În era Big Data și a smartphone-urilor omniprezente, publicitatea a devenit cu ușurință vizată și personalizată. Confidențialitatea datelor a devenit o mare preocupare, motiv pentru care o teorie conspirativă persistentă este aceea Facebook ascultă pentru a vă viza cu anunțuri. Google poate, de asemenea să faci același lucru.

O formă de publicitate direcționată care există de mulți ani este utilizarea program de loialitate și recompense. Sigur, să vă înscrieți la aceste programe și să vă glisați cardul de fidelitate înainte de fiecare achiziție vă poate câștiga șansa răscumpărați niște lucruri interesante. Dar ceea ce le oferiți acestor magazine în schimb este ceva mult mai valoros, datele dvs..

Ce este Nucleus Vision?

Piața recompenselor pentru loialitate este vastă. Potrivit Orbis Research, piața globală de gestionare a loialității a fost evaluată la 1,94 miliarde de dolari în 2016. De 2022, se așteaptă să ajungă 7,31 miliarde de dolari, o rată de creștere anuală compusă de 24,7%.

În prezent, vizează Nucleus Vision această piață. Scopul companiei este să creați un upgrade bazat pe blockchain la programul de loialitate actual mod de operare. Ideea este de a crea o soluție care să respecte intimitatea clientului și să beneficieze comercianții cu amănuntul.

Spre deosebire de majoritatea proiectelor blockchain, Nucleus Vision este mai mult decât o platformă blockchain. Produsul său de bază este în primul rând tehnologia fizică. Dar modul în care Nucleus Vision își conectează toate componentele, inclusiv platforma sa blockchain, care îl face unic. Să examinăm fiecare element.

Cele patru componente ale viziunii nucleului

ION – Senzorul proprietar

Aceasta este bijuteria care permite funcționarea întregului ecosistem Nucleus Vision. Și nu are nimic de-a face cu blockchain-ul. Senzorul ION este rețeaua de senzori proprietară a Nucleus Vision. Acest dispozitiv, potrivit companiei, poate identificați un client pe o rază de 200 m. Poate simți temperatura, mișcarea, presiunea, sunetul și accelerația.

ION

Mai important, senzorul ION este, de asemenea, capabil detectați codul de telefon mobil al clientului, și se pare, și numărul de telefon. Acest lucru permite Nucleus Vision trimiteți telefonului clientului respectiv un mesaj text oferindu-i șansa de a se înscrie la Nucleus Vision. Mai mult, senzorul ION nu se bazează pe Wi-Fi, Bluetooth, GPS, sau orice aplicație preinstalată pentru ca acesta să detecteze telefonul unui client.

Modul în care face senzorul ION nu a fost (și probabil nu va fi) lansat de Nucleus Vision, care încearcă să breveteze această tehnologie. Dar probabil necesită parteneriate cu furnizorii de telecomunicații.

NEURON – Platforma Deep Learning

Acesta este motorul de analiză al Nucleus Vision captează și analizează datele furnizat de senzorul ION. În lucrarea sa ușoară, compania menționează că NEURON poate conectați comercianții cu amănuntul și clienții în momentul precis când ar fi cei mai receptivi.

Neuron

Această caracteristică „sincronizare precisă” explică probabil de ce Senzorul ION nu detectează doar telefonul mobil al clientului. Celelalte caracteristici ale acestuia permit senzorului să preia exact locul în care se află clientul în magazin (și, de asemenea, să ghicească ce face) sau să ofere oferta la un moment precis, pe baza unui algoritm.

Pe măsură ce Nucleus Vision se extinde pentru a include mai mult decât vânzarea cu amănuntul, platforma NEURON va fi probabil continua să fie actualizat pentru a satisface diferitele industrii vizate de Nucleus Vision.

ORBIT – Platforma Blockchain

În ecosistemul Nucleus Vision, platforma sa blockchain, numită ORBIT, este unde sunt stocate toate datele clienților.

nCash – Jetonul utilitar

nCash este Jeton ERC20 care alimentează ecosistemul Nucleus Vision. Iată cum va fi folosit simbolul nCash ca stimulent:

 • Atunci când un client alege să se înscrie, acesta este recompensat cu nCash.
 • Comercianții cu amănuntul pot partajați informații despre datele clienților între ele în schimbul nCash.
 • Clienții pot alege partajați alte date în schimbul nCash.
 • Clienții pot folosi nCash ca puncte de recompensă a loialității în partenerii de retail participanți.
 • Comercianții cu amănuntul pot oferiți jetoane nCash clienților în orice moment în timp ce se află în magazin pentru a stimula creșterea numărului de vizite, conversii sau păstrare.
 • Jetoanele nCash vor putea fi schimbate în numerar pe schimburi de cripto.

Oferta totală de jetoane nCash va fi 10 miliarde. Aceste jetoane sunt neminabile, iar plafonul de 10 miliarde nu va fi depășit.

Viziunea nucleului în acțiune

S-ar putea să vă fie puțin dificil de imaginat cum funcționează Nucleus Vision doar citind despre cele patru componente ale sale. Procesul de vânzare cu amănuntul, fluxul de mai jos, ar trebui să ajute la clarificarea lucrurilor.

 • Un client intră într-un magazin participant Nucleus Vision, si Senzorul ION recunoaște telefonul său.
 • Clientul primește un mesaj text (sau notificări push prin aplicația partener preinstalată) oferind nCash în schimb pentru a vă înscrie la programul de recompensă al magazinului.
 • Dacă clientul optează, nCash este creditat în contul său, iar datele de identificare a clienților sunt transferat la retailer prin blockchain Orbit.
 • Dacă comerciantul cu amănuntul nu are date sau istoric cu clienții existenți cu acest client, Nucleus Vision solicită automat datele menționate (dacă există) de la alți parteneri și comercianți cu amănuntul participanți la Nucleus Vision. nCash este stimulentul de a partaja aceste date.
 • Dacă ceilalți distribuitori parteneri sunt de acord să împărtășească aceste date, Nucleus Vision cere mai întâi autorizarea de la client înainte de a-l partaja. Din nou, nCash este oferit ca stimulent.
 • NEURON generează un scor unic pe baza datelor clientului care reprezintă valoarea clientului pentru retailer. Aceste date se bazează pe istoricul achizițiilor și obiceiurile de cheltuieli, printre alți factori.
 • Pe baza scorului menționat, retailerul poate opta pentru a oferi clientului mai mult nCash dacă simte că ar fi o afacere bună.

Preocupări privind confidențialitatea consumatorilor

Nucleus Vision are capacitatea de a să vă trimită mesaje text potențial nedorite direct la telefon. Poate urmăriți-vă locația în cadrul unui magazin. Datele dvs. ar putea fi partajate peste zeci sau sute de comercianți cu amănuntul.

Cu acest gen de abilități, preocupări privind protecția confidențialității consumatorilor îmi vine în mod firesc în minte. Cu toate acestea, cu clientul trebuie să fie de acord în fiecare moment al partajării datelor și fiind recompensat pentru acest lucru, acest model este o actualizare față de modelul actual de afaceri. La urma urmei, de unde știi ce face CVS sau Target cu datele din programele sale de loialitate?

Preocupări privind confidențialitatea

Ceea ce este mai îngrijorător este dacă orice reglementare poate avea impact asupra modelului de afaceri al Nucleus Vision. Dacă trimiterea de mesaje text intruzive ar fi brusc împotriva reglementărilor, întregul concept ar fi în pericol.

Nucleus Vision pare să atenueze acest risc prin parteneriat cu diverși furnizori de telecomunicații. În prezent, susține că a colaborat cu Vodafone, Reliance Communications și Idea Cellular. Dar pe măsură ce Nucleus Vision se extinde și la mai multe magazine și crește gradul de conștientizare, există încă un risc că acești furnizori de telecomunicații se pot confrunta cu reacții de consum și ca urmare a încheierii parteneriatului.

Foaia de parcurs a stării și dezvoltării actuale a Nucleus Vision

În acest moment al scrierii, Nucleus Vision afirmă că este tehnologia este activă în 10 magazine cu amănuntul in India. Până acum a reușit 53.807 identificări unice, 2.306 autorizații reușite (o rată de conversie de 4,3% dacă sunteți curios), 2.416 oferte / recomandări trimise, și 1.818 oferte disponibile. Aici puteți vedea fluxul de date live.

Foaia de parcurs Nucleus Vision

În 2018 și 2019, Nucleus Vision intenționează să o facă continuă să își extindă produsul cu amănuntul în întreaga lume în timp ce crește numărul parteneriatelor de telecomunicații. Foaia de parcurs ambițioasă, care necesită 5.000 de senzori ION desfășurat până la sfârșitul anului 2018, și 130.000 pana la sfarsitul 2019, poate fi vizualizat aici. Pe termen și mai lung, Nucleus Vision intenționează, de asemenea, să-și extindă modelul de afaceri în alte domenii decât retailul, cum ar fi transport, sănătate, și agricultură.

Echipa din spatele Nucleus Vision

Site-ul web Nucleus Vision afirmă că proiectul a fost „inceptat la Harvard,”Ceea ce înseamnă de fapt că fondatorul său a renunțat la Harvard Business School. Echipa Nucleus Vision are sediul în India și America. Din cei 40 de membri ai săi, există nouă dezvoltatori blockchain, cinci oameni de știință de date, 1 arhitect de platformă IoT, cinci experți în marketing, nouă ingineri, și 11 profesioniști în operațiuni; un amestec bun.

Echipa sa de consultanță și primii investitori sunt, de asemenea, încurajatori, numărându-se printre ei Tim Draper, cofondatori ai Intel Capital, și Capital de încredere.

ICO-ul Nucleus Vision strânge 40 de milioane de dolari

Vânzarea simbolică a Nucleus Vision s-a încheiat pe 28 ianuarie 2018, strângând cu succes 40 de milioane de dolari. Limita maximă pentru vânzarea de jetoane este 40 de milioane de dolari, iar plata a fost doar în ETH.

Care sunt potențialul pe termen scurt și pe termen lung al viziunii asupra nucleului?

Nucleus Vision este într-adevăr un proiect incitant, dar nu pare să fie generând atâta bâzâit în ciuda faptului că deține deja un produs de lucru în direct. Acest lucru se poate datora faptului că aceste magazine se află chiar acum în India. Cu toate acestea, nici compania nu a lansat dovada funcționării produsului, și trebuie să-i credem pe cuvânt.

Potențial pe termen scurt și pe termen lung

Pe termen scurt, această lipsă de buzz poate influențează șansele Nucleus Vision de a-și atinge ținta ICO. Dar, deoarece data ICO nu este finalizată, Nucleus Vision ar putea foarte bine să planifice o blitz de marketing înainte de a anunța ICO. Dacă se întâmplă acest lucru, acesta ar fi un avantaj clar pentru șansele ICO.

Pe termen lung, Nucleus Vision a identificat un soluție unică la modelul actual de program de loialitate învechit. O preocupare pe termen lung este reacția consumatorilor împotriva furnizorilor de telecomunicații, dacă Nucleus Vision nu gestionează corect cât de intruzive sunt notificările forțate ale telefonului mobil. În plus, modelul de afaceri al Nucleus Vision ar funcționa doar cu adoptarea pe scară largă; nerespectarea masei critice poate face ca proiectul să cadă plat.

Ați auzit de Nucleus Vision înainte de a citi acest articol? Ce părere aveți despre perspectivele sale ICO și modelul de afaceri pe termen lung? Spuneți-ne opiniile dvs. în comentariile de mai jos.

Referințe

Care este Tim Draper?

Ce este Confidențialitatea datelor?