Acum că v-ați dat seama de aspectele tehnice ale cumpărării Bitcoin, este timpul pentru următorul pas: stocarea. Bitcoin și criptomonede, în general, au făcut cu siguranță valuri în scenele globale de finanțare și finanțare – ca urmare, au apărut noi piese software și hardware pentru stocarea, exploatarea, cumpărarea și vânzarea de Bitcoin și alte tipuri de criptomonede. sus în stânga și în dreapta.

Prin urmare, este mai important ca oricând să fim discernători. Atunci când alegeți metoda de stocare pentru criptare, există câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le luați în considerare:

Fierbinte sau rece: vreau ca monedele mele să fie stocate online sau offline?

Un portofel „fierbinte” este un portofel care este într-un fel conectat la internet. Unele dintre cele mai populare portofele fierbinți sunt Coinbase, Copay și Exodus. În timp ce diferite tipuri de portofele fierbinți au niveluri diferite de securitate, nu sunt la fel de sigure ca „portofelele reci”.

„Portofelele reci” sunt portofele care păstrează Bitcoin și alte tipuri de criptomonede stocate offline, în „depozitare la rece”. Acestea includ portofele hardware (cum ar fi Trezor și KeepKey) și portofele de hârtie. În timp ce portofelele reci nu sunt susceptibile la piratare, ele sunt vulnerabile la alte lucruri – daune elementare (adică, foc și apă) sau chiar doar se pierd (Doamne ferește). Cu toate acestea, acestea pot fi încă securizate, așa cum este explicat în articolul nostru de securitate aprofundat.

Cine deține cheile private ale Bitcoin?

Chei privateÎntrucât nimeni nu poate deține un Bitcoin fizic, lucrul care oferă cuiva controlul asupra utilizării unui singur Bitcoin (sau a unei părți dintr-unul) este ceva numit „cheie privată”. Cheia privată este un șir de caractere care reprezintă o anumită cantitate de Bitcoin. Când cheltuiți Bitcoin, cheia privată este lucrul care este trimis pentru a finaliza tranzacțiile.

Unele portofele permit utilizatorilor să dețină controlul asupra cheilor lor private; alții nu. Alegerea tipului de portofel pe care doriți să îl utilizați este o chestiune de preferință personală. Portofelele care stochează cheile private pentru utilizator pot face unii utilizatori să se simtă mai în siguranță, deoarece compania portofelului își asumă responsabilitatea pentru cheile private. Cu toate acestea, acest lucru cu siguranță nu garantează prea multe în ceea ce privește compensația dacă serverul portofelului respectiv este piratat.

Utilizarea unui portofel care oferă utilizatorului acces la cheile sale private (și, prin urmare, responsabilitatea de a le menține în siguranță) înseamnă că acestea nu sunt susceptibile la un atac centralizat al serverului. Totuși, asta înseamnă și asta îți asumi întreaga responsabilitate de a-ți păstra monedele în siguranță.

Cât de des trebuie să-mi accesez Bitcoins-urile?

În funcție de ce fel de utilizator de criptare sunteți, este posibil să doriți un portofel care este foarte ușor accesibil. Portofelele precum Mycelium, Coinbase și Copay sunt portofele care au interfețe de aplicații mobile care pot fi folosite pentru a cumpăra și vinde Bitcoin din mers.

Cât de mult Bitcoin vorbim?

Dacă aveți o cantitate semnificativă de Bitcoin sau alte cripto înseamnă că veți dori să utilizați un portofel mai sigur. Dacă aveți doar o mică cantitate de Bitcoin, este posibil să reușiți să-l păstrați pe o platformă cu mai puțină securitate, ca un schimb – deși aceasta nu este niciodată o idee bună.

Ideea este că, dacă aveți o cantitate semnificativă de schimbare investită în Bitcoin, veți dori să investiți în echipament pentru a-l păstra în siguranță. Cea mai bună opțiune pentru dvs. este un portofel hardware (de exemplu, Trezor, KeepKey, Ledger) și asigurați-vă că îl utilizați corect.

Protejându-te

Multe dintre companiile individuale care creează software și hardware centrat pe criptomonede sunt admirabile și au intenții bune. Schimbarea formei și Exod, de exemplu, sunt companii dedicate transformării investițiilor în criptomonede un proces rapid și ușor, chiar și pentru cei mai dedicați dintre luditi.

Cu toate acestea, există, de asemenea, o mulțime de oameni care văd cantitățile masive de bani turnate în criptomonedă ca o oportunitate de a profita de investitorii cripto care nu sunt hackeri experți în calculatoare..

Deoarece Bitcoin și alte criptomonede există într-un fel de „zonă gri” legală în multe țări, căutarea de retribuție legală sau compensare pentru Bitcoin și criptomonede furate poate fi un proces complicat și provocator – unul care este adesea infructuos. Prin urmare, este imperativ să faci o mulțime de cercetări despre o monedă și un schimb sau un portofel înainte de a decide să o folosești

Chiar dacă un nou portofel Bitcoin nu este o lucrare rău intenționată a unui escroc, există câteva lucruri care trebuie cercetate înainte de a decide dacă se folosește sau nu un portofel..

Ce anume sa cauti:

Recenzii ale clienților

Recenzii ale cliențilorÎnsuși conceptul de criptomonedă în sine s-a născut dintr-o comunitate online. Până în prezent, comunitățile și resursele online sunt singura modalitate de a afla despre criptomonede. Una dintre cele mai bune resurse sunt alți utilizatori de cripto, care sunt adesea conștienți de importanța împărtășirii experiențelor lor.

Ce fel de recenzii ale clienților au primit un portofel? Cum răspunde compania la aceste rapoarte? Ce tipuri de acțiuni întreprinde întreprinderea pentru a menține sau a crește un raport pozitiv cu baza de clienți?

Resurse de asistență pentru clienți

Un portofel bun va avea asistență excelentă pentru clienți, disponibil 24/7, sau cel puțin foarte aproape de acesta. Există, desigur, câteva excepții notabile de la acest lucru (adică Electrum), dar acest lucru ar trebui totuși luat în considerare atunci când alegeți un portofel. Dacă decideți să utilizați un portofel care are într-adevăr resurse pentru asistența pentru clienți, alegeți un portofel care are un serviciu de asistență pentru clienți bun.

Lucruri pe care ar trebui să le întrebați: ce fel de asistență oferă compania – este e-mail, telefon, chat live sau toate cele trei? Ce se întâmplă atunci când încercați să contactați asistența pentru clienți? Cât durează să se întoarcă la tine?

Opțiuni pentru Backup și Criptare

Unul dintre dezavantajele deținerii și utilizării criptomonedelor (sau dezavantaje, în funcție de punctul dvs. de vedere) este că nu există nicio garanție că veți putea recâștiga banii pe care i-ați investit în cazul în care ar fi pierduți sau furați de la dvs. Prin urmare, este imperativ ca portofelul pe care alegeți să îl utilizați să aibă practici de securitate fiabile, metode de criptare și opțiuni pentru backup.

Dacă portofelul este „fierbinte” (online), cu ce se folosește pentru a-mi proteja datele ca utilizator (adică identificare cu doi factori, conectare multisig)? Cum pot face backup pentru portofelul meu? Cum este criptat portofelul? Ce se va întâmpla dacă pierd accesul la portofel sau la copiile de rezervă?

Ce fel de revendicări face Portofelul?

Acest lucru nu este doar pentru portofelele Bitcoin – este valabil și pentru schimburi, ICO-uri și alte monede criptografice. De exemplu, dacă un portofel garantează că va depune o anumită sumă de BTC în contul dvs. în fiecare zi doar pentru utilizarea acestuia, rulați în cealaltă direcție. Deși există sume nebunești de bani de făcut în lumea criptomonedelor, există absolut nici o garanție.

Din păcate, zicala este la fel de valabilă în criptosferă ca și în restul lumii: dacă ceva sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este.

Iată-le: Cele mai bune portofele Bitcoin

Desigur, există o mulțime de alte portofele Bitcoin care vă pot plăcea mai bine decât acestea – pentru fiecare dintre ele. În acest context, totuși, „cel mai bun” înseamnă cele mai sigure și mai ușor de utilizat portofele disponibile astăzi.

Cel mai bun portofel hardware: Trezor

Trezor își face numele de standardul aur al industriei de câțiva ani. Aceasta este o opțiune excelentă pentru cineva care deține o cantitate mare de Bitcoin și nu vrea să se bazeze pe un portofel cu un server terță parte pentru a-și păstra cheile private în siguranță..

Trezor este conceput astfel încât, chiar dacă intră în contact cu un computer „nesigur” a cărui securitate a fost compromisă, niciun hacker nu va putea avea acces la cheile private ale Bitcoins. Pe Trezor sunt acceptate mai multe tipuri de criptomonede în plus față de Bitcoin.

Ledger și KeepKey, deși nu sunt la fel de cunoscute ca Trezor, sunt, de asemenea, opțiuni excelente pentru portofelele hardware.

Cel mai bun portofel pentru desktop: Exodus

Lansat în iulie 2016, Exodus este un portofel fierbinte care și-a câștigat rapid reputația de a fi o opțiune extrem de ușor de utilizat, cu asistență bună pentru clienți și un schimb încorporat. În plus față de Bitcoin, Exodus acceptă alte tipuri de criptomonede. Exodul este criptat și oferă semințe mnemonice pentru backup.

Deoarece Exodus este un portofel fierbinte, nu este recomandabil să-l utilizați pentru a stoca cantități mari de active în cripto, în special pe un computer pe care îl utilizați zi de zi. În plus, nu este open-source.

Electrum este, de asemenea, un portofel excelent pentru desktop, dar nu oferă opțiuni de asistență pentru clienți. În plus, necesită un pic de cunoștințe tehnice (nu este foarte ușor de utilizat). Electrum este open source și permite utilizatorului să dețină controlul asupra cheilor private ale Bitcoins.

Cel mai bun portofel mobil pentru iOS: Copay

Copay folosește datele de conectare multisig, făcându-l unul dintre cele mai sigure portofele mobile de acolo. A existat din 2014 și are, de asemenea, o interfață desktop pentru Mac, Windows și Linux. Puteți cumpăra cu ușurință Bitcoin în cadrul Copay, dar fiți avertizat că aplicația percepe taxe mari.

Cel mai bun portofel mobil pentru Android: Mycelium

Compania din spatele Mycelium lucrează continuu la îmbunătățirea portofelului. Mycelium stochează cheile dvs. private pe serverul său privat, dar acestea sunt criptate folosind parola dvs. Mycelium oferă, de asemenea, carduri preplătite cu portofel rece, deci există câteva opțiuni pentru depozitarea la rece în cadrul Mycelium. Mycelium are, de asemenea, o funcție de escrow care asigură siguranța tranzacțiilor dvs..

Crearea unui portofel de hârtie

Portofel de hârtieCrearea unui portofel Bitcoin de hârtie este o modalitate rapidă și ușoară de a vă introduce monedele în depozitul frigorific. Asigurați-vă că utilizați o platformă de încredere pentru crearea portofelului și asigurați-vă că imprimanta pe care o utilizați pentru a vă imprima portofelul este offline, pentru a preveni accesul hackerilor la portofelul dvs. prin intermediul acestuia..

Fii inteligent, fii sigur și răspândește dragostea!

Indiferent de ce fel de portofel alegeți să utilizați, există câteva practici de „bună igienă” pe care orice deținător de Bitcoin ar trebui să le respecte..

Nu. Vreodată! Arătați-vă oricui cheile private. Nu știi niciodată cine ar putea urmări. A existat un incident celebru în 2013, în care o ancoră Bloomberg a afișat pe scurt cheia privată a Bitcoins-ului pe televiziunea live în timpul unei sărbători speciale „12 Days of Bitcoin”. El a fost jefuit în câteva minute. Din fericire, hoțul a contactat ancora și i-a returnat monedele (în acel moment în valoare de doar 20 USD) cu o palmă la încheietura mâinii.

Asigurați-vă că trimiteți tipul corect de criptocurrency la adresa corectă. Portofelele care acceptă mai multe tipuri de criptomonede (adică Exodus) au adrese de portofel separate pentru fiecare tip separat de criptocurrency. Trimiterea unui tip greșit la o adresă greșită ar putea duce la pierderea monedelor.

Când este posibil, păstrați mai multe copii de siguranță în mai multe locații sigure. Nu știi niciodată când nenorocirea ar putea izbucni și ai putea pierde temporar accesul la cripta ta. Fiți proactivi și răspândiți aceste copii de rezervă (pentru copii de rezervă pe hârtie, una singură ar putea fi chiar tăiată în felii și plasate în locații diferite).

În cele din urmă, fii bun cu ceilalți oameni. Există o mulțime de noi veniți în lumea cripto și nu toți ar putea fi conștienți de „regulile drumului”. Când vedeți pe cineva despre care știți că se aventurează în lumea cripto pentru prima dată, oferiți-i aceleași resurse care v-au ajutat să aveți succes (cum ar fi, de exemplu, acest articol).

Dacă sunteți nou în lumea criptomonedelor, adăugăm în mod continuu informații suplimentare la catalogul nostru extins de ghiduri atent și alte resurse. Abonarea la newsletter-ul nostru este cel mai bun mod de a vă asigura că nu pierdeți niciodată informații valoroase. Răspândiți dragostea și răspândiți vestea!

Ați avut experiențe cu portofele Bitcoin? Cunoașterea este putere! Lăsați un comentariu mai jos și spuneți lumii cum au mers lucrurile – vom beneficia doar de partajarea și discutarea experiențelor noastre personale.