Stellar este un protocol descentralizat care oferă utilizatorilor posibilitatea de a trimite bani oriunde în întreaga lume instantaneu și cu costuri neglijabile.

Deci, ce este exact Stellar?

În plus, este o organizație non-profit, scopul său principal fiind extinderea accesului financiar la toată lumea, în special persoanele din părți ale globului care nu se bucură de beneficiile instituțiilor financiare de bază, cum ar fi băncile.

Stellar a fost dezvoltat în 2014 ca idee a lui Jed McCaleb, unul dintre cofondatorii Ripple, care lucrează împreună cu Joyce Kim.

Deoarece McCaleb a avut diferențe ireconciliabile cu placa Ripple, Stellar are mai multe modificări cheie în comparație cu aceasta.

Stellar intenționează să sprijine tranzacțiile între oameni, în timp ce Ripple încearcă să facă acest lucru pentru bănci. De asemenea, stelarul are mai mult o abordare de jos în sus, în timp ce Ripple are o abordare de sus în jos.

Moneda utilizată de rețea este Stellar Lumens (XLM), din care 100 miliarde au fost create la lansare. Ca rezoluție originală, Stellar a folosit Facebook pentru autentificarea utilizatorilor și a oferit adoptatorilor timpurii 5000 XLM ca început.

O tranzacție costă doar 0,0001XLM, durând mai puțin de 6 secunde pentru finalizare. Oferta totală crește cu 1% în fiecare an, făcându-l o monedă inflaționistă.

Ce este stelar și care este obiectivul său?

Stellar este o platformă care intenționează să ofere asistență în tranzacțiile transfrontaliere prin soluționarea problemelor relevante, inclusiv, dar fără a se limita la timpii de tranzacție încet și comisioane mari de tranzacție.

Rețeaua are, de asemenea, o monedă încorporată (XLM), care are valoare, totuși funcția sa principală este de a acționa ca monedă mediator și de a asigura conversia între alte monede.

O modalitate utilă de a înțelege rețeaua ar fi să te gândești la ea ca la PayPal care funcționează pe Blockchain.

Pentru a utiliza Stellar, este necesar mai întâi să depuneți moneda într-o ancoră, care este un intermediar de încredere.

Stellar este o rețea nonprofit, iar fondatorii subliniază continuu că obiectivul principal este de a permite persoanelor cu acces restricționat la instituțiile financiare sau cu o competență financiară inadecvată posibilitatea de a beneficia de beneficiile instituțiilor financiare.

În timp ce Stellar poate oferi multe funcții, principala sa este crearea unei rețele mondiale care permite oricui să trimită orice tip de monedă și să o facă să sosească ca un alt tip de monedă..

De exemplu, puteți trimite Ethereum și să-l faceți să ajungă în euro. Puteți trimite dolari și să ajungă ca Bitcoin.

Acesta își propune să sprijine toate tipurile de tranzacții, de la plăți comerciale la remitențe.

Utilizatorii stelari își păstrează soldul contului într-un gateway, un participant de rețea de încredere în care ai încredere că îți acceptă depunerea, în schimbul creditului de rețea.

Care sunt beneficiile Stellar?

Stellar își propune să fie o platformă care să ofere acces la servicii financiare tuturor celor din întreaga lume, inclusiv servicii pentru cei subbănci.

Principalele beneficii ale stellar provin din costurile sale reduse de tranzacționare, viteza de tranzacționare aproape instantanee pentru transferurile transfrontaliere și securitatea ridicată.

Mai mult, Stellar nu este centralizată și este o companie non-profit cu obiective altruiste în loc de profit.

Este Stellar o furculiță Ripple?

Stellar Lumens (XLM) și Ripple’s XRP – Sursa: Shutterstock.com

Moneda nativă a lui Stellar, Lumens (XLM), nu este o bifurcație a XRP-ului Ripple, chiar dacă aceștia împărtășesc similitudini, derivând în principal din faptul că utilizează un protocol consens în loc de sistemul obișnuit de extragere a dovezii de lucru utilizat de majoritatea criptomonedelor..

Cu toate acestea, chiar și protocolul de consens nu este identic. În timp ce Ripple se bazează pe vot (fiecare tranzacție trebuie verificată de peste 80% din noduri) pentru a intra în registru, Stellar funcționează diferit, permițând rapid nodurilor să devină validatori.

Mai mult, diferențele constau în baza țintă, deoarece Ripple vizează în principal instituțiile financiare și băncile, în timp ce Stellar vizează persoanele obișnuite, concentrându-se în principal pe microtransacțiuni..

Mai mult, Stellar este o companie non-profit, ceea ce înseamnă că nu există acționari sau dividende, ci doar salarii și cheltuieli. Motto-ul său este de a oferi tranzacții ieftine și rapide pentru oameni din întreaga lume.

Stelar

Clipoci

Dată stabilită 30 iulie 2014 1 ianuarie 2012
Aprovizionare totală 100 miliarde XLM inițial (104,7 miliarde din februarie 2019) 100 miliarde XRP
Mecanism de consens Protocolul de consens stelar (SCP) Dovada corectitudinii (PoC)
Inflaționist? Da, crește cu o rată de 1% pe an Nu, scade pe baza ratei variabile de ardere
Timp de tranzacție 2-5 secunde 4 secunde
Piața țintă Persoane fizice Institutii financiare
Limbaj de programare C / C ++, GO, JavaScript C / C ++, Java, GO, JavaScript

Cazuri de utilizare stelare

Stellar și IBM – Sursa: IBM.com

Unul dintre principalele cazuri de utilizare în prezent pentru Stellar este soluționarea tranzacțiilor transfrontaliere pentru instituțiile financiare, în parteneriat cu IBM.

Platforma Stellar / IBM care utilizează Lumens (XLM) implică în prezent doar lire britanice și dolari fijieni, totuși este concepută pentru a fi extinsă, astfel încât să poată gestiona șapte valute fiat.

În plus, Coins.ph – un startup de plăți mobile care gestionează piața din Asia de Sud-Est, permite persoanelor fizice să transmită remitențe către Filipine prin rețeaua Stellar, aproape gratuit.

Ilustrația hărții stelare și Coins.ph – Sursa: Coins.ph

În plus, Stellar este folosit de Flutterwave, o firmă de plăți mobile cu sediul în Africa, pentru a ajuta la transferurile de bani între Kenya, Ghana și Nigeria.

ICICI Bank, cea mai mare bancă din sectorul privat din India, se integrează, de asemenea, cu rețeaua Stellar, în scopul sprijinirii transferurilor de bani în India și la nivel internațional. Banca ICICI lansează, de asemenea, o aplicație de portofel mobil cu un backend stelar pentru campusuri de birouri și universități.

Stellar are, de asemenea, o relație de lucru cu o companie franceză de remitențe, Tempo Money, care permite persoanelor fizice să trimită și să primească remitențe din Europa prin bănci care sunt conectate la rețea.

Cum funcționează Stellar & Rețeaua sa funcționează

Înainte de a putea interacționa cu rețeaua, este necesară crearea unui cont. Fiecare cont este echipat cu o cheie publică, iar criptografia este utilizată pentru a confirma securitatea tranzacțiilor.

Pentru a ilustra cu un exemplu, să presupunem că suntem interesați să tranzacționăm USD pentru euro și nu există nicio pereche disponibilă. Rețeaua va tranzacționa USD pentru XLM, apoi va face XLM pentru schimbul de euro.

În cazurile în care niciuna dintre perechi nu este lichidă, rețeaua va lua o altă cale. Ca exemplu, calea ar putea arăta astfel: USD pentru ETH, ETH pentru XLM și XLM pentru EUR. Astfel, rețeaua va găsi întotdeauna cea mai puțin costisitoare și mai rapidă cale de livrare a fondurilor.

Stellar este construit pe ideea de gateway-uri, care sunt entități care permit oamenilor să intre și să iasă din rețea. Pentru a utiliza rețeaua, este necesară încrederea în gateway-urile pe care le utilizați, mai degrabă decât încrederea în ceilalți membri din rețea.

Acest concept este comparabil cu a avea încredere în banca dvs. pentru a vă proteja depozitul. În rețea, alegeți nivelul de încredere atribuit unui gateway, stabilind politici adecvate și punând limite de depozit pe un gateway.

Soldurile valutare sunt reprezentate ca credite de la gateway. Deci, dacă un utilizator depune 100 de euro într-un gateway, acesta va emite un credit XLM echivalent cu 100 de euro. Această emisiune de credit va avea succes numai dacă utilizatorul a avut încredere în gateway pentru 100 de euro sau mai mult.

În caz de încasare, creditele sunt returnate gateway-ului, care, la rândul său, vă trimite moneda dvs. la alegere. Deoarece este o rețea distribuită și deschisă, oricine este capabil să-și pornească propriul gateway și să își aleagă gateway-urile în care să aibă încredere.

Miezul stelar & API Horizon

Un API este doar o combinație de instrumente și elemente de bază care ajută la crearea de aplicații software.

Pe pagina Stellar GitHub, aceasta descrie Orizont la fel de:

„Horizon este clientul server API pentru ecosistemul Stellar. Acționează ca interfață între nucleul stelar și aplicațiile care doresc să acceseze rețeaua Stellar. Vă permite să trimiteți tranzacții în rețea, să verificați starea conturilor, să vă abonați la fluxurile de evenimente. ”

Rețeaua Stellar este formată din servere care rulează software-ul Stellar Core și sunt întreținute de diverse entități și persoane. Nucleul păstrează o copie a registrului și rămâne sincronizat cu celelalte apariții ale nucleului stelar din rețea.

Protocolul de consens stelar

Pentru a valida tranzacțiile, Stellar folosește un protocol de consens, care este denumit „acord federal bizantin”.

Funcționează pe ideea unui sistem de membru deschis; ceea ce înseamnă că orice utilizator poate prelua funcția de nod de validare și este liber să urmeze orice alte noduri, fără a se baza pe o recomandare a autorității centrale.

Acest lucru, la rândul său, face rețeaua foarte descentralizată. În prezent, există mai mult de 140 de noduri active care lucrează în rețea. Un număr scăzut de participare este un eveniment obișnuit, deoarece nu există stimulente pentru noduri pentru a menține blockchain-ul.

Prezentarea generală a rețelei Stellar pe 27 februarie 2019 – Sursa: Stellarbeat.io

În Stellar, validatorii nu primesc recompense, mai degrabă mențin rețeaua în voință liberă. Mai detaliat, rețeaua folosește propriul registru, menținut prin consens în loc de exploatare.

Fiecare nod este în comunicare cu un set de alții, în încrederea că nu vor colabora împreună pentru a produce același rezultat răuvoitor..

Apoi, un proces iterativ permite atingerea consensului, rezultând un registru actualizat la fiecare câteva secunde. În plus, tranzacțiile se decontează aproape instantaneu, fără a fi necesară exploatarea minieră.

Ce sunt lumenii (XLM) și la ce se utilizează?

Lumens (XLM) este simbolul nativ utilizat în rețeaua Stellar. Una dintre funcțiile sale este de a fi moneda mediator pentru tranzacțiile multi-valută în cazurile în care nu există o piață directă mare pentru perechile valutare.

Este extrem de versatil, făcându-l potrivit pentru diferite tipuri de tranzacții. Funcționează excelent în asistența cu micro-plăți, poate gestiona remitențele fără probleme de schimb valutar și poate deconta plățile aproape instantaneu.

Este posibil să ne gândim la XLM ca la omologul mai rapid al Bitcoin, care este mai scalabil și nu necesită minerit. Este tranzacționabil oriunde în lume în mai puțin de 5 secunde, făcându-l potrivit pentru tranzacții transfrontaliere.

Acest lucru este valabil mai ales dacă scopul dvs. este să efectuați tranzacții în părți ale lumii cu bănci și instituții financiare abjecte. Atunci când trimiteți bani în străinătate, spre deosebire de majoritatea companiilor, cum ar fi Western Union, taxele sunt o problemă neglijabilă cu XLM.

Costurile de tranzacție sunt aproape de 0,0001 XLM, care este mai mic de 0,01 USD.

Există, de asemenea, un alt motiv pentru care rețeaua Stellar are propriul simbol. Jetonul acționează ca un instrument care previne spamul în rețea.

Deoarece fiecare tranzacție are o taxă (plătită în XLM), aceasta acționează ca o soluție de siguranță pentru a împiedica utilizatorii să efectueze un atac pe platformă, cum ar fi un atac Denial-Of-Service (DoS), pentru a inunda rețeaua. În consecință, XLM acționează ca o caracteristică de securitate care oprește aceste atacuri.

Transfer internațional de bani, bani mobili & Microtransacții

XLM este capabil să proceseze eficient 1.000 de tranzacții pe secundă la mai puțin de un bănuț fiecare. După cum sa menționat mai sus, această taxă este în vigoare pentru a preveni rețeaua de a fi atacată.

Protocolul de consens Stellar permite efectuarea plăților rapid și sigur cu oricine oriunde în lume. Acest lucru a permis o serie de solutii de afaceri alimentat cu Stellar.

 • În sectorul Mobile Money: Parkway Projects (dezvoltator de tehnologie financiară în Africa) folosește Stellar pentru a conecta cele mai mari cinci companii de telecomunicații din Nigeria, permițând clienților care dețin diferite servicii care se ocupă de bani mobili să trimită și să primească bani între ei.
 • Pentru microtransacțiuni: Deloitte – una dintre cele mai mari firme de consultanță financiară din lume, folosește rețeaua stelară pentru un prototip care reduce costurile tranzacțiilor cu 40%. Prototipul s-a rezolvat într-un timp mediu de tranzacție de 5 secunde și este destinat utilizării cu clienții care locuiesc în afara Statelor Unite.

 • Pentru transfer de bani (remitențe): Tempo permite transferuri de bani din Europa către restul lumii, care reprezintă o piață de 150 de miliarde de dolari. Cu rețeaua Stellar, Tempo este capabil să alimenteze 600.000 de tranzacții pentru taxe de 0,01 USD. Plățile transfrontaliere ale Tempo permit oamenilor să plătească de la distanță pentru servicii precum telefon, apă, electricitate și asigurări de sănătate.

În ce fel sunt lumenii diferiți de alte valute digitale

Lumeni (XLM) și alte criptomonede – Sursa: Shutterstock.com

Ceea ce diferențiază Stellar de alte criptomonede care efectuează tranzacții rapide, printre altele, sunt organizațiile partenere numite „Ancore”. Sunt entități de încredere care livrează linii de credit oamenilor, folosind active precum euro sau dolari.

Să ilustrăm acest lucru cu un exemplu. Să presupunem că locuiți în Regatul Unit și că aveți un prieten în Spania care are nevoie de 100 EUR.

Puteți utiliza rețeaua Stellar plătind suma echivalentă în lire către o Ancoră, care, la rândul său, ar actualiza soldul de pe registrul care ar fi folosit de o ancoră în Franța pentru a livra euro prietenului dvs..

Dacă tranzacția este decontată în XLM, întreaga tranzacție ar costa mai puțin de 0,01 USD.

Mai mult, Stellar continuă să genereze mai mult XLM, făcându-l efectiv o „monedă inflaționistă”. Motivația din spatele acestei idei a fost că oamenii vor fi stimulați să o cheltuiască, mai degrabă decât să o acumuleze ca un depozit de valoare.

În cele din urmă, proiectul oferă monedă suplimentară entităților care trimit și primesc XLM, un concept care va permite persoanelor fizice să o considere ca o monedă, în loc să fie doar o investiție.

În plus, echipa Stellar eliberează ocazional jetoane gratuite pentru a include mai mulți indivizi în economia digitală. Astfel, este evident că Stellar este destul de diferit de celelalte criptomonede și are un motiv care este mai degrabă altruist decât orientat spre profit.

Distribuția lumenilor (XLM)

La crearea rețelei stelare, s-au generat 100 de miliarde de lumeni (XLM) așa cum a fost menționat în protocol.

Din total, 5% au fost utilizate pentru finanțarea operațiunilor, în timp ce SDF (Stellar Development Foundation) a fost încredințată distribuirea gratuită a restului de 95%.

SDF este managerul acestei distribuții, care este supravegheată de placa de expansiune. Distribuția XLM a fost făcută așa cum este descris mai jos:

 • 50% alocat pentru distribuție prin programul de înscriere directă.
 • 25% alocate pentru distribuție prin Programul de parteneriat.
 • 20% alocat pentru distribuție prin Programul Bitcoin.
 • După cum sa menționat la început, 5% au fost deținute pentru a finanța costurile operaționale.

Cadouri XLM

Spre deosebire de alte criptomonede, echipa XLM eliberează intermitent token-uri publicului larg fără costuri.

Unul dintre obiectivele lor majore ca instituție non-profit este de a ajuta la includerea mai multor persoane în serviciile financiare cu costuri reduse. Aceste oferte atrag mai mulți indivizi în rețea și încurajează companiile să-și facă propriile modele pentru serviciile de care au nevoie.

Prin urmare, rețeaua Stellar permite oamenilor să utilizeze blockchain pentru a crea soluții la problemele lor. Cu cât numărul de utilizatori din rețeaua Stellar este mai mare, cu atât va fi mai bună experiența.

Chiar dacă este posibil să obțineți XLM gratuit, oamenii vor plăti în continuare pentru obținerea acestuia, în cazul în care au pierdut un cadou sau pentru a sprijini proiectul.

În următorii zece ani, odată ce va fi distribuită întreaga ofertă de XLM, oamenii vor trebui să cumpere XLM în schimburi sau în altă parte.

Unde pot cumpăra lumeni (XLM)

Metoda obișnuită de cumpărare a lumenilor (XLM) de la o bursă care are listă XLM.

Iată cele mai bune schimburi de criptomonede care dispun de tranzacționare Lumens (XLM):

 • Binance
 • Bitfinex
 • Bithumb
 • BitForex
 • Bittrex
 • Huobi
 • Kraken
 • Poloniex

Captură de ecran a tranzacționării Lumens (XLM) pe Binance.com

Cât costă Lumenii (XLM)?

La momentul redactării, XLM costă 0,0869 USD, 0,11 CAD, 0,076 EUR și 0,065 GBP.

Cu toate acestea, prețul XLM ca în cazul tuturor criptomonedelor (cu excepția monedelor stabile) se schimbă zilnic.

Ce portofele acceptă Lumens (XLM)?

În primul rând, un portofel Stellar Lumens (XLM) necesită să aibă în permanență cel puțin 1 XLM.

Ledger Nano S pe un MacBook – Sursa: Shutterstock.com

Ledger Nano X & Ledger Nano S sunt în prezent cele mai bune portofele hardware bitcoin care acceptă stocarea XLM. Am scris ghiduri detaliate pentru ambele, precum și pentru Trezor T și Trezor One, care pot stoca și XLM. Consultați ghidurile noastre pentru mai multe informații:

 • Ledger Nano X Review
 • Ledger Nano S Review
 • Recenzie Trezor T.
 • Trezor One Review

Alte opțiuni includ Portofel Foxlet, care este un portofel desktop utilizat pentru stocarea XLM. Cu toate acestea, nu acceptă alte criptomonede.

Un alt portofel ușor de utilizat este Portofel atomic, care poate stoca 300 de tipuri diferite de jetoane și monede.

Previziunile prețurilor lumenilor (XLM)

Există predicții diferite cu privire la prețul Stellar.

EFA (Economic Forecasting Agency) prezice că XLM va ajunge la 0,95 USD la sfârșitul anului 2020. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată și în aprilie 2020 prețul este de 0,04 USD, mult mai mic decât era anterior.

Predicția prețurilor stelareGrafic logaritmic săptămânal stelar / USD

Ar trebui să cumpăr XLM?

Acest articol nu urmărește să ofere niciun sfat financiar, deci este o întrebare problematică la care să răspundem.

Deși nu există garanții cu privire la succesul sau eșecul unei criptomonede, Stellar rămâne una dintre cele mai capabile criptomonede, având o echipă excelentă și un obiectiv altruist, în loc de doar unul monetar..

Deși nu se bucură de atât de mulți parteneri ca Ripple, de exemplu, este chiar acolo cu cele mai utilizate criptomonede în acest moment, iar știrile referitoare la aceasta sunt în mare parte pozitive.

Can You Mine Lumens (XLM)?

Nu, Lumens nu poate fi exploatat, dar folosește un protocol consens. În ceea ce privește distribuția sa, acesta urmează pașii menționați mai sus și este dat în cadouri periodice de către echipă.

Stelar vs. Ripple

În ciuda partajării numeroaselor asemănări, există diferențe semnificative între Stellar și Ripple.

Cele mai mari stau cu publicul vizat și obiectivele companiei. Ripple își propune să unească instituțiile financiare și băncile în acceptarea XRP, în timp ce Stellar vizează persoanele obișnuite.

Mai mult, Stellar este o entitate non-profit, cu obiectivul altruist de a oferi servicii financiare celor lipsiți de ele, în timp ce Ripple se concentrează pe una dintre cele mai profitabile industrii din lume..

Lumeni (XLM) vs. XRP

Monedele au, de asemenea, o serie de asemănări, centrate pe faptul că ambele depind de o tehnologie de registru distribuit, conțin noduri private și, în loc de minerit, au un protocol de consens.

Cu toate acestea, protocolul XRP se bazează pe votul majoritar pentru a introduce registrul (fiecare tranzacție trebuie confirmată de 80% din noduri), în timp ce Stellar funcționează într-un mod diferit, mai eficient, ceea ce permite nodurilor să devină validatori în sine.

Stelar ca un schimb distribuit descentralizat

În cazurile în care tranzacțiile sunt între două monede diferite, rețeaua Stellar folosește un schimb descentralizat, care caută automat cel mai bun curs de schimb de pe piață.

Acest schimb încorporat în centrul Stellar este una dintre cele mai puternice caracteristici ale rețelei, deoarece poate fi folosit pentru a tranzacționa literalmente orice este deținut de ancore, inclusiv alte criptomonede. O vizualizare live a comenzilor este disponibilă pe Tablou de bord stelar.

Gândiți-vă la schimbul distribuit ca la un fond mare de oferte sub forma „Tranzac 100 de euro cu 85 de dolari”. Orice participant la rețea poate accepta, anula sau face o nouă ofertă.

Pentru a converti o comandă între XLM și moneda locală a unui gateway, ar putea exista numeroase conversii pe tot parcursul.

De exemplu, un utilizator ar putea trimite tranzacții care convertesc dolari în XLM și apoi acei XLM în euro.

În cele din urmă, utilizatorul va fi trimis dolari, iar destinatarul a primit euro; astfel cele două ordine de schimb vor fi îndeplinite.

Jetoane & ICO-urile din rețeaua stelară

Stellar a văzut că Oferta inițială de monede pe platforma sa a crescut peste 1,3 miliarde în cele 8 luni din ianuarie-august 2017.

Stelul stelar patru principale motive pe site-ul lor de ce ICO-urile ar trebui să utilizeze platforma Stellar:

 1. Schimb descentralizat încorporat: Stellar are propriul său schimb descentralizat integrat. Aceasta înseamnă că toate jetoanele create pe platformă pot fi cumpărate și vândute instantaneu pe bursa descentralizată. Prin urmare, utilizatorul nu este obligat să se bazeze pe un schimb independent al unei terțe părți pentru a le înscrie pe piață.
 2. Securitate mai mare: Modelul Stellar funcționează cu tranzacții cu mai multe operațiuni, care la rândul lor limitează incertitudinea și sunt mai puțin susceptibile de a afecta exploatarea punctelor slabe ale programului. Mai mult, în cazul apariției unei utilizări greșite, Stellar permite utilizatorilor să-și blocheze jetoanele. În cele din urmă, este echipat cu o caracteristică de securitate pe care o persoană o va avea posibilitatea de a alege jetoane care pot valida tranzacțiile selectiv.
 3. Creați ICO-uri personalizate: Stellar permite o gamă largă de personalizare pentru ICO-uri și oferă construcții precum plăți, jetoane și conturi. Utilizarea Stellar duce la un timp de dezvoltare mai rapid, deoarece conține caracteristici încorporate, cum ar fi crearea de jetoane și listarea albă. Prin urmare, platforma ar fi deosebit de eficientă pentru unitățile ale căror cerințe, inclusiv nevoia de a vă cunoaște clientul.
 4. Cost rapid și redus: Stellar are doar o taxă de tranzacție nesemnificativă (.00001 XLM), spre deosebire de Ethereum, care a devenit progresiv scumpă la evaluări mai mari. Mai mult, Stellar este mult mai rapid decât Ethereum, timpul său mediu de tranzacție fiind mult mai mic; 5 secunde până la 3,5 minute respectiv.

Parteneriate stelare

Inițial, Stellar a primit o donație de 3 milioane de dolari de la Stripe, gigantul din Silicon Valley, căruia i s-au acordat două miliarde de XLM în schimb.

Mai mult, a ajuns la parteneriate cu IBM și KlickEx, în timp ce proiectele Deloitte, Tempo și Parkway au început să construiască servicii în rețea..

Parteneriatul IBM

În plus, Stellar este util în principal în Pacificul de Sud, unde este responsabil pentru aproape 60% din plățile transfrontaliere din coridorul de schimb cu amănuntul.

Cu ajutorul IBM, își propune să aducă infrastructura bancară în părți îndepărtate ale globului care nu pot accesa servicii financiare comune.

Motivele pentru alegerea acestei părți ale lumii au fost pentru că se afla în afara oricăror coridoare comerciale majore și include un amestec de economii mature și în curs de dezvoltare, de la Australia la Maewo..

În timp ce inițiativa este în faza de începere, se poate dezvolta mai mult în afara acestei zone odată ce va trece de această etapă.

Alte parteneriate

O listă completă a organizațiilor care utilizează Stellar poate fi găsită peDirector utilizator.’

O mică secțiune din lista companiilor care utilizează Stellar – Sursa: Stellar.org

Echipa, istoria și foaia de parcurs a lui Stellar

Stellar are 13 membri ai echipei, 3 membri ai consiliului și 9 consilieri listați în prezent pe site-ul lor. Stellar angajează și cei interesați de o carieră la Stellar. Mai multe informații pot fi găsite în secțiunea de locuri de muncă din partea de jos a acestui ghid.

Fondatorii lui Stellar

Platforma Stelară a fost fondată de Jed McCaleb și Joyce Kim.

A fost invenția lui Jed McCaleb, care a fost unul dintre cofondatorii Ripple și o parte a echipei inițiale Mt. Gox..

Pe de altă parte, Joyce Kim a lucrat anterior ca capital de risc și a fost antreprenor.

Echipa Stellar’s

Există o echipă demnă la Stellar, care include capitaliști de risc, antreprenori și dezvoltatori.

Parte a echipei Stellar – Sursa: Stellar.org

Omul de știință al companiei este David Mazieres, profesor de informatică la Universitatea Stanford. El a fost creierul principal în crearea protocolului de consens stelar.

Alte nume includ Patrick Collison (CEO Stripe) – Sam Altman (președinte Y Combinator) – Naval Ravikant (CEO AngelList) și Shivani Siroya (CEO InVenture).

Istoria lui Stellar

În 2014, Jed McCaleb a lansat sistemul de rețea Stellar cu fostul avocat Joyce Kim, iar organizația non-profit „Stellar Development Foundation” a fost creată în parteneriat cu lansarea oficială a Stripe în iulie 2014.

Patrick Collison (CEO Stripe) și McCaleb au fost de acord că trebuie să înființeze o fundație non-profit, separată de Stellar.

Criptomoneda, cunoscută inițial sub numele de Stellar, a fost ulterior redenumită în Lumens sau XLM. Până în 2015, Stellar avea aproximativ 3 milioane de conturi de utilizatori înregistrate pe platforma sa, iar capacitatea de piață a XLM era de aproape 15 milioane de dolari.

Entitatea sa cu scop lucrativ, Lightyear.io, lansat în mai 2017 pentru a acționa ca partea comercială a companiei. Lightyear și-a unit acum forțele cu Chain.com a deveni Interstelar.

În 2017, Stellar și-a anunțat programul de beneficii, care a acordat partenerilor XLM în valoare de până la 2 milioane de dolari pentru dezvoltarea de proiecte.

În În septembrie 2018, Lightyear Corporation a atins Chain, iar societatea mutuală se numea Interstellar.

Foaia de parcurs a lui Stellar

Stellar a avut două obiective principale în foaia de parcurs pentru 2018.

Primul a fost construirea unui front-end pentru Stellar Decentralized Exchange (SDEX). SDEX va permite schimburi la nivel de lanț și protocol la fiecare jeton Stellar și va crea lichidități pentru a maximiza alegerea activelor și a minimiza spread-urile.

Al doilea a fost implementarea rețelei Lightning pe Stellar, care va spori eficiența tranzacțiilor private având un efect enorm pozitiv asupra securității și scalabilității pe termen lung a Stellar.

Stellar’s 2019 foaia de parcurs tocmai a fost lansată.

E aici!

Foaia de parcurs Stellar 2019 este acum live! https://t.co/c83dQqJ3Q1

Puteți citi mai multe despre foaia de parcurs pe blogul nostru: https://t.co/oXgJuAijsG#Stelar

– Stellar (@StellarOrg) 28 februarie 2019

2019 foaia de parcurs include lucrări, dezvoltări și îmbunătățiri pentru următoarele:

 • Orizont – „Un server API orientat spre client pentru ecosistemul Stellar.” – Obiectivele pentru 2019 includ aducerea SDK-urilor Horizon la egalitate, crearea unei specificații tehnice pentru Core / Horizon API și multe altele.
 • Miezul stelar – „Software-ul care nodurile din rețea se folosește pentru a obține consens și pentru a valida tranzacțiile.” – Obiectivele includ îmbunătățirea descentralizării, păstrând în același timp performanța și facilitând și mai rapid gestionarea nodurilor.
 • Produs – „Totul, de la brand și mesagerie pentru Stellar până la crearea de SDK-uri pentru aplicații bazate pe Stellar.” – Obiectivele includ reproiectarea Stellar.org, publicarea mai multor conținuturi, crearea unor instrumente mai bune, crearea unui portofel open-source, îmbunătățirea Kelp și lucrul la Starlight.
 • Ecosistem – „Comunitățile sociale și de dezvoltatori ale lui Stellar sunt printre cele mai active în fintech.” – Obiectivele includ creșterea prezenței pieței și a comunității, integrarea mai multor feedback ale comunității și colaborarea cu proiectele ecosistemice.
 • Organizare – Obiectivele includ angajarea mai multor oameni buni și creșterea clarității în ceea ce privește stocurile de lumeni ale SDF și planurile de distribuție.

Programe de stimulare stelară

Stellar are două programe principale de stimulare, și anume Programul de granturi de parteneriat și Provocarea de construcție.

Programul de Granturi pentru Parteneriat Stelar

Pentru a stimula și recompensa partenerii, Stellar acordă un grup select din aceștia subvenții semnificative Lumen (XLM) (în valoare de până la 2.000.000 USD) pentru a se asigura că vor fi co-beneficiari în timpul creșterii rețelei.

Grantul trece prin două etape: alocare și acordare.

Atunci când este selectată o organizație, valoarea subvenției este plasată într-un escrow. Aceasta este faza de alocare.

Grantul este supus mai multor etape. Când acestea sunt atinse, suma alocată va fi dată organizației. Aceasta este faza de atribuire.

Pentru a încuraja dezvoltarea ecosistemului stelar, fundația Stellar a alocat 25 de miliarde de XLM acestui program.

Stellar Build Challenge

Stellar Build Challenge a fost un program care a avut ca scop recompensarea dezvoltării și inovației în ecosistemul Stellar. A acordat fonduri persoanelor care au contribuit la proiecte open-source.

Cele patru subiecte care erau solicitate au fost o îmbunătățire a Quorum Explorer, un bot comercial, portofel peer to peer și tranzacționare socială.

Cu toate acestea, Stellar Build Challenge s-a încheiat pe 15 august 2018 și nu mai acceptă înregistrări.

Comunitatea Stelară

Stellar are o comunitate globală activă care îi invită în mod deschis pe ceilalți să li se alăture în misiunea lor de a extinde accesul la serviciile financiare pentru miliardele de persoane nebancare din întreaga lume.

Canalele de socializare stelare & Resurse

Stellar are șase canale principale de socializare:

Meetup-uri stelare

Pentru a continua misiunea Stellars, compania ajută la organizarea întâlnirilor și oferă îndrumări pe site-ul lor web despre cum să facă una.

Organizatorii trebuie să specifice conținutul pe care urmează să-l discute, să se ocupe de logistica și comunicările întâlnirii.

Stellar oferă finanțare pentru evenimentele pe care le găzduiți și cere organizatorilor să utilizeze brandul oficial Stellar.

Locuri de muncă stelare & Cariere

Stellar angajează!

Stellar are o lista de locuri de muncă disponibile pe site-ul lor web, care include oportunități în proiectare, inginerie, marketing, operațiuni, parteneriate și recrutare.

Locurile de muncă pot fi aplicate online și filtrate în funcție de oraș, echipă și tipul de lucru.

O mică selecție de locuri de muncă / cariere disponibile la Stellar – Sursa: Stellar.org

Concluzie:

În concluzie, Stellar este un proiect stimulant care a atras un interes semnificativ în întreaga sferă criptografică.

Chiar dacă se confruntă cu o concurență serioasă, are cazuri de utilizare extinse și oferă numeroase caracteristici remarcabile.

Mai exact, parteneriatul său de lucru cu IBM iar numărul său în creștere de parteneri din întreaga lume ar putea duce la o perspectivă de viitor pozitivă. Stellar are un potențial masiv de a face schimbări cu ridicata în sectorul financiar.

Abordarea lor ascendentă, combinată cu taxele reduse, face din aceasta o forță care trebuie luată în considerare în sectorul transfrontalier de transfer de bani.

De exemplu, persoanele care lucrează cheltuiesc aproape 44 de miliarde de dolari pe comisioane de tranzacție prin sistemele tradiționale actuale. Acest lucru poate produce un impact inegal asupra persoanelor defavorizate. Prin intermediul Stellar, aceste costuri inutile pot fi eradicate.

Mai exact, succesul final al platformei va depinde în mod inevitabil de adoptarea în masă atât de către instituțiile financiare, cât și de către masă. În cazul în care va avea succes, este probabil să transforme industria transferurilor de numerar.

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me