Confidențialitatea nu este garantată de nicio lege universală, iar mai multe tehnologii actuale sau în curs de dezvoltare sunt amenințări reale la adresa noastră intimitate. În acest articol, ne uităm la 5 tehnologii care sunt pregătite să ne elimine confidențialitatea și ce poți face, dacă e ceva apăra impotriva lor.

Tehnologie: Sistem de identificare a ritmului cardiac biometric Jetson

Cum te-ai simți în legătură cu un sistem care poate identifică automat oamenii de la sute de metri distanță de citindu-le ritmul cardiac? Întâlni Jetson, un sistem prototip construit datorită interesului puternic al Forțele Speciale SUA. În prezent capabil de identificarea pe cineva de la 200 de metri distanță folosind un laser cu infraroșu, dezvoltatorii se așteaptă să mărească cu mult gama în timp.

Deși este o surpriză pentru majoritatea oamenilor (inclusiv pentru noi), ritmul cardiac al tuturor variază, rezultând o unic semnătura cardiacă pentru fiecare persoană. Chiar dacă toată lumea are o semnătură cardiacă unică, cum o puteți măsura cu un laser de la sute de metri distanță?

Potrivit unui articol din MIT Technology Review:

„… noul dispozitiv, numit Jetson, folosește o tehnică cunoscută sub numele de vibrometrie laser pentru a detecta mișcarea suprafeței cauzată de bătăile inimii. Acest lucru funcționează prin îmbrăcăminte tipică, cum ar fi o cămașă și o jachetă (deși nu îmbrăcăminte mai groasă, cum ar fi o haină de iarnă). ”MIT Technology ReviewMIT Technology Review

Pentru moment, Jetson funcționează numai pe ținte staționare, dar cu siguranță dezvoltatorii vor ataca această limitare în curând. Wenyao Xu de la Universitatea de Stat din New York din Buffalo, care a dezvoltat independent un sistem cu rază mai mică de acțiune bazat pe radar, spune că semnăturile cardiace au potențialul de a fi mai precise decât sistemele de recunoaștere facială și ar putea atinge o precizie de 98%.

Sistem de identificare a ritmului cardiac biometric Jetson

Implicațiile de confidențialitate ale acestei noi tehnologii sunt profunde. Chiar acum poate fi folosit retroactiv, să zicem de înregistrarea semnăturilor a persoanelor mascate implicate într-un protest și mai târziu folosind semnăturile înregistrate pentru a face un ID pozitiv în rândul suspecților.

Luând lucrurile la concluzia lor logică, cât va mai dura până vor începe guvernele înregistrarea de rutină a semnăturilor cardiace ale populațiilor lor? A putea identifica automat oamenii de la distanță mare ar face cu siguranță spionarea propriilor dvs. oameni.

Apărarea împotriva lui Jetson

Din câte ne putem da seama, există doar un câteva lucruri poți face asta protejează-ți confidențialitatea împotriva agenților guvernamentali înarmați cu Jetson:

  • Purtați haine grele. Laserul folosit în Jetson măsoară mișcările de pe suprafața corpului care sunt cauzate de inima ta. Îmbrăcămintea suficient de grea (orice ar putea însemna asta) ar trebui să împiedice sistemul să primească o citire utilizabilă.
  • Continua sa te misti. Se pare că durează aproximativ 30 de secunde pentru a obține o semnătură cardiacă utilizabilă. Dacă rămâneți în mișcare, este posibil să puteți împiedica sistemul să adune suficiente date pentru a crea o semnătură.

Tehnologia: sisteme avansate de recunoaștere facială

Sistemele de recunoaștere facială sunt deja utilizate de guvernele represive, cum ar fi China monitorizează populațiile lor (precum și de multe țări occidentale, cum ar fi Anglia). Dar aceste sisteme sunt încă în evoluție și sunt conectate la sisteme de IA care le vor face amenințări mult mai mari la adresa confidențialității noastre.

De exemplu, bodycams care în trecut au fost folosite de departamentele de poliție pentru a se asigura că ofițerii se comportă responsabil sunt acum transformate în dispozitive de supraveghere civilă. Companiile lucrează pentru a lega bodycams-urile poliției Sisteme de recunoaștere facială bazate pe AI.

Sisteme de recunoaștere facială

Teoretic, acest lucru ar permite departamentelor de poliție să facă acest lucru identifică fiecare persoană pe care o întâlnesc ofițerii lor în timp real. Deși acest lucru ar fi foarte util în situațiile în care un ofițer se confruntă cu un criminal violent, acesta ar permite, de asemenea, o bază de date cu locațiile cetățenilor care respectă legea. O altă posibilitate înfricoșătoare este că sistemele ar putea semnala poliția să se confrunte cu cetățenii numai pe baza identității faciale.

Un ofițer care patrulează într-o zonă întâlnește probabil sute, dacă nu chiar mii de oameni pe zi. Chiar dacă sistemul de recunoaștere facială ar putea fi optimizat pentru o precizie de 99% (mult mai mult decât pot realiza acum), ar duce la un număr mare de identificări greșite într-o întreagă forță de poliție.

Apărarea împotriva sistemelor avansate de recunoaștere facială

Deoarece aceste sisteme au nevoie de o vedere clară a feței tale, s-ar putea să te poți apăra împotriva lor prin:

  • Obscurându-ți fața. Când mergeți în zonele publice, în special în cele în care este probabil să existe supraveghere sau o prezență mare a poliției, vă puteți ascunde fața. Purtarea unei pălării poate face mai dificilă vizualizarea feței de către camerele aeriene. Ochelarii întunecați sau părul facial pot confunda aceste sisteme atunci când fața dvs. este vizibilă pentru camere.
  • Evitarea camerelor. Prevenirea camerelor să vă vadă fața ar împiedica, desigur, un sistem de recunoaștere facială să funcționeze. Cu toate acestea, pașii aparenți, cum ar fi purtarea unei măști sau ascunderea altfel a feței, își prezintă propriile riscuri. Au existat numeroase cazuri în Marea Britanie în care poliția a chestionat sau oameni amendați care nu au făcut nimic mai suspect decât să-și ridice gulerul jachetei sau să-și întoarcă fața când trec pe lângă ofițerii de poliție care efectuează teste de recunoaștere facială.
  • Sprijiniți restricțiile guvernamentale privind utilizarea sa. Riscurile aparente pentru intimitate inerente acestor sisteme au declanșat unele acțiuni pentru a le limita utilizările. Un exemplu este California Assembly Bill AB-1215, care „ar interzice unei agenții de aplicare a legii sau a unui oficial de aplicare a legii să instaleze, să activeze sau să utilizeze orice sistem de supraveghere biometrică în legătură cu o cameră de ofițer sau cu datele colectate de o cameră de ofițer.” Acest proiect de lege a fost deja introdus în lege.

Tehnologia: Homeland Advanced Recognition Technology (HART)

Imaginați-vă un sistem care combină recunoastere faciala, Rezultatele testelor ADN, rapoarte ale poliției, amprente vocale, modele de cicatrici și tatuaje, informații de la companiile aeriene și alte surse legate de călătorii și „modele de relații neevidente” (indiferent ce naiba ar însemna) într-o colecție gigantică de baze de date. Acum imaginați-vă că un astfel de sistem este utilizat de o gamă largă de agenții guvernamentale pentru tot felul de scopuri, fără nici o supraveghere sau control de către autoritățile politice alese..

Tocmai ți-ai imaginat Sistemul de recunoaștere avansată Homeland (CERB). Departamentul SUA pentru Securitate Internă (DHS) lansează acest sistem acum, în ciuda opoziției multor grupuri de interes public și a membrilor Congresului.

Tehnologie de recunoaștere avansată Homeland

HART se bazează foarte mult pe recunoastere faciala sisteme care scanează ambele vizitatori și cetățeni americani. Din câte am putut descoperi, DHS nu a fost niciodată autorizat de Congres să scaneze fețele cetățenilor americani. Indiferent dacă o astfel de scanare a fost aprobată sau nu, este folosit. Cu toate acestea, conform a Raport 2017 de către Centrul de confidențialitate & Tehnologie la Georgetown Law:

„Înrăutățind lucrurile, tehnologia de scanare a feței folosită de DHS poate face greșeli frecvente. Conform datelor proprii ale DHS, sistemele de recunoaștere a feței DHS resping în mod eronat până la 1 din 25 de călători folosind acreditări valide. Cu această rată ridicată, sistemul de scanare a feței predispus la erori al DHS ar putea determina întârzierea sau refuzarea în mod greșit a 1.632 de pasageri sau refuzarea îmbarcării în fiecare zi doar pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy (JFK) din New York. ”Center on Privacy & Tehnologie la Georgetown LawCentrul de confidențialitate & amp; Tehnologie la Georgetown Law

Planurile DHS prevăd ca HART să fie desfășurat împotriva tuturor zborurilor internaționale din Statele Unite până la sfârșitul anului 2021.

Apărarea împotriva HART

Se pare că există doar un singur lucru o persoană poate face pentru a evita colectarea informațiilor personale în HART:

„… singura modalitate prin care o persoană se asigură că nu este supusă colectării de informații biometrice atunci când călătorește pe plan internațional este să se abțină de la călătorie.”

Există câteva raze de speranță

Deși în prezent există puține lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja împotriva tehnologiilor care încalcă confidențialitatea la care ne-am uitat, există domenii în care poți lua măsuri eficiente. Să le privim acum.

Tehnologia: urmăritori web

A fost odată ca niciodată, anunțurile care au apărut pe paginile web pe care le-ați vizitat au fost doar reclame. Au apărut pentru că erau relevante pentru conținutul paginii. În afară de a ocupa spațiu, au fost inofensiv și furnizate o modalitate prin care un site web poate câștiga bani oferind în același timp conținutul lor gratuit.

Urmăritori web. Sursa: Shutterstock.com

Astăzi, este mai probabil să apară anunțurile pe care le vedeți legat de lucrurile pe care tu vizualizate recent în altă parte pe Internet. Și este probabil să ducă urmăritori web care permit agenților de publicitate spionează istoricul de navigare.

Ce se întâmplă cu informațiile pe care le adună? Ar putea folosiți-le singuri pentru a-și viza mai bine anunțurile. Sau pot vindeți-l altor agenți de publicitate. În ambele cazuri, rezultatul este că sunt informații despre ceea ce faci online adunate în baze de date gigantice fără consimțământul dumneavoastră.

S-ar putea să credeți că informațiile colectate de reclame trebuie să fie anonime, dar ați greși. Având suficiente date, există tehnici pe care companiile le pot folosi te identifică cu un grad ridicat de precizie, chiar dacă nu le dezvăluiți niciodată în mod direct informații personale.

Apărarea împotriva urmăritorilor web

Există două mijloace de apărare aferente împotriva trackerelor web:

  • Instalați o extensie de browser Pro-Privacy. În cazul trackerelor web, avem o protecție eficientă. Există mai multe extensii de browser pro-confidențialitate pe care le puteți instala, care elimină anunțurile care conțin trackere web. Nu sunt perfecte – informațiile despre ceea ce faceți online merită o mulțime de bani – așa că există un război continuu între instrumentele pro-confidențialitate și dezvoltatorii de urmărire web. În plus, aceste extensii de browser pot distruge unele site-uri, necesitându-vă să faceți unele ajustări manuale. Chiar și așa, extensiile de browser potrivite oferă o apărare puternică împotriva trackerelor web.
  • Utilizați un browser cu blocare încorporată. Sunt disponibile câteva browsere web care au încorporate sisteme de blocare a anunțurilor / web tracker. Una este Opera; cealaltă este Curajoasă. La fel ca extensiile de browser, caracteristicile de blocare ale acestora browsere sigure întrerupeți anumite site-uri web și vă solicită să faceți ajustări minore din când în când. Dar ambele sunt gratuite pentru descărcare și utilizare, deci merită experimentate.

Tehnologia: Giganți stabiliți pentru rețelele sociale

Lumea rețelelor sociale este dominată de o mână de organizații: Facebook, Youtube, Twitter și alte câteva au o smențineți modurile în care interacționăm online. Toți par să aibă o agendă politică puternică, împreună cu voința de a-și folosi puterea pentru a impune această agendă lumii. Rezultatul a fost eliminarea utilizatorilor cu opinii sau poziții politice „inacceptabile”, împreună cu trucuri mai insidioase, cum ar fi interzicerea în umbră a celor care nu se conformează.

Giganții rețelelor sociale. Sursa: Shutterstock.com

Chiar dacă nu au avut părtiniri politice aparente, numeroase scandaluri din ultimii ani au arătat că aceste companii nu respectă confidențialitatea utilizatorilor și fac o treabă teribilă protejând informațiile pe care le au despre noi.

Până de curând, efectele de rețea (cu cât au mai mulți utilizatori, cu atât devin mai valoroși și populari) și-au făcut pozițiile inatacabile.

Apărarea împotriva sistemelor actuale de social media

Au început să apară alternative la giganții consacrați ai rețelelor sociale. Site-uri de exprimare liberă precum Minds și Gab sunt în luptă de ani de zile, dar sunt vulnerabili pentru că sunt sisteme centralizate precum uriașii pe care vor să-i înlocuiască.

Acum un nou val de servicii federale sau descentralizate apare. De exemplu, în timp ce pregăteam acest articol, Gab, cu aproape un milion de utilizatori deja, a anunțat un reproiectare completă a serviciului lor. Potrivit anunțului:

„Noul software Gab.com – pe care îl numim Gab Social – permite oricui, indiferent dacă are sau nu un cont Gab, să își configureze propriul server de rețea socială. Toate serverele Gab Social vor fi interconectate. Utilizatorii de la unul pot urmări utilizatorii de la altul și își pot primi conținutul în fluxuri pe propriile servere. ”Gab TeamEchipa Gab

Cu alte cuvinte, Gab trece la un model federalizat. Scopul lor este să-l facă pe Gab rezistent la cenzură, rezistent și antifragil. În timp ce sistemele federate, cum ar fi Gab, sunt încă pitice de giganții actuali, designul lor le va permite cresc rapid și furnizați platforme pentru oamenii din întreaga lume care sunt nu sunt bine deservite de sau interzise explicit de la, sistemul actual.

Viitorul

Începem acum să avem câteva alternative de confidențialitate pro, cum ar fi browsere, criptomonede, tehnologie VPN, rețele sociale descentralizate și așa mai departe. Dar sunt suficiente pentru a opri atacul asupra confidențialității personale din inovația tehnologică? Credem doar că pot tide tulpina, dar nu o pot opri.

Dacă sunteți o persoană foarte conștientă de confidențialitate, aveți alternative, dar va trebui să săriți prin niște cercuri pentru a face acest lucru. Treceți la linux, utilizați un serviciu VPN (cum ar fi NordVPN sau ExpressVPN), utilizați un browser securizat și utilizați doar bitcoin pentru a efectua plăți.

Pentru o persoană obișnuită, comoditatea este esențială, iar tehnologia face viața de zi cu zi mult mai convenabilă. Nu vedem că această tendință schimbă ceva curând, dacă nu chiar vreodată.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me