Ethereum are o istorie lungă și variată, așa cum s-ar putea aștepta de la unul dintre primele proiecte majore din spațiul descentralizat. De la începuturile sale, Ethereum a fost tocat, bifurcat, lăudat, criticat, și s-a confruntat cu o concurență acerbă din alte blockchain-uri din a doua și a treia generație. Dar Ethereum a rezistat testului timpului și a dovedit în continuare că este o parte integrantă a ecosistemului cripto.

Una dintre principalele propuneri de valoare Ethereum este găzduirea de aplicații descentralizate, sau „Dapps,„Care completează o gamă largă de cazuri de utilizare la fel ca aplicațiile tradiționale pentru un telefon mobil sau computer. Cu toate acestea, diferența este că au Dapps multe dintre caracteristicile de dorit asociate descentralizării implicit datorită faptului că este bazat pe blockchain.

Potrivit „DappRadar”, o platformă care colectează informații despre Dapps, rețeaua Ethereum găzduiește o mare varietate de Dapps, cea mai mare parte a oricărui lanț, pentru o gamă largă de cazuri de utilizare. Să explorăm câteva dintre cele mai populare exemple Aici.

Cum arată cele mai populare Ethereum Dapps?

În termen de patru ani de la lansarea în rețea, rețeaua Ethereum a avut deja peste 1.300 Dapps construit pe el. Aceste Dapps cuprind un o gamă largă de industrii și cazuri de utilizare, iar lista de top 10 constă adesea în majoritate din jocuri, schimburi și jocuri de noroc Dapps.

Blokt au întocmit o listă cu top 10 Ethereum Dapps, folosind date din DappRadar, care oferă o imagine de ansamblu excelentă asupra diferitelor care sunt populare pe piață chiar acum.

IDEX (schimb descentralizat)

IDEX este un schimb descentralizat (DEX) utilizat pentru tranzacționarea numeroaselor jetoane ERC-20 ale Ethereum. IDEX pretinde să combine:

„Viteza centralizării cu securitatea decontării blockchain.” IDEXIDEX

Pentru a începe, un utilizator trebuie să facă acest lucru deblocați-le portofelul Ethereum, care se face de obicei prin extensia MetaMask sau, după cum recomandă IDEX, portofelul hardware Ledger. Apoi, utilizatorul trebuie depuneți jetoane pe bursă. Utilizatorii pot cumpăra, vinde, retrage și depune jetoane.

Pagina de pornire IDEX

Jetoanele listate pe IDEX sunt tranzacționate împotriva ETH, WBTC, TUSD și DAI.

ForkDelta (Decentralized Exchange)

ForkDelta este alta schimb descentralizat care permite utilizatorilor să comerț Ethereum și Jetoane ERC-20 între ele.

Pagina de pornire ForkDelta

ForkDelta, lansat în ianuarie 2018, are o foaie de parcurs clară care arată progresul său și ce intenționează să facă schimbul în viitor. ForkDelta este un proiect bazat pe comunitate care acceptă donații publice.

Schimbul depinde de contractele inteligente găzduite de Ethereum. sub circumstante normale, depunerile și retragerile durează mai puțin de cinci minute până la decontare, cu excepția cazului în care există o congestie semnificativă a rețelei Ethereum.

HyperDragons (Joc)

HyperDragons este un joc de strategie bazat pe blockchain. Pe ecranul de întâmpinare, utilizatorii sunt rugați să finalizeze verificarea prin e-mail dacă doresc să primească recompense dragon și DST. Utilizatori trebuie să aveți jetoane ETH sau DST pentru a vă înregistra.

Pagina principală HyperDragons

Datele fiecărui jucător, cum ar fi colecțiile din joc și progresul, este imuabil stocate pe blockchain.

Potrivit DappRadar, HyperDragons are:

„O economie de simboluri de jocuri holistică, oferind utilizatorilor o experiență hibridă de jocuri distractive și acumulare de valoare.” DappRadar, cofondator & CEO al CoinbaseDappRadar

Dapp are un schimb descentralizat încorporat care permite utilizatorilor să tranzacționeze jetoane ERC-20. Tranzacționarea pe platformă urmează procedura familiară de conectare a unui portofel, adăugarea și împachetarea Ether și deblocarea jetoanelor.

Blockchain Cuties (Joc)

Cutie Blockchain este un joc de colecție care permite utilizatorilor să joacă-te cu animale precum pui, dragoni, pui de urs, pisici, șopârle și multe altele.

Pagina principală Blockchain Cuties

Fiecare cutie este unic și aparține doar utilizatorului. Utilizatorii pot cu ușurință colectarea „cuties” rasă lor, testa-le abilitățile de luptă, și înarmează-i. Fiecare cutie este un jeton ERC-721, o formă de jeton nefungibil, care poate fi vândut altor jucători în mod similar, pe măsură ce se tranzacționează criptomonede..

Jocul are un mod multiplayer în care utilizatorii se pot lupta unul împotriva celuilalt.

Etheremon (Joc)

Etheremon, al cărui nume este probabil un Omagiu la jocuri clasice de tranzacționare și colectare Pokemon și Digimon, este un joc care combină beneficiile tehnologiei blockchain și a realității virtuale.

Pagina de pornire Ethermon

Conform site-ului jocului:

„Etheremon este primul joc care deschide o eră a jocului 3.0. Creează o lume a lui Mons (Etheremons) în care îi poți captura, antrena, transforma și schimba cu alții. ”EthermonEthermon

Etheremon oferă utilizatorilor posibilitatea de a deține active în joc, care nu poate fi nici furat, nici influențat de forțe externe.

Utilizatorii pot tren creaturile lor din joc, numite „mons”, astfel încât să poată acumula mai multă valoare. Monii pot evoluează și depun ouăle. Jucătorii de joc pot, de asemenea A mea un simbol ERC-20 în joc cunoscut sub numele de „EMONT”.

EtherDice (jocuri de noroc)

EtherDice este un un joc de zaruri echitabil cu interfață de utilizator simplă. Un utilizator poate paria pe răsturnarea unei monede sau aruncarea unui zar. De asemenea, jucătorul poate specifica cât de mult vrea să parieze.

Jocul are și un caracteristică de schimb care oferă jucătorilor posibilitatea de a fi casa, cumpărând jetoanele Dice din joc.

Kyber (schimb descentralizat)

Rețeaua Kyber este un sistem ceea ce permite descentralizarea swapuri de jetoane pretutindeni.

Pagina principală Kyber

Sistemul protocolul de lichiditate în lanț este utilizat de protocoale financiare, schimburi descentralizate, echipe de token, Dapps, sisteme de plăți, investitori, portofele și administratori de fonduri.

KyberSwap oferă simplu, instantaneu, și swapuri de token sigure.

CryptoAssault (Joc)

CryptoAssault este un joc de război care permite utilizatorilor să construiască în propria armată. Jucătorii trebuie cumpărare unic și comercializabil Jetoane ERC-721 numite Unități. Unitățile pot fi cumpărate din vânzarea continuă și pot începe să construiască o armată.

Pagina principală CryptoAssault

Unitățile pot fi combinate împreună pentru a crea unități mai puternice. Jocul are un lume imensă 3D care găzduiește mii de jucători. Unitățile se mișcă în timp realÎn timp ce luptă cu alte unități și capturează teritorii și resurse miniere.

Unitățile dețin bucăți de teren. Jucătorii cu teritorii imense primesc recompense zilnice Ethereum. Cu toate acestea, terenul nu este tratat în mod egal. Jucătorii care dețin terenul din centru primesc recompense mai mari.

La fel ca în lumea reală, jucătorii își pot uni forțele și pot lansa atacuri coordonate.

CryptoKitties (Joc)

CryptoKittieseste un joc video bazat pe blockchain-ul Ethereum care permite jucătorilor să facă acest lucru Cumpără, colectarea, rasă, și vinde mai multe tipuri de pisici virtuale. Reprezintă una dintre cele mai vechi și probabil cele mai importante încercări de a aduce împreună blockchain-ul și recreerea.

Pagina principală CryptoKitties

Jocul a câștigat atât de multă popularitate încât a făcut ca rețeaua Ethereum să devină aglomerat în decembrie 2017. Numărul de tranzacții din protocol a atins un nivel record, dar rețeaua a fost încetinită semnificativ.

Pisicile virtuale sunt reproductibile și fiecare are propriul său ADN distinct. Pe 2 decembrie 2017, prima pisică cunoscut sub numele de Geneza a fost vândut pentru 246.9255 ETH (~ 117.712 USD) la momentul. Un jeton ERC-721 nefungibil reprezintă fiecare criptokitty.

Cazinou Good Luck (jocuri de noroc)

Cazinou Good Luck este un platformă de jocuri de noroc online care oferă în prezent trei jocuri – Ruleta 3D, Baccarat, și Casino Hold’em. Platforma lucrează la adăugarea de noi jocuri precum Big Wheel și BlackJack.

Pagina principală a cazinoului Good Luck

Cazinoul Good Luck a fost dezvoltat de o echipă experimentată de dezvoltatori și operatori.

Baza cerinţă pentru a juca un joc pe platformă este Eter criptomonedă și a portofel digital precum Metamask. Persoanele cu Ether în portofel își pot plasa pariurile pe un joc la alegere. Orice câștig este depus imediat în portofelele jucătorilor.

Cazinoul online are un tablou de pariuri care afișează în timp real modul în care alți utilizatori joacă jocuri.

Concluzie

De când Ethereum și-a lansat capabilitățile Dapp, au dezvoltat mai mulți dezvoltatori a valorificat puterea blockchain-ului său descentralizat pentru a construi următoarea generație de Dapps, dintre care cele pe care le-am explorat aici sunt doar câteva exemple. Pe măsură ce blockchain-ul Ethereum se maturizează, este foarte probabil ca acest lucru vor fi dezvoltate multe Dapps noi.

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me