Recenta ascensiune a blockchains bazat pe Dovada mizei (POS) a oferit o nouă modalitate deținătorilor de criptare de a-și crește deținerile pentru o muncă relativ mică. Odată nedovedită și netestată, POS devine din ce în ce mai frecventă printre cei mai de top rețele blockchain.

Dovada mizeiGhidul final al dovezii mizei

Ca alternativă la Dovada muncii (POW), acest POS permite mai multor utilizatori să participe la întreținerea și validarea rețelei fără a fi nevoie de echipamente scumpe și de consum ridicat de energie electrică. În acest articol, veți afla cum POS și POW Sunt asemănătoare, în ce fel diferă și cum puteți începe să câștigați recompense prin miza imediat.

Consens

Ambii POS și POW sunt metode diferite pentru atingerea aceluiași scop final, care este de a coordona acordul într-o rețea descentralizată. Consens înseamnă pur și simplu un acord general, dar pe un de la persoană la persoană rețea de computere care nu au ierarhie, manager, coordonator sau director, pentru a ajunge la un consens este necesară combinația corectă de criptografie, recompense, și pedepse.

ConsensConsens

Aceste computere din rețea, cunoscute și sub numele de noduri, trebuie să aibă câteva seturi de reguli de bază despre cum să fiți de acord sau să determinați ce este adevărat. Setul de reguli la care acceptă să participe se numește a protocol consens, mecanism, sau algoritm.

Nodurile li se permite să participe la rețea prin rularea unui software care are la bază același protocol consens de bază. În general, mecanismul de consens este modul în care aceste noduri ajung la un acord chiar dacă unele (în mod normal până la 1/3) dintre aceste noduri nu sunt de acord sau se comportă prost. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de sistem bizantin de toleranță la defecte.

Dovada mizei (POS) vs Dovada muncii (POW)

Dovada muncii (POW) a fost o tehnologie avansată, deoarece a furnizat, pentru prima dată, un mecanism eficient și fiabil pentru a ajunge la un consens într-un mod sigur și descentralizat. Prin urmare, pentru a înțelege cu adevărat Dovada Mizei (POS), este important să înțelegem cum POW lucrări.

POS vs POW - Sursă: Shutterstock.comPOS vs POW – Sursă: Shutterstock.com

Costuri POW

Dacă POW funcționează și funcționează foarte bine, atunci de ce trebuie să existe POS deloc? Răspunsul este electricitatea. Intrarea principală a unui POW sistemul este electricitate, iar acest cost material real pentru mediul și planeta noastră este unul dintre principalele motive pentru care atâtea dintre principalele existente și viitoare rețele blockchain au planuri sau sunt deja dedicate mecanismelor alternative de consens, cum ar fi POS.

Costuri POWCosturi POW

Bitcoin a fost prima aplicație folosită POW și nu a consumat cantități masive de energie în primii ani. Cu toate acestea, ca Bitcoin activul a devenit mai valoros și, astfel, mai profitabil pentru mine, concurența a crescut, la fel și electricitatea necesară pentru exploatarea profitabilă. Bitcoin mineritul a ajuns acum la punctul în care întregul proces de minerit consumă mai multă energie electrică decât multe mici și chiar unele de dimensiuni medii țări.

Gererarea electronică a deșeurilor BitcoinGenerarea deșeurilor electronice Bitcoin

Pe lângă costurile masive de energie implicate POW, procesul necesită, de asemenea, computere extrem de specializate numite ASIC, care au dus la deșeuri electronice masive atunci când ASIC-uri devin învechite sau neprofitabile. Aceste costuri foarte reale și semnificative pentru mediul nostru vor crește probabil pe măsură ce activele blockchain POW precum Bitcoin cresc în valoare.

Asemănări între POW și POS

Ca POW, POS necesită o cantitate minimă de participanți pentru securizarea sau întreținerea rețelei. Dacă nu sunt suficienți participanți, atunci rețeaua va fi ușor atacată și nu foarte sigură. în plus, activul din rețea trebuie să aibă o valoare minimă.

Asemănări - POS vs POW - Sursă: Shutterstock.comAsemănări – POS vs POW – Sursă: Shutterstock.com

Faptul că activ criptografic are valoare face rețeaua mai sigură, deoarece POS sau POW sisteme poate recompensa participanții cu monede produse prin mecanismul de consens. Recompensele pentru participarea la consens combinate cu taxele de tranzacție din rețea, care, în general, se îndreaptă către Participanți la POS și POW, sunt stimulentele financiare necesare care mențin un blockchain în creștere.

Diferențe

Dovada muncii Dovada mizei
Costuri semnificative Echipamente + electricitate Crypto Asset
Hardware ASIC / GPU Calculatoare generale
Recompense Fix Variabil
Opțiuni de cooperare Cloud Mining / Pool-uri miniere Servicii de delegare / miză
Dezavantaje Consum ridicat de energie, bariere ridicate la intrare Mai puțin dovedit și testat
Participanți Minerii Validatori

Principala diferență dintre POW și POS este activitatea pe care o implică participanții pentru a securiza rețeaua. În POW, participanții sunt numiți mineri și trebuie să rezolve ecuații matematice complexe și dificile printr-un proces de încercare și eroare.

Procesul de exploatare se bazează în mare măsură pe computere puternice și cantități mari de energie electrică. Într-un sistem POW, sunt produse jetoane noi pentru a recompensa minerii, păstrând astfel o rezervă fixă ​​de jetoane noi care intră în economie cu fiecare bloc minat.

În POS, validatori trebuie să mizeze sau să depună active criptografice pentru a se angaja în propunerea și votarea următorului bloc din lanț. În loc să investească electricitate ca minerii, validatorii își pun capitalul sub formă de monede de rețea, iar rețeaua recompensează acești validatori producând monede noi în timp, ca recompensă pentru validatori. Deoarece barierele la intrare sunt mult mai mici decât în ​​POW, aproape oricine poate participa la POS.

Centralizare

Deoarece este mai ușor să devii un validator decât un miner, este mai probabil ca mai mulți oameni să ruleze noduri și să devină validatori, ceea ce înseamnă că un grup mai divers și mai descentralizat asigură rețeaua. Pentru a fi profitabili mai regulat, minerii din POW tind să reunească resursele în bazine miniere. Ca rezultat, trei bazine miniere controlează deja mai mult decât 51% din Bitcoin reţea.

Cele mai bune bazine miniere BitcoinCele mai bune bazine miniere Bitcoin

Validatori

Deși există multe tipuri și modele diferite pentru Sisteme POS, cu o varietate de termeni diferiți, numele cel mai general pentru participanții la POS sunt validatori.

Validatori - Sursă: Shutterstock.comValidatori – Sursă: Shutterstock.com

Validatorii sunt utilizatori care mizează sau depun a lor active criptografice pentru o anumită perioadă de timp și rulați software specializat pentru a valida și menține rețeaua blockchain.

Ce este Staking?

Miza se face, în general, prin trimiterea unei cantități minime de active criptografice într-un contract inteligent sau o destinație specifică care este utilizată pentru validare. Aceste mize sunt monede ale Rețea POS și sunt în esență depozite care sunt înghețate și nu pot fi mutate pentru o anumită perioadă de timp. Această înghețare a activelor îl lasă pe validator vulnerabil la reducere ca o modalitate de a descuraja comportamentul rău.

Staking - POS - Sursa: Shutterstock.comStaking – POS – Sursa: Shutterstock.com

În mod normal, există și o perioadă de timp în care a validator vrea să înceteze jetoanele, dar nu le poate muta. Această perioadă de timp se numește o perioadă nelegată în care active criptografice nu sunt mizați, dar sunt și în continuare înghețați. Toate blockchain-urile diferă în funcție de durata perioadei de neunire, care poate dura de la trei zile cu EOS sau până la trei săptămâni cu Cosmos Hub.

Recompense

Validatori sunt motivați să-și închidă prețioasa capitală pentru că ei va fi recompensat, în general atât în ​​comisioanele de tranzacție în rețea, cât și în recompense de miză. Suma recompensei în Sisteme POS este de obicei variabilă și se poate modifica în funcție de câte validatori total participă în același timp.

Recompense - Sursă: Shutterstock.comRecompense – Sursă: Shutterstock.com

Dacă recompensele sunt prea mici, nu vor fi suficienți validatori care să participe și dacă recompensele sunt prea mari, va provoca valoarea activ criptografic să scadă deoarece va crește prea repede oferta de monede. Stimulentele economice și monetare trebuie echilibrate cu atenție.

Pedepse

În POS, deoarece nu se sacrifică electricitate pentru a securiza rețeaua, trebuie să existe un alt factor de descurajare folosit pentru a preveni atacatorii să încerce să înșele sistemul. Prin urmare, o componentă necesară a unui efectiv Sistem POS este un mecanism de penalizare utilizat pentru a pedepsi pe cei care se comportă greșit sau pur și simplu încalcă regulile protocol.

Încălcarea regulilor ar putea însemna încercarea de a perturba consensul sistemului sau pur și simplu a nu rula software-ul în timpul procesului de validare. Nu trebuie să fie dăunător intenționat.

Pedepse - Sursa: Shutterstock.comPedepse – Sursa: Shutterstock.com

Această pedeapsă sau pedeapsă este uneori denumită „tăiere”. Fiecare Protocol POS are propriile reguli privind acțiunile care se pedepsesc și cât de severă este pedeapsa, dar, în general, pedeapsa elimină o parte din miza pe care un validator a blocat-o în rețea.

Riscul de pierdere a activelor criptografice ar trebui să fie suficient de semnificativ pentru a preveni actorii dăunători din sistem. Mulți Sisteme POS au, de asemenea, sisteme de reputație atașate, astfel încât validatorii buni care au o lungă istorie de acțiune bună să fie văzuți ca mai de încredere.

Costuri POS

Costul principal în POS este valoarea activului criptografic care trebuie achiziționat sau mizat pentru a participa la POS. Costul validării în rețea constă în rularea echipamentelor și a software-ului. Deși, nu la fel de intens și costisitor ca în POW, necesită totuși niște costuri. De exemplu, în Ethereum’s viitorul sistem POS, costul mizei este de aproximativ „120 USD / an pentru un nod de baliză și 60 USD / an pentru fiecare client validator”.

Costuri - Sursă: Shutterstock.comCosturi – Sursă: Shutterstock.com

Pe lângă costul materialului, există un cost de oportunitate de a nu vă putea accesa activele cripto, care pot fi utilizate în altele aplicație financiară descentralizată, cum ar fi împrumuturile. Aceste utilizări alternative pentru activele dvs. criptografice pot oferi randamente mai mari, dar trebuie renunțate pentru a participa la mize.

Selecţie

Nu toți validatorii produc aceleași blocuri în același timp. În schimb, validatorii sunt aleși individual sau ca set pentru a determina care dintre ei va produce și valida următorul bloc. Fiecare Proiectare POS are propria sa metodă de determinare, care este ales validatorul (validatorii), dar procesul electoral este în mod normal o combinație de selecție aleatorie sau valoarea totală a mizei validatorului.

Riscuri

Participanți trebuie să ai încredere în Sistem POS că își blochează prețioasa active criptografice în. Dacă rețeaua are un defect fatal sau o eroare, atunci puteți pierde cu ușurință monedele mize. Cel puțin, descoperirea unei erori majore în sistem va însemna că monedele dvs. pierd valoare semnificativă și pentru că sunteți blocat în sistem pentru o anumită perioadă de timp., probabil că nu veți putea vinde foarte repede.

Riscuri - Sursă: Shutterstock.comRiscuri – Sursă: Shutterstock.com

De asemenea, aveți încredere că mecanismele de reducere și de pedepsire ale designului POS funcționează conform intenției și nu sunteți tăiat în mod eronat.

Miza într-o rețea care promite randamente mai mari înseamnă, de obicei, participarea la rețele mai mici, care sunt mai puțin dovedite și, prin urmare, prezintă riscuri mai mari. Protocoale POS nu au avut de-a face cu nicio valoare apropiată de valoarea din protocoalele POW existente, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum deci este un argument valid să spunem că POS nu a fost testat împotriva atacatorilor în același mod în care POW a fost.

Probleme cunoscute cu PoS

Unii cercetători criptografici au subliniat unele probleme urgente cu consensul PoS. Aceste probleme nu afectează fiecare blockchain PoS și există unele care au rezolvat în mod eficient multe dintre aceste limitări – pe care le vom discuta mai târziu.

Aceste probleme includ:

  • Problema nimicului în joc – Deoarece nu este necesară puterea de hash pentru a construi un blockchain PoS și, prin urmare, nici un efort sau un efort de calcul mic, validatorii blockchain pot exploata rețeaua. Acestea fac acest lucru bazându-se pe toate versiunile anterioare ale blockchain-ului, care le permite să solicite taxe pentru validarea tranzacțiilor atât pe lanțul care devine cel mai utilizat, cât și pe orice lanțuri vechi care continuă să fie utilizate..
  • Buclă de feedback negativă – Dovada mizei încurajează miza monedelor sau a jetoanelor, care le îndepărtează în mod eficient din aprovizionarea circulantă. Acest lucru înseamnă că există mai puține jetoane pentru a fi utilizate ca numerar digital într-un ecosistem blockchain, care pot afecta negativ economia rețelei de bază. Cu toate acestea, lipsa prin miză ar putea crește și prețul jetonului.
  • Atacuri Goldfinger –  Atacurile Goldfinger pot căuta să mituiască operatorii de noduri sau bazinele de miză, să închirieze mai multă miză pentru a lansa un atac asupra protocolului sau să construiască o piscină pentru a încerca să pună mâna pe majoritate. Atacurile Goldfinger poartă numele ticălosului James Bond, care a subminat Trezoreria SUA în propriul său câștig.

Anumite blockchains au evitat aceste probleme. De exemplu, protocolul de tip blockchain de a treia generație Cardano folosește mecanismul de consens Ouroboros, care folosește lanțuri laterale pentru a evita atacurile Goldfinger și nu rezolvă probleme în joc folosind șiruri furcabile..

În mod similar, Tezos folosește un depozit de securitate pentru a se asigura că împiedicarea mizei duble sau validarea pe lanțuri simultane este prevenită.

Delegarea

Cel mai simplu mod de a vă implica și de a începe să câștigați recompense în majoritatea Sisteme POS nu este prin validarea directă, ci prin delegare. Delegații participă la POS prin plasarea activelor lor criptografice cu un validator de încredere sau de încredere care rulează software-ul și echipamentele, dar reunește capitalul de la diferiți delegați.

Compuneți-vă cripto-ulCompuneți-vă cripto-ul

Cu alte cuvinte, în loc să rulați singur software-ul, puteți trimite jetoanele dvs. unui validator care îl va face pentru dvs. pentru o mică taxă și o parte din recompense.

Ca și cu „Validatori” și chiar ‘miza”, Mulți termeni diferiți sunt folosiți atunci când un utilizator trebuie să aibă încredere într-o altă parte pentru a se ocupa de tehnică miza, dar vom rămâne la delegând. În calitate de delegator, există un risc în alegerea și încrederea validatorilor, deoarece veți participa atât la recompense, cât și la pedepse, dacă acestea apar. Ca și în cazul validării directe, există pericolul de a fi pedepsiți sau tăiați dacă validatorul pe care îl delegați să se comporte greșit.

Delegarea se poate face în mod normal în lanț, astfel încât validatorul să nu dețină sau să controleze jetoanele delegatorului și să le poată utiliza doar în jeton. Delegarea participării la POS implică aceiași pași de bază:

  • Pasul 1: Ia monedă
  • Pasul 2: Descărcați portofelul
  • Pasul 3: Delegat la validator

Compararea mizei

blockchain rețele mai jos sunt active astăzi și oricine poate deveni validator sau delegator pentru a câștiga recompense pentru acestea. Vom descrie unicul Mecanisme POS a fiecăruia, precum și modalitatea de a începe să vă jucați.

Cosmos

Tezos

TRON

EOS

Dash

Monedă nativă Atom (ATOM) Tez (XTZ) Tronix (TRX) EOS (EOS) Dash (DASH)
Mecanism de consens Tendermint Dovada lichidă a mizei Dovada delegată a mizei Dovada delegată a mizei Dovada muncii + Masternodes
Capitalizare de piață (începând cu 2 mai 2019) 874 milioane dolari 800 de milioane de dolari 1,5 miliarde de dolari 4,5 miliarde de dolari 1 miliard de dolari
Randament anual de miză (începând cu 2 mai 2019) 13% 7% 4% 2% 6%
Cerințe minime de miză 1 ATOM 1 XTZ 1 TRON 1 EOS 1.000 DASH
Validatori activi (începând cu 2 mai 2019) 109 Validatori 220 Brutarii 27 Super Reprezentanți 21 de producători de blocuri 4800 Masternodes
Creșterea anuală a aprovizionării cu jeton 7% 5,5% 336.384.000 TRX 5% 8%

Cosmos

Rețeaua Cosmos își propune să devină un protocol de blockchain interoperabil care permite mai multor blockchain-uri diferite să comunice, să partajeze date și să tranzacționeze între ele. Cosmosul, de asemenea, cu ușurință permite dezvoltatorii să-și construiască propriul blockchain specializat Tendermint protocol consens, care utilizează POS.

Internet Cosmos al blockchain-urilorCosmos – Internetul blockchain-urilor

Una dintre cele mai mari și cele mai bune schimburi criptografice in lume, Binance și-a creat propriul blockchain, Lanțul Binance care este construit pe Protocolul Tendermint.

Lanțul BinanceLanțul Binance

ATOMI

Hubul Cosmos este primul hub care va conecta mai multe blockchains diferite, iar simbolul său nativ este ATOM. Deținătorii de ATOMI pot participa la POS pentru a câștiga mai mult ATOMI precum și votul asupra deciziilor de guvernanță pe Cosmos Hub.

Validatori

În prezent sunt peste 100 validatori pe Cosmos, dar există planuri de a avea până la 300 în timp. Validatorii sunt aleși pe baza ATOM-urilor proprii și a ATOM-urilor celor care le-au delegat jetoane. Topul 100 de validatori cu cele mai multe mize independente și delegate sunt aleși ca validatori ai sistemului, deci este important ca un validator de succes să atragă mizele prin delegatori.

Dacă doriți să începeți să rulați propriul validator pe Rețeaua Cosmos, îi puteți urmări instrucțiuni folosind linia de comandă.

Delegați

Toți validatorii din rețeaua Cosmos pot fi delegați și acest lucru se întâmplă ca o funcție în lanț. Pentru a deveni delegator, trebuie să dețineți ATOM-uri și să trimiteți un „Tranzacție delegată” indicând câte ATOMI a miza și la care validator.

Validatorii activi de top de pe Rețeaua Cosmos poate fi văzut mai jos:

Validatori activi în rețeaua CosmosValidatori activi în rețeaua Cosmos

Laboratoare Polychain este validatorul de top al Cosmosului și delegarea dvs. ATOM-urile către Polychain Labs pot fi realizate în lanț prin interfața liniei de comandă:

Cum să delegațiCum să delegați

Tezos

Tezos este o platformă de contract inteligent în care deținătorii de Tez (XTZ) jetoanele pot participa POS și decizii de guvernanță.

Tezos - Sursa: tezos.comTezos – Sursa: tezos.com

Coacere

Tezos POS sistemul funcționează prin „coacere” în care deținătorii de Jetoane XTZ semnează și publică blocuri în Tezos blockchain. Brutarii din Tezos sunt practic validatorii pe care i-am descris în altele Sisteme POS. Brutarii au dreptul de a crea un bloc nou prin selectarea aleatorie.

MyTezosBaker - Tot ce trebuie să știți pentru a alege un brutarMyTezosBaker – Tot ce trebuie să știți pentru a alege un brutar

Brutarul este informat că are dreptul de a coace blocuri cu săptămâni înainte și este obligat să depună un depozit sau ‘legătură’ care se schimbă în funcție de câte blocuri trebuie să creeze brutarul. Recompensele pentru coacere se modifică în funcție de numărul total de brutari, dar sistemul va crea aproximativ 5,5% din simbolul total XTZ furnizați în fiecare an în recompense de copt.

O listă de brutari activi și instrumente pentru calcularea recompenselor în funcție de cât de mult XTZ este mizat și care brutar este ales poate fi găsit la mytezosbaker.com.

Delegarea

Ca și Cosmos, Tezos permite, de asemenea, deținătorilor de monede să delege active criptografice validatorilor sau brutarilor aleși. Pentru a începe delegarea, trebuie să descărcați și să utilizați un portofel, care va avea probabil o funcție de delegare din care puteți alege brutarul în care doriți să aveți încredere să coaceți pentru dvs. și să împărtășiți recompense cu dvs..

Software-ul Tezos-wallatesPortofele software Tezos

Delegarea se poate face prin intermediul Portofel Galleon urmând acestea simplu instrucțiuni:

Dash

DASH este menit să fie o criptomonedă privată și sigură care poate fi transferată rapid și ușor.

Dash Digital CashDash Digital Cash

Dash are un sistem de consens care este un hibrid de POW și POS deci încă mai are mineri care întrețin rețeaua. Cu toate acestea, ne vom concentra asupra porțiunii POS a DASH protocol, care se învârte în jurul unui concept cunoscut sub numele de Masternodes.

Masternodes

Masternodes sunt servere dedicate întreținerii rețelei DASH. Aceste Masternodes găzduiesc copii complete ale Blockchain DASH și trebuie să conțină o miză minimă de 1000 DASH pentru a câștiga recompense de rețea. Pentru a găzdui un DASH Masternode, vei avea nevoie 1000 DASH, un portofel care stochează DASH și un Server Linux. Pentru pașii completi despre cum să rulați un Masternode DASH, vă rugăm să consultați instrucțiuni aici.

DASH MasternodeDASH Masternode

Serviciu de găzduire

Delegându-ți miza DASH unei alte părți să facă munca tehnică dificilă este cunoscută ca „serviciu de găzduire’În DASH. Sunt câteva servicii de găzduire disponibile care sunt recomandate pe site-ul oficial DASH, cum ar fi CrowdNode, Serviciu de găzduire SID, și AllNodes.

Serviciul de găzduire MasternodeServiciul de găzduire Masternode

TRON

TRON este o furculiță sau o copie a Ethereum care a fost reproiectată pentru a fi optimizată pentru performanță. Specific, TRON este mult mai rapid decât Ethereum, putând gestiona până la 2000 de tranzacții pe secundă comparativ cu 15 din Ethereum tranzacții pe secundă. TRON este capabil să realizeze această viteză și viteză, deoarece folosește un delegat Protocol POS în timp ce Ethereum încă folosește POW.

TRON - Descentralizați webulTRON – Descentralizați webul

Super Reprezentanți

TRON a implementat un protocol de consens POS delegat și miza are loc 27 validatori care se numesc Super Reprezentanți (SR). Staking in TRON se face printr-un sistem de înghețare a jetoanelor TRX și votare pentru SR. Puteți vedea toți actualii Super Reprezentanți, precum și candidații SR pe tronscan.org explorator de blocuri:

Super ReprezentanțiSuper Reprezentanți

Delegarea dvs. TRX la un SR se face prin „vot” pentru ei. Topul 27 SR cu cele mai multe voturi ajunge să participe la procesul de producere a blocurilor. Pentru a începe delegarea sau votarea, puteți urmări aceste instrucțiuni.

EOS

Ca TRON, EOS este, de asemenea, o platformă de contract inteligent care a devenit scalabilă prin utilizarea serviciului delegat Sistem POS.

eosio - Arhitectura software Blockchaineosio – Arhitectura software Blockchain

Producători de blocuri

Sistemul POS delegat EOS se bazează pe 21 de blocuri aleși Producători să întrețină și să construiască în mod activ rețeaua. Sistemul este, de asemenea, similar cu TRON, deoarece producătorii de blocuri sunt votați sau selectați de Titulari EOS. Votul are loc în runde unde 21 Bloc Producătorii sunt selectați de Titulari EOS și cu atât mai mult EOS jetoanele pe care le are un alegător, cu atât votul lor este mai ponderat.

Puteți participa la votarea EOS printr-un portofel precum SimpleEOS, EOS Voter, sau Împrăștia.

SIMPLEOS-EOSRIO- Portofelul dvs. EOS simplu și sigurSIMPLEOS- Portofelul dvs. EOS simplu și sigur

Pentru o comparație între EOS, Ethereum și TRON, consultați ghidul nostru detaliat.

Cardano

În iulie 2020, Cardano și-a finalizat trecerea la un blockchain complet descentralizat odată cu lansarea Era Shelley. Blockchain-ul a suferit un hardfork continuu care a salutat începutul mizei și delegării în rețea.

Deținătorii ADA își pot delega miza în prezent prin portofelul oficial Daedalus și, în curând, portofelul Yoroi de la partenerii Cardano, EMURGO; și, în cele din urmă, prin Binance!

Deși miza este live de mai puțin de o lună, există deja aproape o mie bazinele de mize live, făcând din Cardano unul dintre cele mai descentralizate protocoale blockchain aproape peste noapte.

Miza s-a dovedit foarte populară pe Cardano și, deși în prezent este prea devreme pentru a oferi o defalcare detaliată a recompenselor de miză aici, puteți afla cât ați putea câștiga prin miza ADA, verificând calculator de miza.

Planuri de miză Ethereum 2.0

Ethereum 2.0Ethereum 2.0

Lumea cea mai mare rețea criptografică după ce Bitcoin este Ethereum iar protocolul intenționează să treacă la POS în ceea ce este cunoscut sub numele de Ethereum 2.0. Deși planurile pentru Ethereum 2.0 sunt în continuă schimbare, primul pas din specificația POS este planificat să fie finalizat până la 30 iunie 2019.

La cea mai recentă specificație, un validator ar avea nevoie de minimum 32 ETH miza pentru a participa POS pe Ethereum. Cantitatea de ETH desemnate ca recompense pentru mize vor depinde de numărul total de validatori din sistem. Deși cifrele exacte sunt încă neconfirmate, sunt disponibile resurse pentru a estima cât de mult se poate aștepta la rentabilitate prin mizarea unei anumite sume ETH.

Staking Rewards - validare ETHStaking Rewards – validare ETH

Calculatoare reglabile poate fi folosit pentru a vizualiza ratele dobânzii și rentabilitățile în funcție de diferite lucruri, cum ar fi miza totală și oferta. De la lansarea finală a Ethereum 2.0 este încă probabil la cel puțin un an distanță, mulți dintre acești parametri vor continua să se schimbe.

Viitorul POS

Impactul asupra mediului și costul POW au însemnat asta POS devine protocolul de consens preferat atât pentru cele noi cât și pentru cele existente blockchain rețele. Permițând deținătorilor de monede să participe la întreținerea rețelei și stimulându-i cu recompense sub formă de jetoane native, POS este o modalitate simplă de a câștiga bani fără a vă vinde active criptografice.

POS viitor - Sursa: Shutterstock.comPOS viitor – Sursa: Shutterstock.com

La fel de POS devine mai cunoscut și mai popular, vom vedea, de asemenea, probabil o creștere a serviciilor de miză, care vor oferi utilizatorului o experiență ușoară și vor gestiona toate complexitățile și munca de miză pentru utilizator, împărțind în același timp recompensele pentru o mică taxă. blockchain industria continuă să evolueze rapid în toate aspectele, de la infrastructura de bază la interfața cu utilizatorul.

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me