Sisteme de recunoaștere facială devin din ce în ce mai mult uzual. De la aeroporturi la străzile marilor orașe până la magazine individuale și clădiri de apartamente, această tehnologie este aplicată peste tot. În același timp, există funcţional și probleme de confidențialitate cu aceste tipuri de sisteme de identificare biometrică.

Acesta este un domeniu al tehnologiei care ne sperie cu adevărat la Blokt.com. Este imposibil să înțelegem cu adevărat implicațiile deschiderii unei astfel de cutii de pandora. Cum va funcționa lumea când fața ta poate fi recunoscută și monitorizată automat oriunde te plimbi? Ce se va întâmpla dacă infractorii reușesc să pirateze bazele de date faciale și să le folosească în scopuri frauduloase? Nimeni nu știe cu adevărat acest răspuns.

Aceasta nu este doar o tendință care se întâmplă în țări precum China. Se întâmplă și în democrațiile occidentale. Poate fi un instrument util pentru statele naționale, dar cu cât costă libertatea și intimitatea personală?

Cum este astăzi tehnologia de recunoaștere facială?

În acest articol, ne vom uita la starea tehnologiei de recunoaștere facială astăzi. Vom aborda mai întâi noțiunile de bază ale tehnologiei, apoi vom analiza unele dintre sistemele care sunt utilizate astăzi. În timp ce lucrurile se mișcă rapid în domeniul recunoașterii faciale, până la sfârșitul articolului, ar trebui să aveți o bună înțelegere a situației lucrurilor astăzi, atât promisiune si pune în pericol.

Bazele tehnologiei de recunoaștere facială

Înainte de a intra în utilizările curente, să trecem mai departe cum funcționează această tehnologie incredibilă.

Cum recunoaște o mașină o față?

În timp ce noi oamenii recunoaștem fețele prin recunoașterea instantanee a modelelor, mașinile o fac complet diferit. Mașini recunoaşte și tine minte se confruntă cu luând tot felul de măsurători ale caracteristicilor feței, salvând apoi datele rezultate ca reprezentare a feței.

Deși există variații în tehnologie, proces de bază merge cam așa:

  • Sistemul primește o imagine de analizat. Aceasta ar putea fi o fotografie statică, precum cele realizate de sistemele de pe aeroporturile din SUA, sau un cadru dintr-un videoclip al unei persoane în mișcare. Unele sisteme folosesc tehnici precum lidar infraroșu și imagine termica senzori pentru a obține informații suplimentare. Cercetătorii lucrează chiar la sisteme care folosesc sonar (cum ar fi un liliac sau un submarin) pentru a îmbunătăți precizia. Ca rezultat, „imaginea” de analizat ar putea fi de fapt un set de imagini create cu diferite tipuri de senzori.
  • Sistemul caută o față sau fețele din imagine. Se caută caracteristici acea indica prezența unei fețe, precum ochi, urechi, nas, gură, pomeți. Odată ce identifică suficient din acestea, sistemul a „găsit” o față.
  • Sistemul măsuri variat caracteristici a feței. Unele caracteristici care ar putea fi utilizate sunt distanța dintre ochi, adâncimea orificiilor, forma pomeților și distanța de la frunte la bărbie. Sisteme mai noi în general considera mulți mai multe caracteristici decât aceasta, inclusiv lucruri precum culoarea și textura pielii. Se pot regla, de asemenea, pentru iluminare variabilă, o față care nu se uită direct în cameră și așa mai departe.
  • datele rezultate este stocat ca reprezentare a feței.
  • Reprezentarea feței este comparativ cu o bază de date a chipurilor cunoscute.
  • Sistemul identifică cea mai bună potrivire printre fețele din baza de date și determină dacă meciul este suficient de aproape pentru a fi considerat un hit. Dacă nu există o potrivire, datele pot fi stocate pentru a fi asortate cu alte date de identificare personală ulterior, poate la casă dintr-un magazin.

După cum vă puteți imagina, cele mai avansate sisteme de recunoaștere facială sunt mult mai complex decât aceasta, dar acum aveți o idee generală despre modul în care funcționează procesul.

Se spune că sunt tehnici moderne de recunoaștere facială mai exactă decât recunoașterea umană. Cu toate acestea, cel puțin unele dintre sistemele de recunoaștere facială utilizate în prezent sunt patetic rău la locul de muncă.

Poate că folosesc o tehnologie mai veche, mai puțin precisă (poate dura ani de zile până când un sistem ajunge din laborator și în lume). Sau ar putea fi asta recunoașterea fețelor în lumea reală este mult mai dificilă decât în ​​laborator. Poate ca. Dr. WonSook Lee explică în videoclip, sistemele care nu obțin rezultate bune nu sunt pregătite suficient de bine.

Oricare ar fi motivul rezultatelor proaste obținute de unele sisteme, există un o sumă imensă de bani și cercetare în acest domeniu și este sigur că sistemele de recunoaștere facială vor continua să devină din ce în ce mai bune.

Un tur rapid al tehnologiei de recunoaștere facială în lumea reală

O modalitate de a cunoaște unde stau lucrurile este să te uiți la unele exemple recente de utilizare a tehnologiei de recunoaștere facială. În vinietele care urmează, vom analiza mai multe aplicații din lumea reală a tehnologiei de recunoaștere facială și vom enumera argumentele pro și contra.

Sistemul de recunoaștere facială live din Londra

Promisiune: O poliție mai eficientă.

Pune în pericol: Expune trecătorii nevinovați la supravegherea nedorită. S-au generat frecvent falsuri pozitive, ceea ce duce la asocierea feței unei persoane nevinovate cu dosarele unui criminal, cel puțin temporar. A provocat confruntări între polițiști și cetățeni care nu doreau să fie scanate.

Până de curând, Poliția Metropolitană din Londra și-a testat recunoașterea facială live (LFR) pe străzile din Londra, făcând milioane de civili nevinovați să facă parte din test fără consimțământul lor. Sistemul folosea camere, software de recunoaștere facială și un AI pentru a compara fețele trecătorilor cu cele dintr-o bază de date cu persoane dorite de poliție.

Recunoaștere facială live – Sursă: met.police.uk

Dacă AI a detectat o potrivire, ar fi anunțați un ofițer de poliție din apropiere. Ofițerul ar fi a evalua informațiile primite de la sistemul LFR și să decidă dacă abordează sau nu interogarea persoanei. Ideea aici este că chiar persoane dorite trebuie sa ieși uneori în lume, iar atunci când o fac, LFR i-ar putea vedea și arăta poliția direct către ei. Ar putea fi mult mai eficient decât să urmărească subiectele la modul vechi.

in orice caz, sistemul a avut multe probleme. Una este încălcarea vieții private cauzată de un sistem care cel puțin momentan generează și înregistrează date biometrice pentru fiecare persoană care trece prin fața numeroaselor sale camere. Potrivit site-ului web LFR,

„Sistemul va păstra doar fețele care se potrivesc cu lista de urmărire, acestea sunt păstrate timp de 30 de zile, toate celelalte sunt șterse imediat. Ștergem toate celelalte date de pe lista de urmărire și înregistrările înregistrate.

Oricine poate refuza să fie scanat; nu este o infracțiune sau considerat „obstrucție” să eviți în mod activ să fie scanat ”.

LFRLFR

Aceste garanții au ajuns să nu fie foarte liniștitoare din câteva motive. În primul rând, sistemul are tendința de a face identificări fals-pozitive. Adică, îi confundă pe oameni nevinovați pentru persoanele ale căror fețe se află pe lista sa de supraveghere. Acest lucru are ca rezultat oameni nevinovați fiind opriți și interogați de poliție și păstrarea identității lor în baza de date LFR pentru o anumită perioadă de timp.

Cât de inexact este sistemul LFR? Big Brother Watch, un grup de confidențialitate din Marea Britanie, prezintă detaliile Aici. Iată o captură a ecranului cu cele mai importante momente din această defalcare:

Inexactitate LFR

După cum puteți vedea, pare sistemul a identificat greșit oameni nevinovați marea majoritate a timpului. Ce se întâmplă în aceste cazuri? Conform Big Brother Watch, atunci când sistemul a identificat incorect oamenii, datele lor biometrice au fost încă păstrate timp de un an, chiar dacă nu făcuseră nimic rău.

Cine are acces la biometric date de la acei oameni nevinovați? Modul în care este folosit? Cum este protejat de la hackeri și alte forme de utilizare abuzivă? Nu știm răspunsurile la aceste întrebări.

Având în vedere că sistemul era așa incredibil de inexact, este bine de știut că oamenii au fost permis să evite scanarea. Înapoi din perspectiva drepturilor de confidențialitate, dar cel puțin o cale de ieșire. Dar realitatea situației era foarte diferită.

Așa cum este detaliat în acest articol din E-mail online, activ evitând să fie scanat condus la un trecător fiind reținut cu forța și fotografiat astfel încât chipul său putea fi introdus în sistem. Mail a raportat că poliția a confirmat în cele din urmă că puteți evita activ scanarea. Cu toate acestea, dacă ai făcut-o evitați în mod activ scanarea, ei ar putea ia în considerare acel comportament suspect, să te rețină și să te oblige să fii scanat oricum.

Începând cu data publicării acestui articol, testele sistemului LFR s-au încheiat. Poliția evaluează acum rezultatele testelor și decide dacă este sau nu să implementați sistemul.

Scanarea bazelor de date cu permis de conducere pentru imigranți ilegali și alți infractori

Promisiune: Detectarea rapidă de către criminali a guvernului federal folosind înregistrările de stat existente.

Pune în pericol: Posibilă încălcare a drepturilor statului. Congresul Statelor Unite nu a autorizat în mod explicit această utilizare a bazelor de date de stat.

ICE, agenția de imigrare și control vamal din Statele Unite, este astăzi foarte multă știre. Sarcina cu securizarea frontierelor, printre altele, ICE este ținta multe grupuri s-au opus politicilor de imigrare din SUA. Și utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială a făcut recent titluri.

Recunoașterea facială ICE a permisului de conducere

Utilizarea ICE de ftehnologie de recunoaștere acială pentru a analiza permisul de conducere bazele de date au declanșat reacții din partea multor grupuri, inclusiv a celor care susțin confidențialitatea. Există mai multe probleme aici. Una este conflict între drepturile statului și guvernul federal. Congresul SUA are neaprobat această utilizare a înregistrărilor de stat ale autovehiculelor. Cu toate acestea, aproximativ 20 de state au aprobat utilizarea bazelor de date de către agențiile de aplicare a legii de ani de zile. Aceasta include FBI, care este o agenție federală.

Căutarea străinilor ilegali

Adevărata problemă pare să fie conflict peste extratereștri ilegali. Unele dintre statele care oferă acces ICE la bazele de date ale permisului de conducere au a încurajat extratereștrii ilegali pentru a obține permisele de conducere. Potrivit cercetătorilor la Centrul de Drept al Universității Georgetown, ICE a vizat uneori străinii ilegali atunci când scanează aceste baze de date. Dacă căutarea străinilor ilegali în aceste baze de date este sau nu o problemă, depinde de locul în care vă aflați în problema imigrației.

Imigrarea și aplicarea vamală – Sursa: Shutterstock.com

La întrebarea cu privire la legalitatea acestor activități de către Radio Public Național (NPR), ICE a declarat agenția nu va comenta tehnici, tactici sau instrumente de investigație.” Ei subliniază, de asemenea, că, Aceasta este o procedură stabilită, care este în concordanță cu alte agenții de aplicare a legii.

Încălcarea confidențialității tuturor șoferilor?

O preocupare mai generală privind confidențialitatea este că FBI, ICE și alte agenții extrag aceste baze de date pentru informații. Puțini cetățeni sunt conștienți de faptul că obținerea unui permis de conducere expune informațiile lor agențiilor federale și de stat. Nu este clar care agenții să aibă acces la date și nici ce fac cu it și ce se întâmplă cu datele după ce este „folosit”.

Evaluarea persoanelor care sosesc în Statele Unite din țări străine

Promisiune: Trecere mai rapidă și mai eficientă prin vama SUA.

Pune în pericol: Alarmele false pot perturba călătoria. O bază de date imensă de date biometrice este o țintă excelentă pentru hackeri. Datele despre 10 mii de călători au fost deja furate.

Din 2017, Vama SUA și Protecția Frontierelor (CBP) utilizează sisteme de recunoaștere facială la diferite puncte de intrare in Statele Unite. Conform Săptămânii Federale a Calculatoarelor (FCW), sistemul a prins impostori multipli încercând să treacă granița cu documente false. Sistemul compară fața persoanei care deține documentul în prezent cu datele biometrice stocate asociate anterior cu acel document.

Mai recent, finstrumente de recunoaștere acială sunt obișnuiți cu identificați persoanele care intră și ies țară la mai multe aeroporturi. Iar agenția intenționează să extindă utilizarea tehnologiei.

Acest lucru vine în ciuda opoziției crescânde a publicului față de utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială. Libertarii civili și susținătorii vieții private văd mari riscuri viitoare de la implementarea acestor sisteme.

Potrivit tehnologiei Centrului de informare a confidențialității electronice din Statele Unite ale Americii, vizitatorul și tehnologia indicatorului statutului imigranților (US-VISIT) pagină,

„Cel puțin 30.000 de persoane din guvernele federale, de stat și locale accesează datele conținute de programul de colectare biometrică al DHS. DHS împărtășește aceste date biometrice cu guvernele străine, inclusiv Canada, Australia și Regatul Unit.Tehnologia indicatorilor statutul vizitatorilor și imigranților din Statele Unite

Ca și în cazul altor sisteme pe care le-am analizat, nu este clar cine are acces exact la datele dvs. biometrice, și ce fac cu el.

În plus, există îngrijorări cu securitatea biometricului și alte informații personale colectate de sistem. Încă din 2007, GAO a găsit probleme majore cu sistemele informatice care acceptă US-VISIT:

Securitatea informațiilor GAO

Rețineți că în 2013, US-VISIT a fost redenumit Office of Biometric Identity Management (OBIM). Nu ne este clar dacă toate problemele în computerele guvernului au fost rezolvate. Dar chiar dacă sistemele lor sunt 100% sigure (niciun sistem informatic nu este 100% sigur), există alți jucători implicați aici.

Un site a raportat asta date biometrice pe zeci de mii de călători a fost furat într-o încălcare a datelor. În mai 2019, CBP a aflat că un subcontractant avea date transferate (plăcuțe de înmatriculare și imagini de călătorie) pe propriile computere. Acest tip de transfer este interzis de regulile CBP, dar se pare că a fost făcut în sfidarea acestor reguli.

Aceste date au fost apoi furate de la subcontractant. Conform comentariilor CBP, datele pentru mai puțin de 100.000 de călători au fost furate. În timp ce CBP nu ar dezvălui numele subcontractantului din culpă, sursele spun că la scurt timp după piratare, Registrul a descoperit un site pe dark web care conține sute de gigaocteți de imagini cu înmatriculare și alte date, disponibil gratuit oricui îl dorește.

Site-uri de socializare care aplică recunoașterea facială fotografiilor utilizatorului

Promisiune: Etichetarea automată a utilizatorilor în fotografii.

Pune în pericol: Utilizatorii susțin Facebook a înregistrat date biometrice fără consimțământul lor și dat în judecată. Creează o bază de date imensă de date biometrice pe care hackerii le pot viza. Google, Apple, Microsoft și alții fac același lucru. Nu este clar ce se face cu datele și cine mai are acces la acestea.

Lucrurile pe care site-urile de socializare le pot face în aceste zile sunt incredibile. Unul dintre trucurile lor grozave este etichetarea automată a persoanelor în fotografiile pe care le postezi. După cum probabil știți, ei aplicați tehnologia de recunoaștere facială pentru a face acest lucru.

Site-uri de socializare care aplică recunoașterea facială – Sursa: Shutterstock.com

Dar nu toată lumea este încântată de această capacitate specială. Drept urmare, un grup de utilizatori Facebook a lansat un proces colectiv care contestă utilizarea de către Facebook a datelor lor biometrice. La începutul acestei luni, Curtea de Apel SUA pentru cel de-al 9-lea circuit din San Francisco a decis 3-0 că cazul poate continua în ciuda încercării Facebook de a-l bloca.

Cazul a fost început de trei utilizatori Facebook din Illinois, unde legea statului interzice companiilor să colecteze și să stocheze date biometrice fără acordul scris al utilizatorului.

Judecătorul Sandra Ikuta a scris asta „… dezvoltarea unui șablon de față folosind tehnologia de recunoaștere facială fără consimțământ (așa cum se pretinde în acest caz) invadează afacerile private ale unui individ.”

Deși probabil vor trece ani înainte ca acest caz să fie închis, rezultatele ar putea ajuta la clarificare ce drepturi au utilizatorii asupra propriilor date biometrice.

Adaptarea anunțurilor publicitare bazate pe analiza facială

Promisiune: Anunțurile vizate de vârsta, sexul și starea de spirit a spectatorului vor fi mai eficiente.

Pune în pericol: Odată ce această tehnologie este implementată pe scară largă, este un mic pas către recunoașterea facială completă și supravegherea privată a activităților dvs..

Folosind un sistem creat de compania franceză Quividi în 2015, unii cumpărători de la mall-uri de lux par să fie trăind într-un film de science fiction. Când vizitează una dintre cele peste 40 Centre comerciale Westfield, acestea sunt înconjurate de sute de panouri publicitare inteligente care adaptează reclamele pentru a fi cele mai eficiente pentru ele în mod individual.

Panourile publicitare au camere care alimentează un sistem de analiză facială (nu recunoaștere facială) care poate identificați caracteristicile precum vârsta, sexul și starea ta de spirit. Compania subliniază că sistemul nu face recunoaștere facială, adică nu știe că ești tu, Jane Doe, din Perth, care te uiți la panoul publicitar. Camerele în schimb înregistrați imagini neclare care sunt suficiente pentru analiza necesară, dar nu pentru recunoașterea facială.

Sistemul poate determina caracteristicile precum persoana care se uită la acest panou publicitar este probabil:

  • Femeie
  • Vârsta de la 30 la 35 de ani
  • Este foarte fericit acum

Având în vedere aceste informații, sistemul afișează anunțuri adaptate pentru a atrage o persoană cu aceste caracteristici. Este puțin cam înfiorător. Și mai înfiorător este că sistemul înregistrează reacțiile persoanei către anunțuri și trimite datele către agenții de publicitate relevanți. Acest lucru le permite să-și modifice anunțurile pentru a fi și mai eficiente în separarea fiecărui cumpărător de banii lor.

Conform Acest articol în Guardian, precizia sistemului variază de la aproximativ 90% pentru sex la aproximativ 80% pentru dispoziție.

Problema de confidențialitate aici este următorul pas de la analiza facială la analiză plus recunoașterea. Puțini dintre noi vor dori probabil stochează înregistrări unde suntem, ce cumpărăm, în ce stare ne aflăm, cum reacționăm la anumite reclame și cine știe ce altceva ar putea învăța un sistem combinat despre noi.

Potrivit articolului, alte magazine se află mai departe de-a lungul căii de recunoaștere facială decât Westfield. Se spune că lanțurilor le place 7-Unsprezece, Ţintă, și Walmart sunt toate experimentând folosirea recunoașterii faciale tehnologie în magazinele lor. În 2018, o companie a sunat FaceFirst a fost lansat un sistem numit IQ-Fraud, care utilizează tehnologia de recunoaștere facială pentru căutați hoți de magazine cunoscuți și persoanele care abuzează de politicile de returnare a magazinelor.

Un alt sistem se numește Brain de către DeepCam. Acest sistem utilizează recunoașterea facială pentru localizați oamenii care au fost adăugați la magazin baza de date a vizitatorilor cu probleme pentru a identifica pe cei care trebuie interceptați de securitate.

Brain de DeepCam

Atât FaceFirst, cât și DeepCam își comercializează serviciile către comercianții cu amănuntul din SUA. Deși nu este clar care companii vor furniza sistemele, și cât de curând vor fi monitorizate fiecare mișcare, la un moment dat este probabil că vor exista prin AI conectate la sistemele de recunoaștere facială din magazine.

În 2018, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) chestionat 19 dintre cei mai mari retaileri americani, plus Disney, despre utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială. Doar una dintre companii (Lowes) a spus-o a folosit tehnologia, și doar unul (Ahold Delhaize, care deține mai multe lanțuri de supermarketuri) a spus că nu folosește tehnologia de recunoaștere facială.

Ceilalți 18 au refuzat să confirme sau să nege utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială. Poate că suntem paranoici, dar aceste non-răspunsuri par să implice că și companiile sunt acum sau va folosi curând tehnologia.

Acum ce?

După cum am văzut, fsistemele de recunoaștere acială sunt reale, și sunt dislocate în lume. Acest lucru este adevărat în ciuda imperfecțiunilor lor și a realității amenințări de confidențialitate întruchipează.

O preocupare specială pe care nu cred că a primit suficientă atenție este ceea ce se întâmplă atunci când (nu dacă, când) o bază de date care conține caracteristicile tale faciale sau alte date biometrice este spartă. Aceasta este fața ta despre care vorbim, nu o parolă cu 8 caractere.

Dacă datele biometrice sunt furate, aveți probleme profunde. Ce ai de gând să faci, să te oprești pentru a-ți schimba forma feței?

Acum ce?

Sistemele de recunoaștere facială sunt aici și nu vor dispărea. În schimb, se răspândesc cu un control redus sau deloc. Dacă aceste sisteme vor fi practice, sperăm că vor exista discuții serioase pe subiecte precum când și unde este potrivit să se utilizeze această tehnologie. Și, ca rezultat, reguli stricte cu privire la cine vă controlează datele biometrice, cum pot fi utilizate și cum pot fi stocate în siguranță.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me