În ultimul an, Bitcoin a suferit o creștere meteorică a valorii, de la aproximativ 700 USD în urmă cu un an până la evaluarea sa actuală de peste 4000 USD. Unii analiști prezic că un singur Bitcoin va valora într-o zi mai mult de 500.000 USD. Bitcoin crește rapid viteza ca unul dintre cele mai fierbinți active de pe piață.

Poate că sunteți interesat să cumpărați Bitcoins pentru a deține o investiție pe termen lung sau ca o modalitate de a investi în alte așa-numite „altcoins” care pot fi achiziționate numai cu Bitcoin. Din punct de vedere istoric, procesul de achiziție a Bitcoin a necesitat un anumit know-how tehnic, o lacună care a împiedicat în mod tradițional multe părți interesate să investească în Bitcoin. Pe măsură ce criptomoneda a crescut în popularitate, totuși, multe opțiuni de încredere și ușor de utilizat pentru cumpărarea și stocarea Bitcoin au intrat pe scena.

Bitcoin-urile nu pot fi stocate într-o bancă (cu excepția Revolut), iar siguranța lor este în cele din urmă în mâinile utilizatorului care le deține. Prin urmare, este imperativ să cercetezi instrumentele pe care le folosești pentru a interacționa cu Bitcoin-urile tale pentru a le asigura securitatea. În această postare, vom discuta despre diferitele metode care pot fi utilizate pentru a cumpăra, vinde și stoca Bitcoins în siguranță. Dacă locuiți în Marea Britanie, citiți aici ghidul nostru specific Regatului Unit.

Prima metodă: achiziționarea sau vânzarea de bitcoin pe o bursă online

Cumpărarea sau vânzarea de Bitcoin pe un schimb online este cel mai simplu și cel mai popular mod de a le tranzacționa. Atunci când alegeți un schimb, este important să aveți în vedere câteva lucruri. Ce fel de reputație are schimbul? De cât timp funcționează cu succes acest schimb? Ce tip de securitate utilizează acest schimb pentru a proteja informațiile și activele personale ale utilizatorilor și această securitate a eșuat vreodată?

Bitcoin Exchange

Deși toate aceste schimburi au capacitatea de a stoca Bitcoins, este Nu se recomandă să păstreze Bitcoins (sau orice altă criptomonedă, de altfel) stocate pe un schimb pe termen lung. Consultați ghidul nostru aprofundat pentru stocarea în siguranță a criptomonedei dvs. aici.

Coinbase

Coinbase este o opțiune extrem de ușor de utilizat pentru noii veniți la criptomonede. Este atât un portofel de schimb, cât și un versatil, care are interfețe online, mobile și desktop. În prezent, Coinbase poate fi utilizat pentru a cumpăra, vinde și stoca Bitcoin, Ethereum și Litecoin; acceptă plata prin transfer bancar sau card de credit / debit. Trebuie furnizat un ID cu fotografie pentru a deveni utilizator înregistrat al Coinbase.

În timp ce Coinbase este o opțiune foarte convenabilă, trebuie de asemenea spus că mulți utilizatori au avut experiențe slabe cu asistența pentru clienți Coinbase. În plus, taxele Coinbase sunt puțin mai mari decât media din industrie.

Kraken

Kraken este o bursă europeană care permite tranzacționarea Bitcoin pentru USD, JPY, EUR și GBP. Kraken are taxe de tranzacționare mici, dar procesul de verificare necesar pentru a deveni un utilizator funcțional poate dura până la câteva săptămâni. Kraken își protejează conturile utilizatorilor cu identificare cu 2 factori și criptare PGP.

Changelly

Changelly este un schimb online care a fost remarcat și pentru ușurința utilizatorului. Spre deosebire de Coinbase, Changelly nu oferă un portofel mobil sau desktop, dar Bitcoin poate fi stocat. Changelly susține utilizarea cardurilor bancare pentru a cumpăra Bitcoin cu USD. Changelly percepe o taxă de 0,5% pentru fiecare tranzacție din rețeaua sa, la capătul superior al mediei industriei.

Metoda a doua: tranzacționare fără rețetă

Tranzacționarea fără rețetă este o modalitate de a cumpăra sau vinde Bitcoins fără a trece printr-un schimb. În schimb, tranzacțiile Bitcoin sunt aranjate peer-to-peer. Avantajul este că nu există taxe percepute de o terță parte.

Desigur, există un pic de risc implicat în tranzacționarea fără prescripție medicală, deoarece trebuie să ai încredere că persoana care îți vinde Bitcoins îi va trimite într-adevăr. Pentru a vă asigura că persoana cu care tranzacționați este de încredere, utilizați o platformă de genul LocalBitcoins.com, care oferă utilizatorilor scoruri de încredere.

Stocarea bitcoin-urilor în siguranță: cine deține cheile dvs. private?

Deși Bitcoin-urile au devenit active destul de valoroase, ele sunt în esență o abstractizare – nu puteți vedea, mirosi, atinge, gusta sau deține un Bitcoin fizic. Pentru a deține un Bitcoin, trebuie să dețineți cheia privată a monedei respective.

O cheie privată este o serie de numere care permite trimiterea unui Bitcoin. Dacă dețineți cheia privată a unui Bitcoin, vă mențineți și capacitatea de a cheltui (sau așteptați) acel Bitcoin. Cheile private sunt lucrurile care permit accesul la transferul Bitcoin dintr-un portofel Bitcoin. Cheile private încep întotdeauna cu numărul cinci și arată astfel:

5Kb8kLf9zgWQnogidDA76MzPL6TsZZY36hWXMssSzNydYXYB9KF

Cheile private nu trebuie confundate cu cheile publice, cunoscute și sub numele de adrese publice – o cheie publică este o adresă care este utilizată pentru a primi Bitcoins. Cheile publice încep întotdeauna cu numărul unu și arată astfel:

1EHNa6Q4Jz2uvNExL497mE43ikXhwF6kZm

Când vine vorba de chei private, diferite portofele distribuie responsabilitatea de a le menține în siguranță în diferite moduri. Unele portofele, cum ar fi Coinbase și Exodus, îți păstrează cheile private pentru tine. Nu veți avea niciodată acces la ele; în schimb, acestea sunt stocate pe serverul privat al portofelului.

Deși acest lucru (teoretic) poate atenua stresul personal al îngrijorării legate de păstrarea cheilor private în siguranță, alegerea acestui tip de portofel înseamnă, de asemenea, că vă încredințați Bitcoins-urile în grija altcuiva; dacă acel server privat este piratat sau compromis în alt mod, Bitcoins-urile dvs. ar putea fi pierdute. Deși probabil ați spera la o anumită compensație, probabil că nu veți avea noroc.

Alte tipuri de portofele, cum ar fi portofelele de hârtie, vă pun în sarcina cheilor private. Aceasta înseamnă că sunteți singurul responsabil pentru soarta Bitcoin-urilor dvs.. Dacă pierdeți accesul la cheile private, pierdeți accesul la Bitcoins.

Alegerea unui portofel Bitcoin

După ce ați decis dacă doriți ca cheile private ale Bitcoins să fie în propriile mâini sau sub responsabilitatea unei companii terțe, există câteva tipuri diferite de portofele Bitcoin:

  • portofele hardware (de exemplu, Trezor, Ledger, Keepkey)
  • portofele desktop (de ex., Exodus, Bitcoin Core, Electrum, Multibit, Armory, Coinbase)
  • portofele mobile (de exemplu, Coinbase, Mycelium, Breadwallet, Copay, Airbitz)
  • portofele de hârtie (pot fi create pe Bitcoinpaperwallet.com)
  • portofele online (adică GreenAddress, SpectroCoin)

Portofel Bitcoin

Portofelele online sunt considerate cel mai puțin sigur portofel Bitcoin din cauza susceptibilității lor la hacking. Deși există câteva opțiuni independente pentru portofele online, majoritatea sunt asociate cu schimburi online (de exemplu, Poloniex, Bittrex).

Portofele desktop sunt software-uri descărcabile care pot fi utilizate pentru a stoca Bitcoins. Diferite portofele desktop au seturi diferite de caracteristici. De exemplu, Bitcoin Core este un portofel „cu nod complet” care stochează întregul blockchain Bitcoin, ceea ce permite o utilizare mai privată; la capătul opus al spectrului, Exodus este un portofel de birou „ușor” care are un schimb încorporat.

Portofele mobile sunt o opțiune pentru utilizatorii care caută portofele ușor de utilizat, care pot fi accesate din mers. Unele portofele mobile, precum Coinbase și Copay, au schimburi încorporate care pot fi folosite pentru a cumpăra și vinde Bitcoin și alte tipuri de criptomonede rapid..

Portofele din hârtie sunt o opțiune excelentă, cu costuri reduse, pentru păstrarea Bitcoin-urilor dvs. în „depozit frigorific” (offline). În timp ce stocați Bitcoins într-un portofel de hârtie înseamnă că nu sunt susceptibili la piratare, sunt vulnerabili la toate lucrurile la care hârtia este susceptibilă: daune provocate de incendiu, daune cauzate de apă, biodegradare; chiar doar pierzându-se.

Când creați un portofel de hârtie, asigurați-vă că imprimați mai multe copii care pot fi păstrate în diferite locații sigure. Protejați copiile cu pungi de plastic sau laminare și utilizați o imprimantă offline care nu poate fi spartă când imprimați portofelul de hârtie.

Portofele hardware sunt considerate a fi cel mai sigur tip de stocare a criptomonedelor. Acestea stochează Bitcoins offline în spații frigorifice și au opțiuni de regenerare în cazul în care sunt distruse. Portofelele hardware sunt criptate și protejate cu diferite niveluri de securitate, inclusiv coduri PIN, parolă și conectare cu mai multe semnături.

Devenind un investitor criptografic inteligent

Ceea ce trăiește lumea criptomonedelor în acest moment este un moment crucial în istoria sa – abia începe să facă saltul de la a fi o mișcare „marginală” la o revoluție fintech principală. Fără îndoială, sunt mulți bani de făcut; unii adoptatori timpurii au obținut deja beneficii masive.

Din păcate, la fel de multe oportunități criptografice mari care apar aproape în fiecare zi, există multe „monede înșelătoare” și alte tipuri de scheme legate de cripto.

Prin urmare, atunci când intrați în criptosferă ca investitor pentru prima dată, este imperativ să învățați cum să vă protejați de escroci rău intenționați. Buletinul nostru informativ este plin de informații utile despre alegeri înțelepte privind investițiile, sfaturi tehnice și noi oportunități.

Dacă prietenii, familia sau colegii dvs. ar putea folosi aceste informații sau oricare dintre celelalte informații utile pe care le avem pe site-ul nostru, împărtășiți această postare folosind butoanele de socializare.

Care au fost experiențele dvs. ca prim cumpărător de Bitcoin? Postați un comentariu – ne-ar plăcea să aflăm despre ele!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me