Este o lume mare acolo. Internetul a transformat modul în care ne împărtășim viața de zi cu zi, iar pentru generațiile mai tinere, internetul este o parte imensă a socialului lor, recreativ, și dezvoltarea educațională.

Odată cu creșterea deținerii de smartphone-uri în rândul persoanelor cu vârsta sub 16 ani, mai mulți copii decât oricând pot accesa internetul. Statisticile arată că în jur 45% dintre copiii din SUA dețineți un smartphone cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, acest număr crescând semnificativ la adolescenți.

Dar păstrarea în siguranță a tinerilor pe internet este o sarcină provocatoare. Fiecare părinte știe că există conținut de pe web care nu este potrivit pentru copiii lor, și mulți părinți se întreabă cum își pot păstra copiii în siguranță online.

Instrumente precum Căutarea sigură a Google funcționează doar într-o anumită măsură și chiar și restricțiile impuse de furnizorii dvs. de servicii de internet pot lăsa materialul nedorit să se strecoare. Cel mai îngrijorător sunt site-urile care sunt aparent sigur pentru copii, cum ar fi YouTube, care, de fapt, poate conține conținut sensibil încărcat de utilizatori sau poate trata teme nu vrei ca copiii tăi să fie expuși.

Deci, ce poate face un părinte în cauză pentru a limita riscul copiilor lor pe internet? Vestea bună este că există o mulțime de moduri poti oferiți copiilor dvs. acces la web și lăsați-i să utilizeze dispozitive conectate la internet, într-un cale sigura.

Blokt a strâns sfaturi de top pentru a vă menține copiii în siguranță online, de la browsere adaptate copiilor la discuții dure despre confidențialitate și probleme de descărcare. Aflați cum să vă protejați copiii online aici!

Motoare de căutare sigure pentru copii

Motoarele de căutare sunt cel mai utilizat instrument de pe web. Aproape toată lumea a folosit Google sau Bing pentru a face căutări și, atunci când sunt utilizate corect, motoarele de căutare sunt un instrument indispensabil.

Cu toate acestea, pot returna rezultate de căutare neadecvate. Majoritatea motoarelor de căutare oferă opțiunea de a blochează conținutul potențial pentru adulți care pot implica materiale pornografice, scene de violență, arme sau materiale politice și religioase extreme.

KidzSearch este perfect pentru a menține copiii mai mici în siguranță și distracție

Aceasta se numește „Căutare în condiții de siguranță‘Pe Google, dar chiar și în timp ce navigați în acest mod, există totuși potențialul ca copiii să fie expuși materialelor pentru adulți. În schimb, de ce să nu folosiți un motor de căutare adaptat special pentru copii?

Există mai multe opțiuni pentru părinții care doresc să limiteze ceea ce vede copilul lor printr-un motor de căutare. KidzSearch, de exemplu, care utilizează o versiune personalizată a motorului de căutare Google, este un motor de căutare sigur foarte popular.

Copiii dvs. sunt liberi să caute orice le place, iar KidzSearch asigură acest lucru nu se returnează material explicit în rezultatele căutării. La fel, oferă materiale educaționale, propriul canal video pentru materiale adaptate copiilor și chiar știri pentru copii!

Alte motoare de căutare care vă mențin copiii în siguranță sunt:

  • Kiddle – Kiddle caută și clasifică conținutul pe baza adecvării acestuia pentru copii. Afișează site-uri care sunt scrise special pentru copii în partea de sus a rezultatelor căutării, unde sunt cel mai probabil să fie făcute clic, și site-uri cunoscute care sunt scrise pentru un public adult mai jos. Niciunul din conținutul pe care îl prezintă nu prezintă nimic explicit sau care nu este prietenos pentru copii.
  • Kidtopia – Atât un motor de căutare, cât și o resursă educațională, Kidtopia se adresează în principal copiilor mai mici. Cu funcția de căutare personalizată Google și o multitudine de resurse adaptate copiilor, Kidtopia face imposibilă pentru copii căutarea de conținut neadecvat.

Browsere sigure pentru copii

Desigur, motoarele de căutare sigure pentru copii pot doar protejați-vă copiii într-o anumită măsură online. Există întotdeauna șansa ca atunci când utilizați un browser web normal, copilul dvs. să navigheze pur și simplu din spațiul sigur pentru copii și să înceapă să utilizeze site-uri pe care nu aveți prea mult control.

Browsere sigure pentru copii

Există și o soluție la acest lucru. Sunt mai multe browsere sigure pentru copii în curs de dezvoltare, care sunt întregi aplicații independente precum Google Chrome sau Internet Explorer, care creează o experiență de internet sigură pentru copii.

Chrome oferă acest lucru într-o anumită măsură prin conturile lor supravegheate, ceea ce permite conectarea numai la site-urile pe care părinții le-au aprobat în prealabil, prin utilizarea unui sistem de blocare pentru copii. Părinții pot primi și un strat suplimentar de protecție folosind free Extensie Blocksi. Bloksi rulează deasupra Chrome pentru a identifica și a bloca instantaneu materialul sensibil. Aceasta este o metodă destul de robustă pentru a vă asigura că copiii nu pot accesa site-uri explicite cunoscute.

Browserele special concepute pentru copii includ:

  • Browser ZAC – Acest browser este adaptat copiilor cu autism, deci elimină o mulțime de funcționalități pe care le oferă browserele web tradiționale – făcând mai puțin ușor să rupi sau să modifici setările. Părinții vor descoperi, de asemenea, că acest browser este perfect pentru copiii mai mici care ar putea naviga accidental către site-uri potențial periculoase dintr-un browser normal.
  • Browser Kido’z – Acesta este un browser plătit, dar oferă una dintre cele mai sigure experiențe de navigare pentru copii. Cu o autentificare protejată, părinții au control deplin asupra acestei aplicații independente, permițându-le copiilor să navigheze pe net în siguranță.

Discutați despre semnificația datelor „personale” cu copilul dumneavoastră

Fiecare părinte a auzit povești de groază ale copiilor lor date personale fiind partajat online, cum ar fi imagini, informații sensibile, și aspecte ale vieții lor private.

Poate ca părinte, ați fost chiar la capătul acestei situații, unde un copil supărat s-a întors acasă de la școală după bârfă s-a răspândit despre ceva ce au spus sau făcut online. Ca adulți, știm că acest lucru va trece, dar pentru copii, astfel de situații pot fi incredibil de stresant și le afectează viața socială și educația.

Discutați despre semnificația datelor „personale” cu copilul dumneavoastră

De aceea este important să stabiliți limite clare cu copiii tăi despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să posteze online. Dacă este un aspect al vieții lor personale, nu ar dori ca toată lumea să știe, atunci nu ar trebui să fie postat nicăieri online – nici măcar într-un mesaj privat. Odată ce ceva a fost distribuit pe internet, este cel mai bine să presupunem că este acolo pentru totdeauna.

În schimb, anunțați-vă copiii că, dacă au nevoie să împărtășească ceva personal, pot să vă încredințeze atât părinți, cât și prieteni. În acest fel, problemele personale rămân în familia ta și nu-și croi drum online.

Acest lucru se extinde și la păstrarea datelor ca numere de telefon, adrese, vârstă, și la ce școală frecventează în afara domeniului public. Din păcate, astfel de informații ar putea fi preluate de indivizi necinstiți și folosiți pentru a colecta informații despre viața personală a copiilor dvs..

Copilul dumneavoastră vorbește online cu străini cu precauție?

Cu prevalența jocurilor online, a aplicațiilor sociale și a aplicațiilor media precum Instagram, este mai ușor ca niciodată să o faci întâlnește „străini” online, cine poate să nu fie cine par. Dar vechea zicală „Nu vorbiți cu străinii” este mult mai dificilă online decât în ​​viața reală.

Web-ul poate fi accesat printr-o gamă largă de dispozitive, cum ar fi consolele de jocuri, unde chatul vocal este obișnuit. Majoritatea jucătorilor sau persoanelor pe care copilul dvs. le va interacționa online vor fi persoane legitime și cel mai probabil alți copii, dar nu puteți fi sigur. Deoarece internetul nostru este din ce în ce mai social, este greu de limitat cu cine interacționează pe net.

Nu vorbiți cu străini

În schimb, este probabil mai ușor să purtați conversații constructive cu copilul dvs. despre pericolele discuțiilor online cu străini. Discutați cu copilul dvs. despre importanța limitării conținutului conversațiilor lor, așa cum am descris mai sus. Dacă experiența lor socială sau de recreere depinde de aceasta, informați-i cum pot rămâne în siguranță, cum ar fi nepartajarea informațiilor personale, locul unde se află sau chiar numele lor real.

În schimb, dacă copilul dvs. participă la o comunitate online sau la jocuri video, încurajați-l să păstreze subiectul conversației pentru a rămâne pe joc în sine și asigurați-vă că utilizează un alias pentru a-și proteja identitatea reală.

Setați limite privind utilizarea internetului și durata ecranului

Acest punct trece peste sănătatea generală și bunăstarea copilului dvs., precum și păstrarea acestuia în siguranță online. În secolul 21, atât de mult din viața copiilor este petrecută online încât ei s-ar putea să fie prea investiți emoțional în viața lor online, și neglijează celelalte distracții ale acestora.

Acest lucru poate avea consecințe negative grave asupra vieții lor sociale și a sănătății mintale. Copiii care petrec mai mult de 7 ore pe zi pe ecrane au șanse de două ori mai mari diagnosticat cu depresie sau anxietate. Deși acest lucru poate suna ca o cantitate excesivă de timp, 20% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani petreceți acest timp lung sau mai mult online pe zi numai în SUA.

Setați limite privind utilizarea internetului și durata ecranului

Sunt o mulțime de soluții care poate fi descărcat pentru a limita timpul online al copiilor dvs. Este deosebit de ușor să descărcați aceste aplicații pentru dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri și tablete. De exemplu, Pactul nostru permite părinților să modereze utilizarea dispozitivului copiilor lor.

Atât o aplicație de control parental, cât și un localizator, OurPact o ușurează limitează timpul de ecranare al copiilor tăi. Părinții pot folosi aplicația pentru a seta orele care reflectă rutina copiilor lor, de exemplu, pentru a-și bloca telefoanele cu o oră înainte de culcare până dimineața sau pentru a limita timpul de ecranare la o anumită cantitate de ore pe zi. OurPact permite, de asemenea anumite aplicații să fie blocate complet, cum ar fi aplicația Facebook, până când acordați permisiunea.

Urmărește conturile de socializare ale copilului tău

Acesta nu vă va câștiga niciun punct „cool”, dar este unul dintre cele mai simple modalități de a proteja și monitoriza ceea ce copilul dvs. postează online. Există mai multe conturi pe care le poate avea copilul dvs., pentru rețelele sociale precum Facebook, Twitter, Snapchat sau Instagram; și pentru site-uri de divertisment precum YouTube, TikToc și Twitch.

Poți aveți deja un cont personal pentru unele dintre aceste site-uri web. Dacă nu, majoritatea sunt ușor de creat și necesită doar un e-mail pentru a vă înscrie. După ce sunteți gata, puteți găsi profilul copilului dvs. și le puteți „urmări” ca prieten.

Urmărește conturile de socializare ale copilului tău

Este important să purtați mai întâi o conversație despre asta. Anunțați-l pe copilul dvs. că nu sunteți acolo pentru a-i spiona și vă asigurați doar că nu intră în probleme, nu văd materiale sensibile sau nu împărtășesc detalii personale online.

De obicei, urmărind profilurile copilului dvs., puteți vedea ce conținut postează, partajează și îi place; sau alți utilizatori cu care ar putea urmări și comunica. Check-in doar o dată pe săptămână este un mod simplu, dar eficient de a menține o prezență în viața online a copilului tău.

Căutați semne de intimidare cibernetică

Hărțuirea la școală este destul de dificil de observat, dar agresiunea cibernetică poate fi o provocare cu totul nouă ca părinte. Semnele hărțuirii cibernetice sunt similare cu hărțuirea tradițională, copilul dumneavoastră poate fi retras, acționând în afara caracterului sau căutând izolarea. Cyberbullying-ul crește, cu 9% dintre copii spunând că au fost agresați prin aplicații de mesagerie precum Facebook Messenger sau Whatsapp.

Problema cu agresiunea cibernetică este că nu se termină acasă. Acum că copiii pot fi conectați 24/7, există un real potențial să fie victima agresiunii chiar și în siguranța caselor lor. Există două tipuri majore de intimidare cibernetică pe care ar trebui să le cunoașteți ca părinte.

Primul este „trolling”. Aceasta include în general străini care vă hărțuiesc sau vă pedepsesc copilul online pentru lucruri precum comentarii pe care le-au făcut, o imagine pe care au încărcat-o sau un videoclip. Trolii online pot fi deliberat rău intenționat și spuneți lucruri deosebit de dureroase copilului dvs., dar distincția importantă este că este puțin probabil ca acești troli să vă cunoască copilul în viața reală.

Cyberbullying

Dacă puteți face copilul să vă deschidă despre trollingul online, ar trebui să le impresionați că acestea trolii ar trebui ignorați și că comportamentul lor nu merită să se ridice sau să se angajeze. Majoritatea trolilor online se vor plictisi rapid de o țintă și se vor muta la alta. Ca părinte, ai putea sugera că copilul tău are timp departe de dispozitivele conectate la internet până când situația s-a calmat.

A doua formă de hărțuire cibernetică provine din cercurile copiilor dvs., fie la școală, fie la nivel local, care văd și interacționează cu copilul dumneavoastră în viața reală. Se știe că situațiile apar atunci când un grup de copii agresează sistematic un alt copil, iar acest abuz se poate muta online – lăsând copilului tău puțin spațiu pentru a scăpa fie acasă, fie la școală.

Aceste cazuri ar trebui tratate la fel ca incidentele tradiționale de agresiune. Identificați vinovații, salvați copii ale mesajelor, și duceți-i la școală sau la autoritățile locale. Există o lungă istorie a agresorilor cibernetici fiind tras la răspundere legală pentru acțiunile lor, și ca părinte, ar trebui să vă simțiți în puterea voastră de a continua această acțiune.

Fiți la curent cu serviciile de partajare video

Dacă sunteți părintele unui adolescent, probabil că ați auzit de asta TikToc, A serviciu de partajare video foarte popular. Există multe site-uri de acest gen, dar toate se concentrează Conținut generat de utilizatori precum videoclipuri și clipuri scurte.

În mod normal, aceste servicii de partajare video sunt un pic de distracție inofensivă. Mulți utilizatori pot aplica filtre pentru ei înșiși, ceea ce modifică modul în care arată sau folosesc schimbătoare de voce pentru a crea clipuri amuzante de cântat și dans. in orice caz, există și o parte sinistră a acestor site-uri.

Fiți la curent cu serviciile de partajare video

Pe net prădători poate folosi aceste site-uri pentru conectează-te cu adolescenții online, și poate chiar se prezintă ca un adolescent pentru a face conexiuni. În timp ce aceste comunități au îndrumări stricte și adoptă de obicei o poziție dură în ceea ce privește conținutul adulților sau hărțuirea sexuală, ar trebui, de asemenea, să vă asigurați că copiii dvs. nu împărtășesc conținut sugestiv pe aplicațiile de partajare video, deoarece acest lucru ar putea atrage atenția nedorită.

În mod similar, este important să vă asigurați că copilul dumneavoastră nu împărtășește conținut, care ar putea fi potențial jenant sau prompt de agresiune de la colegii lor. Toți copiii fac lucruri care sunt jenante atunci când privesc înapoi ca adulți, dar, așa cum am discutat, conținutul de pe internet poate fi distribuit pe scară largă și poate pentru totdeauna. Asigurați-vă că orice videoclipuri pe care le distribuie copiii dvs. conține conținut nu ar fi jenate pentru a vedea postat în altă parte la o dată ulterioară.

Filtrele limbajului și limbajului

La un moment dat în viață, copiii tăi vor auzi o blasfemie. Dar există nu este nevoie să le expuneți la un limbaj profan online, și există pași pe care îi puteți lua ca părinte pentru a limita apariția cuvintelor blestemate care apar în viața online a copilului dumneavoastră.

Părinții pot descărca servicii dedicate, cum ar fi WebPurify, care blochează automat cuvintele profane cu alte personaje aleatorii. WebPurify funcționează în partea superioară a browserelor web normale, astfel încât chiar dacă copilul dvs. are domnie liberă online, puteți limita în continuare limba la care sunt expuși.

Este ușor să activați un filtru de profanitate pe site-ul de socializare, Facebook

Site-urile sociale precum Facebook le permit părinților să o facă moderează limba copiii lor sunt expuși prin funcția de moderare a paginii. În această caracteristică, orice postare care conține un cuvânt blocat nu este afișată.

În această caracteristică puțin cunoscută, părinții pot alege profanare puternic moderată, care elimină toate cuvintele de blestem cunoscute sau pot specifică ce cuvinte sunt blocate, cum ar fi „lupta” sau „violența”, care nu pot fi surprinse de filtrele de limbaj. Acest lucru ne aduce la următorul nostru sfat, care vă ajută să controlați dacă copilul dumneavoastră este expus la conținut violent.

Limitați accesul la conținut violent

din pacate, există o mulțime de conținut violent online. Acest lucru ar putea varia de la scene de luptă până la abuzul animalelor și va șoca și va afecta copilul. Probabil că site-urile cu cel mai mare risc care vă pot expune copilul la violență sunt site-urile de conținut generate de utilizatori, cum ar fi YouTube.

Deși YouTube are politici stricte și funcționează pentru a elimina conținutul violent, este încă uneori online câteva minute sau ore înainte de a fi eliminat. Din fericire, YouTube recunoaște această problemă și, ca rezultat, au lansat YouTube Kids.

YouTube Kids este special adaptat conținutului adecvat pentru copii

YouTube Kids este o aplicație descărcabilă pe dispozitivele Android și iOS, care oferă un experiență mai sigură pentru copii. Echipa YouTube identifică și elimină în mod activ conținut care nu este potrivit pentru copii, astfel încât părinții să aibă liniște sufletească atunci când copilul lor explorează videoclipuri noi.

Asigurați-vă că accesul la plățile în aplicație este restricționat

Este posibil ca următorul pas să nu se refere direct la siguranța copilului dvs. online, dar ar putea salva părinții o durere de cap serioasă și ar putea impune bune practici în viitor.

Dacă îi lași pe copiii tăi să folosească smartphone-ul pentru a juca jocuri, există șansa ca aceștia ar putea face achiziții în aplicație care sunt facturate direct la metoda de plată stocată. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că orice aplicație lăsați copiii să se joace pe dispozitivul dvs. nu conține articole din joc pentru bani reali.

Poate doriți chiar să vă gândiți să vă cumpărați copiii propriul lor dispozitiv potrivit pentru copii, ca Amazon Fire 7 pentru copii, care este o tabletă de 7 ”perfectă pentru a juca jocuri și a folosi aplicații. Dispozitivul este preîncărcat cu jocuri potrivite pentru copii și controale parentale complete pentru a preveni cheltuieli nedorite!

Vorbește despre torrenting!

Cu excepția cazului în care nu ați vizionat niciodată un film pe DVD sau la cinematograf, probabil ați văzut reclama de mai sus împotriva pirateriei și a torrentului. Torrentul este o modalitate de distribuire a fișierelor online peer-to-peer. Există multe site-uri de torrentare în care utilizatorii încarcă filme, muzică, fotografii, jocuri și multe altele. Acestea pot fi tentante pentru copii (& adulți), care ar putea dori să descarce ultimul album al artistului preferat sau să joace gratuit jocurile lor preferate.

Problema este că, torrentarea este ilegală din punct de vedere tehnic. Multe dintre aceste fișiere sunt furnizate fără o licență, care ar fi acordată în mod normal la achiziționarea legitimă a conținutului. Deși torrentul este răspândit și banal online, este totuși împotriva legii în majoritatea țărilor. Astfel, singura modalitate de a le descărca în siguranță este de a utiliza un VPN.

În al doilea rând, multe site-uri de torrent ar putea expuneți dispozitivele copiilor dvs. la viruși care le fură datele. Aceasta este o problemă, deoarece chiar și adulții pot fi înșelați cu ușurință în descărcarea fișierelor corupte sau în descărcarea de site-uri de phishing care arată ca site-uri torrent celebre. Acest lucru se întâmplă adesea cu pirate bay, de exemplu.

La Blokt nu ne încruntăm împotriva torrentului, dar cel mai bine este că copiii dvs. nu o fac, deoarece poate duce la probleme cu ISP-ul dvs. dacă nu o fac printr-un VPN.

Dacă doriți să faceți acest lucru, ar trebui să utilizați un VPN ca NordVpn, Expressvpn sau un alt serviciu VPN care acceptă torrentarea.

Referințe