Sp8de și-a finalizat ICO-ul pe 11 martie 2018, dar de atunci acest proiect a întârziat să-și îndeplinească promisiunile, iar investitorii au devenit nemulțumiți. Acest lucru a amplificat și vocile detractorilor Sp8de, care susțin că acest proiect este cel mai bine prost administrat, și în cel mai rău caz nimic altceva decât o înșelătorie.

Ce este Sp8de?

Acest articol va oferi o scurtă prezentare generală a ceea ce Proiect Sp8de este totul despre, ultimul său actualizări, precum și să se uite la ei pretențiile detractorilor.

Despre ce este proiectul Sp8de?

Sp8de se facturează ca un platformă pentru rularea aplicațiilor de cazino distribuite. Se adresează pieței profitabile a jocurilor de noroc online, care în 2015 a fost estimat a fi în valoare de 38 miliarde dolari și prognoză să crească la 60 de miliarde de dolari până în 2020. Cazinourile online oferă mai multe avantaje jucătorilor față de cele fizice; și anume costuri mai mici (pe ambele părți) și confort sporit.

Pagina de pornire SP8DE

În ultimii ani au devenit și „cazinourile Bitcoin” mai popular (deși Google Trends notează că a atins apogeul în decembrie 2017, la apogeul nebuniei Bitcoin). Cu toate acestea, în timp ce aceste cazinouri tranzacționează criptomonede, software-ul de bază pentru jocuri are nimic de-a face cu blockchain-ul. Este încă un model centralizat și, prin urmare, încrederea în sistem poate fi limitată; de unde știți cât de mult are o casă cu adevărat?

Prin urmare, mai multe proiecte, inclusiv Sp8de, văd că tehnologia blockchain este evoluția naturală a modelului de cazinou online. Aceste „cazinouri blockchain” au trei probleme principale pe care toți încearcă să le rezolve:

  • Viteze de tranzacție lente – Chiar dacă viteza tranzacției ar putea fi redusă la secunde, acest lucru ar fi în detrimentul experienței generale. Cel mai blockchain cazinourile vizează o latență aproape zero.
  • Taxe mari de tranzacție – Majoritatea cazinourilor blockchain își construiesc platforma folosind rețeaua Ethereum, care percepe benzină sau taxe pe tranzacție. Având în vedere că dimensiunea pariurilor online poate fi foarte mică, aceste comisioane pot constitui un procent semnificativ din pariul global. În plus, având în vedere modul în care sunt distribuite recompensele de bloc, jucătorii pot fi nevoiți să aleagă să plătească taxe mai mari pentru a obține timpi de decontare mai rapide. Nu este un compromis bun.
  • Realizarea adevăratei aleatorii distribuite – Chiar dacă natura descentralizată a blockchain-ului îl face mai transparent, adevărata aleatorie distribuită este încă greu de realizat.

Soluția Sp8de pentru toate cele trei probleme este de a-și construi platforma pe Cardano blockchain si este Algoritmul consensului Ouroboros.

Sp8de: Depinde de Blockano-ul Cardano și de Protocolul Ouroboros

Pe scurt, Cardano este un blockchain de contract inteligent, similar cu Ethereum sau NEO, care folosește un Dovada mizei mecanism de consens cunoscut sub numele de Ouroboros. De fapt, există din 2015 și are propriul său simbol nativ, ADA, care are un curent capacitatea de piață a 7,1 miliarde de dolari, devenind astfel cea de-a șaptea cea mai valoroasă criptomonedă.

Unul dintre principalele puncte de vânzare ale lui Cardano, pe care se bazează și Sp8de, este că protocolul său PoS Ouroboros este hârtia a fost revizuite din punct de vedere academic și are capacitatea de aleatoriu scalabil și descentralizat. Aleatoriul este modul în care Ouroboros selectează următorii câștigători ai mizei și evită unele dintre problemele asociate cu protocoalele PoS, cum ar fi „nimic în joc‘Problemă și centralizare către deținătorii de jetoane mari.

SP8DE Depinde de Cardano Blockchain

Deoarece acesta este un articol despre Sp8de și nu despre Cardano; nu vom adânci mult mai mult în aceasta din urmă. Dar ceea ce ar trebui să luați este că Sp8de este bazându-se pe deplin pe dezvoltarea blockchain-ului Cardano. Prin urmare, dezvoltarea protocolului Sp8de va fi întotdeauna limitat de statutul de Cardano, care este departe de a fi gata.

Sp8de recunoaște în cartea sa albă că dezvoltarea sa este condiționată de progresul Cardano. Mai exact, notează că implementarea Sp8de pe blockchain-ul Cardano este sub rezerva finalizării Goguenului său, sau faza de contracte inteligente. In conformitate cu Foaie de parcurs Cardano, această fază este aproximativ 50% completă.

ICO dezamăgitor al Sp8de

ICO-ul Sp8de a fost un eveniment în cinci faze; cu o pre-vânzare și patru ferestre de vânzare cu reduceri în scădere. Până la sfârșitul ICO pe 11 martie, în total 9.222 ETH, in valoare de 5,3 milioane de dolari (o cantitate meschină conform standardelor ICO) a fost ridicată. Asta a fost doar 19% a obiectivului echipei de 49.033 ETH. Prevânzarea și prima vânzare au generat marea majoritate a veniturilor, ultimele trei vânzări având un interes aproape nul.

Aceasta nu a fost o veste bună pentru proiect, dar acțiunile Sp8de după ICO au doar a înrăutățit situația.

De ce oamenii sunt sceptici cu privire la Sp8de

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, Sp8de are partea sa echitabilă de detractori, iar îngrijorările lor cu privire la acest proiect par valabile. Să examinăm pe rând fiecare dintre ele.

Procesul de selecție a câștigătorului jackpotului în jurul incertitudinii

Formatul ICO avea, de asemenea, mai multe „Jackpot-uri” programate după fiecare fază de vânzare. Mulți investitori au fost nemulțumit de modul în care au fost aleși câștigătorii jackpoturilor, cu unele observând că un singur cont a câștigat mai multe jackpot-uri. De asemenea, echipa Sp8de nu a reușit să-și calmeze preocupările, arătând în detaliu modul în care algoritmul a selectat conturile câștigătoare.

Lipsa unui blog de la Sp8de / Ștergerea aparentă a articolelor

În urma ICO, oamenii au început să observe acest lucru multe articole care vorbeau despre proiect sau despre promovarea ICO erau șterse. În special, pagina oficială medie a Sp8de a dispărut. Acest lucru este extrem de neobișnuit, având în vedere că toate ICO-urile au un fel de blog oficial folosit pentru a ține oamenii la curent, iar Medium este cea mai populară platformă utilizată. Sp8de’s Pagina Steemit este încă activ, cu toate acestea altul decât detalii despre ICO și a prezentare generală a proiectului; Acolo nu este altceva acolo.

Informații lipsă SP8DE

Aceasta înseamnă că există două posibilități. Fie Sp8de nu avea un cont Medium în primul rând și doar o pagină Steemit slab populată sau le-a avut, dar le-a șters. Oricare dintre posibilități nu se reflectă bine asupra Sp8de. Lipsa unei comunicări adecvate a echipei cu investitorii săi și cu publicul larg este un punct major de dispută. Chiar și a lui cont oficial Twitter a văzut doar o câteva tweets în ultima lună.

Întârziere în distribuția recompenselor

Echipa nu și-a distribuit încă recompensele din programul său de recompense, pe care le-a promis că va începe pe 31 martie. Au remarcat apoi că data de 31 martie se referea de fapt la data ar începe să proceseze recompensele, nu să le distribuie. Chat-ul oficial Telegram al Sp8de este bombardat cu mesaje de la utilizatori care întreabă data distribuției recompenselor. Administratorii refuză să dea o dată concretă în afară de răspunsul implicit „În curând”.

Incertitudine dacă Sp8de își poate livra MVP-ul la program

Sp8de notează că, în timp ce intenționează să o facă lansează MVP-ul cândva în trimestrul II 2018, o va face pe Solidity folosind mai întâi blockchain-ul Ethereum Classic. Acesta susține că până la sfârșitul acestei faze, va avea gata o versiune a protocolului Sp8de care poate fi compilată pe IELE, mașina virtuală Cardano. Sp8de susține că acest lucru se datorează unui anumit grad de compatibilitate între cele două sisteme. Ideea este că atunci când faza Goguen a lui Cardano este finalizată în ultima parte a anului, Sp8de își va putea migra rapid codul către Cardano.

Dar din cauza întârzierii Sp8de în furnizarea recompenselor sale post-ICO și a lipsei de comunicare cu investitorii săi, scepticismul în ceea ce privește dacă acest MVP va fi lansat vreodată este ridicat.

Câtă valoare adaugă Sp8de pe Cardano?

MVP-ul în cauză este „Protocolul Khronos,’Care este menționată doar de trei ori în cartea sa albă. De fapt, cartea albă petrece mult mai mult timp exaltând beneficiile blockchain-ului Cardano și ale protocolului său Ouroboros. Pe baza cărții albe, acest protocol Khronos pare să nu fie altceva decât un generator de numere aleatorii, deși unul mai „corect”.

Câtă valoare adaugă Sp8de pe Cardano? – Sursa: Shutterstock.com

Acest lucru ridică întrebarea dacă MVP este chiar merită dezvoltat în primul rând și câtă valoare adaugă în plus față de Cardano. A avut nevoie de aproape 50k ETH (ținta sa ICO) pentru a se dezvolta? Mai departe, GitHub al Sp8de este destul de gol pentru un proiect care promite să-și livreze MVP în termen de trei luni.

Prețul jetonului SPX sa prăbușit de la ICO

Jeton SPX

În prezent, jetonul SPX poate fi tranzacționat pe trei burse: EtherDelta, KKCoin, și Idex. Cel mai probabil, acesta nu a fost încă listat la vreo bursă majoră din cauza volumelor de tranzacționare insuficiente, nici nu a îndeplinit anumite criterii pentru a fi listat pe Coinmarketcap.

În momentul redactării acestui articol, jetonul SPX se tranzacționează IDEX pentru 1 ETH = 869.565 SPX. Prețurile ICO pentru faza de pre-vânzare și prima vânzare au fost 1 ETH = 98.888 SPX și 1 ETH = 88.888, respectiv. Aceasta înseamnă că prețurile SPX sunt acum cu aproximativ 90% mai mici decât prețul ICO.

Întrebări care înconjoară credibilitatea și acreditările echipei sale

Fondatorul și CEO-ul Sp8de este Alexey Kashirsky, absolvent al Universității miniere de stat din Moscova. Aceasta este o universitate reală, dar care implică minerit fizic, nu minerit de criptomonede. Profilul său LinkedIn notează că el a absolvit în 2007, urmat de un decalaj inexplicabil. Apoi, în 2014, el se listează ca fiind „Directorul General” al „Companiei de debut”. Profilul său pare să fi fost creat abia după crearea lui Sp8de.

Credibilitate și acreditări ale echipei Sp8de

Celălalt co-fondator al Sp8de și al CIO al acestuia este Mihail Krapivnoi, care se enumeră ca fiind CEO și fondator al ‘Man & Laboratorul de tehnologii. ” Nicio mențiune despre Sp8de și profilului LinkedIn nu îi lipsesc nici detaliile de bază.

Al treilea co-fondator al Sp8de este Evgeny Borchers, și el este listat ca fiind „Ofițer șef vizionar,Orice înseamnă asta. Din nou, acest profil are o mulțime de lacune în cronologia sa și pare a fi un profil nou creat.

Sp8de este un protocol netestat construit pe o rețea netestată cu multe preocupări valide

Concluzia este că, chiar și fără nenumăratele preocupări enumerate mai sus, Sp8de este încă un protocol netestat construit pe o rețea netestată. Încă nu a lansat nimic concret și, împreună cu preocupările de mai sus, înseamnă că oamenii au dreptate să fie sceptici în privința asta.

Protocol netestat Construit pe o rețea netestată cu multe preocupări valide

Acestea fiind spuse, deoarece prețul jetonului SPX a scăzut atât de mult de la ICO, ar putea exista un potențial de profit în acesta. Cu toate acestea, pe ansamblu, perspectivele pe termen lung ale Sp8de arată tremurător în cel mai bun caz. Dacă Sp8de este într-adevăr un proiect legitim și nu o simplă schemă de profit, echipa sa ar fi mai bine obțineți actul împreună dacă vor salvează această dezastru.

Ce crezi despre Sp8de? Este un proiect legitim și dacă da, care sunt perspectivele sale? Spuneți-ne opiniile dvs. în comentariile de mai jos.

Referințe