Ce este TRON?

TRON este un proiect extrem de ambițios care vizează stabilirea unui Internet cu adevărat descentralizat. Dacă vă întrebați ce înseamnă asta sau pur și simplu „Ce este Tron?” atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece acest ghid este plin de informații utile.

Protocolul TRON se numără printre cele mai mari sisteme de operare bazate pe blockchain la nivel mondial, este foarte scalabil, are un randament ridicat și este capabil să susțină o gamă largă de aplicații descentralizate în ecosistemul său..

TRON a achiziționat și BitTorrent în iulie 2018 pentru a-și continua misiunea de a crea un ecosistem descentralizat.

Jetonul nativ TRON al TRX este în prezent a zecea cea mai mare criptomonedă din lume, cu o capitalizare de piață de peste 1,5 miliarde de dolari (începând cu 10 martie 2019).

Ce este TRX?

HODL TRX – Sursa: Shutterstock.com

Tronix sau TRX este moneda digitală nativă a blockchain-ului Tron. A apărut pentru prima dată când Tron a lansat un ICO de succes care a strâns peste 70 de milioane de dolari în septembrie 2017.

La acea vreme, TRX era un simbol proiectat pe protocolul ERC20. Pe măsură ce blockchain-ul Tron s-a maturizat, la fel și jetonul TRX. La mai puțin de un an de la ICO, Tron și-a lansat mainnet-ul, ceea ce a dus la migrarea simbolurilor de la simbolul ERC20 TRX la noua monedă TRX mainnet.

Tron încă colectează jetoanele ERC20 și le arde astfel încât, în cele din urmă, singurele jetoane TRX existente vor fi versiunea mainnet.

Ce sunt jetoanele TRC-10 și TRC-20?

Tron afirmă pe site-ul său că:

„TRC-10 este un standard tehnic de jeton acceptat în mod nativ de blockchain TRON, fără mașina virtuală TRON (TVM). TRC‌-20 este un standard tehnic utilizat pentru contracte inteligente pe blockchain-ul TRON pentru implementarea jetoanelor cu mașina virtuală TRON (TVM). Este pe deplin compatibil cu ERC‌-20. ”

Personalizat TRC-10 jetoanele pot fi făcute și emise în rețeaua TRON pentru costul a 1024 jetoane TRX. Creatorii nu au nevoie de cunoștințe de programare, iar întregul proces este foarte ușor de finalizat.

Un exemplu binecunoscut de simbol TRC-10 ar fi simbolul BitTorrent (BTT).

TRC-20 jetoanele pot sprijini implementarea unui contract inteligent folosind Tron Virtual Machine (TVM). Este pe deplin compatibil cu jetoanele ERC-20 și, prin urmare, permite dezvoltatorilor să își transfere contractele Ethereum către Tron.

Contractele inteligente oferă posibilități nelimitate, iar jetoanele TRC-20 sunt capabile să implementeze o logică suplimentară care nu este posibilă cu jetoanele TRC-10. Cu toate acestea, jetoanele TRC-20 sunt mai complicate de configurat decât jetoanele TRC-10.

Un exemplu binecunoscut de jeton TRC-20 ar fi ANTE care este utilizat pe populara platformă TRONbet (consultați recenzia noastră TRONbet aici).

Funcții de jetoane TRC-10 și TRC-20 – Sursă: developer.tron.network

Cum funcționează TRX?

TRX este prescurtarea pentru Tronix și este criptomoneda oficială nativă a TRON.

TRX funcționează în mai multe moduri. Fiind simbolul de facto al economiei Tron, acesta poate fi folosit ca mijloc de schimb, ca investiție și ca monedă de legătură între diferite platforme și alte jetoane Tron.

TRX utilizează tehnologia blockchain, iar tranzacțiile se fac peer-to-peer. Tranzacțiile TRX sunt rapide și au taxe mici.

Poate fi găsit pe numeroase schimburi, așa cum este discutat în detaliu mai jos și este în prezent a 10-a cea mai mare criptomonedă din lume.

Care sunt principalele funcții ale TRX și cazurile sale de utilizare?

În timp ce Tron este la fel de flexibil ca orice altă criptomonedă de top de pe piață, iată câteva dintre cele mai importante funcții ale TRX:

 •   Monedă digitală / mediu de schimb

TRX este principalul mediu de schimb din ecosistemul Tron. Aceasta include plata sau veniturile din 100 de aplicații descentralizate bazate pe Tron (DApps). TRX poate fi trimis sau primit de către oricine are un portofel Tron oriunde în lume. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a plăti bunuri și servicii ca o formă de numerar digital, cum ar fi Bitcoin.

 •   Pentru a oferi drepturi și privilegii

Deținerea de jetoane TRX vă oferă anumite drepturi și privilegii în ecosistem, mai ales dacă le aveți voluntar înghețate (blocate) în schimbul Tron Power (TP). Aceasta va activa drepturile de vot la alegerile Tron. Dacă TRX este dezghețat, voturile devin invalide până când acestea sunt din nou înghețate. Deținătorii TRX au beneficiat, de asemenea, de un airtoken BitTorrent Token (BTT) unde au primit BTT gratuit.

 •   Pentru a crea jetoane TRC10 și TRC20

TRX poate fi folosit de creatorii de conținut și de dezvoltatorii Dapp pentru a-și crea propriile jetoane găzduite pe blockchain-ul Tron. De fiecare dată când cineva creează și emite un nou jeton TRC10 plătește o taxă de 1024 TRX care este apoi arsă (eliminată definitiv din aprovizionare). Acest lucru ajută la reducerea spamului în rețea și promovează crearea de jetoane de calitate.

 •   O investiție

TRX s-a apreciat semnificativ ca valoare de la lansare. Cu toate acestea, prețul său poate fi extrem de volatil deplasându-se în ambele direcții, astfel încât ar fi considerat o investiție cu risc ridicat / cu randament ridicat. De la lansare la maximul istoric din ianuarie 2018, TRX a crescut cu peste 10.000%. Cu toate acestea, de atunci prețul său a scăzut cu peste 90%.

Foaia de parcurs Tron

Tron a realizat multe în scurt timp, inclusiv lansarea mainnet-ului său, selectarea Super Reprezentanților (SR), achiziționarea BitTorrent și lansarea simbolului BTT, lansarea Tron Arcade și atragerea unui număr mare de Dapps pe platforma sa.

În ceea ce privește foaia de parcurs care urmează, o imagine care a apărut pe site-ul oficial al Tron în 2017 a fost difuzată pe scară largă, dar aceasta nu mai este disponibilă pe site-ul lor.

Programul inițial al Tron pentru viitor – Sursa: Tron

Vechiul site web al lui Tron avea șase faze enumerate, care pot fi văzute în imaginea de mai sus, și fiecare fază avea, de asemenea, o descriere a obiectivelor sale.

Să analizăm în detaliu foaia de parcurs originală a lui Tron în detaliu:

# 1 – Exod (august 2017 – decembrie 2018)

Această fază a fost începutul ecosistemului Tron, inclusiv perioada sa ca jeton Ethereum ERC-20. Scopul a fost de a oferi utilizatorilor săi o platformă gratuită și de încredere pentru partajarea și stocarea de fișiere peer-to-peer (P2P), care să caute să elibereze date.

# 2 – Odiseea (ianuarie 2019 – iunie 2020)

Această fază își propune să încurajeze crearea de conținut prin stimulente economice și abilitare. Creatorii și dezvoltatorii de conținut vor obține o rentabilitate echitabilă a ceea ce creează și distribuie, precum și asistență și expunere din ecosistemul Tron. La rândul său, aceasta va dezvolta, întări, extinde ecosistemul Tron.

# 3 – Marea călătorie (iulie 2020 – iulie 2021)

Această fază se va concentra pe capacitățile personale ICO. Acesta va aborda probleme legate de gestionarea susținătorilor, plata dividendelor și măsurarea veniturilor.

# 4 – Apollo (august 2021 – martie 2023)

Această fază se concentrează pe libera circulație a valorii. Toți producătorii de conținut vor putea crea și emite propriile jetoane (jetoane TRC-20). Pentru a activa acest lucru, Tron trebuie să creeze o platformă de tranzacționare descentralizată, astfel încât toate jetoanele bazate pe Tron să poată fi tranzacționate în mod liber și să aibă acces la lichidități.

# 5 – Star Trek (aprilie 2023 – septembrie 2025)

În această fază, Tron își propune să creeze o platformă de joc complet descentralizată, care este construită de dezvoltatori în mod liber. Acest lucru va facilita jocurile complet autonome, prezicerea funcțiilor pieței și monetizarea traficului.

# 6 – Eternitate (septembrie 2025 – septembrie 2027)

Această fază va permite crowdfunding pentru dezvoltatori să sprijine dezvoltarea jocurilor lor. Utilizatorii Tron vor putea investi în jocurile pe care le plac și, prin urmare, influențează viitorul jocurilor.

Viitorul lui Tron

La recentul eveniment NiTROn 2019 al lui Tron, Justin Sun a discutat despre viitorul lui Tron și BitTorrent în discursul său principal și viziunea sa pentru 2019:

Unele dintre obiectivele cheie pe care și le-a stabilit în discursul său pentru 2019 și nu numai includ:

 • Îmbunătățirea performanței blockchain-ului Tron.
 • Introducerea dovezii de zero cunoștințe pentru a face rețeaua mai sigură și pentru a garanta confidențialitatea.
 • Se ajunge la 10 milioane de tranzacții pe zi și peste 2000 de DApp-uri.
 • Schimburile de masă vor face TRX tranzacționabil cu fiat-uri majore.
 • Jetonul BitTorrent va promova integrarea și sinergia între BitTorrent și Tron.
 • BitTorrent va deveni cel mai ambițios Dapp din rețeaua Tron și va promova adoptarea în masă a blockchain-urilor.
 • Tron va investi în comunitatea Dapp și va oferi proiectelor acces la schimbul de lichidități, infrastructură, expunere la marketing și alte forme de sprijin.
 • Tron va deschide mai multe birouri în întreaga lume.

Tron afirmă pe site-ul lor că viitorul proiectului implică dezvoltarea ecosistemului său, astfel încât toată lumea să poată beneficia de el.

Dapps din rețeaua Tron va oferi utilizatorilor un confort sporit în viața de zi cu zi, costuri reduse și randamente financiare. De asemenea, dezvoltatorii pot folosi Tron pentru a aduce publicitate proiectelor lor și pentru a extinde domeniul de activitate al afacerilor lor.

Tron spune că oricine susține prosperitatea și construcția ecosistemului Tron, fie că este vorba de utilizatori sau dezvoltatori, va fi recompensat pentru angajamentul lor.

Tron Dapps

Tron a devenit o platformă Dapp lider într-o perioadă foarte scurtă de timp și are aspirații de a domina piața Dapp viitoare și viitoare.

Dapps-urile care se încadrează într-o serie de categorii pot fi găsite în rețeaua Tron și, recent, se știe că unele Dapps aleg să migreze către Tron de la concurenții săi, Ethereum și EOS.

Captură de ecran a site-ului Tron Foundations DAPP HOUSE – Sursa: tron.app

Principalele categorii pentru Tron Dapps includ, dar nu se limitează la: JocuriJocuri de noroc, Schimburi, Obiecte de colecție, și Piețe.

Unele dintre cele mai populare Tron Dapps cu cel mai mare volum de 7 zile includ:

 • TRONbet (Jocuri de noroc)
 • TronTrade (Schimburi)
 • Piața TRX (Schimburi)
 • 888Tron (Jocuri de noroc)
 • Dragoni epici (Jocuri)

Iată ghidul nostru despre cele mai populare Tron Dapps în prezent: Cum arată cele mai populare TRON Dapps în 2019? Iată o listă cu 10 exemple

Acesta este doar începutul erei DApp la #TRON și probabil vom vedea o varietate de DApp-uri diferite pe rețeaua TRON pe măsură ce anul se va desfășura în 2019. Simțiți-vă liber să testați aceste jocuri! &# 127918; &# 128126; $ TRX #TRX https://t.co/EOkhjtNiKd

– Fundația TRON (@Tronfoundation) 4 februarie 2019

Tron (TRX) ICO

Tron a fost lansat ca ICO pe blockchain-ul Ethereum. În perioada 31 august – 2 septembrie 2017, proiectul a avut un ICO de succes.

Prețul inițial al jetonului pentru fiecare jeton Tron ERC20 a fost fixat la 0,0019 USD, iar obiectivul inițial de finanțare a fost de 70 milioane USD.

Tron și-a ridicat 100% din obiectivul său de finanțare, acceptând în același timp depozite atât în ​​Bitcoin, cât și în Ethereum.

Capacul dur al monedei pentru TRX este de 100 de miliarde. 40% din aceste monede au fost distribuite în timpul ofertei publice a companiei, 15% au fost rezervate pentru o ofertă privată, iar 35% au fost direcționate către Fundația Tron și ecosistemul.

Interesant, 10% din monede au fost rezervate pentru Peiwo Huanle (Beijing) Technology Co. Ltd. Rețineți că aplicația Snapchat a lui Peiwo folosește acum blockchain și este condusă de fondatorul Tron, Justin Sun.

Fondatori Tron

Tron este ideea tânărului antreprenor Justin Sun care a lucrat anterior la Ripple (XRP). Spre deosebire de alte proiecte blockchain, Tron este în cea mai mare parte o viziune a lui Sun și a interesului său pentru descentralizarea mediilor digitale globale și a industriilor de divertisment..

Eforturile sale sunt susținute de alte mari companii chineze din industria blockchain care au colaborat cu Tron precum Bitmain și Qtum. Alți parteneri includ aplicația Piewo, Bixin și FBG Capital.

Al doilea cel mai proeminent membru al echipei este Lucien Chen, un fost absolvent al Tencent și Alibaba, care conduce divizia tehnică la Fundația Tron și are criptografie, algoritmi publicitari și experiență în big data.

Se știe puțin despre restul echipei Tron. Site-ul web Tron afirmă că are peste 100 de angajați care au experiență anterioară lucrând pentru behemoti chinezi precum Baidu, Tencent și Alibaba.

Cine este Justin Sun?

Justin Sun, Tron Fondator și CEO – Sursa: Twitter

Justin Sun este fondatorul și actualul CEO al Tron.

El deține o diplomă de licență la Universitatea din Beijing din China, urmată de o diplomă de masterat de la Universitatea din Pennsylvania.

De asemenea, a absolvit o diplomă de la Universitatea Hupan, o aventură a fondatorului Alibaba, Jack Ma, devenind primul milenar care a făcut acest lucru..

Forbes a clasat tânărul antreprenor în lista „2017 China 30 under 30” și „2017 Asia 30 under 30”.

Sun a lucrat pentru Ripple, acționând în calitate de reprezentant șef pentru regiunea Chinei Mari. De asemenea, el a fondat aplicația Peiwo, o aplicație de socializare în China care transmite muzică online și are milioane de utilizatori.

Tron Architecture

Tron a adoptat o arhitectură cu 3 straturi, care include un strat de stocare, un strat de bază și un strat de aplicație.

TRON 3-layer Architecture – Sursa: Design Book of TRON Architecture

 •   Strat de stocare:

Echipa tehnologică TRON a proiectat un protocol de stocare unic și distribuit, care constă în stocarea de stat și stocarea în bloc.

Ideea unei baze de date grafice a fost introdusă în designul stratului de stocare, deoarece ar satisface mai bine nevoile de stocare diversificată a datelor în lumea reală.

 •   Stratul de bază:

Stratul de bază are mai multe module, inclusiv gestionarea conturilor, contracte inteligente și consens. O mașină virtuală bazată pe stivă este de asemenea implementată pe Tron cu un set de instrucțiuni optimizat utilizat.

Limbajul contractului inteligent este Solidity; aceasta a fost aleasă pentru a servi mai bine dezvoltatorilor în crearea Dapps. Aceasta va fi urmată de sprijinul altor limbi avansate în viitor.

Mecanismul de consens al lui Tron folosește Dovada delegată a mizei (DPoS), iar multe inovații s-au întâmplat pentru a îndeplini cerințele sale unice.

 •   Strat de aplicație:

Dezvoltatorii de pe Tron pot crea o gamă largă de portofele și Dapps personalizate. Deoarece contractele inteligente pot fi executate și implementate pe Tron, acest lucru creează oportunități nelimitate pentru aplicațiile utilitare.

Protocolul Tron este definit de Google Protocol Buffers, care este neutru pentru platformă, neutru pentru limbă și un mod extensibil de serializare a datelor, astfel încât să poată fi utilizat în stocarea datelor, protocoale de comunicații și multe altele..

Tron Controversy

Au existat unele controverse în jurul lui Tron la câteva luni după lansarea ICO în ceea ce privește cartea sa albă. În ianuarie 2018, pe măsură ce moneda a atins apogeul din toate timpurile, hârtia albă Tron a fost lansată cu traduceri în engleză, spaniolă și rusă..

La acea vreme, cartea albă a fost acuzată de unii că au plagiat documentele IFPS și Filecoin. Chiar și creatorul Ethereum, Vitalik Buterin a vorbit despre asta pe Twitter.

Justin Sun, CEO-ul Tron, enumerase șapte motive pentru care TRX este mai bun decât ETH într-o postare pe Twitter, iar Buterin i-a răspuns spunând:

8. Capacitate mai bună de scriere a hârtiei albe (Ctrl + C + Ctrl + V eficiență mult mai mare decât tastarea tastaturii de conținut nou)

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 6 aprilie 2018

Tweet-ul lui Buterin a primit peste 8.000 de aprecieri, de două ori mai mult decât tweet-ul original de la Sun.

Twitter Feud între Justin Sun și Vitalik Buterin

Justin Sun și Vitalik Buterin s-au ciocnit de mai multe ori pe Twitter și și-au arătat părțile competitive sau criticile aduse platformelor reciproce.

Un exemplu clasic a fost în noiembrie 2018 când Vitalik a spus într-un interviu acea:

„La fel ca și următorul val de adoptare a cripto-ului, nu va fi construit pe hype, deoarece hype-ul a venit deja. Trebuie să provină din aplicații cu adevărat utile și lucruri care oferă valoare oamenilor. ”

Sun a văzut acest lucru ca pe o oportunitate și a luat-o pe Twitter pentru a-și împărtăși gândurile despre ceea ce a spus Vitalik:

A urmat un raspuns de la Vitalik:

Ciocnirea s-a încheiat cu un tweet de la Sun care spunea:

Putem vorbi despre semnul dolarului după o zi #ETH ajunge la 2 milioane de Tx pe zi, ceea ce cred că nu se va întâmpla niciodată. &# 128522;#TRON https://t.co/MnnSFBPtZx

– Justin Sun (@justinsuntron) 3 decembrie 2018

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Vitalik pare să fi pierdut interesul recent și nu se angajează la fel de mult, în timp ce, Sun continuă să menționeze Vitalik destul de des în tweet-urile sale.

Acest lucru a fost demonstrat clar în cel mai recent tweet al lui Sun și în răspunsul primit de la Vitalik:

pic.twitter.com/tfog4KjxcL

– Vitalik care nu dă eter (@VitalikButerin) 28 februarie 2019

Implicarea lui Tron cu cauze bune și donații caritabile

Tron a donat deja mai multor organizații caritabile și pare dornic să continue să sprijine și să promoveze modul în care blockchain-ul poate fi folosit pentru cauze bune.

Iată câteva exemple:

 • Fundația TRON sa alăturat unei campanii de conștientizare pentru a găsi tratamente și vindecare pentru SLA, iar Justin Sun donează 250.000 de dolari.
 • Justin Sun a donat 3 milioane de dolari către Fundația de caritate Blockance din Binance, care are ca scop promovarea utilizării blockchain-ului pentru binele social și este parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Cum diferă Tron de concurența sa?

Tron intenționează să schimbe modul în care lumea interacționează cu internetul, ceea ce este evident în sloganul lor „Descentralizează internetul”.

Tron a fost dezvoltat pe Ethereum și de atunci a crescut pentru a provoca Ethereum Virtual Machine (EVM) cu propria Tron Virtual Machine (TVM) și contracte inteligente.

TRON / TRX

Ethereum / ETH

Bitcoin / BTC

Preț (10 martie 2019) 0,0225 USD 136 USD 3.942 dolari
Capitalizare de piață (10 martie 2019) 1,5 miliarde de dolari 14,3 miliarde de dolari 69,3 miliarde de dolari
Aprovizionare circulantă 66,6 miliarde 105 milioane 17,5 milioane
Algoritmul de consens Dovada mizei (PoS) Dovada muncii (se va trece la PoS) Dovada muncii (PoW)
Tranzacții pe secundă (TPS) 2000 TPS 25 TPS 3-6 TPS
Blocați timpul de producție 3 secunde 15 secunde 10 minute
Contracte inteligente Varietate de limbaje de programare Limbaj de soliditate Limbajul de scriptare
Mineable Nu da da

Iată ce a spus Sun despre cele două blockchains:

„Ethereum este ca IBM pe vremuri, făcând acele supercomputere mari. Și nu spun că ethereum nu are o tehnologie robustă, dar spun că ethereum este la fel ca IBM. Se concentrează doar pe tehnologie; nu se concentrează pe experiența utilizatorului. “

Tron își propune să fie „Microsoft al blockchain-ului”.

Nu vrea doar să facă „computerele” ca IBM; vrea să creeze „PC-ul” care devine un bun consumator nebun de succes în timp și deschide calea către adevărata revoluție.

Tron afirmă pe site-ul său că principalele sale avantaje sunt:

 • Debit ridicat
 • Scalabilitate
 • Valabilitate ridicată
 • Cost scăzut
 • Ușor de utilizat

Este Tron un Ethereum Fork?

Nu, Tron nu este o bifurcație a blockchain-ului Ethereum. A început ca un proiect dezvoltat pe platforma Ethereum cu lansarea TRX ca simbol ERC20 în timpul ICO. Cu toate acestea, după lansarea mainnet-ului, Tron a migrat către propriul blockchain unic și mainnet TRX.

Dacă Tron ar fi o furcă Ethereum, ar continua să folosească jetoanele ERC20 (care acum sunt colectate și arse de Fundația Tron pentru a evita confuzia) și ar folosi mașina virtuală Ethereum. În schimb, Tron are propria guvernare, modele de consens, obiective și un program de Super Reprezentant care îl face un blockchain distinct.

Este interesant de menționat faptul că mașina virtuală Tron (TVM) este adesea numită o copie a mașinii virtuale Ethereum (EVM). TVM este compatibil cu EVM, dar există două diferențe izbitoare între cele două.

Ethereum folosește gaz pentru a-și alimenta tranzacțiile, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să suporte o taxă (sau să cheltuiască monede) pentru a efectua tranzacții.

Tron lucrează la o nouă idee numită lățime de bandă, care face operațiuni de contract inteligente pe blockchain gratuit. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să mizeze TRX după un număr select de tranzacții gratuite, fixat la 25.

În al doilea rând, TVM nu are probleme de scalabilitate precum EVM. Este un sistem de blockchain de înaltă gândire care poate gestiona mii de tranzacții pe secundă.

În ceea ce privește compatibilitatea, TVM va fi compatibil cu alte blockchains proeminente precum EOS în viitor.

Parteneriate Tron

Tron are deja un număr mare de parteneriate și pare să anunțe întotdeauna noi dezvoltări și proiecte care îl ajută să creeze un ecosistem bogat.

Tron își anunță de obicei noile parteneriate prin intermediul blogului Medium sau a conturilor de socializare. Aici sunt cateva exemple:

Iată câteva dintre cele mai proeminente parteneriate Tron în detaliu:

 •   oBike:

Compania multinațională de partajare a bicicletelor cu peste 10 milioane de utilizatori s-a asociat cu Tron pentru a lansa propria criptomonedă „oCoin” folosind protocolul Tron. Utilizatorii vor putea circula cu oBikes și pot câștiga oCoins, care pot fi folosiți pentru a plăti pentru curse viitoare.

oBikes a creat un program de loialitate în care cu cât sunt folosite mai multe biciclete, cu atât se câștigă mai multe monede. Monedele oCoins pot fi utilizate și în ecosistemul Tron mai larg.

 •   Lanțul social global (GSC):

Unul dintre cele mai semnificative parteneriate pentru Tron, GlobalSocialChain este un site de rețele sociale cu peste 100 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Tron oferă GSC „cu mare sprijin în aspecte ale fondurilor, tehnologiei și infrastructurii”.

 •   Grupul Baofeng:

„Netflix din China” a colaborat și cu Tron, care are peste 200 de milioane de utilizatori și oferă servicii de streaming utilizatorilor. Scopul parteneriatului este de a deschide o „nouă eră a divertismentului bazat pe blockchain”.

 •   Baidu

Gigantul de căutare din China, Baidu, o întreprindere autohtonă de miliarde de dolari asociat cu Tron. 

Cu toate acestea, parteneriatul a provocat unele controverse ca unele susțin că Justin Sun a suprasolicitat noua afacere, ceea ce implică doar utilizarea resurselor cloud ale lui Baidu de către Tron, mai degrabă decât orice la nivel de blockchain.

 •   BitTorrent

Bijuteria strălucitoare a ecosistemului Tron, BitTorrent, are peste 100 de milioane de utilizatori. Deși nu este un „parteneriat”, ci o achiziție, este corect să spunem că BitTorrent va juca un rol crucial în impulsionarea adoptării în masă a tehnologiei Tron și blockchain. Jetonul BitTorrent (BTT) este un jeton TRC-10 care le va permite utilizatorilor să plătească pentru descărcări mai rapide pe platforma de la egal la egal.

Furnizare de monede TRX

Jetonul nativ TRON al TRON are o ofertă limitată. Spre deosebire de unele criptomonede, în special de monede stabile, care nu au o limită maximă, TRX deține o anumită valoare a deficitului.

Au existat în total aproximativ 100 de miliarde de jetoane TRX lansate inițial de Fundația Tron.

Cu toate acestea, mai târziu, în iunie 2018, Fundația a ars 1 miliard de monede în valoare de peste 50 de milioane de dolari în acel moment, aducând oferta totală de jetoane TRX la aproximativ 99 de miliarde.

Aproximativ 66,5 miliarde de aprovizionare TRX este în circulație de acum (martie 2019), iar restul de 33 miliarde TRX deținute de fundație vor rămâne blocate până pe 11 ianuarie 2020.

Tron Power – Can I Mine TRX?

Tron Power oferă utilizatorilor din ecosistem drepturi speciale. Atâta timp cât un utilizator este dispus să mizeze unele dintre monedele lor TRX, va fi acordată o cantitate echivalentă de putere Tron.

Cu toate acestea, deținerea de jetoane Tron Power nu te face miner. Vă oferă doar drepturi speciale de vot în ecosistem.

TRX este o monedă pre-minată, ceea ce înseamnă că este fundamental diferită de Bitcoin și Ethereum. Cu BTC și ETH, producătorii de blocuri sau minerii primesc recompense pentru crearea de blocuri noi.

Cu toate acestea, cu Tron, toate jetoanele sunt deja exploatate și aproximativ 65% din TRX-ul disponibil este deja tranzacționat în mod liber pe piața deschisă.

Cât valorează TRX?

TRX este o criptomonedă extrem de scăzută. Când a fost lansat pentru prima dată sub formă de jeton ERC20, fiecare TRX valora 0,0019 USD.

Pe 5 ianuarie 2019, TRX a atins punctul culminant și s-a tranzacționat la un maxim istoric de 0,35 USD, cu o plafon de piață de 16,75 miliarde USD.

Prețul istoric al Tron (TRX) și plafonul pieței – Sursa: Coinmarketcap.com

TRX se tranzacționează în prezent (5 martie 2019) la 0,024 USD, cu o capitalizare de piață de 1,57 miliarde USD, devenind a 10-a cea mai mare criptomonedă.

Cum pot stoca TRX?

Tron are o listă largă de portofele care acceptă TRX listate pe site-ul său web. Aceasta include portofelele dezvoltate de comunitatea Tron și portofelele de colaborare Tron-dev.

Portofele TRX dezvoltate de comunitate

Tron are 8 versiuni de portofele dezvoltate de comunitate listate pe site-ul său web, care includ:

Aplicația TronLink pentru Android – TronLink App IOS – TronLink Chrome – TronLink – TronPay Chrome – TRON Wallet Desktop – Portofel TRON IOSPortofel TRON IOS / Android

Portofelele dezvoltate de comunitatea Tron (TRX) – Sursa: Tron.Network

Portofele TRX Colaborare Tron-dev

Tron are 15 portofele de colaborare TRON-dev listate pe site-ul său web. Aceasta include:

Trust WalletPortofelul HuobiBitpie Wallet IOS / AndroidPortofel Cobo IOS / AndroidFreewalletPortofel Hardware LedgerPortofel atomicPortofel BIXINPortofelul ExodusPortofel Gate.ioPortofel MathPortofel VenaPiPortofel BitKeepHoo PortofelPortofel Buntoy

Un eșantion de portofele TRX-dev Collaboration TRX – Sursa: Tron.Network

Majoritatea schimburilor de criptomonede care oferă tranzacționare TRX vor avea propriile portofele încorporate în TRX, unde puteți stoca TRX și alte criptomonede dacă le tranzacționați activ.

Care este cel mai bun portofel TRX?

Ledger Nano S ar putea fi considerat cel mai sigur portofel hardware pentru TRX. Portofelul hardware arată ca o unitate USB și vine cu un ecran tactil mic.

O alegere populară și sigură pentru un portofel mobil TRX ar fi Trust Wallet. Trust Wallet este portofelul oficial cripto al Binance. Și Binance și Tron au o relație foarte strânsă, colaborând adesea la proiecte, deci nu este o surpriză că TRX este susținut aici.

TronLink este o alegere excelentă pentru un portofel de browser pentru TRON. Permite utilizatorilor să primească și să trimită TRX, precum și jetoanele TRC10 și TRC20. Dezvoltatorii sunt capabili să integreze TronLink în site-urile lor web pentru a crea aplicații descentralizate. Dezvoltatorii sunt capabili să integreze apeluri de contract inteligente, ceea ce permite utilizarea aplicațiilor descentralizate din browser.

Unde pot cumpăra sau vinde TRX?

Modul obișnuit de a cumpăra Tronix (TRX) este de la un schimb de criptomonede care are TRX listat.

Iată câteva dintre cele mai mari burse care au tranzacționare TRX disponibilă:

 • Binance
 • OKEx
 • Bitfinex
 • HitBTC
 • BitForex
 • Bittrex
 • Huobi
 • BitMart
 • KuCoin

Captură de ecran a tranzacționării TRX pe Binance

TRX poate fi cumpărat cu un card de credit direct de pe CoinSwitch, agregatorul de schimb de criptomonede și Changelly, un intermediar între bursele de criptare și utilizatori.

O altă opțiune pentru cumpărarea Tron cu monedă fiat ar fi să depuneți bani în contul Coinbase, să cumpărați Bitcoin sau Ethereum, apoi să trimiteți acest lucru către un alt schimb în care este listat TRX și să schimbați BTC sau ETH cu TRX.

Predicția prețului Tron 2019

Analistul nostru tehnic intern consideră că TRX ar putea atinge 0,06 USD până la sfârșitul anului 2019.

Prognoză Tron PriceGrafic logaritmic săptămânal Tron / USD

Analiza completă și predicțiile prețurilor pentru primele 10 criptomonede, inclusiv TRON în 2019, pot fi găsite aici.

CoinGape oferă un set excelent de predicții de preț în articolul lor, care prezintă previziunile pentru anul acesta, anul viitor și următorii 5 ani.

Concluzie

Tron este cu siguranță un proiect bazat pe blockchain, care are mult potențial.

S-a dovedit de nenumărate ori, printr-o multitudine de parteneriate și achiziții de succes, că își ia în serios viziunea de a descentraliza web și de a deveni o platformă pentru industriile creative.

Tron este, de asemenea, extrem de bun în marketing în sine și își menține în permanență comunitatea actualizată și este implicat în conținut, știri și anunțuri proaspete, fie prin blogul Fundației Tron și conturile de socializare, fie prin conturile lui Justin Sun.

Între ei, au milioane de adepți:

Tron are un număr tot mai mare de DApp-uri pe platforma sa și puteți fi siguri că vor continua să se concentreze pe extinderea acestui lucru, cu scopul de a deveni principala platformă DApp. Industria DApp este încă foarte nouă, dar pe măsură ce continuă să se dezvolte și să devină mainstream, aceasta va fi o oportunitate imensă pentru Tron.

Tron are, de asemenea, fondul său de jocuri de 100 de milioane de dolari numit Tron Arcade. Scopul fondului este de a împuternici dezvoltatorii să creeze următoarea generație de jocuri blockchain. Jocurile sunt deja un sector fierbinte și dacă Tron se poate poziționa ca un lider în creșterea nișei de jocuri blockchain, aceasta ar fi din nou o oportunitate masivă și potențial profitabilă pentru Tron și, sperăm, deținătorii TRX.

Justin Sun a subliniat că dorește ca TRX să devină un top 4 al criptomonedelor după capitalizare de piață în 2019. „Tron către viitor, mereu înaintând”, spune Sun, iar dacă pot atinge obiectivele propuse, atunci 2019 ar putea să fie chiar anul pentru Tron.

Referințe