Sunteți rezident în Marea Britanie și doriți să cumpărați Bitcoin (BTC)? Atunci ai noroc, deoarece Marea Britanie are unele dintre cele mai bune accesuri la serviciile blockchain din lume, cu un bogăția de opțiuni disponibile investitorilor din Marea Britanie căutând prima lor investiție în activul digital original.

Recomandat

Coinbase MERGE
Kraken MERGE
Binance Jersey MERGE

Cu Londra fiind al doilea centru financiar ca mărime în lume, Marea Britanie și-a văzut partea echitabilă de adoptare a blockchain-ului și mulți experți prezic că Regatul Unit ar putea deveni un lider în economia criptografică în viitorul apropiat. De fapt, un sondaj din 2018 a arătat că unul din cinci Britanicii cred că Bitcoin este aici pentru a rămâne și, mai mult,, mulți consideră că moneda digitală de vârf va fi la fel de comună ca plățile în numerar sau cu cardul în viitorul apropiat.

Cum să cumperi Bitcoin în Marea BritanieCum să cumperi Bitcoin în Marea Britanie

Același sondaj a arătat că o uluitoare 93% dintre oamenii din Marea Britanie au auzit de Bitcoin, și știa cel puțin puțin despre modul în care funcționau monedele digitale. Deci, dacă sunteți un rezident din Marea Britanie, care stați pe margine și vă întrebați cum să începeți în lumea criptomonedelor, atunci acest ghid despre cum să cumpărați Bitcoin în Marea Britanie este pentru tine!

Vă vom vorbi prin:

 • De unde să cumpărați Bitcoin în Marea Britanie
 • Taxe asociate cumpărării Bitcoin în Marea Britanie
 • GBP / BTC Slippage

Unde puteți cumpăra Bitcoin în Marea Britanie?

Vă întrebați de unde să cumpărați cripto în Marea Britanie? Există mai multe opțiuni disponibile pentru rezidenții din Marea Britanie pentru a cumpăra Bitcoin. Cea mai obișnuită opțiune este prin schimburi de la terți, care vă permit să cumpărați BTC cu lira sterlină sau Euro prin plăți SEPA, cum ar fi Coinbase, Kraken sau noul schimb Binance Jersey.

Bitcoins peste note de lire sterline. Sursa: shutterstock.comBitcoins peste note de lire sterline. Sursa: shutterstock.com

Alte metode includ site-uri peer-to-peer (P2P) cum ar fi Localbitcoins, unde puteți interacționa cu oameni din zona dvs. pentru a cumpăra Bitcoin la un preț convenit sau online prin schimburi descentralizate. Să vedem care sunt avantajele și dezavantajele acestor două metode:

Schimburi centralizate (de exemplu, Coinbase, Kraken) Descentralizat & Schimburi P2P (de exemplu, Localbitcoins)
Pro
 • Ușurința accesului.
 • Utilizarea pentru începători este bună.
 • Asistență pentru depanare.
 • O serie de metode de plată acceptate.
 • Lichidează (vinde) cu ușurință poziția ta.
 • Unele schimburi oferă custodie de înaltă securitate pentru activele cripto.
 • Raportare ușoară pentru câștiguri, pierderi și impozite.
 • Opțiune de a întâlni vânzătorul / cumpărătorul online și de a cumpăra BTC cu numerar.
 • Oferă un nivel mai ridicat de anonimat.
 • Risc mai mic de schimb de hack-uri.
 • În conformitate cu idealurile tehnologiei descentralizate.
Contra
 • Taxe mari.
 • Centralizat, ceea ce este opusul a ceea ce înseamnă tehnologia descentralizată.
 • Hack-uri de schimb s-au întâmplat în trecut, cu pierderea de fonduri de către utilizatori.
 • Nu privat, așa cum utilizatorii trebuie să trimită documente de identitate.
 • În general lichiditate mai mică decât bursele centralizate.
 • Nu există suport suplimentar din partea serviciilor pentru clienți.
 • Nicio autoritate centralizată, asigurată, în cazul pierderii de fonduri.
 • Rulați pe noduri descentralizate, deci timpii morți sunt rare.
 • În general este mai greu de navigat pentru începători schimburi descentralizate.
Verdict Bun pentru începători și investitori.

Pentru investitorul cu amănuntul mediu, schimburile terță parte sunt modalitate simplă, sigură și rapidă de a cumpăra Bitcoin.

in orice caz, fii atent la comisioane și la taxele valutare (discutat mai jos).

Schimburile centralizate asigură mai puțină confidențialitate decât tranzacțiile P2P.

O alegere excelentă pentru cei care necesită confidențialitate și securitate.

Pentru investitorii Bitcoin care sunt mai experimentați în schimburi, schimburile descentralizate pot oferi unele caracteristici pe care schimburile centralizate nu le pot. De exemplu, confidențialitatea și cerințele KYC / AML sunt în general mai mici. in orice caz, întrucât schimburile descentralizate sunt încă opțiunea mai puțin populară, lichiditatea este în general mai mică.

Schimburile centralizate de la terți sunt, în general, calea pe care o caută majoritatea investitorilor cu amănuntul cumpărați Bitcoin în Marea Britanie va lua. Nici nu trebuie să cumperi un Bitcoin întreg. Bitcoin este divizibil la 8 puncte zecimale, ceea ce înseamnă că puteți cumpăra cât de mult sau cât de puțin doriți.

Cele mai populare schimburi criptografice din Marea Britanie

Iată o privire detaliată asupra cele mai bune schimburi criptografice care vă permit să tranzacționați Bitcoin în Marea Britanie:

Coinbase

Unul dintre cele mai populare schimburi, Coinbase permite Regatul Unit investitorii să cumpere Bitcoin prin intermediul schimbului web sau prin aplicația sa pentru iOS și Android.

Captură de ecran a site-ului de schimb de criptare CoinbaseCaptură de ecran a site-ului de schimb de criptare Coinbase

Clienții din Marea Britanie pot cumpăra utilizând atât GBP, cât și Euro pe Coinbase. Cu toate acestea, deși Coinbase a început recent să permită retrageri în GBP în conturile bancare din Marea Britanie, clienții trebuie să fi făcut mai întâi un depozit în GBP din același cont din Marea Britanie.

Pentru ca Coinbase să proceseze orice tranzacție în lira sterlină trebuie să confirmați un ID din Marea Britanie și un număr de telefon mobil din Marea Britanie cu contul dvs. – rețineți acest lucru dacă intenționați să cumpărați Bitcoins în mod privat.

Accesați Coinbase

Kraken

Kraken este un schimb popular pe web care deserveste clientii din Marea Britanie. În acest moment, nu există aplicații pentru Kraken care vă permit să schimbați BTC. Bitcoin este unu din multe criptomonede disponibile pentru a cumpăra pe Kraken folosind GBP, o altă criptomonedă disponibilă este Ethereum (ETH). Notă, Kraken folosește simbolul „XBT‘Pentru Bitcoin în loc de’ BTC ‘, acest lucru este obișnuit în anumite schimburi.

Schimb criptografic KrakenSchimb criptografic Kraken

În schimb, deoarece Marea Britanie face parte din Zona SEPA (zonă unică de plăți în euro), Clienții din Marea Britanie pot depune și retrage plăți în euro către Kraken de la banca lor din Marea Britanie. Este esențial să rețineți că atunci când depuneți fonduri la Kraken, faceți acest lucru de la o bancă britanică care acceptă plăți SEPA și parcurgeți canalele corecte cu banca dvs. pentru a efectua această plată. Dacă încercați să trimiteți GBP la Kraken, plata dvs. va fi respins.

Du-te la Kraken

Binance Jersey

Cel mai important schimb din lume din punct de vedere al volumului, Binance, a anunțat la începutul acestui an că va lansa un schimb cu sediul în Jersey, una dintre insulele Canalului Regatului Unit, pentru oferta Marea Britanie si Clienții din UE criptează opțiuni de tranzacționare atât în ​​GBP, cât și în euro.

Pagina de pornire Binance jersey crypto exchangePagina de start a schimbului de criptare Binance Jersey

Deși un schimb destul de nou, cu unele caracteristici încă în curs de construire, Binance Jersey o va face permite tranzacționarea imediată fiat cu perechi GBP / BTC și EUR / BTC, printr-o metodă de plată conectată, cum ar fi un card de debit.

Mergeți la Binance Jersey

Taxe asociate achiziționării de Bitcoin din Marea Britanie

Dacă cumpărați de la o bursă care nu acceptă retrageri și depozite în GBP, ar trebui să fiți atenți la cursurile valutare între EUR / GBP percepute de bănci. Este posibil să fiți conectat la serviciul bancar de internet pentru a vedea o taxă pentru „Taxa de tranzacție non-sterlină”. În timp ce fiecare bancă are comisioane diferite, unii furnizori vă vor percepe pana la 3% din totalul tranzacției.

Feriți-vă de impactul cursurilor de schimb - Sursa: SutterStock.comFeriți-vă de impactul cursurilor de schimb – Sursa: SutterStock.com

Cumpărarea unui Bitcoin cu o pereche de euro la 3000 GBP, cu o taxă de 3%, vă va restitui 90 GBP de comisioane de tranzacție non-sterlină! Aceasta este o cantitate uriașă pe care în mod natural doriți să o evitați, mai ales atunci când bursele vor percepe, de asemenea, taxe pentru utilizarea platformei lor.

Pentru a evita acest lucru, puteți utiliza unul dintre schimburile enumerate mai sus care permit tranzacționarea cu perechi GBP / BTC sau, de asemenea, puteți cumpăra Bitcoin printr-un schimb peer-to-peer de la cineva local.

GBP / BTC Slippage

Alunecarea are loc atunci când prețul pe care vă așteptați să îl plătiți pentru o tranzacție diferă semnificativ din prețul de piață pe care îl plătiți atunci când executați tranzacția. Alunecarea apare în general în perioade de volatilitate ridicată, când volumele de tranzacționare sunt mari. Pe bursele mai avansate, comercianții pot stabili o cumpărare sau o vânzare la un anumit preț de intrare sau de ieșire, la atingerea căruia se execută tranzacția, în loc să cumpere la prețul pieței.

GBP / BTC SlippageGBP / BTC Slippage

in orice caz, în aplicații simple precum Coinbase, aceasta nu este disponibilăÎnainte de a face o tranzacție pe GBP / BTC, asigurați-vă că verificați care este prețul pieței. Dacă alunecarea este negativă și mai mare de 1%, ar putea merita să ne uităm la perechea EUR / BTC. Cu toate acestea, rețineți că poate apărea și alunecarea pozitivă, unde este prețul pe care îl plătești la finală pret de executie este mai mare decât execuția preconizată și ajungeți la mai multe BTC pentru banii dvs..

Concluzii

Acum ar trebui să știți cum să cumpărați Bitcoin în Marea Britanie, diferența dintre bursele descentralizate și centralizate și cum să evitați plata unor taxe mari atunci când cumpărați primul dvs. Bitcoin!

ConcluzieConcluzie

Pentru informații suplimentare, consultați postarea noastră mai lungă pe cum să cumperi Bitcoin cu un card de credit, unde vă prezentăm pașii asociați achiziționării BTC de la Coinbase.

Recomandat

Coinbase MERGE
Kraken MERGE
Binance Jersey MERGE

Referințe