Moneda bazată pe blockchain cunoscută sub numele de Bitcoin a existat de doar opt ani scurți. Este mai puțin timp decât iPhone-ul, care a debutat acum un deceniu. În această perioadă relativ scurtă, Bitcoin a atras atenția la nivel mondial, din bancherii de investiții care susțin că este o fraudă, criminalilor cibernetici care l-au folosit pentru a aduna averi vaste și adoptatorilor timpurii care și-au văzut proprietățile crescând în valoare.

Bitcoin a creat o clasă cu totul nouă de milionar și un mod cu totul nou de a face afaceri. În același timp, mulți oameni încă se îndoiesc de propunerea de valoare pe termen lung a Bitcoin și a altor criptomonede.

Deci ce sunt implicațiile lumii reale ale Bitcoin, și cum se schimbă lucrurile în viața de zi cu zi a oamenilor reali, criptomoneda și blockchain-ul care o susțin? Iată câteva exemple concrete despre modul în care Bitcoin este utilizat la opt ani de la crearea sa.

Tranzacționare de zi și speculații

Volatilitatea Bitcoin este o chestiune de legendă și este suficient să faci chiar și un veteran de pe piața de valori să roșească. Este posibil ca Bitcoin să se apropie de maximele sale din toate timpurile, dar nu a fost decât o urcare directă pe scară. Bitcoin scade în mod obișnuit sau crește cu sute de dolari într-o singură zi, deschizând calea pentru o zi comercianții și speculatorii pentru a face avere.

Tranzacționarea Bitcoin

Luați, de exemplu, perioada preliminară de la sutele de dolari mici până la mijlocii până la mijlocul miilor până la sfârșitul anului 2017. Astfel crește în valoare sunt practic nemaiauzit de pe piețele tradiționale de valori mobiliare și de acțiuni și chiar și comercianții valutari ar trebui să tranzacționeze incredibil de bine pentru a se bucura de câștiguri similare.

Cei care pot prezice cu precizie mișcările pe termen scurt ale pieței Bitcoin pot face sume enorme de bani, realizând profituri mari și folosindu-și profiturile pentru a specula și mai mult. Desigur, acest lucru reduce ambele sensuri și pierderile se pot adăuga rapid ca urmare a unei luări de decizii proaste.

Investiție pe termen lung

În timp ce unii consideră Bitcoin ca un vehicul de tranzacționare pe termen scurt și o șansă de a specula, alții consideră că criptomoneda populară este o investiție pe termen lung. Cei care au intrat devreme și au îndrăznit să rămână cursul au fost frumos recompensați. Bitcoin a acumulat un randament peste 50.000%, o ispravă pe care nicio altă investiție nu a reușit să o egaleze.

Investiția Bitcoin

Desigur, numai timpul va spune dacă Bitcoin este cu adevărat investiția unei vieți sau doar cele mai recente dintr-o lungă listă de bule care până la urmă izbucnesc. Dacă Bitcoin se dovedește a fi un balon, așa cum susțin mulți din lumea financiară, aceste profituri enorme ar putea dispărea peste noapte. Pe de altă parte, creșterea prețurilor ar putea continua, făcând Bitcoin o investiție solidă pe termen lung, deși extrem de volatil.

Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică o serie întreagă de investitori de retail și instituționali să adauge Bitcoin la portofoliile lor. Ca urmare, activul digital relativ tânăr începe să fie denumit „aur digital.’

Jocuri de noroc și cazinouri

Lumea jocurilor de noroc online a văzut din ce în ce mai mult legislație în ultimele luni. Mulți cetățeni americani și rezidenți în țările europene au interdicție de a juca online. Industria cripto-jocurilor de noroc beneficiază de aceasta, așa cum apelează mulți utilizatori cazinouri și site-uri de jocuri bazate pe cripto. Unele cazinouri online tradiționale au integrat, de asemenea, depozite și retrageri Bitcoin, deși utilizatorii lor sunt încă supuși legislației lor locale.

Multe cazinouri criptografice au apărut, de asemenea, pentru a umple această nouă industrie. Multe dintre aceste cazinouri oferă un experiență identică a jucătorului la un cazinou online obișnuit, deși cu decontarea câștigurilor utilizatorilor efectuate și verificate pe blockchain – unde sunt jocurile dovedit corect, si tot plățile sunt pe deplin trasabile.

O formă de plată semi-anonimă

Piața a căutat de mult o formă de plată anonimă și au existat multe încercări anterioare. Dar Bitcoin a fost cel care a prins în cele din urmă, promițător anonimat, Securitate, și trasabilitate pentru fiecare tranzacție și fiecare utilizator.

O formă de plată semi-anonimă

Deși mulți utilizatori o văd ca pe o pată a imaginii Bitcoin, Bitcoin este încă folosit pentru achizițiile de pe piața Darknet. Silk Road a furnizat platforma pentru primul caz de utilizare reală pentru Bitcoin, cu tranzacții anonimizate în valoare de milioane de dolari care au loc pe site de la o lună la alta. De la dispariția Silk Road, au apărut multe noi piețe darknet acceptarea Bitcoin ca metodă de plată.

Anonimatul sistemului de plăți Bitcoin a fost de mult una dintre caracteristicile sale și rămâne unul dintre cele mai importante beneficii ale criptomonedei. Recent eliminarea unui mare furnizor de droguri de tip dark web a ilustrat utilizările nefaste la care s-ar putea pune Bitcoin, dar există o mulțime de căi legitime să utilizați și criptomoneda.

Cumpărături cu reduceri

În doar opt ani scurți, Bitcoin a devenit o formă populară de plată pentru comercianții din întreaga lume, atât de mult încât unii dintre ei oferă acum reduceri semnificative pentru cumpărătorii care folosesc populara criptomonedă. Aplicații precum Purse.io și Foldapp fac mai ușor ca niciodată ca oamenii să își cheltuiască Bitcoin-urile.

Cumpărături cu reduceri

Pe măsură ce adoptarea Bitcoin devine mai răspândită, cumpărătorii se pot aștepta să devină aceste oferte de reduceri mai frecvent și mai generos. Unii comercianți vor folosi aceste stimulente pentru a câștiga noi clienți, în timp ce alții le vor folosi pentru a recompensa clienții de lungă durată. Indiferent de modul în care sunt utilizate, prezența acestor reduceri la cumpărături este unul dintre cele mai mari beneficii din lumea reală pe care Bitcoin le oferă.

Cazuri de utilizare viitoare pentru Bitcoin

În 2016, a fost anunțată Rețeaua Bitcoin Lightning. Acest ‘stratul-2„Tehnologia ar permite Bitcoin să fie trimis și primit mult mai repede decât este posibil în prezent, sporindu-și foarte mult utilitatea pentru plățile zilnice.

Rețeaua Lightning Bitcoin

Cu această transferabilitate sporită, Bitcoin ar avea potențialul de a fi admis la punctul de vânzare al multor lumi reale comercianții cu amănuntul, cafenele, și restaurante – permițând utilizatorilor Bitcoin să cheltuiască BTC la fel de ușor ca și utilizarea unui card de credit sau de debit.

Lightning Network folosește contracte inteligente construit deasupra stratului Bitcoin-1 sau a stratului de decontare, pentru a deconta instantaneu tranzacțiile. În lumea reală, acest lucru înseamnă să nu mai așteptați zece minute sau mai mult din cauza congestiei rețelei pentru a vedea dacă cafeaua dvs. a fost plătită în BTC – totul se face într-o clipită.

O economie digitală?

Bitcoin este un concept puternic, dar este mult mai mult decât o simplă idee teoretică. De când Bitcoin a venit pe piață în urmă cu opt ani, a făcut-o crescut enorm atât în ​​valoare monetară, cât și în respect.

În timp ce mulți s-au îndoit de puterea de ședere a criptomonedei, până acum Bitcoin pare să fie pe o cale constantă. Prețul poate fi volatil, dar este clar că Bitcoin are beneficii din lumea reală și ar putea fi o veste bună pentru viitorul său. Deci, ne-am putea muta într-un viitor care este dominat de monede digitale, spre deosebire de fiat emise de guvern?

Economia digitală

Există încă bariere esențiale în calea adoptării în masă, pe care criptomonedele vor trebui să le depășească înainte ca acestea să devină monede fizice și bancnote învechite – dacă se întâmplă vreodată. De exemplu, natura digitală a Bitcoin o face perfect pentru partajarea de la egal la egal și plăți transfrontaliere, dar pentru comunitățile rurale și în curs de dezvoltare care au acces limitat sau deloc la infrastructura IT sau la internet, Bitcoin este în prezent de puțin folos.

Portofelele și aplicațiile mobile ar putea ajuta la schimbarea acestui lucru, deoarece chiar și unele dintre cele mai sărace comunități de pe Pământ au acces la tehnologia mobilă – dar implementarea la scară largă a acesteia este probabil încă o deceniu sau mai mult departe.

Referințe