurenții Dash

În cele ce urmează, vom analiza mai îndeaproape Monero și ZCash, două proiecte care primesc multă atenție ca fiind cele mai proeminente monede de confidențialitate și sunt principalii concurenți ai Dash în acest sens. De fapt, Monero a fost lansat cu ideea de a introduce o criptomonedă privată care urmărește să fie un mediu digital de schimb cu plăți intratabile, tranzacții de neconectat și rezistență la analiza blockchain.

Monero se bazează pe un algoritm PoW open source numit cryptoNight și folosește semnături de apel și adrese stealth, ceea ce face imposibilă identificarea utilizatorilor săi. Echipa de bază a proiectului descrie Monero ca oferind cel mai înalt grad de confidențialitate printre toate criptomonedele.

Concurenții lui DashConcurenții Dash

În ceea ce privește scalabilitatea, acesta prezintă o dimensiune dinamică a blocului, care ar putea fi mărită ca răspuns la utilizarea rețelei. Acesta din urmă face posibilă Monero să proceseze aproximativ 1000 de tranzacții pe secundă.

ZCash, pe de altă parte, a ieșit din proiectul Zerocoin în 2016 și a fost conceput cu scopul principal de a oferi un nivel ridicat de confidențialitate și securitate absolută. A fost construit folosind baza de cod a Bitcoin, cum ar fi Dash și funcționează prin eliminarea tuturor urmelor de date de tranzacție de pe blockchain-ul său. ZCash prezintă 2 MB blocuri cu un interval de bloc de 2,5 minute, aducând capacitatea tranzacției pe secundă la 56 tps. Alți concurenți Dash includ NEM, PIVX, ZEN și XVC, pentru a numi câteva.

Utilizați cazuri pentru Dash

De la rebrandingul de la Darkcoin la Dash în 2015, echipa de bază Dash și comunitatea sa au condus accentul principal al proiectului de la confidențialitate la monedă electronică asemănătoare numerarului. Ca rețea de plată electronică, Dash a fost destinat publicului larg să se folosească și se concentrează pe decontări rapide de tranzacții și structuri de micro-comisioane.

În America Latină, în special în Venezuela, ca exemplu concret, Dash a depășit majoritatea criptomonedelor în ultimii ani în ceea ce privește adoptarea comercianților, în ciuda unei tendințe descendente care a avut loc de la începutul anului 2018 și care a înregistrat o depreciere a prețului de 80% + pentru majoritatea monedelor digitale.

Obiectivul principal al proiectului Dash este de a deveni monedă electronică asemănătoare numeraruluiObiectivul principal al Dash este de a deveni o monedă electronică asemănătoare numerarului

De fapt, până la sfârșitul anului 2018, hiperinflația a lovit cu toată forța, scuturând economia Venezuelei până la capăt. În plus, majoritatea inițiativelor și reformelor economice adoptate de guvernul venezuelean par să fi eșuat în stabilizarea economiei. Devalorizarea peste 95% a monedei sale naționale – Bolivar – a scufundat milioane de cetățeni în sărăcie și disperare și a indus un val fără precedent de refugiați în țările vecine.

Acest lucru a creat un teren fertil pentru ca alternativele la moneda sa națională să prospere și localnicii par să se orienteze către criptomonede, în special Dash, ca un mijloc mai stabil și mai fiabil de tranzacționare și stocare a valorii.

Dash a fost, de asemenea, utilizat online pe piețele întunecate pentru a tranzacționa anonim, însă nu la fel de mult ca monero și zcash, care sunt în general văzute ca forme mai sigure de plăți anonime. A fost folosit și în cazinourile online bitcoin și în diverse jocuri, dar într-o măsură mai mică decât alte criptos, cum ar fi ETH și Bitcoin.

Dash Carduri de debit / credit

Cardurile de debit Dash funcționează completând conturile legate de carduri cu Dash (DASH). Fondurile pot fi cheltuite online sau oriunde este acceptat cardul de debit / credit și pot fi utilizate și pentru retrageri de bancomate. Soldul Dash (DASH) este fie schimbat înainte de cumpărare, fie în momentul efectuării acestuia.

Acestea fiind spuse, merită subliniat faptul că o barieră de reglementare a întârziat apariția unor astfel de carduri și a văzut numeroase inițiative, cum ar fi mult discutatul și publicatul card de debit TenX Dash, anulat din cauza temerilor unei represiuni reglementare, bazat pe nerespectarea procedurile aplicabile KYC / AML.

Dash Carduri de debit / creditDash Carduri de debit / credit

În prezent, există o mână de carduri de debit / credit care acceptă Dash și sunt expediate către clienții care doresc să tranzacționeze utilizând DASH. Cu toate acestea, lor disponibilitatea nu poate fi garantată în toate jurisdicțiile și ar putea fi oprită fără o notificare prealabilă.

Din 2020, multe dintre acestea nu mai funcționează sau nu funcționează în mod fiabil.

Printre cele mai utilizate carduri de debit Dash, putem numi PolisPay, a MasterCard și card de debit compatibil ATM care transformă Dash în monedă fiat, FuzeX, despre care se știe că oferă cursuri de schimb în timp real ale multor criptomonede, inclusiv DASH, Plată portofel și sale MasterCard/ Carduri UnionPay, împreună cu cele viitoare SpectroCoin și Bitwala carduri.

Popularitatea lui Dash în Venezuela

Turbulențele economice care s-au transformat VenezuelaEconomia răsturnată de la sfârșitul anului 2014 a fost o lovitură brutală pentru societate. Până la sfârșitul anului 2018, inflația a ajuns la 1,5 milioane la sută. În cele din urmă, localnicii au început să caute un mijloc mai stabil de a stoca valoare și de a o schimba între ei încă din Bolivar a devenit practic inutil. În mijlocul acestui fapt, criptomonedele păreau mai mult decât oricând, o opțiune potrivită.

Președintele venețuelean Nicolás Maduro - Sursa: ShutterStock.comPreședintele venețuelean Nicolás Maduro – Sursa: ShutterStock.com

Dash a început să conducă calea și a reușit să obțină sprijinul a peste 2500 de comercianți din țară, potrivit DiscoverDash, cu o creștere constantă a numărului de noi portofel descărcări și înscrieri comerciale săptămânal.

Multe nume de marcă și mari lanțuri de fast-food s-au înscris pentru a accepta plăți Dash în Venezuela, inclusiv Subway, Church’s Chicken și Calvin Klein.

De fapt, Dash s-a dovedit a fi o opțiune viabilă ca formă de dulap numerar digital, datorită structurii sale reduse a tarifelor și a perioadelor de confirmare de câteva secunde. În plus, trezoreria Dash a ajutat la finanțarea inițiativelor și proiectelor locale care vizează diversificarea ecosistemului Dash din Venezuela și inducerea unui impact social care ar avea un impact pozitiv asupra comunităților locale..

Caracteristicile Dash

Versiunea actuală a Dash Blockchain are dimensiunea blocului de 2 MB cu blocuri noi create la fiecare 2,6 minute și o capacitate de decontare de aproximativ 56 de tranzacții pe secundă. Recompensa în bloc pentru extragerea de monede noi scade cu o rată constantă de 7,14% anual. Dark Gravity Wave este algoritmul de reglare a dificultății open-source creat și implementat de Dash, care are particularitatea de a regla dificultatea de exploatare la fiecare bloc, pe baza datelor statistice din ultimele blocuri găsite.

Caracteristicile DashCaracteristicile Dash

Dash are, de asemenea, o rețea cu două niveluri, cu al doilea nivel de masternode, care permite caracteristici unice, cum ar fi decontări instantanee de tranzacții, intimitate financiară îmbunătățită, guvernare descentralizată și votare cu privire la utilizarea fondurilor în Trezoreria Dash pentru inițiative care beneficiază rețeaua..

Taxe de tranzacție pentru Dash

Costurile tranzacțiilor din rețeaua Dash sunt evaluate pe baza mărimii unei tranzacții, nu a valorii acesteia. De fapt, nu există o corelație evidentă între valoarea tranzacțiilor și numărul de octeți necesari pentru procesarea acestora. Ceea ce afectează dimensiunea unei tranzacții date este mai degrabă numărul de adrese de intrare și ieșire implicate în aceasta, deoarece mai multe date sunt scrise în bloc pentru a stoca toate informațiile legate de aceasta.

Taxe de tranzacție pentru DashTaxe de tranzacție pentru Dash

Deoarece minerii nu sunt obligați să includă nicio tranzacție în blocul pe care îl generează, o taxă de tranzacție voluntară poate fi inclusă ca stimulent pentru mineri să proceseze tranzacția. Programul de taxare recomandat din decembrie 2018 este de 0,00001 DASH per kB de date privind tranzacțiile pentru tranzacțiile standard, 0,0001 pentru InstantSend și 0,001 pentru PrivateSend.

Viteza tranzacției

Începând cu aprilie 2020 și odată cu implementarea „Dash Evolution”, Funcționalitatea InstantSend a fost o caracteristică implicită pentru majoritatea tranzacțiilor. În consecință, viteza medie a tranzacției pentru o monedă Dash a coborât la aproximativ 1 secundă, conform site-ului oficial Dash.

Viteza tranzacțieiViteza tranzacției

Capitalizare de piață și aprovizionare cu monede Dash

Totalul lui Dash aprovizionare cu monede nu este fix, dar se bazează pe o serie geometrică care aplică o reducere de 7% a ratei de monede noi create pe an ca măsură de restricție a inflației. Emisia totală de monede nu este sigură, dar ar putea fi estimată. Acest lucru provine din faptul că nu s-ar putea ști cu certitudine cât din recompensa în bloc de 10% care intră în prezent în trezorerie ar rămâne în viitor, deoarece astfel de decizii ar depinde de votarea viitoare.

Limita de piață a Dash și aprovizionarea cu monedeLimita de piață a Dash și oferta de monede

Cu toate acestea, acest lucru numărul poate fi între 17,7 și 18,9 milioane. Mai mult, în aproximativ 192 de ani de acum încolo, un an întreg de minerit va începe să creeze mai puțin de un nou Dash. Ultima linie pe care o voi lua va dura 231 de ani, iar emisia de monede noi se va încheia în jurul anului 2477.

Este Dash Secure?

Dash a fost conceput cu un accent special pe viteza decontărilor, securitatea tranzacțiilor, fungibilitatea monedelor și intimitatea îmbunătățită. DASH poate fi folosit pentru a cumpăra bunuri sau servicii sau pentru a trimite valoare în străinătate cu ușurință, atâta timp cât destinația către care sunt trimise monedele este cea corectă. Documentația oficială publicată de Dash a pus un accent special pe liniile directoare de siguranță care nu sunt inerente ecosistemului Dash, ci mai degrabă criptomonedă utilizare și utilizare în general.

Dash este sigur?Este Dash Secure?

Unele dintre aceste linii directoare includ neîncrederea într-un comerciant online sau un furnizor de servicii bazat exclusiv pe faptul că arată reputație sau sună rezonabil. Mai mult, Dash încurajează utilizatorii să utilizeze un portofel hardware, un portofel oficial Dash sau portofelul Dash Electrum pentru stocarea monedelor Dash.

Este, de asemenea foarte recomandat de toate ghidurile de cele mai bune practici în domeniul criptomonedelor pentru a evita lăsarea unor cantități mari de fonduri pe bursă sau portofele mobile pentru perioade lungi de timp și pentru a nu oferi niciodată cheia privată a portofelului cuiva în niciun fel.

Mining Dash

Minarea criptomonedelor este procesul de rezolvare a calculelor computerizate complexe prin dedicarea unei anumite cantități de putere de calcul sarcinii, pentru a crea un nou pachet de tranzacții sau blocuri combinate, într-un lanț în creștere de blocuri, sau un blockchain care începe tot drumul de la geneză bloc.

Mining DashMining Dash

Minerii efectuează mineritul în Dash, care ar concura pentru a verifica legitimitatea unei tranzacții difuzate în rețea rezolvând un puzzle matematic (algoritmul X11 PoW) înainte ca alți mineri să o facă. Acest lucru creează noi unități monetare digitale. O parte din fiecare nouă unitate de monedă digitală se îndreaptă către mineri ca recompensă pentru eforturile lor (45%); o altă parte se îndreaptă către Masternodes (45%), iar o a treia (10%) se îndreaptă către fondul de trezorerie.

How to Mine Dash

Mining Dash ar putea fi realizat fie de procesoare, GPU-uri, fie de mineri ASIC specializați. De fapt, CPU-uri care vin cu fiecare computer sunt cea mai simplă piesă de hardware capabilă să extragă Dash, dar oferă o eficiență mai mică decât GPU-urile. GPU-urile, pe de altă parte, sunt concepute pentru a efectua în paralel milioane de calcule vectoriale, oferind un avantaj semnificativ în efectuarea unor calcule repetitive previzibile, specifice criptomonedelor miniere..

Pe lângă procesoare și GPU-uri, computere specializate mai puțin flexibile, care sunt proiectate să proceseze funcții distincte și cunoscute sub numele de ASIC-urile sunt disponibile pe piață pentru a rezolva algoritmul PoW X11 al Dash, care sunt mult mai eficiente decât primele două forme de hardware.

Cum să-l extrag pe DashCum să-l extrag pe Dash

Apariția minerilor ASIC pentru Dash, a făcut ca extragerea CPU / GPU să nu mai fie viabilă din punct de vedere economic datorită dificultății crescute a rețelei care rezultă din rata totală de hash în creștere rapidă disponibilă în rețea. Procesul de extragere a Dash-ului este simplu și începe cu descărcarea software-ului de extragere corespunzător pentru extragerea CPU sau GPU, apoi configurarea software-ului prin selectarea unui pool de extragere, generarea unei adrese Dash, crearea unui fișier de notepad cu liniile de comandă de bază și salvarea acestuia în folderul software pentru minerit.

Odată ce acești pași sunt efectuați corect, un fișier .exe pornește procesul de extragere cu un simplu dublu clic.

Mining vs. Masternodes

În sistemul de rețea pe două niveluri al Dash, minerii alimentează primul nivel, în timp ce masternodes îl alimentează pe cel de-al doilea. De fapt, așa cum este detaliat mai sus, minerii îndeplinesc funcția de verificare a tranzacțiilor în întreaga rețea, concurând pentru a fi primul care inversează un hash pe ele, rezolvând astfel algoritmul X11 de lucru. Dacă alți mineri sunt de acord că problema criptografică a fost corect rezolvată, se ajunge la un consens, iar minerul este recompensat pentru adăugarea unui nou bloc.

Extragerea monedelor DashExtragerea monedelor Dash

Masternodes intră în joc pentru a oferi funcționalități suplimentare rețelei, și anume funcțiile InstantSend și PivateSend care permit tranzacții instantanee și confidențialitate financiară îmbunătățită. De asemenea, formează setarea DAO care permite o guvernanță descentralizată în rețeaua Dash și decid asupra alocării bugetare din fondul de trezorerie. Masternodes sunt, de asemenea, acordate de fiecare dată când sunt adăugate noi blocuri în blockchain-ul Dash.

Masternode nu efectuează operațiuni miniere, iar computerele miniere nu pot servi ca masternode; supraveghează doar rețeaua și au puterea de a respinge blocurile adăugate necorespunzător.

Piscine miniere Dash

Ca și în cazul oricărei operațiuni de extragere a dovezii de lucru, minerii tind să se organizeze în bazine miniere, adăugându-și puterea de hash individuală la o rată de hash colectivă, crescând astfel șansele de a extrage noi blocuri și de a împărți recompensa. Sunt disponibile mai multe piscine Dash mining pentru ca minerii să se alăture P2Pool, Coinfoundry, Nicehash, Coinotron, Antpool, și Genesis Mining, a numi câteva.

Bazine de exploatare Dash - Sursa: ShutterStock.comBazine de exploatare Dash – Sursa: ShutterStock.com

Toate sunt caracterizate de timpi de ping diferiți, eficiență minieră, hashrate totală și taxele pe care le percep pentru minerii care doresc să se alăture.

Cum să cumperi Dash

Dash poate fi cumpărat și vândut într-o mare varietate de moduri, care toate vin cu un set diferit de avantaje, dezavantaje și niveluri de complexitate. Cel mai simplu și mai simplu mod de a cumpăra DASH este prin achiziționarea directă prin Monede FIAT (cum ar fi USD, euro, …) din schimburi instantanee. Acest mijloc de achiziție Dash are unele limitări legate de rata de schimb mai puțin favorabilă oferită de acești furnizori de servicii, în comparație cu unii dintre cea mai bună criptomonedă schimburi.

Cumpărând DashCumpărând Dash

Câteva exemple de schimburi instant sunt Changelly, Schimbarea formei, Simpleswap, și Airtm. Toate oferă posibilitatea utilizatorilor de a cumpăra Dash prin simpla introducere a unei adrese de portofel și prin utilizarea unui card de credit / debit pentru plată, fără a fi nevoie să se conecteze. Cel mai popular mod de a cumpăra Dash este prin schimburi de criptare, care oferă în timp real ratele de schimb și percepe unele taxe pentru serviciu. Site-ul oficial Dash conține o listă a tuturor criptomonedelor schimburi care oferă asistență pentru Dash.

Alte mijloace de cumpărare a Dash includ ATM-uri specializate și schimburi fără rețetă care facilitează achiziționarea directă a monedelor Dash fie de la o companie, fie de la un partener la altul, la un preț convenit..

Schimburi

Schimburile de criptomonede supun adesea utilizatorilor o procedură KYC pentru a depune sau retrage fonduri. Oferă utilizatorilor lor un portofel multifuncțional (care nu ar trebui utilizat pentru economii) și acces la un anumit număr de active digitale listate. Utilizatorii care doresc să cumpere monede Dash de la un schimb ar trebui mai întâi să se înregistreze la platforma de schimb, apoi să își verifice identitatea înainte de a putea accesa o agendă de oferte și oferte.

Indicativ Wall Street în New York cu fundalul Bursei de Valori din New York - Sursa: ShutterStock.comIndicativ Wall Street în New York cu fundalul Bursei de Valori din New York – Sursa: ShutterStock.com

Aceștia pot face apoi o ofertă pentru a cumpăra cantitatea dorită de DASH la prețul dorit și pot aștepta ca comanda să fie îndeplinită. Dash este listat la peste 100 de burse sub bara DASH, inclusiv Binance (Consultați Recenzia noastră Binance), Poloniex, Bittrex, Bitfinex, Kraken, Bithumb, Huobi, și CEX.IO (Iată recenzia noastră CEX.IO).

Care este prețul Dash?

Din aprilie 2020, Dash are o ofertă circulantă de 9,4 milioane de monede și se tranzacționează în jur de 75,59 USD pe monedă. Moneda Dash a atins un maxim istoric de 1642,22 $ (dolari SUA) în decembrie 2017, dar a fost grav afectat de lunga piață a ursului care au lovit criptomonedele începând cu ianuarie 2018.

Portofele care acceptă Dash

Un portofel Dash este un software care rulează pe un dispozitiv, cum ar fi un computer, smartphone sau tabletă, și permite utilizatorilor să stocheze, să gestioneze, să trimită și să primească monede Dash. Stocarea monedelor Dash pe propriul dispozitiv este cea mai bună practică împotriva furtului, deoarece lăsarea soldurilor personale pe schimburi sau portofele online nu este recomandată din motive de siguranță.

Portofele care acceptă DashPortofele care acceptă Dash

Cheile private criptografice pentru a accesa soldul stocat pe un portofel reprezintă obiectul valorii în acest sistem și ar putea fi comparat cu parola unui e-mail. Această secțiune va fi dedicată examinării celor mai cunoscute portofele care au suport pentru Dash.

Portofele Dash pentru desktop

Dash are un portofel oficial care acceptă toate funcțiile Dash de îndată ce sunt eliberate și se numește Portofel Dash Core. Sprijină IntantSend și PrivateSend; și are funcții de guvernare și consolă RPC. Portofel Dash Core denumit și portofel QT, descarcă blockchain-ul complet și este capabil să funcționeze fie ca un masternode, fie ca un nod complet în rețea. Portofelul Dash Core este bazat pe desktop și este disponibil pentru Windows, macOS, Linux și Raspberry Pi.

Portofel software Dash ElectrumPortofel software Dash Electrum

Portofel Dash Electrum este a doua opțiune cea mai preferată în rândul utilizatorilor Dash și este un portofel ușor de birou care are particularitatea verificării tranzacțiilor pe blockchain-ul Dash utilizând tehnica de verificare a plății securizate (SPV) care necesită doar antetul blocului în contrast cu blocul complet. Pornirea portofelului este aproape instantanee, dar nu acceptă încă InstantSend avansat și PrivateSend începând din aprilie 2019.

Windows, Mac, Linux?

Pe lângă portofelul QT și portofelul Dash Electrum, Dash a câștigat sprijin de la mulți dintre dezvoltatorii de portofele de criptomonede proeminenți. Recunoașterea proiectului a început încă de la înființarea sa în 2014 și s-a accelerat în ultimii ani. Printre cele mai cunoscute portofele externe care oferă deja suport pentru monedele Dash, putem numi Jaxx, BitKan, Margine, Exod, și MyDashWallet.

Portofelul software ExodusPortofelul software Exodus

Portofele Dash pentru mobil

Dash a dedicat o parte din fondul de trezorerie pentru a dezvolta un portofel mobil independent, Portofelul Android Dash. Suportă funcții avansate Dash și oferă utilizatorilor posibilitatea de a scana și afișa coduri QR pentru transferuri rapide. De asemenea, oferă posibilitatea copiilor de rezervă și a restaurărilor, păstrarea unei agende de adrese, măturarea portofelelor de hârtie, plăți NC și multe altele.

Portofel Android DashPortofel Android Dash

O versiune iOS este, de asemenea, disponibilă și cunoscută sub numele de portofelul iOS Dash și ar putea fi descărcat din App Store-ul Apple.

Portofele Dash Hardware

Spre deosebire de portofelele online și software, a portofelul hardware este un dispozitiv independent care stochează chei private pentru un blockchain în hardware securizat, mai degrabă decât un fișier de bază de date. Acest lucru se traduce printr-un spor major de securitate față de portofelele software. Până în prezent, nu există dovezi că portofelele hardware sunt infectate de viruși sau compromise de orice tip de ransomware.

Portofele hardware cu suport DashPortofele hardware cu suport Dash

Portofelele hardware sunt, de asemenea, imune la Atacuri Keylogger capabil, în unele cazuri, să fure parole și să deblocheze chei private utilizate cu portofele software. Cele mai comune portofele hardware care acceptă Dash sunt Introducere, Trezor, KeepKey, și Ledger.

Consultați cel mai bun articol despre portofelul hardware Bitcoin pentru mai multe detalii despre acestea.

Unde poți petrece tabloul

Sub secțiunea „Unde să cheltuiți” de pe site-ul oficial Dash, acesta afișează un listă în continuă creștere a comercianților, comercianților cu amănuntul, portalurilor de cumpărături online, cafenelelor și lanțurilor de fast-food, toate acceptând Dash ca metodă de plată viabilă pentru produsele și serviciile pe care le oferă clienților.

Transfer de bani din mână în mână - Sursa: ShutterStock.comTransfer de bani din mână în mână – Sursa: ShutterStock.com

Site-ul web invită vizitatorii să parcurgă lista globală a comercianților care acceptă Dash pe o hartă, utilizând DiscoverDash.com. Mai mult, Dash.org menține un director comerciant pe site-ul său web, unde orice comercianți care doresc să înceapă să accepte Dash, se pot enumera singuri. O altă opțiune este să răsfoiți lista de pe WeloveDash.com.

Lista menționată mai sus comercianții care acceptă Dash numără puțin mai puțin de 5000 din aprilie 2020. Aproximativ 50% dintre acești comercianți se află în Venezuela. Primele 10 categorii de comercianți includ alimente & băuturi, bancomate Dash, servicii de afaceri, electronice & Produse IT și arte & servicii de divertisment.

Dash este o investiție bună?

Dash este considerat în prezent una dintre cele mai convenabile și scalabile monede digitale, care este potrivit pentru plăți online și care are acces la piețele financiare tradiționale. În plus, proiectul a stabilit un plan de dezvoltare clar, cu perspectiva de a crește dimensiunea blocului până la 400 MB la un moment dat în viitor, pentru a atinge nivelul de capacități de rețea al celor mai mari procesoare de plăți precum PayPal și Visa..

Este Dash o investiție bună?Este Dash o investiție bună?

Această prioritate listată pe foaia de parcurs oferă proiectului un avantaj considerabil din perspectiva investitorilor și confirmă potențialul Dash ca instrument pentru investiții pe termen lung.

Fondatorii și echipa Dash

Dash a fost creat de Evan Duffield, în ianuarie 2014 și a evoluat de atunci și s-a ridicat astăzi în topul nivelului criptomonedelor.. Duffield este o figură bine respectată în rândul comunității criptografice și rămâne un jucător cheie în industrie. Apare deseori în interviuri, seminarii, conferințe și seminarii web și găzduiește discuții pe rețelele de socializare în care trece peste protocoalele Dash Core sau își explică viziunea pentru proiect.

A doua persoană cheie din spatele Dash este Ryan Taylor, curentul CEO al Dash Core și fostul său director de finanțe. El a fost un contribuitor cheie la Dash de la mijlocul anului 2014. Taylor a fost numit în funcția de CEO de când Duffield a revenit la un rol consultativ în 2017 și a început să se concentreze asupra altor proiecte anexate care ar extinde ecosistemul Dash și ar profita de întregul spațiu al criptomonedelor..

Responsabilitățile lui Taylor includ, dar nu sunt limitate pentru a conduce creșterea organizațională, menținerea viziunii și supravegherea comunicării cu partenerii Dash.

lucru in echipalucru in echipa

Alte figuri cheie din Dash includ Fernando Gutierrez, CMO al Dash Core, Bradley Zastrow, șeful dezvoltării afacerilor la Dash Core, Bob Carroll, CTO al Dash Core și Robert Wiecko, COO of Dash Core pentru a numi câteva. Dezvoltatorii Dash sunt cunoscuți public în mare parte prin nume și sunt în contact strâns cu comunitatea.

Fundația Dash

Trei piloni sau entități de afaceri operează în cadrul organizației autonome descentralizate Dash: Dash Core, Dash Force și Dash Labs. Dash Core fiind cel mai mare dintre aceste grupuri, este atribuit cu crearea, actualizarea, întreținerea și diseminarea codului principal Dash. Cu toate acestea, Dash Force se ocupă de implicarea la nivel de comunitate, inclusiv de social media și de comunicare globală.

Pagina principală DashFoundation.ioPagina principală DashFoundation.io

Pe de altă parte, Dash Labs, cel mai nou dintre cele trei, care lucrează în prezent la viitoarea tehnologie Dash, este să se asigure că proiectul rămâne competitiv dincolo de piața actuală. Potrivit unui postare pe blog de către Evan Huffield, Dash Labs lucrează la implementarea unui „accelerator hardware bazat pe GPU pentru a îmbunătăți capacitatea de blocare a rețelei”.

Acest lucru s-ar traduce prin capacitatea de a procesa un bloc pe rând și „sute de tranzacții care permit blocurilor să fie procesate într-o fracțiune de timp de către rețeaua masternode” conform aceleiași postări.

Parteneriatele Dash

Dash a încheiat cu succes numeroase parteneriate cu entități de afaceri și parteneri de cercetare academică pentru a-și îndeplini promisiunea de a oferi cea mai eficientă și mai ușor de utilizat criptocurrency. Dash a colaborat cu numeroase procesoare de plată pentru platformele online și pentru punctele de vânzare, printre care se numără Alt Treizeci și Șase, Anypay, Server BTCPay, CoinGate, Plăți cu monede, CopPay, EletroPay, ePaymints, GoCoin și Sprak.

Acesta din urmă este o propunere pentru crearea unui software open-source compatibil la punctul de vânzare pentru acceptarea plăților Dash, votat cu succes de către masternodes și finanțat de fondul de trezorerie.

Parteneriatele DashParteneriatele Dash

Dash a colaborat, de asemenea, cu soluțiile Custody și furnizorii API pentru a permite accesul direct la blockchain și a elimina cerința de a rula propriul server pentru a sprijini interacțiunile blockchain. Din finalul academic, Dash a colaborat din 2017 cu școala de inginerie a Universității de Stat din Arizona a crea un „Laboratorul de cercetare Blockchain,”Pentru a lucra la tehnologia blockchain, scalabilitatea, arhitectura rețelei, mineritul, latența și fluxul de rețea.

Laboratorul este considerat ca fiind prima entitate oficială de cercetare dedicată cercetării active a aplicațiilor pentru tehnologia blockchain din SUA.

Organizații finanțate de Dash

Inițiativele și inițiativele de finanțare pentru Dash sunt realizate prin organizarea ciclică a unui vot masternode asupra propunerilor publicitate către propunători către comunitate. Folosind DashNexus, (o platformă de guvernare descentralizată concepută pentru a sprijini proiectele construite în jurul ecosistemului Dash) și portalurile Dash Ninja, vizitatorii, pot monitoriza progresul și stările bugetare și pot obține statistici detaliate cu privire la toate proiectele votate sau finanțate de Dash.

Printre inițiativele notabile, întreprinderile comerciale și organizațiile care au primit cu succes sprijin financiar de la trezoreria Dash, putem numi Text Dash o companie din Venezuela care oferă tranzacții prin SMS pentru Dash.

Organizații finanțate de DashOrganizații finanțate de Dash

Startup-ul a fost lansat cu succes și a făcut accesul la Dash mult mai ușor în Venezuela, contribuind la accelerarea adoptării Dash de către comercianți și utilizatori.. Pe lângă Dash Text, Dash Nigeria, o organizație educațională non-profit și promoțională al cărei scop este de a promova ideea, înțelegerea și utilizabilitatea Dash în Nigeria, a câștigat teren în fiecare zi și promovează în mod activ viziunea lui Dash.

Istoria lui Dash

Dash tocmai a împlinit 5 ani în ianuarie anul trecut o perioadă în care moneda a suferit o serie de rebrandinguri, actualizări / lansări de protocol și actualizări tehnice. Dash a fost lansat pentru prima dată pe 18 ianuarie 2014, la fel de Xcoin, o furculiță de Litecoin. Xcoin avea o caracteristică distinctivă, care este algoritmul său unic de hash (X11). La scurt timp, moneda s-a transformat în Darkcoin, evidențiind accentul pe confidențialitate.

Două luni mai târziu, lansarea Darkcoin 0.9.X s-a axat pe amestecarea monedelor și dezvoltarea masternodelor. Lansat pentru prima dată în mai 2014, masternodes, au furnizat un set de noduri puternice și stimulate, formând o coloană vertebrală a rețelei și asigurând amestecarea monedelor și tranzacții instantanee, în timp ce partajează jumătate din recompensa blocului cu minerii.. Prima versiune a portofelului Android Dash a fost lansată în luna următoare.

Lansarea Darkcoin 0.11.X în ianuarie 2015 a refăcut proiectul de la Litecoin la protocolul Bitcoin în urma unei presupuse dezvoltări Litecoin stagnante. Următoarele versiuni au implementat confirmarea instantanee a tranzacției și au îmbunătățit gestionarea internă a datelor masternodes. În martie 2015, Darkcoin s-a transformat în Dash, sau „Numerar digitalmarcând o schimbare a focalizării de la confidențialitate la o monedă asemănătoare numerarului pentru publicul larg.

Istoria lui DashIstoria lui Dash

Mai târziu, în 2015, Dash și-a separat dezvoltarea de influența corporațiilor, oferind participanților la rețea control deplin asupra modului în care sunt alocate finanțările. Ceea ce a fost denumit primul superbloc a inclus o plată recurentă către echipa de dezvoltare de până la 10% din recompensa blocului. În ianuarie 2016, masternodes-urile Dash au votat pentru mărirea dimensiunii blocului de la 1 la 2 MB.

Lansarea Dash 0.12.X în 2017 a văzut caracteristici cheie Dash legate de tranzacții rapide și de urmărit rebranding către InstantSend și PrivateSend, precum și o structură a taxelor mai mică. În lunile următoare, un set de propuneri de îmbunătățire Dash au fost publicate periodic, votate și / sau implementate, toate având ca rezultat taxe mai mici și o experiență generală mai bună a utilizatorului.

Cea mai recentă versiune din ianuarie 2019 a Dash 0.13, a permis InstantSend în mod implicit, fără taxe suplimentare pentru majoritatea tranzacțiilor care deschid calea pentru „Dash Evolution”, viitoarea viziune a Dash.

Foaia de parcurs a lui Dash

Foaia de parcurs Dash detaliază etapele pentru lansările viitoare a actualizărilor de coduri principale și a dezvoltării caracteristicilor și include detalii specifice despre modul în care echipele de dezvoltare intenționează să realizeze provocările menționate.

Următoarea etapă a foii de parcurs indică lansarea Dash Core 0.14 și implementarea Long Living Masternode Quorums LLMQ, vizând creșterea scalabilității rețelei și îmbunătățirea consensului prin reducerea numărului de mesaje necesare pentru validarea tranzacțiilor, evitând astfel ca fiecare nod individual să stocheze datele de consens în memorie până când are loc extragerea ulterioară.

Foaia de parcurs a lui DashFoaia de parcurs a lui Dash

Mai mult, versiunea va implementa ChainLocks pentru a reduce drastic riscul atacurilor cu 51%. Următoarele etape de pe foaie de parcurs sunt axate în jurul implementării Dash Evolution, care, în viitorul apropiat, ar permite utilizatorilor să efectueze tranzacții prin plăți bazate pe nume de utilizator, să-și deblocheze portofelele Dash folosind accesul la amprente și să-și acceseze portofelul Dash de pe orice dispozitiv. În acel moment, tranzacționarea cu Dash ar fi practic simplă la fel de ușor ca și cu PayPal, totuși într-un mod complet descentralizat.

Resursă Dash

Dash are un director de resurse online orientat spre a ajuta utilizatorii să înțeleagă conceptele și caracteristicile de bază care conduc ecosistemul Dash. Onlineulresurse de învățare disponibil pe site-ul oficial Dash include o serie de videoclipuri educaționale și linkuri externe care ar putea fi de mare ajutor pentru începători, utilizatori avansați, comercianți și dezvoltatori.

Site-uri web și Cartea albă

Site-ul web Dash are secțiuni distincte pentru utilizatori individuali, dezvoltatori de afaceri, precum și „cursuri și materiale de învățare” în secțiunea comunitate. Cartea albă, pe de altă parte, descrie în profunzime propunerea de valoare unică din spatele proiectului și caracteristicile cheie și abordările inovatoare pe care fondatorul Evan Duffield le-a întreprins atunci când cercetează, conceptualizează și lansează proiectul..

Pagina de pornire Dash.orgPagina de pornire Dash.org

Documentul este actualizat periodic și este menținut ca un wiki GitHub, unde primește în mod constant traduceri comunitare de fiecare dată când sunt implementate noi funcții. Hârtia originală Xcoin este, de asemenea, disponibilă pentru descărcare de către Dash.

Rețele sociale

Dash este prezent pe cele mai populare și vizitate platforme de socializare și are o copie de rezervă a unui public angajat și a unei mari comunități globale. Portalurile Dash de pe diferite platforme pot fi găsite mai jos:

Dash - Numerar digital, canal YouTubeDash – Numerar digital, canal YouTube

Știri Dash & Comunitate

Captură de ecran a paginii de pornire Dashwatch.orgCaptură de ecran a paginii de pornire Dashwatch.org

Dashnews.org, cunoscut anterior sub numele de Dash Force News, este un site web specializat în Dash deținut de Dash Force și a cărui activitate este dedicată oferirii de sprijin ecosistemului din jurul Dash și construirii unei comunități mari. Site-ul web raportează știri critice și acoperă întâlniri, seminarii și evenimente în care este prezent Dash.

Proiectul a fost finanțat de Dash DAO și de atunci a fost dedicat acoperirii tuturor versiunilor de cod, interviurilor exclusive cu personalități cheie care lucrează la proiect și informații din comunitate.

Concluzie

Dash ar putea fi descris în mod obiectiv ca fiind printre cele mai performante proiecte, bine structurate și promițătoare din spațiul blockchain.

În puțin peste cinci ani, ce inițial a început ca o furcă Bitcoin a evoluat și s-a maturizat până la a fi aclamat ca unul dintre puținele proiecte care a ieșit din boom-ul blockchain, cu un caz de utilizare tangibil din viața reală, mai degrabă decât doar promisiuni pe eseuri orientate spre marketing care nu au prins viață niciodată.

Caracteristicile rețelei sale, în special tranzacțiile instantanee și de urmărit, împreună cu algoritmul de hashing sofisticat, modelul de auto-guvernare și autofinanțare prin rețeaua de nivel secundar stimulat, au inspirat zeci de proiecte și s-au dovedit a fi benefice atât pentru Dash, cât și pentru întreg ecosistem construit în jurul său și care tranzacționează peste el.

Concluzie - Sursa: Shutterstock.comConcluzie – Sursa: Shutterstock.com

Mai mult, viziunea sa de viitor cu numele de cod „Dash Evolution”Care vizează piața principală și care vizează să permită o rețea fără fricțiuni, rezistentă, puternică și descentralizată să efectueze tranzacții P2P în siguranță absolută ar putea duce la eminența întregii lumi blockchain. Între timp, Dash are încă câteva provocări în față pentru a extinde și a facilita adoptarea acesteia pentru o persoană obișnuită, deoarece promisiunea ușurinței de utilizare este încă de realizat..

Actualizare 2020:

Cu toate acestea, așa cum este în 2020, pare să existe din ce în ce mai puțin entuziasm și vorbește pe Twitter, reddit etc. despre Dash. Nu mai este la top 10 pe piața monedei de capitalizare și se pare că a pierdut o mulțime de focuri care au condus-o cândva.

DASH va continua să scadă sau 2020 va vedea că va reveni ca un jucător criptografic mare?

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me